Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Óh biztosan. 15k/hangszóró plusz még tölcsér? Akkor már egy sima DX25tg05, bár az is határeset még, de már valamennyit talán lehet csillapítani belőle.
Esetleg BC25, bár nem tudom jó lenne-e oda, ahova szánod. Na meg ha nagyon kell, meg lehet ezeket bökni még egy mágnessel, ha nem is sokat, de annyit hozhat a konyhára, hogy legyen egy pici tartalék.
AudioNL Prestige One MkII - Class-D amp - Néhai IC - D.I.Y. Litze Speaker Cable - Hiface - Marantz CD40 - ESS DIY DAC - stb...
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Óh biztosan. 15k/hangszóró plusz még tölcsér? Akkor már egy sima DX25tg05, bár az is határeset még, de már valamennyit talán lehet csillapítani belőle.
Hangsugárzó építés
Csak én néztem el eddig, hogy nincs ilyen hangszóró, vagy valaki esetleg tudna mondani 96dB@2,83V érzékenységű mélyközéphez olyan dómot, amivel kétútban elmenne, de úgy, hogy a terhelhetőség miatt kb. 2-3dB-t csillapítani lehessen a magasból?
96 dB - 4 dB BSC --> 810921+WG-300?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ha hasonlót akarnék, akkor bevetnék egy ilyet. De most más kellene.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ismerem, ez más, 7k körül érdemes váltani.
Nem széles, csak két 8 ohm 90dB érzékenységű mélyközép párhuzamosan kapcsolva.
Az érzékenység egyébként nem csak a szélessáv sajátja.
Hangsugárzó építés
Csak én néztem el eddig, hogy nincs ilyen hangszóró, vagy valaki esetleg tudna mondani 96dB@2,83V érzékenységű mélyközéphez olyan dómot, amivel kétútban elmenne, de úgy, hogy a terhelhetőség miatt kb. 2-3dB-t csillapítani lehessen a magasból?
Talán ez http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 16h_8.html
De a 96Db érzékenység az gyanus nem valami szélessávu hsz az?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
- szabokristof
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 2
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Ugyan ez nem apróhirdetési topic, de elég speciális amit el szeretnék adni, uh. gondoltam bátorkodom ide leírni.
Eladnám egy komplett pár nagy high-end hangfal építéséhez szükséges hangszórókészletem. (Kész mérettervekkel, doboz tervvel, és asztalos elérhetőséggel, aki kivitelezi a dobozt, ha szükséges.)
hangszórók:
- B&W LF00167 (802-es mélysugárzók) 4db (2db/hangfal)
- B&W LF00215 (805-ös mélyközép) 2db (1db/hangfal)
- B&W HF00221 (805-ös magas, peremmel a normál fölszerelésre) 2db (1db/hangfal)
passzív hangváltó adatokat tudok adni hozzá, de van egy eladó Behringer dcx2496 dac+xover em, aminek a gyári analóg fokozata ki lett cserélve egy high-end kimenő fokozatra, így tökéletes dac és aktív xover lenne egy ilyen hangfalhoz. Kifejezetten ehhez készítettem.
Az egész projekt saját célra épült volna, csak magánéleti okok miatt fel kellett függesztenem és most egy jó ideig nem is tudnám megépíteni.
Szabó Kristóf
szabokristof@szabokristof.hu
0630-5550044
Szépeket
Bövebbet, és árat a hangszorokról ?
Mailba ha lehet
Üdv A.L.
Köszönöm az érdeklődéseket, de már eladtam.
Kristóf
- hangszoros

- Értékelés: 0
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Ugyan ez nem apróhirdetési topic, de elég speciális amit el szeretnék adni, uh. gondoltam bátorkodom ide leírni.
Eladnám egy komplett pár nagy high-end hangfal építéséhez szükséges hangszórókészletem. (Kész mérettervekkel, doboz tervvel, és asztalos elérhetőséggel, aki kivitelezi a dobozt, ha szükséges.)
hangszórók:
passzív hangváltó adatokat tudok adni hozzá, de van egy eladó Behringer dcx2496 dac+xover em, aminek a gyári analóg fokozata ki lett cserélve egy high-end kimenő fokozatra, így tökéletes dac és aktív xover lenne egy ilyen hangfalhoz. Kifejezetten ehhez készítettem.
