Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
hálózatépítés zenehallgatáshoz
-
Vendég
Még nem hallottam, de nem lehet vészes.Mivel nincs táp és processzor hűtő zúgás biztos hogy halkabb mint bármilyen pc amit eddig hallottál...
Normál hangerejű zenehallgatásnál 3-4 méterről már biztosan nem hallható...
De nem muszály a hifi mellé rakni. mehet bárhova ahol azért normálisan hozzáférsz...
Vedd ezt és dőlj hátra...
Szóval ha leveszed a ház tetejét, akkor a szabad MOLEX csatira átmenetileg rá tudsz csatlakoztatni egy cd/dvd meghajtót. Abba belerakod az Xp telepítő cd-t és felrakod az XP-t. (Itt még érdemes belső winchesterben gondolkodni mert egyszerűbb a telepítés...)
Aztán ha felment a Windows kikapcsolod a gépet leveszed a cd meghajtót, visszacsavarozod a ház tetejét és kész is...
Egyébként a linkelt házban van egy beépített CFtoIDE adapter is aminek segítségével CF memóriakártyát lát a gép IDE meghajtóként, így az Xp-t egy memóriakártyára is felrakhatod, de ez már csak inyencség...
-
Vendég
Összeségében szerintem azért elszúrható ez a dolog egy két helyen ha nem áll össze a kép teljesen, ezért akkor járnál legjobban ha rendelnél egy ilyen kombót. Mivel nem kell belerakni semmit ezért elég a legkisebb ház:
Ház
Tápegység szett
Most látom csak hogy a linkelt tápegység szett PICO PSU része nem is kell, mert a linkelt házban beépítve van egy 60W-os passzív táp.
Igy azért elég baráti az a 79,95-ös USD ár...
Aha, gondoltam, hogy nem nekem lesz igazam.
Hajlok a komplett egység megvásárlására.
A házhűtő amit írtál az gondolom egy ventillátor. Mennyire zajos ez?
Még egy hülye kérdés? Ha nincs rajta optikai meghajtó (láttam, hogy kb. 8000 Ft-ért lehet hozzá rendelni, de ha nincs...), akkor hogy telepíted fel az op endszert? Egy külső usb-s meghajtóról?
-
Vendég
Rágódom az információkon, de előzetesen két kérdésem lenne.
A külső tápegység ha jól látom, akkor egy "normal" notihoz való tápegység.
Ha ez így van (és ezek egyformák hatásfokban), akkor szerintem akár használtan is be lehet ezeket szerezni. Mintha valahol láttam volna ilyeneket nagyon olcsón.
Még a táppal kapcsolatban: Nem írtad el az árát?
http://www.wireless-bolt.hu/products.ph ... gory=23277
Erre gondoltál? Ez csak Br. 13.000Ft
Közben olvastam a hozzászólásodat.
Én - ha nincs valami negatívuma - egy külső HDD-t gondoltam. Ha bent van egy ilyen passzív hűtésű gépházban, akkor nem melegedne nagyon?
Szerintem nem vészes a melegedés. Ezeken a házakon ha nem is nagy de egy (vagy két) házhűtő azért van...
Különösen igaz ez a 2,5-ös winchesterre, ami kevésbé melegszik. Én bele raknám, de Te tudod.
Na szóval nem irtam el. A passzív táp úgy néz ki, hogy egy külső noti táp (AC-DC), (ha van otthon olyanod elfekvőben, ami pontosan olyan paraméterekkel rendelkezik, mint amire szükség van, akkor az is OK) és egy belső átalakító (DC-DC):
Ilyen:
Mivel az intel alaplapnak kell még egy P4es csati is, ilyent is kell venned:
Tehát külső noti táp: 13000 HUF
Belső PICO PSU: 12600 HUF
Molex - P4 átalakító: 960 HUF
Az összesen: 13+12,6+0,96 = 26 560 HUF
Ugyanez postaköltséggel együtt a mitxpc oldaláról vásárolva: 106 USD = 16960 HUF
Vagyis egy tizessel olcsóbb, és azon van P4 csati is (lásd kép) de Te tudod...
