Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hifi dolgok sk (saját kezűleg)
-
Vendég
Én annó a mini Orion torony magnóját csináltam meg így, de akkor még se fehér, se 100x fényű se kék led nem vóót..
A módszerem meg az volt, mivel a mechanikánál kevés a hely, hogy egy műanyag vonalzóból levágtam egy darabot, ahol a kazetta mőgé a világítás kellett, oda vágtam egy téglalap lukat, a vonalzódarabot meg hátul lecsiszoltam, pont ott és akkorára, hogy a csiszolt rész az ablakhoz essen, és ezt oldalról (ahol már volt rá hely), egy nagyobb fényű piros leddel megvilágítottam.
Így a lecsiszolt rész adott csak szép fényt, ami a kazetta szalagjáról kellő látványinfót adott.
Segítség!
LED-es belső világítást, vagy ha tetszik háttérvilágítást akarok csinálni kazettás magnóba. Léteznek olyan deck típusok, ahol a kazettát átvilágítja egy kb 10x20 mm felületű hátérvilágítás (pl a most kapható Denonokban is). Lehet valahol ekkora felületű, 1-2 mm vastag LED-es háttérvilágító lapot kapni (erős fehér színre gondoltam, mert az ablak sötét és színezett, vagy plexiből kell kifaragni és egy LED fényét belevezetni? A mechanikai megmunkálásokat, átalakításokat meg tudom csinál(tat)ni, csak a beépítendő alkatrészekkel kapcsolatban kérnék ötleteket.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
gyönyörűséges...
Gratulálok DDL
Szép a belső elrendezés.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
-
Vendég
Attól függ mihez.A beymához nekem pl ők tekercselték.
Úgy kell nekik.
nagynehezen
Gratula! Becsületes, igényes munkának látszik. Bár a kezelőszervek meglepően hasonlítanak egy fénymásoló gombjaira.
Működik már?
Fénymásoló gombnak is készültek, de elrontottam és hamár akkor felhasználtam erősítő gomboknak. Egyéblént az általam legnikább utált meló még hátra van: felpolírozás.
Igen működik. Bár még van rajta igazítani való.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
nagynehezen
Gratula! Becsületes, igényes munkának látszik. Bár a kezelőszervek meglepően hasonlítanak egy fénymásoló gombjaira.
Működik már?
3.
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
2.
Analóg:
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
nagynehezen
Analóg:
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Azér nem mindent, mer tekercseket meg tőlünk vesz.
Attól függ mihez.A beymához nekem pl ők tekercselték.
-
Vendég
kibic vagyok resonator dologban, de érdekelne mi a nem jó (és a jó) a belinkelt képen mutatott gépen.
Technikai megoldás tekintetében egyedülálló berendezés, elrettentő példája a hobbielektronikának Csatornánként 100 db NE5532-esa adio műveletierősítő párhuzamos kapcsolásával épült fel, majd ezt még egy külső hurokban visszacsatoltuk a bemenetre. Eredménye a példátlanul nagy sávszélesség, igen nagymértékű stabilitás és alacsony zaj jellemzi az erősítőt. Teljesítménye mindössze 20 W minden más paramétere azonban lényegesen jobb mint az átlagos alkatrészekből elkészíthető erősítők. Nagy hátránya a sok előnnyel szemben, hogy az alkatrész költsége igen-igen magas és összeépítése magas fokú türelmet igényel.
-
Vendég
Azér nem mindent, mer tekercseket meg tőlünk vesz.
Megbeszéltük. :kiraly:
Akkor is pihentagyak.
Nem agyak hanem agy,mert egyedül épít.Mindent.
kibic vagyok resonator dologban, de érdekelne mi a nem jó (és a jó) a belinkelt képen mutatott gépen.
system
-
Vendég
Megbeszéltük. :kiraly:
Akkor is pihentagyak.
Ebbe azért ne legyél olyan biztos!Maradjunk annyiban,hogy neked nagyon tetszik!
Megbeszéltük.
-
Vendég
De ha hallanád a rendszerét akkor nem biztos hogy forognának a szemeid ,esetleg az állad kopna ki a szőnyegtől.
Ebbe azért ne legyél olyan biztos!Maradjunk annyiban,hogy neked nagyon tetszik! :kiraly:
Miért is lenne pihentagyú?
Pl. ezért
Nem pihentagyú,csak nagyon ért az elektronikához.
Ja és ha elárulom hogy ebből 4db-ot készített,és úgy hajtotta a hangfalait?
Hát,ha 4db-ot,akkor 4xresen. :vazeg:
De ha hallanád a rendszerét akkor nem biztos hogy forognának a szemeid :kiraly: ,esetleg az állad kopna ki a szőnyegtől.
Amúgy a rendszerem minden eleme tőle származik,és remélem egyszer az övéhez közeli hangot fogok kapni.
-
Vendég
Pl. ezért
Ja és ha elárulom hogy ebből 4db-ot készített,és úgy hajtotta a hangfalait? :kiraly:
Hát,ha 4db-ot,akkor 4xresen.
Pl. ezért
Ja és ha elárulom hogy ebből 4db-ot készített,és úgy hajtotta a hangfalait?
Ők nem lesznek ott a hi-fi kiállításon?
Pesten?Nem.
Ők nem lesznek ott a hi-fi kiállításon?
Esetleg ismered az elektronikát?
Nini
Ösmerős?
Mindenesetre elég pihentagyúak a csákók.