Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítő és DVD van, HANGFAL kell, de milyet?
-
Vendég
A Bose szerintem is jó választás abban az esetben ha nem túl nagy a szobád ahol a rendszert használni fogod. Ha rászántad magad a vásárlásra (Bose) dobj egy mailt, szerzek neked 10% kedvezményt belőle.
-
Vendég
Én a Tannoy mx sorozatát ajánlanám. Egy kicsit méregdrága, de szerintem jobb akármilyen (Jamo, Sogun,...) hangfalszettnél. Tannoy (mercurry) mx3 előre, mx1 vagy mx2 középre és persze mélynyomó és középső darab. Kb 350-400 ezer forint, de hid el hogy ez a legjobb a piacon.
-
Vendég
Na latod milyen jo a BOSE!
A szamok nalam minosegi sorrendet jelentenek...
Mint mar irtam regi Jamo hangfalaim vannak otthon es hamarosan lecserelem oket Bosere.
-
Vendég
Mit jelentenek a szamaid? 1,2,3??
Ezt ugy kell erteni, hogy ha mondjuk lenne penzed akkor a Bose acoustimass 10-et venned meg, ha nem lenne annyi, akkor a quadralokat es ha meg annyi sem, akkor a Jamokat?
Vagy ugy, hogy voltak Jamok, majd lecserelted oket Quadralra es most Bose-ra gyursz?
Voltam a Bose studioban es nem volt rendszeruk mert mindet eladtak, ugyhogy elmaradt a teszt:(
-
Vendég
Sot, hogy ne legyek egyertelmuen elfogult egy markaval szemben, csatlakozom Tonic irasahoz.
A Quadral hangfalak is tokeletesen megfelelnek minden teren. Persze nekem eleg lenne hatra ket QLX135 es elore ket QLX205 plusz center, de hat penztarca valogatja...
A vasarlasi sorrendem is ezt tukrozi, en is hangfalvasarlas elott allok( le akarom cserelni a regi JAMO hangfalaimat):
1. BOSE Acoustimass 10
2. Quadral 2xQLX205, 2xQLX135, center,
3. JAMO E8 frontok, hatsok es center
-
Vendég
Az uj fejlesztesu rendszerek (nem szatellit!!) mar ugy vannak kifejlesztve, hogy a zenehallgatasra is tokeletesen megfelel.
Ezert is tanacsoltam, hogy menj be a BOSE studioba, ott nyugodtan meghallgathatsz minden tipusu zenet, DVD-t, videofilmet..stb, ugyanazon a rendszeren kulonbozo beallitasok mellett. A fuled meg fog gyozni...
De pl mar a JAMO 8-as szeriaja is igy lett tervezve.
-
Vendég
A Shogun szereti a komolyzenét, a rockot is és a mozit is.
-
Vendég
Ez tök jó, eddig 1-1 az állás rendszer vs hangfalak téren. Hallgattál a rendszereken zenét is vagy csak DVD-t próbáltál? Fontos, hogy a zene (komolytól kezdve a keményebb rockig) is jól, tisztán, dinamikusan szóljon. Úgy hallottam, hogy ezek a satelites rendszerek nem annyira jók ezen a téren.
-
Vendég
Hali,
A szemelyes tanacsaim a kovetkezok:
az Onkyo jo valasztas, szepen szol, megeri a penzet.
Hangfalbol erdemes rendszert venni, mert azok ossze vannak love hangzaskepileg. Javaslom menj be az Annexba es kerd az elado segitseget, nagyon jokat fog mondani...
Ja a Bose Acoustimasst nagyon ajanlom, de nem kell a 15-os, eleg a 10-es is, csak vegyel plusszban egy olcsobb melynyomot hozza mas gyartotol. Igy meguszod br. 250e-bol. Es menj be a Jozsef krt 19-be a Bose studioba, az eladok nagyon keszsegesek es nagyon sok jo tanacsot tudnak adni....
(En most veszek A10-et..)
Ez mind tapasztalat, en mar honapok ota jarok boltrol, boltra....
-
Vendég
Hangsugárzó ügyben nekem is a Shogun vált be, de azért hallgass meg többet mielőtt döntessz. Mások véleményei csak irányadók, a döntést a saját izlésednek megfelelően kell meghozni. Szerintem menj el az X-Multimediashopba és kérjél tőlük demót. Ugyanazt a demó jelenetet több hangsugárzón is nézd meg. Miután meghallgattad nem fogják rád tukmálni az árut. Hallgasd meg az Aurumokat is, most újabb modellek is napvilágot láttak, bár nem tudom, hogy most mi van nekik raktáron. A DVD lejátszóval nem vertek át, rengeteg jót írtak róla, etalonkénként kezelték a szaklapok. Mind CD hallgatásra, mind DVD-zésre meg fog felelni. Onkyot nem ismerem, de az olvasott vélemények alapján nem lehet túl rossz.
-
Vendég
Sziasztok!
Az elmúlt napokat különböző fórumok olvasgatásával töltöttem, és megpróbáltam minél több infót összeszedni házimozi témában. Pár napja hirtelen vettem egy DVD lejátszót (Pioneer DV717) bruttó 149900. A Hertában vettem, aszonták, hogy már csak néhány darab van. Lehet, hogy az eladó bepalizott, mindenesetre sok jót mondott a kütyüről és régóta bele akartam vágni a házimozizásba, de a pénz mindig megoldotta a problémát. Szóval most van egy lejátszóm és kinéztem magamnak még régebben egy erősítőt (ONKYO TX-DS575X) Asszem ez most 130000.
Ebből kell kiindulni. A lakásom 1 szobás, úgyhogy a hangfalak elhelyezéséből még gond lehet.
Nem tudom, hogy milyen hangfalakat vegyek.
2 variációt talaltam ki:
1. Veszek két Quadral Shogunt frontnak és esetleg egy centert. Gyűjtök pénzt és majd valamit hátra és egy ládát is talan a későbbiekben.
2. Esetleg (a méret miatt is) egy szettet vennék. Pl Bose Acousti... 15, bár ennek húzós az ára. kb 400k asszem. De ha ez jobb, hát talán rászánom.
A rendszeren DVDzni, videozni, TVzni, rádiózni, zenét hallgatni és a PC hangját is hallgatni szeretném. Ha valamilyen ötletetek lenne, hogy mit, hogyan csináljak légyszi osszátok meg velem és a többiekkel is.
Köszi