Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hiraga A osztályú végfokok
Re: Hiraga A osztályú végfokok
Köszönöm, ránézek.
https://www.ebay.com/itm/166728387418?i ... R5KBrMCMZATiller írta: ↑2023.04.30., vas. 16:10Kedves kollégák!
Már majdnem készen van egy 2*30W-os Enhanced "Le Monstre" Hiraga végerősítőm.
Minden lényeges összetevő megvan, alkatrészek beültetve a panelekbe stb, azonban a ház beszerzésével elakadtam.
Kérem, hogyha valaki tud adjon tanácsot, hogy honnan lehet egy 43cm-es fekete házat szerezni.
Köszönettel:
Tiller
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Köszönöm szépen a tanácsot.
Sajnos ezek iszonyú drágák, többe kerülnek mint az egész erősítő.
Üdv.
Sajnos ezek iszonyú drágák, többe kerülnek mint az egész erősítő.

Üdv.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5158
Errefelé böngésszél: https://www.audiophonics.fr/en/boitiers ... c-140.html
Kedves kollégák!
Minden lényeges összetevő megvan, alkatrészek beültetve a panelekbe stb, azonban a ház beszerzésével elakadtam.
Kérem, hogyha valaki tud adjon tanácsot, hogy honnan lehet egy 43cm-es fekete házat szerezni.
Köszönettel:
Tiller
Köszönettel:
Tiller
Készülget a 60W-os Hiraga végfok....
Szereztem pár hatalmas hűtőbordát...
Elkezdtem kimarni a táp ill. a segédtáp és a ventilátor vezérlésének helyét. A végfetek 10mm-es alutömbjét is bemartam.
Készülget a 60W-os Hiraga végfok....
Szereztem pár hatalmas hűtőbordát...
Elkezdtem kimarni a táp ill. a segédtáp és a ventilátor vezérlésének helyét. A végfetek 10mm-es alutömbjét is bemartam.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Köszi nem. Én is a 20W-ost építem már lassan egy éve
Az enyém se biztos, hogy hamarabb kész lesz
Eladó ha kell.. Mivel sokmindent nem tudnék használni a 20W-oshoz belőle.. Meg van hirdetve híradástechnikai bla bla topikban. 6000Ft-a 2 kit.
Köszi nem. Én is a 20W-ost építem már lassan egy éve
Nem tűnik rossznak, főleg ha össze is vannak válogatva a tranyok, még ha esetleg hamisak is (ami azért tényleg könnyen előfordulhat).
Eladó ha kell.. Mivel sokmindent nem tudnék használni a 20W-oshoz belőle.. Meg van hirdetve híradástechnikai bla bla topikban. 6000Ft-a 2 kit.
Közben úgy döntöttem átnyargalok a 20W-os Hiragára, mert nyákom van már hozzá..
http://cgi.ebay.com/15W-pure-sound-Clas ... 336380328f
Ebből rendeltem 2-t (lejjebb görgetsz van róla leírás). Az teljesítmény ellenállásokat cserélem majd caddock-ra vagy mills-re.
Nem tűnik rossznak, főleg ha össze is vannak válogatva a tranyok, még ha esetleg hamisak is (ami azért tényleg könnyen előfordulhat).
Közben úgy döntöttem átnyargalok a 20W-os Hiragára, mert nyákom van már hozzá..
Ma már minden "hamis" - abban az értelemben, hogy nem közelíti meg az új gyártmány a régebbi eszközök hangminőségét.
Részemről megszületett az a döntés, hogy nem nagyon vásárolok ilyen "új" alkatrészeket a kereskedésekben...
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2773
Ma már minden "hamis" - abban az értelemben, hogy nem közelíti meg az új gyártmány a régebbi eszközök hangminőségét.
