Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Mi vagy te....garry-ügynök...? ...miért ragaszkodsz annyira hozzájuk...szerinted rajtuk kívül senki sem tud mérni....?
Nem vagyok Garry ugynok csak megbizom bennuk.
Hallgattam a cuccaikat, voltam a tanfolyamukon, nagyon jo igazi audio barati legkor volt. Az oktato okleveles mittudomen kicsoda aki azzal kezdte
hogy tegezodjunk mer PA barati korokbe ezt igy szokas ...
Azon tulmenoen ok hangositjak a szigetet.
Gondolom nem veletlenul pont oket kerik fel erre a nem egyszeru feladatra,
mondta is a pasmag hogy nincs konnyu dolguk mer vagy felnyomjak a hangerot
es morog mindenki a kornyeken vagy lejebb veszik de akkor mar
kezd gond lenni a tomeg hangja ...
Na itt a bibi.....az PA.....ez nem az.... ....tudod,minden bogár rovar...de nem minden rovar bogár....
Hangsugárzó építés
Mi vagy te....garry-ügynök...? ...miért ragaszkodsz annyira hozzájuk...szerinted rajtuk kívül senki sem tud mérni....?
Hallgattam a cuccaikat, voltam a tanfolyamukon, nagyon jo igazi audio barati legkor volt. Az oktato okleveles mittudomen kicsoda aki azzal kezdte
Na itt a bibi.....az PA.....ez nem az.... ....tudod,minden bogár rovar...de nem minden rovar bogár....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Hangsugárzó építés
Bikabeka dobozának mi köze a PA-hoz vagy a koncert hangosításhoz?Két külön világ.....
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Hangsugárzó építés
A legvegere gondoltam amikor mar kesz.
A legvégén meghallgatom, és ha fülre is tetszik, akkor van kész a produkt!
Mert azt nem szabad elfelejteni, hogy a mérés az jó irányadó de nem szabad sosem a meghallgatás fölé rendelni. Nagyon sokszor jártam úgy, hogy egy tökéletes átvitelt adó doboz nem tetszett, aztán minimális módosítások után fülre belőttem. Megmértem, és úgy meg mérésre nem volt szép, mégis úgy hagytam, mert nem mikrofont a seggembe dugva hallgatok zenét.
...A legvegere gondoltam amikor mar kesz.
Akkor már minek?
Há' azé' hogy a süketszobában tökéletes frekimenetet kapjál.....amivel aztán a szobában ahol hallgatod....jól kitörölheted....
Hangsugárzó építés
Akkor már minek?
Há' azé' hogy a süketszobában tökéletes frekimenetet kapjál.....amivel aztán a szobában ahol hallgatod....jól kitörölheted....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Már bocs... ...de Kalminál rossz helyen kopogtatsz....illetve a legjobb helyen....Ugyanis hangmérnök az istenadta... ....talán van valami halovány fogalma a mérésekről.....asszem...
Szia Violin!
Az hogy mivel foglalkozom a munkám kapcsán egy dolog, igazából nem kell ehhez. A lényeg hogy már végeztem pár mérést, és atiatinak abban igaza van hogy nem hitelesített, meg hogy nem süketszoba, de ha az ember otthon mér és tudja mit mi okoz és ezt bele tudja tudatosan kalkulálni a mérésbe, akkor egy ilyen: "otthon 2 mrol oda tartok egy mikrofont" módszerr tökéletes eredményt ad.
Hangsugárzó építés
Már bocs... ...de Kalminál rossz helyen kopogtatsz....illetve a legjobb helyen....Ugyanis hangmérnök az istenadta... ....talán van valami halovány fogalma a mérésekről.....asszem...
Szia Violin!