Az egész projekt saját célra épült volna, csak magánéleti okok miatt fel kellett függesztenem és most egy jó ideig nem is tudnám megépíteni.
Szabó Kristóf
0630-5550044
Szépeket
Bövebbet, és árat a hangszorokról ?
Mailba ha lehet
Üdv A.L.
- szabokristof

- Értékelés: 2
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
hangszórók:
Szabó Kristóf
0630-5550044
Hangsugárzó építés
megint vagyok
Ezzel tökéletesen tisztában vagyok csak szerettem volna meghallgatni a konstrukciót hogy egyáltalán érdemes-e vele több időt foglalkozni meg rengeteg pénzt ölni bele.
Az autó szét barmolásáról már nem is beszélve.
Megcsinálok mindent és semmit nem ér az egész akkor egy kicsit morci lennék.
Tehát tényleg csak ez volt a cél hogy ne menjen tönkre.
Mérni meg még mindig nem tudok mert nem sikerül bezereznem egy PCMCIA hangkártyát.
Hangsugárzó építés
Gondoom tudod, hogy ez csak arra jó így, hogy talán nem mennek tönkre a hangszórók.
Ritka pillanat, de most tökéletesen egyetértek veled.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Gondoom tudod, hogy ez csak arra jó így, hogy talán nem mennek tönkre a hangszórók.
Hangsugárzó építés
köszönöm köszönöm köszönöm
Bocs az impedancia kimaradt.
Az érzékenységet meg majd érzésre beállítom.
Csak már nagyon meg akarom hallgatni
Köszi mégegyszer
A kalulátort meg majd megnézem
Hangsugárzó építés
Kipróbáltam, ez lett belőle:
Parts List
Capacitors
C1 = 7.1 uF
C2 = 64.02 uF
Inductors
L1 = 0.1 mH
L2 = 0.91 mH
Hangsugárzó építés
Tudna valaki segíteni ?!
Egy egyszerü hangváltó terv kellene nekem 700Hz/5000Hz keresztezési frekivel.
Az a gondom hogy vettem az autóba egy három utas szettet amihez nem volt hangváltó (aktív váltos volt a kicsike )
És ezt szeretném pótolni ideiglenesen amig nem sikerül nekem is kereálni egy aktív váltót.
Jó lenne ha kevés alkatrész lenne benne mert ugy sem lessz végleges meg a hely is kicsi.
Sajnos nem tudok semmit a hangszorókról (azon kivül hogy nehéz)
Egy 165mm mélynyomó 50mm lágy szövet dóm közép 20mm dóm madas.
A válaszokat előre is köszönöm
http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/APCXOver/
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Hangsugárzó építés
Tudna valaki segíteni ?!
Az a gondom hogy vettem az autóba egy három utas szettet amihez nem volt hangváltó (aktív váltos volt a kicsike )
És ezt szeretném pótolni ideiglenesen amig nem sikerül nekem is kereálni egy aktív váltót.
Jó lenne ha kevés alkatrész lenne benne mert ugy sem lessz végleges meg a hely is kicsi.
Hm, legalább az impedanciájukat megadhatnád, de az érzékenységüket sem lenne rossz tudni. Nem egyszerű, amit kérsz.
Most látom, autós szett, akkor biztosan 4 ohmos....
Hangsugárzó építés
Tudna valaki segíteni ?!
Hangsugárzó építés
Pont ezért kérdeztem. A konkrét példányról kellene.
nekem nincs lehetőségem a mérésre
nincs se programom
se mérő mikrofonom.
Hangsugárzó építés
1 pill
Hangsugárzó építés
Egy impedanciamenetet tudnál róla mutatni?
Saját mérésem nincs de nézek a neten egy gyárit
Hangsugárzó építés
sziasztok
elnézést a zavarásért csak gondoltam berakom ide ha esetleg valakinek épp kellene ilyesféle magas
sokat nem tudok róla mondani hibátlan állapotban van természetesen
dt101sk monacor
6000 a pár
itt a számom 30/8925837