Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy Dac
- joepapa42
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 37
- Kapcsolat:
Diy Dac
Azt hiszem tudom mi az amit mondasz, a pulzáló hang.
Állítsd úgy össze a cuccot, hogy halld! HÚZD KI A NOTEBOOK BÓL A TÁPZSÍNÓRT!
Ha eltűnt az amire gondolok, engem notebook sin generátornak használva mérés során szívatott meg megkerestem szkópon a zavart, gondoltam ilyen szar a...aztán energiatakarék égők kikapcsol, aztán hvezeték mozgatás, amikor a noti tápmazzagnál voltam változott, kihúztam eltűnt...én meg már felüláteresztőszűrőztem az erősítő elején, és beletoltam 10gramm ónt, aztán le lehetett szednia gólyafészket...
TDA1547-tel készjtett már valaki külső dac-ot? Ez a hangzás a kedvencem, beszereztem egy Grundig CD3 cd-lejátszót donornak, hátha lehetne valahogy pcm inputot fabrikálni rá, vagy az egész hóbelevancot házasítani akár cm-108 chippel.Alapkérdésem: az saa7350 ami a tda1547 előtt van, fogad-e szabvány pcm jelet, és hogyan és hol és hogyan konfiguáljuk helyesen.
Második kérdésem: ezt a segítséget nem feltétlenül ingyen kérem, áldoznék rá ha sikerülne, vagy valami módon "ellenszolgáltatnám" aki segít.
Készülékjavításokba ilyesmiben valamelyest otthon vagyok, de ez most nekem is "új terület" teljesen, egyébként is hobbista pákász vagyok.
SAA7350 pdf
TDA1547 pdf
A grundig cd-lejátszó lehetne egy az egyben a dac, ha kivitelezhető. vagy futómű kidob, és a DA-nyákját használnám valamileyn "alkalmas" receiverrel.
Van cs8414-em, de nem jöttem rá, illeszthető-e hozzá a tda1547....
Köszi előre is, üdv Zoli
Válaszolok magamnak: a félig DIY DAC7 usb-dacom félkész, gyakorlatilag az szól.
nagyon szépen szól, 92 % öröm
A forrás egy ultragagyi cm10 chipes 750 ft-os usb hangkártya, i2s-en bekötve a Grundig cd3 DAC paneljére. Tápellátás magából a cd-ből, mute áramkör semlegesítve, lemez nem forog. Lehengerlően jól szól (számomra). Köszönöm aki segített, manta-z, akki és a többiek....
Persze most jönnek a "gondok":
Létezik hogy az i2s jel nem tiszta, vagy a cm108-as akkora xar (ennyi pénzért....) hogy nem hibátlan az i2s jele? nagyon alacsony szinten, de egy másodpercenként kb. 2-3-szor "zümmögő" pulzáló ütemes jelem még van mint zavarjel. Ha awinampon a hangerőt a legkisebbre teszem (tehát a 0 felett 1 lépéssel) és adok a végfokra, remekül lehet hallani. Pause esetén eltűnik. Ha a winampot újra play-ra teszem, egy 1 mp-es hosszabb zúgás, utána ez a pulzáló izé....mondom, nagyon halk, de nekem nem kéne oda
Maga a winamp, vagy a pc is generálhatja ezt? (Standard Dell noti).
Próba jövőhéten tud cs8414-essel folytatódni.
Minden tanácsot szívesen veszek. Ilyen szépen még nem szól amúgy itthon egy xar MP3:)
tehát a DAC7 (saa7350+tda1547) usb dac deszkamodell ))) alakul. (Kimeneti opak gyárilag JRC5532D-k).
Diy Dac
Minél kisebb feszültségű egy elkó, annál vacakabb ugyanabból a szériából.Gyakorlatilag az 50-63 volt feszültségű, low esr, 105 fokos elkók a legjobbak, persze van különbség a gyártók és szériák között, de nem olyan jelentős, mint az áruk közötti különbség.
igen már megkaptam a felhomályosítást
csakhát pl. én eléggé korlátozott vagyok helyileg ...
így is ahogy nézem 1-2 nem is függőlegesen lesz elhelyezve a nyákon ...
esetleg az hogy 90°-ba meg lesz törve a kondi lába az gáz? vagy végülis teljesen mindegy?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5096
Diy Dac
nem tudjátok ELNA Cerafine -ból honnan lehetne beszerezni ilyet?:470uF/16V
mert ahonnan jönnének a többiek ott csak 25V-s van
nem tudom hogy az 5V -os ágra nem e lenne sok (vagy mi ...)
fizikai méretével nem lenne gond
BK-ból lenne de az ~1200/db (annyit nem szívesen adnék érte )
Szia! Végülis honnan rendelted az Elna cerafine elkokat? Itt simlicet találtam raktáron csak: http://www.audio-cube.nl/elnaform.htm
Minél kisebb feszültségű egy elkó, annál vacakabb ugyanabból a szériából.