Szettben a mitxpcnél
Összeségében szerintem azért elszúrható ez a dolog egy két helyen ha nem áll össze a kép teljesen, ezért akkor járnál legjobban ha rendelnél egy ilyen kombót. Mivel nem kell belerakni semmit ezért elég a legkisebb ház:
Ház
Tápegység szett
Persze ha itthon akarsz vásárolni az is megoldható de úgy a projekt teljes költségvetése 15-17kval több lesz. Szerintem pénzpazarlás...
Intel alaplapot meg vagy szintén a mitxpctől vagy itthonról. (Talán érdemesebb itthonról, hogy nehogy túl nagy legyen a csomag amit postán kapsz, mert akkor lehet hogy nem csúszik át a vámon....)
Én először beleraknék egy 2,5ös HDD-t aztán ha nagyon melegszik akkor kivenném és külső tokban használnám. (de szerintem nem fog...)
JA és nehogy egyben vedd meg a külső tokot beépített winchesterrel. Szigorúan külön érdemes mert olcsóbb...
Rágódom az információkon, de előzetesen két kérdésem lenne.
A külső tápegység ha jól látom, akkor egy "normal" notihoz való tápegység.
Ha ez így van (és ezek egyformák hatásfokban), akkor szerintem akár használtan is be lehet ezeket szerezni. Mintha valahol láttam volna ilyeneket nagyon olcsón.
Még a táppal kapcsolatban: Nem írtad el az árát?
http://www.wireless-bolt.hu/products.ph ... gory=23277
Erre gondoltál? Ez csak Br. 13.000Ft
Közben olvastam a hozzászólásodat.
Én - ha nincs valami negatívuma - egy külső HDD-t gondoltam. Ha bent van egy ilyen passzív hűtésű gépházban, akkor nem melegedne nagyon?
-
Vendég
Gnagy!
Nagy vagy....
Nincsmit
Majd számolj be hogy merre indultál!
Ja és először azt kell eldönteni, hogy hány winchester és mekkora (2,5 /3,5-ös) ,mert házat csak utána lehet választani...
Gnagy!
Nagy vagy....
-
Vendég
Naszóval, hogy legyen valami ontopic is:
A következő összeállítást Nemgéza forumtárs felvetéséhez igazítottam:
Feltételezés:
Adott egy bejövő szélessávú állandó internetkapcsolat. (ADSL/kábel)
Adott egy router
Adott egy Squeezebox
Igény:
Kimondottan keveset fogyasztó lehetőleg halk és mindenképpen kisméretű célgép ami "eteti" a Squeezeboxot és mindezt garanciális itthon beszerezhető új alkatrészekből.
Ja és keret 50k max + winchester.
ALAPLAP INTEGRÁLT PROCIVAL:
Szóval kell egy INTEL D201GLY2 alaplap.
Ilyen
Ezzel érdemes vigyázni mert nekem a 3. számtechbolt tudta azt hozni amit kértem, ugyanis van a D201GLY2 ami passzív hűtésű ergó hangtalan és van a D201GLY2A, ami ugyanaz az alaplap de aktív hűtésű, illetve van egy D201GLY ami eggyel régebbi modell. A számtechboltok meg keverik.... Szóval érdemes kihangsúlyozni hogy a 2A passzív változatot keressük.
Ha ez megvan akkor van egy full passzív alaplapunk, integrált procival hangkártyával és videókártyával, ami kb akkora mint egy cdtok... (17,2*17,2 cm)
Amit tudni kell róla:
Bőven elbírja a slimservert, és MAXIMUM 19W-ot fogyaszt a proci.
MEMÓRIA
Ez nem nehéz: 1 DDR2 memória kell bele, max 667 MHz es lehet. Ha alacsony fogyasztásra akarjuk kihegyezni akkor 512 ha teljesítményre akkor 1Gb kell bele.
Illetve ha majd linux megy rá akkor megint elég lehet az 512, haXp akkor érdemesebb 1 GB-ot venni.