Az hogy mivel foglalkozom a munkám kapcsán egy dolog, igazából nem kell ehhez. A lényeg hogy már végeztem pár mérést, és atiatinak abban igaza van hogy nem hitelesített, meg hogy nem süketszoba, de ha az ember otthon mér és tudja mit mi okoz és ezt bele tudja tudatosan kalkulálni a mérésbe, akkor egy ilyen: "otthon 2 mrol oda tartok egy mikrofont" módszerr tökéletes eredményt ad.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Akkor már minek?
Hangsugárzó építés
Szia Violin!
[OFFTOPIC]Ha már a méréseknél tartunk....kalmi79 cucca sem kutya... ...
de pl a barátomnak komplett B&K rendszere van....egy mérőmikrofon árából,kb 6 darab csodaekvalizert vehetnél...
Hangsugárzó építés
[OFFTOPIC]Ha már a méréseknél tartunk....kalmi79 cucca sem kutya... ...
de pl a barátomnak komplett B&K rendszere van....egy mérőmikrofon árából,kb 6 darab csodaekvalizert vehetnél...
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Meressetek korrektul. Vigyetek el pesten a Garryekhoz, ott par ezerertfullos "oklevles" merest kapsz mindenrol. Ez a otthon 2 mrol oda tartok
egy mikrofont nekem annyira nem jon be ...
Köszönjük a tanácsot! Rendelkezünk itt páran korrekt, minden igényt kielégítő otthoni mérőrendszerrel. Elég jó hangú dobozokat sikerült eddig összerakni a segítségükkel.
Persze lehet cipelni mindenhova, de mire nekem egy háromutas dobozomhoz elkészítek egy hangváltót, az a gerriben elég sokba volna, mert alaphangon kb 80-100 mérést kell végezni. De inkább ne menjünk bele.
En nem a hangfal kozbeni meresekre gondolok mer az evidens hogy
arra szukseg lehet epites kozben "csinositani" a falat ...
A legvegere gondoltam amikor mar kesz.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nem az infra resze nem tetszik hanem a 150 hz koruli 10 db es luk.Ha merunk akkor meg merjunk normalisan elviszed a Garryekhez
es par ezerert profi suketszobaba fullos profi merest vegeznek.
Azontulmenoen volt tobb evig
http://arkoz.hu/showtechnika/iranyit.ph ... 7215&poz=2
tipusu eqm, tudom milyen ha 150 hz en lerantok 10db et ....
Ha tudod milyen " mikor 150 hz en lerantok 10 db et...", akkor azt is tudhatnád, hogy nincs nagyon kerek e világon olyan mélyközép vagy sub hangszóró ami 150 Hz-en 10 dB-s beszakadást csinálna... Egy mélyközép közeltéri mérésnél ez azért elég hamar kiderül. A lényeg, hogy ezt a szoba teszi bele.
A "hz" az Hz, a db meg nem darab, hanem dB azaz decibel.
Kosz a kiegeszitest, audio barati korokben ennel nagyobb vonaluak szoktak
lenni mint hogy a db dB es stb.
Nem ertem hogy valaki betesz tobb tizezer ftot egy falba,
es nem viszi el a Garryekhez suketszobara egy korrekt meresre ...
Ha jol tudom par ezerert megcsinaljak ...
Azert irom meg1x mert magad is irtad hogy a 10db et a szoba teszi ra ...
Hangsugárzó építés
Meressetek korrektul. Vigyetek el pesten a Garryekhoz, ott par ezerertfullos "oklevles" merest kapsz mindenrol. Ez a otthon 2 mrol oda tartok
Köszönjük a tanácsot! Rendelkezünk itt páran korrekt, minden igényt kielégítő otthoni mérőrendszerrel. Elég jó hangú dobozokat sikerült eddig összerakni a segítségükkel.
Persze lehet cipelni mindenhova, de mire nekem egy háromutas dobozomhoz elkészítek egy hangváltót, az a gerriben elég sokba volna, mert alaphangon kb 80-100 mérést kell végezni. De inkább ne menjünk bele.
Tessék!