Gyakorlatilag az 50-63 volt feszültségű, low esr, 105 fokos elkók a legjobbak, persze van különbség a gyártók és szériák között, de nem olyan jelentős, mint az áruk közötti különbség.
Diy Dac
Szia! Végülis honnan rendelted az Elna cerafine elkokat? Itt simlicet találtam raktáron csak: http://www.audio-cube.nl/elnaform.htm
Szia!
innen -> klikk
ott van egy mail cím s abba kell kírni konkrét tételeket s ír neked hozzá árat
én(!) ilyen ajánlatott kaptam (ez Bruttó!):
ELNA Cerafine:
470uF/16V - 405ft/db.
330uF/16V - 475ft/db.
220uF/16V - 385ft/db.
100uF/16V - 300ft/db.
100uF/35V - 360ft/db.
10uF/50V - 345ft/db.
Diy Dac
nem tudjátok ELNA Cerafine -ból honnan lehetne beszerezni ilyet?:470uF/16V
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
Diy Dac
NYÁK gyártást senki se vállal?
vagy hol foglalkoznának ilyennel?
Diy Dac
Biztos nem variálnék vele ennyit, ha csak egy kell. Opampot pillanatragsztóval a nyákra, elő a legvékonyabb pákahegyet, 0.4-es ónozott drótrarabokat (praktikusan: alkatrészláb ) aztán hajrá)
Csak forrasztani tudóknak javallott, akik biztosak benne, hogy nem fogják megsütni az opampot:-)
na igen az alter. az lenne hogy egymás tetejére forrasztom őket
csakhát akkor hogy néz ki?
meg igen ha célt téveszt az ón akkor kuka ...
ezért lenne jó egy szerelőkeret
Diy Dac
szasztok
jobb híján ide írok ...
tud valaki itt nyákot gyártani?
vagy olyan helyet tudtok ahol foglalkoznak ilyennel?
egy ilyen nyák-ra lenne szükségem: -> klikk
egy helyen kérdeztem ott azt mondták mivel egyedi a cucc min. 10db-ot csinálnának 4.000-ért ...
nekem max 3 kéne
Üdv.
Biztos nem variálnék vele ennyit, ha csak egy kell. Opampot pillanatragsztóval a nyákra, elő a legvékonyabb pákahegyet, 0.4-es ónozott drótrarabokat (praktikusan: alkatrészláb ) aztán hajrá)
Csak forrasztani tudóknak javallott, akik biztosak benne, hogy nem fogják megsütni az opampot:-)
Diy Dac
szasztok
jobb híján ide írok ...
tud valaki itt nyákot gyártani?
vagy olyan helyet tudtok ahol foglalkoznak ilyennel?
egy ilyen nyák-ra lenne szükségem: -> klikk
egy helyen kérdeztem ott azt mondták mivel egyedi a cucc min. 10db-ot csinálnának 4.000-ért ...
nekem max 3 kéne
Üdv.
- electro_static
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Diy Dac
Most ezen az oldalon nézek dobozokat; ha valaki hasonló DIY projektben és érdekelheti innen valami akkor beszéljünk; ha többen rendelnénk, csökkennének a fajlagos szállítási költségek.
http://www.vt4c.com/shop/program/main.p ... 2&hit_cat=
- electro_static
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Diy Dac
Hohóóóóó, nagytudású ismerősöknek hála elkékült a Buffalo II (ESS Sabre32) DAC-hoz a táp és a kimenet; szeretném bedobozolni. Eleinte két dobozban gondolkodtam (trafók, táp első része külön), de azt hiszem maradok egynél. Mindenestül együtt egy 300mm széles 210mm mély 60mm belső magas dobozba férne el kényelmesen.
Én még nem hallottam (megesz a penész, de most már kibírom dobozolásig), de állítólag helytállóak a már megépített darabokról a beszámolók; jól zenél.
Szívesen összefülelném, ha valaki megépítette a TwistedPear táppal (Placid?) illetve valamilyen kimenettel, illetve szívesen elviszem egy hallózásra (lehetőségeim miatt Budapesten) ha valaki Buffalo-ban gondolkodik.