Memória választék
kb 2,5k - 4k
HÁZ
Na itt elég sok felé el lehet indulni. Az igényektől is függ:
Kell-e cd/dvd m,eghajtó?
3,5-ös vagy 2,5ös winchester kell?
El akarjuk dugni a házat vagy elől lesz, azaz külalak számít-e
Én a következőkből indulok ki:
Nem kell cd/dvd meghajtó
1 vagy 2 db 2,5ös noti winchester lesz benne
Külalak fontos
Ez esetben ezt ajánlanám:
M200 itx ház (6os számú az oldalon)
12,5K
Ezen házhoz kell még egy tápegység is, amit ugyanott lehet megvenni. PICOPSU + külső noti táp. (120W max) Ez kb plusz 25k. Előnye, hogy teljesen hangtalan és 95% a hatásfoka...
A hatásfok ugye azért fontos, mert hiába fogyaszt mondjuk 40W-ot az egész gép, ha 80% a hatékonysága a tápnak akkor az 40*1,2= 48 W fogyasztás.
Kicsit drága, viszont teljesen hangtalan: 25k, de ha hajlandóak vagyunk a www.mitxpc.com oldalon megrendelni, akkor ugyanezt megkapjuk 100 USD-ért, postaköltséggel együtt... (én is ott vettem)
Tehát ez összesen: 14,5+3+12,5+25/16 ~ 55 000 ha mindent itthon veszünk és 46 000 ha a tápot importáljuk...
Ha összepakoltuk akkor kész is a minipc, amit be kell kapcsolni 1 perccel azelőtt hogy zenét akarunk hallgatni a Squeezeboxon.
Aki visszariad a külön táptól annak a következő oldalon 1-es számmal jelzett ház lehet a jó megoldás, ami passzív táppal szerelt és 1db 3,5ös winchestert fogad be.
Ház opció 2
Ez táppal együtt 24k, azaz a totál: 14,5+3+24=41 500 HUF
Két igazán szép táppal szerelt ház amikett azonban az USAból kell beszerezni
Ház aktív táppal (opció 3) - kb 80 USD
Illetve itt van mégegy ami szintén passzív és 80 USD és extrém kicsi méretű de belemegy 1 db 2,5-ös winchester:
Ház passzív táppal (Opció 4) - 80 USD
Aki kicsit hajlandó házat barkácsolni (egy-két furás + csavarozás) viszont árérzékeny az tud venni a prohardver forumon Bordoi kollégától egy IBM S50 házat 3000ért (minimális szépséghibával) ami így néz ki:
Végül epdig a www.mitxpc oldalon össze is lehet pakolni az egész cuccot és ők őssze is rakják ingyen, így aki hajlandó külföldről vásárolni az kész terméket vehet ki a dobozból, amibe csak rakni kell egy winchestert aztán feldobni rá egy Windowst és mehet is...
(winchestert nem éri meg náluk venni mert az drága)
Tehát pl: Az intel alaplap + Morex ház + 1gb 667 memória + passzív tápegység szerelve: 220 USD + 40 USd postaköltség: ami 260*160 ~ 41600 HUF. Tokkal vonóval készen...
Készen
A MITXPCtől nem kapok jutalékot
Viszont rendeltem tőlük és kettő nap alatt ideér magyarországra a csomag, ugy hogy az amerikai posta honlapján követhető hogy hol tart és hajlandsóak ajándékként, 100 dollár alatti értéknyilvánítással feladni a cuccokat, ami így vám és ÁFA mentesen érkezik. Szóval ajánlom Őket...
Remélem sikerült tippeket adnom egy mini pc-hez.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Na akkor most mi lehet a gáz?
Egy lépéssel előrébb vagyunk. A következő felvetés a földhurok. Ez ellen kicsit bonyeszebb védekezni, de nem lehetetlen. Néha segít az is, ha megfordítod a hálózati dugót a konnektorban, de általában leválasztást kell alkalmazni. Próbáld kikötni a kártya és erősítő közötti kábel árnyékolását az egyik végén. De sokszor a TV központi antennája okozza a dolgot. Próbaként húzd ki az antenna kábelt a TV-ből! Ha ez okozza a brummot, több megoldást is találsz rá a fórumon, ne offoljuk szét ezt a topicot.
