Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lehet, de nem tőlem.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

És hangszórót rendelni tőlem nem lehet legalább 2 éve..... 

2010 február 25- én ezt írtad:

"Venni lehet majd dobozostól is, meg fehérváron van 14 darab párba összeszedve az előző változatából a H2000-es habszéllel"

Nyílván ezt is csak úgy leírtad! Még hogy én nem ismerlek !

Vendég

Hangsugárzó építés

Klang, nem látod át a dolgokat, elfogult vagy, és nem ismersz. Ezután érdektelen amit írtál. És hangszórót rendelni tőlem nem lehet legalább 2 éve.

Kalmi, ha az indexes 22 ohmra gondolsz, és azon röhögsz, akkor azt meg még te nem érted. Nézd meg jobban, hogy mit írtam, és azt, hogy hogyan hat egy párhuzamos ellenállás.

Vendég

Hangsugárzó építés

Tudom de ha elsétál a boltba és vesz egy dupla tekercseset vagy ketőt akkor csinálhat Ez egy lehetőség volt ha kicsi a szoba, két db kicsi hangszorót el lehet rakni a leg kissebb szobában is

De semmi szükség rá. Csak bonyolítaná az életet. A 22-es 40, a 18-as 45Hz-től működik jól, egy jó dobozzal-váltóval nem kell hozzá szub, és mivel a középtartománya mindkettőnek rendben van, kétútban érdemes leginkább használni ezeket.
Ha kicsi a szoba, főleg nem kell szub, mert a cabin gain, és a falak közelsége megemeli-kiegészíti annyira a mélytartományt, amennyire szükséges.

Klang
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

én pl. a mélyközép leváltására szavaznék elsősorban....... Utána a magas sem lenne már gond.
Dobja ki ,amit eddig csinált vagy vett- ez nem javaslat. Nem arról mesélt hogy mit hiányolt az átvitelben.

A Memme javaslata igen is járható út,az lehetne a megoldás.

Egyébként Téged ismerve a mélyközép cseréje után, a magas kihajítása következne ,legyen az bármilyen eredetű ,kivéve persze ha nálad rendeli meg,következne.
Le kéne telepedned a földre,nem minedenki teheti meg hogy kihajít pár ezer forintot. Add meg neki az időt hogy maga jöjjön rá,ha esetleg rosszul döntött.
Ha nem jön rá akkor biztosan elégedett azzal ami van. Nem a Te magasztos feladatod a képébe ordítani ezt minden alkalommal.

Én még soha nem olvastam tőled sikerélményről,valószínű soha nem is éltél ilyet át.
De az ilyen érzések tönkretételének igazi mestere vagy. Sajnállak!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kalmi »

...én csak az igazat írom hangszórókkal kapcs, és vannak dogok, amikre jobban rálátok.
22 Ohm?

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Tudom de ha elsétál a boltba és vesz egy dupla tekercseset vagy ketőt akkor csinálhat
Ez egy lehetőség volt ha kicsi a szoba, két db kicsi hangszorót el lehet rakni a leg kissebb szobában is

Vendég

Hangsugárzó építés

Erről a nincs ellenfele dologról nem lennék meggyőződve :foto:

Egy évig örülhettünk annak,hogy nem jártál ide.
Úgy látom már minden fórumról kiútáltak a kekeckedő modorod miatt.
Most őszintén mi a célod?
Azon kívül,hogy huszonéves suttyó létedre osztod itt az észt,a helyedben inkább azon törném az agyam,hogy hogyan élj meg.Ilyen stílussal még azokat is elijeszted,akinek már esetleg gondolata támadt,hogy vegyen tőled valamit.
A héten ez a harmadik nick neved.Olyan vagy mint a svábbogarak.

Kedves vagy.

De én csak az igazat írom hangszórókkal kapcs, és vannak dogok, amikre jobban rálátok.

Vendég

Hangsugárzó építés

Tudom hogy jobbat is ki lehet hozni ezekből a hangszórókból de jó lesz nekem így 3 utasként.
Nem fog jól működni úgy, és értelmetlen is.

memme, a 22-es ebben a formában nem szub.

memme
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Osztott Satelit +Sub rendszeren gondolkodtál már?
200Hz- 300Hz től mehetnek a satelitek az alsó régiót meg viszi a sarokban egy sub vagy a szekrény tetején.....

Smity
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Smity »

Hát máshová viszont nem lehet tenni a hangfalakat mivel nincs sok hely a szobámban, most is ott vannak a hangfalaim .
Tudom hogy jobbat is ki lehet hozni ezekből a hangszórókból de jó lesz nekem így 3 utasként.
Vagy mi a véleményed az ilyen doboz formáról ? (a méretek csak kb)
doboz

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Erről a nincs ellenfele dologról nem lennék meggyőződve :foto:

Egy évig örülhettünk annak,hogy nem jártál ide.
Úgy látom már minden fórumról kiútáltak a kekeckedő modorod miatt.
Most őszintén mi a célod?
Azon kívül,hogy huszonéves suttyó létedre osztod itt az észt,a helyedben inkább azon törném az agyam,hogy hogyan élj meg.Ilyen stílussal még azokat is elijeszted,akinek már esetleg gondolata támadt,hogy vegyen tőled valamit.
A héten ez a harmadik nick neved.Olyan vagy mint a svábbogarak.

Vendég

Hangsugárzó építés

Az elöző Hsz én sem értettem meg nem is volt kedvem visszaolvasni.Én hallotam szolni árához képest jó de nem egy nagy szám.
A 600 Ft-os kategoriában nincs elenfele

Mit nem értettél?

Erről a nincs ellenfele dologról nem lennék meggyőződve

Vendég

Hangsugárzó építés

Klang, nem sugárzónak hívják, hanem hangszórónak, és általánosságban kijelenthető, hogy egy SBX vagy hansonló mélyközéphez nem érdemes 20mm-es dómot használni. Illetve nagyon nagy az érzékenységkülönbség, 83dB környékére kéne csillapítani a magasat.

Annakidején pl. egy HD5-tel lett öszeeresztve egy ilyen SAL hsz, ott csak 85dB a kiindulási alap, jóval közelebb van a kettő egymáshoz. De biztosan létezik más megoldás is, én pl. a mélyközép leváltására szavaznék elsősorban. Utána a magas sem lenne már gond.

memme
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Az elöző Hsz én sem értettem meg nem is volt kedvem visszaolvasni.
Én hallotam szolni árához képest jó de nem egy nagy szám.
A 600 Ft-os kategoriában nincs elenfele

Klang
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

QUOTE (dandesz @ 2010 Apr 5 @ 20:47)
Valakinek van tapasztalata a HiVi T20-4 -el kapcsolatban ???

Azt gondoltam ezt nem lehet félreérteni, de tévedtem.
Aki biztosan tudja hogy a megjelölt összeállitásban nem jó (bár kétlem hogy tapasztalata lenne ezzel a sugárzóval- és ez volt a kérdés) az azt is tudja hogy melyik a jó. Ha még futja az erejéből,akkor írja le!!!

Vendég

Hangsugárzó építés

Valakinek van tapasztalata a HiVi T20-4 -el kapcsolatban ???Egy SAL hsz. lenneSBX 1620

Ahhoz biztosan nem jó. Olyan magasat kell keresni, ami 2-3k fölött stabilan működik, és kevésbé érzékeny.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hm. Vagy hat éve csináltam egy állódobozt ami még mindig meg van de sajnos nem lett befejezve..Hogy azon nem mozog az emdéef lap az tuti. Persze ha gányolva van nincs benne az a ragasztóanyag mennyiség és minőség aminek lennie kell+szakértelem mert ezt sem lehet elhanyagolni, akkor talán mozog..Pláne akkor, ha átrakjuk a dobozt a szoba egyik sarkából a másikba/ezt viccnek szántam/.Ha kell valakinek ez a doboz, és eltud jönni érte akár ingyen is elvihető.  . Jó böhöm dobozok, benne van aminek benne kell lennie. Az  előlap átszabása után akár más hangszórókkal is lehet vele próbálkozni.
Jó doboznak tűnik, kár lenne veszni hagyni. Lehet tudni valamit arról hogy milyen hangszóróhoz készült és a lyukak és marások méretéről?
Hátha pont beleférne két Fountek mélyközép vagy D6.8 vagy ilyesmi. Hány literes a doboz?