Itt egy 2 méterről felvett mérés egy nagy álló 3 utas dobozról. És rajta ugyanaz egy oktávos agyonsimítással. Neked melyik tartalmaz több információt?
Meressetek korrektul. Vigyetek el pesten a Garryekhoz, ott par ezerert
fullos "oklevles" merest kapsz mindenrol. Ez a otthon 2 mrol oda tartok
Hangsugárzó építés
Tessék!
Itt egy 2 méterről felvett mérés egy nagy álló 3 utas dobozról. És rajta ugyanaz egy oktávos agyonsimítással. Neked melyik tartalmaz több információt?
Hangsugárzó építés
Nem az infra resze nem tetszik hanem a 150 hz koruli 10 db es luk.Ha merunk akkor meg merjunk normalisan elviszed a Garryekhez
Ha tudod milyen " mikor 150 hz en lerantok 10 db et...", akkor azt is tudhatnád, hogy nincs nagyon kerek e világon olyan mélyközép vagy sub hangszóró ami 150 Hz-en 10 dB-s beszakadást csinálna... Egy mélyközép közeltéri mérésnél ez azért elég hamar kiderül. A lényeg, hogy ezt a szoba teszi bele.
A "hz" az Hz, a db meg nem darab, hanem dB azaz decibel.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Tessék!
...
Hangsugárzó építés
...
Hangsugárzó építés
Tessék!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nem az infra resze nem tetszik hanem a 150 hz koruli 10 db es luk.
Ha merunk akkor meg merjunk normalisan elviszed a Garryekhez
Hangsugárzó építés
Egy részeredmény a TL dobozomról:
Nem semmi volgyed van ...
Ez jol szol nalad ?
Mar bocs
Ezt talán nem kellet volna...
Elmondom miért. Ha olvastad, ez egy TL doboz. Aminél a hangszóró f3-as ontja alatti frekvenciák 24 dB/oktáv körüli meredekséggel esnek, tehát a hangszóró kvázi az f3 as pont alatt alig sugároz. A TL kilépő nyílása viszont itt segíti az eredeti átvitelt. Ez a mérésen nem látszik, mert a tényleges átvitelt egy kombinált méréssel lehet mutatni, ami a kilépőnyílás és a hangszóró átvitelének együtes méréséből készül. Ez a mérés kb 70 cm távolságról készülhetett a mélyközép és a magas tengelye között valahol. Természetesen nem süketszobában készült a mérés ezért az otthoni DIY méréseket 200 Hz alatt nagy óvatossággal kell kezelni, illetve ha lehet 200 Hz ig közeltéri mérést kell alkalmazni. Szinte tökéletes ez a mért átvitel ezt persze agyon lehet simítani, csak az úgy nem túl informatív. Mutatom is mindgyá!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez jol szol nalad ?
Mar bocs
Arra a völgyre gondolsz ami ott 24Hz környékén van?
150 hz kornyeken 10db es differenciad van ....
Tudtommal egy hangfalnal a mettol meddiget ugy adjak meg hogy bizonyos
db hatarokon belul hullamozhat.
Ez altalaban 12, 6 vagy nagyon jo falaknal 3 db en belul van.
Na most ha 6 db elt engedunk meg akkor a te falad 150hz tol indit felfele ...
Az lenne a kerdesem hogy ez valami programmal valo kozelites volt ,
vagy elvitted suket szobaba kimeretni ?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez jol szol nalad ?
Mar bocs
Na most ha 6 db elt engedunk meg akkor a te falad 150hz tol indit felfele ...
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez jol szol nalad ?
Mar bocs
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez jol szol nalad ?
Mar bocs
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez jol szol nalad ?
Mar bocs
Arra ami ott van aztan 10hz korul visszaall majdnem a 60 hzes hangnyomasra ...
Hangsugárzó építés
Ez jol szol nalad ?
Mar bocs
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E