Köszönöm szépen a segítséget.
Ki fogom próbálni az antenna dolgot is.
Ha nem nagyon gáz akkor pü-ben zavarnálak ha mégsem sikerült megoldanom.? Jó?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11453
- Kapcsolat:
Egy lépéssel előrébb vagyunk. A következő felvetés a földhurok. Ez ellen kicsit bonyeszebb védekezni, de nem lehetetlen. Néha segít az is, ha megfordítod a hálózati dugót a konnektorban, de általában leválasztást kell alkalmazni. Próbáld kikötni a kártya és erősítő közötti kábel árnyékolását az egyik végén. De sokszor a TV központi antennája okozza a dolgot. Próbaként húzd ki az antenna kábelt a TV-ből! Ha ez okozza a brummot, több megoldást is találsz rá a fórumon, ne offoljuk szét ezt a topicot.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Ha megoldató, egy konnektorból tápláld a készülékeket. Ha túl messze vannak egymástól, ki kellene nyomozni, mely konnektorok vannak ugyanazon fázison a lakásban és azokról járatni a cuccot. Ezt pl. megteheted úgy, hogy a lakás biztosítékai közül csak egyet hagysz felnyomva, minden mást lenyomsz és megnézed, mely aljzatokban van áram. Azok tutira egy fázison vannak.
Köszönöm a gyors válaszod.
De mi lehet akkor ha egy fázison van az összes?
Ugyanis 1 éve lett felújítva a lakás és át lett vezetékelve az egész.
Ahol van a hifi és a pc ott 2 leállás lett csinálva (4+4 konektor).
Az egyikbe vannak csatlakoztatva a dolgok mert rosszul számoltuk ki a helyét és az íróasztal mögé került a másik.
Szal balról jobbra: vas, dvd, az elosztóban pedig :videó, pc, monitor, tv.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Na szóval a gond az hogy mikor össze van dugva akkor a monitor "hullámzik" (csíkosodik). És sajnos a tv-n is ez a helyzet. A kábel gyári HAMA kábel. Mi lehet a baj és a megoldás mi lehet?
Medvét fogtál. Első lépésként próbáld az összes cuccot egy fázisról üzemeltetni!
Na ezt most nem értem. Hogy érted ezt? Nagyon nem vagyok képben ezért légyszi úgy mond mint akinek semmi köze a dologhoz. Köszönöm.
Ha megoldató, egy konnektorból tápláld a készülékeket. Ha túl messze vannak egymástól, ki kellene nyomozni, mely konnektorok vannak ugyanazon fázison a lakásban és azokról járatni a cuccot. Ezt pl. megteheted úgy, hogy a lakás biztosítékai közül csak egyet hagysz felnyomva, minden mást lenyomsz és megnézed, mely aljzatokban van áram. Azok tutira egy fázison vannak.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Na szóval a gond az hogy mikor össze van dugva akkor a monitor "hullámzik" (csíkosodik). És sajnos a tv-n is ez a helyzet. A kábel gyári HAMA kábel. Mi lehet a baj és a megoldás mi lehet?
Medvét fogtál. Első lépésként próbáld az összes cuccot egy fázisról üzemeltetni!
Na ezt most nem értem.
Hogy érted ezt?
Nagyon nem vagyok képben ezért légyszi úgy mond mint akinek semmi köze a dologhoz.
Köszönöm.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csak a Linn meg Naim szerverei ne lennének ilyen drágák
nem is bajlódnék az összerakással
Na, ja. Az én bajom is éppen ez.
Mindenféle egyéni megoldásokra kényszerítenek bennünket ezek a profitorientált gyártók. Már alig várom, hogy a Máltai szeretetszolgálat agresszíven fevásárolja őket és aztán önköltségen árulják majd a termékeket. A HDX-et sokat mondok ha 300.000 jó magyar forintért fogják hirdetni.