De visszatérve a dobozhoz; valami masszívabb alu házat keresnék (~6-10e), ami vagy magában elfogadhatóan mutat vagy viszonylag elfogadható erő és pénzráfordítással (+ pár ezer HUF) azzá tehető.
Ha van valakinek tippje hogy hol van esetleg itthon raktáron vagy nem több hetes várakozással beszerezhető ilyen kasztni azt nagyon megköszönöm!
Diy Dac
nem tudjátok ELNA Cerafine -ból honnan lehetne beszerezni ilyet?:
470uF/16V
Diy Dac
Én mindegyikre raknék fóliát, vagy SMD kerámiat. Az én DAC-omban mindegyiken van, és eléggé feltisztult a hang, pedig BG-k és ENLA for Audio kondérok vannak benne. A gyárilag benn levő fóliákat hagyd, csak akkor cseréld ki ha biztosan jobbat teszel bele, a WIMA-t csak példának írtam, olyat teszel amilyen neked tetszik
az eu-ba csak ezt a szériát lehet kapni a hangkariból
de létezik delux és társai gyári verzió ott viszont az összes kondért kicserélték (jobbra) s a kék fólia is piros lett ...
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 227
- Kapcsolat:
Diy Dac
Én mindegyikre raknék fóliát, vagy SMD kerámiat. Az én DAC-omban mindegyiken van, és eléggé feltisztult a hang, pedig BG-k és ENLA for Audio kondérok vannak benne. A gyárilag benn levő fóliákat hagyd, csak akkor cseréld ki ha biztosan jobbat teszel bele, a WIMA-t csak példának írtam, olyat teszel amilyen neked tetszik
Diy Dac
Jah, hát abba nem nagyon tudsz nagyobbakat beépíteni a helyszűke miatt, meg valószínű fölösleges is. Van sok féle audio elko, bármelyik jobb lenne nagy valószínűséggel attól ami benne van. De én is BG-t vagy az Elna Cerafine-t ajánlanám és akkor nem fog benned bújkálni a kisördög, hogy milyen lenne ha...
Ami még sokat dobhatana rajta, ha van lehetőség a nyák fenekén erre, az elkókra párhuzamosan tegyél valami pici fólia kondit, WIMA MKS4 63V/1uF például elég kis méretű, PP már ide nem fog elférni, de a poliészter is sokat lendíthet a magashangok minőségén.
hááát igen 1-2 helyen szerintem így is harcolnom kellesz
bááár ... -> klikk
fóliából meg tervezek cserét, ennél viszont szvsz egyértelmű hogy wima kéne
most "kék" 2-2db 822J100; 272J100 van, ezeket cserélném "piros" -ra :lol!:
de ezt nem értem
az összes elkóra gondoltad? :kiraly:
majd lövök a nyákról egy képet esetleg be tudnád majd firkálni miként is gondoltad?
nemigazán (nem!) értek az ilyenhez (se)
díszesebb lesz mint a karifa ...
turho:
köszi neked is az infókat
ezért is gondoltam hogy ugyan olyanokat pakolok majd bele, abból biztos nem lehet gond
- turho
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 64
Diy Dac
A beépített alkatrészek árát mindenképpen hozni fogja hangban, legalábbis nálam hozta.
Persze, annyit mindenképp kell hoznia a tápágak elkóit nem lehet büntetlenül kapacitásértékre növelgetni vagy csökkenteni, abból lehet gond, inkább az volt a hsz-em lényege. Legalábbis pc-buszokon.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.
- turho
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 64
Diy Dac
Ha tápszűrő kondikról van akkor gond nélkül berakhatsz nagyobbakat szerintem, én is mindenhová nagyobb feszültségűt/értékűt tettem (50V) a 35V-osak helyett, igaz drágább, de szerintem megéri az árát pláne ha nincs kisebb feszültségben/értékben.
Vagy nézz bármi más audio grade elkot oda. (ELNA, NICHICON, NIPPON, PANASONIC)
árvill
Az RCA bekötéshez duplán összesodrott UPOCC 0,5mm-es drótot tudok adni, 20-25 cm-es darabok vannak.
hangkariról lenne szó (HD2) ...
pci zajszűrő (4db - 220uF/16V) -> ennek a pontos típusát nem vágom mert nincs ráírva csak ennyi egy bekeretezett "[R] CE 85°C 3M0708" lila színű és a befoglaló mérete D~8; magasság ~6 (bár a többi rubycon-on is 3M07** kódszám van, csak sehol se tudom visszaellenőrizni )
5V (1db - 470uF/16V)
bemenet (4db - 100uF/35V)
+- 9V (2db - 470uF/25V)
ezeket cserélném leginkább
szal nem tom (nem értek hozzá) hogy a nagyobbnak mennyire örülne ...
a NIPPON az a Chemi-Con lenne?
s az ELNA-ból a Cerafine sorozat? az Ethosz Audio-nál ezt ajánlották a BG helyett (ha lehet ilyet mondani )
ezekre írt árakat s olyan 4,5k lenne a 11db caps
Az elkók feszültségtűrése lehet nagyobb, a kis értékű (max 100-220 uF-ig) elkók helyett ha be is fér, mehet bipoláris elkó is.