Részemről megszületett az a döntés, hogy nem nagyon vásárolok ilyen "új" alkatrészeket a kereskedésekben...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Elso ranezesre valoban nagyon hasonlo ahoz a kinezethez amit a gyar kozolt a katalogusban, de ha jobban osszehasonlitja az ember a fotot a katalogus rajzaval akkor eszreveszi a kulonbsegeket. Ne legyen igazam, mindenesetre nem art az ovatossag foleg azert sem mert kifutott tranzisztorokrol van szo amiket mar nem gyart a Toshiba (persze lehet h. mas gyarto a Toshiba engedelyevel gyartja, de annak nem Toshiba feliratunak kellene lennie). Egyebkent siman elkepzelheto h. soha nem derul ki, hogy hamis a tranzisztor amit kuldtek mert nem megy tonkre es jol mukodik vele az erosito.
Gondolodtam ezen én is, de ennyi erővel a többi is hamis lehet.. Sőt, ha rendelek valahonnan, az is lehet, hogy hamis.. Ki tudja..
Én akárhol néztem ezeket a tranyókat, mindenhol ilyet találtam (kinézetre).
Elso ranezesre valoban nagyon hasonlo ahoz a kinezethez amit a gyar kozolt a katalogusban, de ha jobban osszehasonlitja az ember a fotot a katalogus rajzaval akkor eszreveszi a kulonbsegeket. Ne legyen igazam, mindenesetre nem art az ovatossag foleg azert sem mert kifutott tranzisztorokrol van szo amiket mar nem gyart a Toshiba (persze lehet h. mas gyarto a Toshiba engedelyevel gyartja, de annak nem Toshiba feliratunak kellene lennie). Egyebkent siman elkepzelheto h. soha nem derul ki, hogy hamis a tranzisztor amit kuldtek mert nem megy tonkre es jol mukodik vele az erosito.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
En vigyaznek ezzel a kittel. A 2SB754/2SD844 vegtranzisztor par nekem hamisnak tunik. Egyreszt ezeket a felvezetoket mar nem gyartja a Toshiba, masreszt a neten fellelheto katalogusban talalhato rajz alapjan picit mashogy kellene kinezniuk. Az mar csak hab a tortan, hogy a legnagyobb felvezeto hamisito orszagbol, Kinabol erkezik a csomag ...
Én akárhol néztem ezeket a tranyókat, mindenhol ilyet találtam (kinézetre).
Amúgy ez az rajz, amit beraktál, az eredeti és nem a stabis. A stabis ez:
Igaz, bocs...
Ebből rendeltem 2-t ...
En vigyaznek ezzel a kittel. A 2SB754/2SD844 vegtranzisztor par nekem hamisnak tunik. Egyreszt ezeket a felvezetoket mar nem gyartja a Toshiba, masreszt a neten fellelheto katalogusban talalhato rajz alapjan picit mashogy kellene kinezniuk. Az mar csak hab a tortan, hogy a legnagyobb felvezeto hamisito orszagbol, Kinabol erkezik a csomag ...
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Vplaca, milyen tranyokat használsz majd?
http://cgi.ebay.com/15W-pure-sound-Clas ... 336380328f
Ebből rendeltem 2-t (lejjebb görgetsz van róla leírás). Az teljesítmény ellenállásokat cserélem majd caddock-ra vagy mills-re.
Vplaca, milyen tranyokat használsz majd?
És azt láttad, hogy az eredeti, stabis tápos változatban párhuzamba kötnek 2db 12V 45Ah-s akkumulátort? Nem túlzás ez egy kicsit?
Amúgy ez az rajz, amit beraktál, az eredeti és nem a stabis. A stabis ez:
És azt láttad, hogy az eredeti, stabis tápos változatban párhuzamba kötnek 2db 12V 45Ah-s akkumulátort? Nem túlzás ez egy kicsit?
Nekem az, én biztos nem fogok aksizni.. Aztán lehet, ha kipróbálná az ember, meglepődne.. Én nem fogom..
A kondikkal sem spóroltak.
A diódákra írtam a kb -1.2V-ot. Csak elírtam, ez akart lenni: 12V-os trafóval 12Vx1.41-1.2V =15.72V
Ja-ja, és nem muzsikált túl csúnyán ...
Ezen nem csodálkozom
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "