Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Aktív hangsugárzó építés
Aktív Hangsugárzó Építés
Azért az üveg/közet gyapotot reflex dobozban csak becsomagolva használnám.
Szilikozist kapni a sok apró részecskétől nem lehet jó dolog
Aktív Hangsugárzó Építés
A belső csillapítás szükségességét és mennyiségét szerintem tökéletesen csak hosszas hallgatás után, több lépcsőben lehet jól meghatározni.
Igen ezzel(is) tökéletesen egyet értek az elmúlt egy évben már vagy az ötödik variációt próbáltam ki.
Aktív Hangsugárzó Építés
Még annyit ha leírnál,hogy szerinted ki miért és milyen jellegű dobozba használ szivacsot,gyapjú féle csillapító anyagot?
Elég sok dobozt szétszedtem pár éve.Azok legtöbbikében szivacs volt.Volt pár,amiben vatta szerű anyag volt.
Gyapjút csak zárt dobozba érdemes rakni, mert a moly beleköltözik. Reflex dobozokba vatelin, szivacs, vagy üveg/kőzetgyapot való.
Szivacsból is többféle sűrűség létezik...
-
Vendég
Aktív Hangsugárzó Építés
Ez egy 3 mm vastag réteg, ami kicsit merevebbé teszi a dobozt [...] Azt nehezen. Legfeljebb tömeget növel.Bár egyesek szerint teljesen felesleges [...] A belső csillapítás szükségességét és mennyiségét szerintem tökéletesen csak hosszas hallgatás után, több lépcsőben lehet jól meghatározni. Az Egyesek itt mondjuk az összes műszaki akusztikával foglalkozó szerzőt jelentik. De semmi baj. Tökéletesen meghatározni mérésekkel lehetne, meghallgatásból ki nem deríted, hogy mi történik a dobozon belül. Úgy legfeljebb azt lehet eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem, ez meg már a te ízlésedtől függ.
Aktív Hangsugárzó Építés
Bitumenes csillapítás.
Halad ez! Tök jó lesz!
Aktív Hangsugárzó Építés
Szerintem az egész doboz mizéria a faanyag kiválasztásával kezdődik. Sokan a pozdorjára (forgácslemez) esküsznek hang szempontjából, vannak akik a rétegelt lemezre, én speciel MDF-ből szeretem készíteni a dobozokat. Könnyen megmunkálható, sűrű, halott anyag. Sokak szerint a hangja is halottas, de engem ez nem érdekel. Hallottam már igen jó hangú dobozt MDF-ből (a legtöbb gyártó ebből készít) és gyatra hangút farostból vagy rétegeltből.
Mivel ez egy kompakt aktív monitor lesz, ezért fontos a helykihasználás, és a kis méretre való törekvés. Ezért nem csinálhatom 25-ös meg 40-es vastagságú anyagból, nem tehetek bele rengeteg belső merevítőt, fakeretet, egyéb merevítőket, mert ezek mind mind a végleges külső méreteket növelik. Nálam a kis dobozoknál a 16-os, a közepes dobozoknál meg a 19-es MDF vált be alapanyagként.
Az utóbbi időkben rendszeresen használok bitumenes belső csillapítást a nagyobb önálló belső felületekre. Ez egy 3 mm vastag réteg, ami kicsit merevebbé teszi a dobozt, de emellett nem növeli a belső térfogatot jelentős mértékben.
Bár egyesek szerint teljesen felesleges a belső falakra puha csillapító anyagot tenni, én mindig teszek a belső felületekre egy öntapadós 1 cm vastag ipari puha filcszerű anyagot. E mellé természetesen ha kér a doboz, lehet alkalmazni plusszban a dobozközepeken valami vatelin, gyapot vagy gyapjú félét, bár az utolsót csak zárt dobozokba ajánlom. A belső csillapítás szükségességét és mennyiségét szerintem tökéletesen csak hosszas hallgatás után, több lépcsőben lehet jól meghatározni.
Köszi.
Szerintem sokan örülnek ennek a beírásnak.
Az Ethosz is szereti ezt a bitumenes réteget használni.
Nekem 3 dobozomat is tuningoltak.Mindháromba raktak ilyet.
Még annyit ha leírnál,hogy szerinted ki miért és milyen jellegű dobozba használ szivacsot,gypjú féle csillapító anyagot?
Elég sok dobozt szétszedtem pár éve.Azok legtöbbikében szivacs volt.Volt pár,amiben vatta szerű anyag volt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Aktív Hangsugárzó Építés
Szerintem az egész doboz mizéria a faanyag kiválasztásával kezdődik. Sokan a pozdorjára (forgácslemez) esküsznek hang szempontjából, vannak akik a rétegelt lemezre, én speciel MDF-ből szeretem készíteni a dobozokat. Könnyen megmunkálható, sűrű, halott anyag. Sokak szerint a hangja is halottas, de engem ez nem érdekel. Hallottam már igen jó hangú dobozt MDF-ből (a legtöbb gyártó ebből készít) és gyatra hangút farostból vagy rétegeltből.
Mivel ez egy kompakt aktív monitor lesz, ezért fontos a helykihasználás, és a kis méretre való törekvés. Ezért nem csinálhatom 25-ös meg 40-es vastagságú anyagból, nem tehetek bele rengeteg belső merevítőt, fakeretet, egyéb merevítőket, mert ezek mind mind a végleges külső méreteket növelik. Nálam a kis dobozoknál a 16-os, a közepes dobozoknál meg a 19-es MDF vált be alapanyagként.
Az utóbbi időkben rendszeresen használok bitumenes belső csillapítást a nagyobb önálló belső felületekre. Ez egy 3 mm vastag réteg, ami kicsit merevebbé teszi a dobozt, de emellett nem növeli a belső térfogatot jelentős mértékben.
Bár egyesek szerint teljesen felesleges a belső falakra puha csillapító anyagot tenni, én mindig teszek a belső felületekre egy öntapadós 1 cm vastag ipari puha filcszerű anyagot. E mellé természetesen ha kér a doboz, lehet alkalmazni plusszban a dobozközepeken valami vatelin, gyapot vagy gyapjú félét, bár az utolsót csak zárt dobozokba ajánlom. A belső csillapítás szükségességét és mennyiségét szerintem tökéletesen csak hosszas hallgatás után, több lépcsőben lehet jól meghatározni.
Aktív Hangsugárzó Építés
Bitumenes csillapítás.
Szerintem nagyon sok embert érdekel,hogy ki hogyan oldja meg a belső csillapítást.
Írnál erről picit részletesebben.Neked mi vált be idáig a legjobban?Tudom,hogy nem lehet mindenféle doboznál egyformán alkalmazni mindent.
Webáruház:
Aktív Hangsugárzó Építés
Bitumenes csillapítás.
Aktív Hangsugárzó Építés
Srácok messze van ez még a késztől. Csak beletettem az élmerevítéseket és becsavaroztam a hangszórókat, hogy látszódjon hogyan fog kinézni. Holnap kapja a bitumenes belső csillapítást és a vékony filcréteget.
Aktív Hangsugárzó Építés
Ez fasza lett!
Aktív Hangsugárzó Építés
Szépek lettek, meg lesznek.
Aktív Hangsugárzó Építés
Jó állványa van! Csak vicc volt, szép, és biztos szuper lesz. Az elektronikát mihez fogatod?
Gratula.
Még jönnek bele a nagyobb lapos felületekre a 3 mm-es bitumen lapok, azokra a 10mm-es filc réteg. A hátsó kivágásba kerül még körbe egy 20x20-as fenyő keret, ahhoz lesz csavarozva a 8mm-es alu hátlap, ami egyben az elektronika hordozó, és hűtőfelület is lesz egyben. Csinálok majd fotókat!
Aktív Hangsugárzó Építés
Ezt is Pisti csinálta?
A fényezést igen.
Aktív Hangsugárzó Építés
Készülnek...
4 réteg fehér 2K műgyanta, 1 réteg fehér színfesték, 1 réteg selyem fényű lakk!
Ezt is Pisti csinálta?
Webáruház:
Aktív Hangsugárzó Építés
Készülnek...
4 réteg fehér 2K műgyanta, 1 réteg fehér színfesték, 1 réteg selyem fényű lakk!
- andrelegrand
- V.I.P.

- Értékelés: 20
Aktív Hangsugárzó Építés
Placi!
Szereztem egy pár jó állapotú seas H87. Összelehetne ezt váltani 25R672 II-es mélyekkel 2 utba?
-
Vendég
Aktív Hangsugárzó Építés
Hát ez a baj. Érdemes lenne elolvasni, pl. a BEAG hogy mérte annakidején.
Mindkét cég úgy ügyeskedett -egy bizonyos határon belül- hogy a lehető legelőnyösebb adatok/görbék kerüljenek a katalógusába
-
Vendég
Aktív Hangsugárzó Építés
A Linkwitz Orion -okban egyébként a H-Frame SUB miatt egy linkwitz trafó dolgozik az aktív váltóban ami 20Hz-nél már 26dB -t emel...
... és ezzel szépen el lett baltázva az ígéretes háromutas impulzusátvitele. Hiába a két 25 centis mély, ha olyan a zene, akkor a 30Hz-en 10-szeresre(!) emelt teljesítmény "átlag" szobahangerőn is durva harmonikus és IM torzításokat hoz elő (az egyébként ügyes aluláteresztő szűrőnek köszönhetően csak a felsőbasszus tartományig). Jobb lett volna valami ésszerű kompromisszum a szubbasszus-átvitelben, az impulzusátvitel és a színezetlen felsőbasszus javára, dehát Linkwitz bácsi terve, az ő ízlése...
-
Vendég
Aktív Hangsugárzó Építés
Hát ez a baj. Érdemes lenne elolvasni, pl. a BEAG hogy mérte annakidején. Valahol meg is van még a vonatkozó cikk, csak elő kell keresnem..
Menyus, mindent lehet, csak nem érdemes/értelmes.