Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Erősítő tervek

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani milyen FET-ek vannak a ds300 modulban? Sajnos nem látszik rajta a felirat.

Köszönöm szépen!

Esetleg ilyen modult nem lehet készen kapni valamelyik elektronikai alkatrészgyárban?

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: crapgame »

Félreértés ne essék nem vagyok tapasztalt az első erősítőm volt amit készítettem és nagyonsok segítséget kaptam hozzá.
A torturát itt olvashatod ha érdekel.
http://www.diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=38&t=528

(És rögtön ki fog derülni ki a tapasztalt )
Szerintem neked is tudnának segíteni.

Kösz a linket, átolvasgatom az egész oldalt.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: memme »

Félreértés ne essék nem vagyok tapasztalt az első erősítőm volt amit készítettem és nagyonsok segítséget kaptam hozzá.
A torturát itt olvashatod ha érdekel.
http://www.diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=38&t=528

(És rögtön ki fog derülni ki a tapasztalt )
Szerintem neked is tudnának segíteni.

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Erősítő tervek

Ez egész jónak tűnik, bár mivel PP ezért kell fázisfodító is. Ezeket szerettem volna elkerülni.

Ehhez mit szólsz, mint gyakorlattal rendelkező?

Szia!

Én ezt a kapcsolást építettem meg, bár nem SE de az oldalon nagyon jó cikkek vannak és azok közül lehet, hogy találsz számodra megfelelőt.
http://www.elektroncso.hu/cikkek/kgel34ppmb.php

Az akatrészek egy részét is onnan vettem.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: memme »

Szia!

Én ezt a kapcsolást építettem meg, bár nem SE de az oldalon nagyon jó cikkek vannak és azok közül lehet, hogy találsz számodra megfelelőt.
http://www.elektroncso.hu/cikkek/kgel34ppmb.php

Az akatrészek egy részét is onnan vettem.

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Erősítő tervek

Üdv mindenkinek.

Én is egy csöves építésén gondolkodom.
Gyakorlatom nekem is annyi van, hogy a kettő év elektronikai tanulmányaim alatt megtanultam gyorsan és szépen kondenzátort robbantani.
Mivel egy valamire való erősítő 100 ezer alatt nem jöhet ki, ezért egyet szeretnék csinálni, amit sokáig szeretnék használni.

A fő problémám, hogy a neten keringő milliónyi kapcsolás közül nem tudom megállapítani, hogy melyek tartalmaznak egy rakás felesleges alkatrészt, vagy esetleg a kapcsolási hibát.

Ha van valakinek olyan rajza, ami tuti kipróbált, és szépen muzsikál, akkor tegye meg legyenszives, hogy megosztja velem/velünk, biztos más is örülne neki.

Elsősorban SE-re gondoltam, nem megawattos teljesítménnyel, aminek az erőssége az egyszerűsége.

Pl.: EL84, EL34, 6C33C, KT88, stb csövekből

Köszönet

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: tothn »

aki erősítő szerelődobozokat keres, WBT csatikkal:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1114317
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 55
Kapcsolat:

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: CIROKL »

Köszi a segítséget, azt hiszem ezzel az oldallal elleszek egy ideig.

Egyéb iránt az elképzelésed a csövessel kapcsolatosan milyen irányban van ?
Kezdésnek ajánlanék neked egy kis sé-t az gyakorlatilag nem sok alkatrészből tevődik össze , bár a kimenő az nem egyszerű feladat .
Meg ami azt illeti ha nem riadsz meg a nagyobb feszültség tudatától sem akkor valahol el kell kezdeni .
/Gyorsabb haladás érdekében esetleg keress magánban /

rvm12i
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 217

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: rvm12i »

Köszi a segítséget, azt hiszem ezzel az oldallal elleszek egy ideig.
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 55
Kapcsolat:

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: CIROKL »

Szia!

Még nincs. Egy barátommal csinálnám, akinek, LEDek különböző panelok forrasztásában van már gyakorlata, van 'profi-diyek számámra' eszköze ehhez...

Mindenképpen valami egyszerűbbel kezdenénk, és ha lehetséges, akkor csöveset építenénk.

SziA ! Kezdetnek elég meredek dolog csövessel kezdeni , de nem lehetetlen némi segédlettel , a Laci tanácsát fogadd meg ha gondolod segítenek ott a csöves topikban !

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Csövessel kezdeni?
Hát te tudod (vagy nem) de én bele nem mennék elsőre.
próbálkozz.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

rvm12i
V.I.P.
V.I.P.

Erősítő tervek

Szia!

Még nincs. Egy barátommal csinálnám, akinek, LEDek különböző panelok forrasztásában van már gyakorlata, van 'profi-diyek számámra' eszköze ehhez...

Mindenképpen valami egyszerűbbel kezdenénk, és ha lehetséges, akkor csöveset építenénk.

Udv,

Van gyakorlatod az elektronikaban? Epitettel mar korabban erositoket? (nem csak csoves erositore gondolok)

Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Erősítő tervek

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Udv,

Van gyakorlatod az elektronikaban? Epitettel mar korabban erositoket? (nem csak csoves erositore gondolok)

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

rvm12i
V.I.P.
V.I.P.

Erősítő tervek

Sziasztok!

Nem tudom mennyire illik, mennyire nem, de szeretném kérni a segítségeteket. Építgetnék itthon csöves erősítőt, de nincsenek terveim amik alapján tudnék dolgozni. Esetleg tudnátok küldeni nekem terveket/alkatrész/táp stb adattal ellátva?

Köszönöm előre is!

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”