Nekem valszeg még ennél is olcsóbban adják majd, mert gyakran viszek nekik ezt azt.
A célközönséghez én is csatlakoznék. Sok a kétely és lehetőség illetve nincs sok pénzem próbálkozni..
De az biztos, hogy ez a jövő.
Üdv
Rag
Csak a Linn meg Naim szerverei ne lennének ilyen drágák
nem is bajlódnék az összerakással
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Lehet hogy nem jó helyre írom de ötleteket várnék.
Szóval eddig nem kötöttem össze a pc-t a vassal, hát most meg tettem.
Ill. volt már próbálkozás de nem győzött meg.
Szal. összekötöttem a hangkari (Creative) kimenetét RCA 1 dugasz ill. a másik végén 2 dugasz.
Hangkari analógra van állítva, és szól is gond nélkül (mondjuk nem cd minőség).
Na szóval a gond az hogy mikor össze van dugva akkor a monitor "hullámzik" (csíkosodik).
És sajnos a tv-n is ez a helyzet.
A kábel gyári HAMA kábel.
Mi lehet a baj és a megoldás mi lehet?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Vendég
Ez a téma nagyon jó ötlet. Én vagyok a célközönség.
Köszönöm, bár remélem hogy nem csak egy ember a célközönség...
Ez a téma nagyon jó ötlet. Én vagyok a célközönség.
-
Vendég
Kedves gnagy,
Az asus-ra én azonal feltennék egy OpenWrt-t. Akkor teljesedne ki a tudasa igazán. Az ASUS az egyik legjobban támogatott HW.
Egyébként én DNS-323-at használok 2x 400GB HDD-vel Egy raid1-ás tömb van rajta a lossless zenének, és egy raid0-as a kevésbé fontos dolgoknak. Én nem szívesen búcsúznék többhetes munkámtól egy esetleges vinyóhiba miatt. Ezért szerintem a raid fontos dolog, ha valakinek sok begrabbelt zenéje van. Ráadásul kis ügyességgel feltehető debian linux a d-link-re, és onnantól szinte határtalanok a lehetőségek. Persze ez már más lapra tartozik, mert a topic bevezetőjében jelezted, hogy szgéphez kevésbé hozzáértőknek indítottad.
Köszönöm.
Igen valóban kezdőknek szól, és a RAID valóban fontos dolog, ezért is irtam, hogy a következőben egy raid alapú szettet írok le...
Viszont saját tapasztalatom az, hogy mindenkinek magának kell eljutnia odáig hogy két winchester tárolókapacitását beáldozza és megfelezve egy RAID 1 tömböt csináljon...
Van aki más kárán tanul, van aki meg csak akkor dönt a RAID mellett amikor elszáll a winchester az elmúlt 10 év családi fotóival...
Persze van sok más módja az archiválásnak és a biztonsági másolat készítésének, de messze ez a legegyszerűbb, a leghatékonyabb és a legkényesmesebb...
Viszont a Raid ugye nem véd véletlen törlés / kezdő felhasználó ellen...
-
Vendég
Kedves gnagy,
Az asus-ra én azonal feltennék egy OpenWrt-t. Akkor teljesedne ki a tudasa igazán. Az ASUS az egyik legjobban támogatott HW.
Egyébként én DNS-323-at használok 2x 400GB HDD-vel Egy raid1-ás tömb van rajta a lossless zenének, és egy raid0-as a kevésbé fontos dolgoknak. Én nem szívesen búcsúznék többhetes munkámtól egy esetleges vinyóhiba miatt. Ezért szerintem a raid fontos dolog, ha valakinek sok begrabbelt zenéje van. Ráadásul kis ügyességgel feltehető debian linux a d-link-re, és onnantól szinte határtalanok a lehetőségek. Persze ez már más lapra tartozik, mert a topic bevezetőjében jelezted, hogy szgéphez kevésbé hozzáértőknek indítottad.
-
Vendég
DLink DNS-313 + a kívánt méretű HDD 1TB-ig- 1 fiókos (3.5"-es SATA) hálózati adattároló
- 1 RJ-45 Gigabit Ethernet port
- 1 USB 2.0 port
- Beépített FTP szerver
- Beépített iTunes szerver
- P2P le- és feltöltések támogatása
- Időzített WEB és FTP letöltések kezelése
- Beépített uPnP AV Media Server támogatás a D-Link Medialounge termékekhez
vagy a DNS-323-as, amibe 2 db HDD helyezhető el. Linux alapúak, magyar firmware-rel torrent is fut rendesen, bővebben itt.
M-Audio Transit + notebook + valamilyen D/A optikai bemenettel.
A többi a szokásos.
Igen egy népszerű és olcsó NAS.
Annak lehet jó, akinek már van egy routere amihez nem lehet külső winchestert kapcsolni mert egyébként az ASUS + külsö winchester változathoz képest nem nyújt pluszt, viszont drágább. (21000 egy NAS egy 5700 forintos külső winchesterhez képest)
Az ASUS pedig mindent tud amit ez a nas.
Média szerver
Torrent
Ftp
Ráadásul a Media Lounge média szerverhez gyanúm szerint csak D-link terméket lehet kapcsolni, azoknak a hangminősége meg szerintem erősen kérdéses...
A 323-as pedig annyival tud többet hogy RAIDes. A raid szett lesz a következő amire dobok egy összeállítást.
DLink DNS-313 + a kívánt méretű HDD 1TB-ig
- 1 fiókos (3.5"-es SATA) hálózati adattároló
- 1 RJ-45 Gigabit Ethernet port
- 1 USB 2.0 port
- Beépített FTP szerver
- Beépített iTunes szerver
- P2P le- és feltöltések támogatása
- Időzített WEB és FTP letöltések kezelése
- Beépített uPnP AV Media Server támogatás a D-Link Medialounge termékekhez
vagy a DNS-323-as, amibe 2 db HDD helyezhető el. Linux alapúak, magyar firmware-rel torrent is fut rendesen, bővebben itt.
M-Audio Transit + notebook + valamilyen D/A optikai bemenettel.
A többi a szokásos.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
-
Vendég
Szóval az első szettet a következő igényekhez gondolom jónak:
fogyasztás minimalizálás
torrent le/feltöltés távírányítással otthonról és bárhonnan a neten keresztül
fielok hálózati tárolása / megosztása akkor is ha az asztali számítógép ki van kapcsolva
hálózati nyomtatás
erősítőre kötött laptop etetése zajmentes forrásból
Alkotóelemek:
Asus wl-500g premium router 16 000 HUF
Külső laptop winchester ház 2135 HUF
vagy
Külső 3,5-ös winchester ház 5700 HUF
Egy notebook vagy egy sima winchester X HUF
Teljes költség:
18135 HUF (2,5 HDD tok) vagy 21700 HUF (3,5 HDD tok) + HDD
Szóval a megoldás lelke a router. A kiválasztott ASUS routerre rá tudjuk kötni USB-n a külső winchester tokban lévő winchestert. Miután ezt megosztjuk a hálózaton az összes otthoni gépről elérjük a routerre másolt fileokat.
A laptop WLANon kapcsolódhat a routerhez illetve kábellel az erősítőhöz. A laptop eléri a zenéinket, a routeren keresztül, és mivel a router a pincétől a padlásig bárhol lehet nem kell hogy zavarjon minket a winchester hangja zenehallgatás közben.
Ezentúl a routerre köthetünk nyomtatót is így az összes otthoni számítógép eléri azt.
Ezentúl a router képes ftp szerverként működni, azaz az adataink elérhetőek azok számára akiknek belépést biztosítunk az ftp szerverünkre.
Végül pedig a routerben van egy beépített torrent kliens amivel le és feltölthetünk anélkül, hogy az asztali gépünk / a laptopunk egész éjszaka menne...
Ez lett volna az első összeállítás!