Tápágakban, 220 uF felett szb. nagyobb kapacitásnál nem javaslom viszont hogy jelentősen (pl dupla) megnövelt kapacitásértékűeket tegyél be. tehát általában nem vezet jóra és nem javít 1000 uF 35 V helyett 2200 uF 35 V alkalmazása. :kiraly:
Durva sokat nemigen nyersz az egészen amúgy....
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Diy Dac
Jah, hát abba nem nagyon tudsz nagyobbakat beépíteni a helyszűke miatt, meg valószínű fölösleges is. Van sok féle audio elko, bármelyik jobb lenne nagy valószínűséggel attól ami benne van. De én is BG-t vagy az Elna Cerafine-t ajánlanám és akkor nem fog benned bújkálni a kisördög, hogy milyen lenne ha...
Ami még sokat dobhatana rajta, ha van lehetőség a nyák fenekén erre, az elkókra párhuzamosan tegyél valami pici fólia kondit, WIMA MKS4 63V/1uF például elég kis méretű, PP már ide nem fog elférni, de a poliészter is sokat lendíthet a magashangok minőségén.
Diy Dac
Ha tápszűrő kondikról van akkor gond nélkül berakhatsz nagyobbakat szerintem, én is mindenhová nagyobb feszültségűt/értékűt tettem (50V) a 35V-osak helyett, igaz drágább, de szerintem megéri az árát pláne ha nincs kisebb feszültségben/értékben.
árvill
Az RCA bekötéshez duplán összesodrott UPOCC 0,5mm-es drótot tudok adni, 20-25 cm-es darabok vannak.
hangkariról lenne szó (HD2) ...
pci zajszűrő (4db - 220uF/16V) -> ennek a pontos típusát nem vágom mert nincs ráírva csak ennyi egy bekeretezett "[R] CE 85°C 3M0708" lila színű és a befoglaló mérete D~8; magasság ~6 (bár a többi rubycon-on is 3M07** kódszám van, csak sehol se tudom visszaellenőrizni )
5V (1db - 470uF/16V)
bemenet (4db - 100uF/35V)
+- 9V (2db - 470uF/25V)
ezeket cserélném leginkább :kiraly:
szal nem tom (nem értek hozzá) hogy a nagyobbnak mennyire örülne ...
a NIPPON az a Chemi-Con lenne?
s az ELNA-ból a Cerafine sorozat? az Ethosz Audio-nál ezt ajánlották a BG helyett (ha lehet ilyet mondani )
ezekre írt árakat s olyan 4,5k lenne a 11db caps
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Diy Dac
árvill
Diy Dac
Black Gate, vagy Elna Silmic. Ethosz Audio-nál tudsz rendelni, ha kapható ilyen értékben.
most kaptam meg a BlackGate-s levelét s csak 470uF/16V -ost tudna szerezni (ebből meg 1db kéne )
viszont néztem a neten s ott se találtam olyanokat amire szükségem lenne
100uF/35V
220uF/16V
470uF/16V
470uF/25V
szal akkor a BlackGate kiesett ...
Diy Dac
Van itthon 7N rézből eselék, ha kell adok szívesen.
köszi a felajánlást
ha nyesedékről van szó azt lehet elfogadnám
a BlackGate -ről meg lekérek egy részletes listát ...
Diy Dac
Az a Neutrik ugyanaz, csak ház nélkül. BlackGate-ből már a STD széria is elég jó, nekem ilyen van mindenhol és nagyon jó. Belső zsineget akkor választanék, ha már tudnám milyen lett a motyó hangja mibe tenném, mert eléggé el lehet varázsolni csoda drótokkal
köszi
a csodadrót -ból meg csak a rca csatihoz kellene vagy fél hangyapöcsnyi
valszeg nem ugyan oda fogom vissz@rakni a csatikat hanem az egyiket széjjelebb rakom mert "túl" közel vannak egymáshoz