Pár külső kosárátmérő:
Fountek FW168 179mm
HiVi D6.8 174mm
HiVi M6A 174mm
HiVi M6N 179mm
HiVi YT6N 179mm
Seas L18RNX/P 176mm
Seas CA18RLY 176mm

http://noob.hu/2010/04/05/wdoboz.JPG

Az eredetileg tervezett ARN-188-at vagy annak a kosarába szerelt másk hangszórót volna érdemes használni.

Vendég

Hangsugárzó építés

most érek lassan a végéhez Klang által készített álló hangfalak festésének...

Csak a félreértések elkerülése végett:
A doboz kb15 éve készült a videoton HA20 (akármi ) nagycsaposával készült TL .
Több évig egy kereskedésben bemutató darab volt,aztán visszakerült hozzám,de ekkor már a habszél bomlásnak indult és ma már olyan állapotban van hogy festeni is lehetne vele A Rokamester nálam járt,őt érdekelte ,neki ajándékoztam.
Most ezen dolgozik.... :foto:

Így van, így van!
Meghallgattam az egyiket, ami még elfogadható állapotban van. És nem rossz... mondjuk egy két középtartománybeli hangot mintha kiemelne, de ennek sok oka lehet.

A hangszórókat majd érdemes lesz megjavítani.

Vendég

Hangsugárzó építés

Annyira nem jó hír, de ezekkel is lehet kezdeni valamit. A háromutas értelmetlen, szükségtelen, és járhatatlan út, univerzális váltókkal egy ilyen hangszórókészlet sosem fog működni.
El kell dönteni, hogy melyik mélyközéppel akarsz inkább kétutas hangsugárzót építeni.
A szekrény teteje szintén elfelejthető, vagy olyan állódoboz kell, amivel a magashangszóró fülmagasságba kerül, vagy pedig másféle oldalarányoknál egy állvány a hangsugárzó alá.

Smity

Hangsugárzó építés

közép és magas hátulja
közép és magas eleje
Az tényleg jó hír hogy eredeti videotonok de , én inkább 3 utasban gondolkozok mivel a hifimre 2 hangfalat lehet csak rákötni így mindenképp 3 utasban kéne megoldani .
A váltó már megvan hozzá .
A doboznak mekkora kéne lenni-e ? sztem olyan 50-60 L elég neki.
Meg az lenne a kérdésem hogy mivel ezek a szekrény sor tetejére mennének és ott csak 50 cm hely van így milyen dobozt érdemes csinálni ?

Vendég

Hangsugárzó építés

Na, már csak a magas van hátra..

Ezek tényleg videotonok vagyis ahhoz még jobban közelítenek. A jó hír, hogy ebből négy pár hangsugárzó lesz, mert mindkét mélyközéppel kétutas rendszert érdemes építeni inkább.

Smity

Hangsugárzó építés

videoton eleje
videoton hátulja
Így néz ki a Mély hsz..
Ami meg rajta van ezen a címkén : 04 1980127 00 1544 594
A közép címkéjén levő :04 030507 1544 595

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: switch »

switch, az hogy légmagos vagy ferrites a tekercs, önmagában még nem meghatározó, és még Kalmi sincs benne annyira a váltókészítésben, de jó hogy tetszik neked a végeredmény. JBL-eket nekem is kellett átdolgozni, javítás mellé bónszként, mert kicsit problémás volt a mért átvitel az eredeti váltó miatt. 
Smity, pontosabban légysziv. Így sosem lesz belőle semmi, ha nem tudom, mivel kell dolgozni.

A meghívás adott, élj vele
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Vendég

Hangsugárzó építés

switch, az hogy légmagos vagy ferrites a tekercs, önmagában még nem meghatározó, és még Kalmi sincs benne annyira a váltókészítésben, de jó hogy tetszik neked a végeredmény. JBL-eket nekem is kellett átdolgozni, javítás mellé bónszként, mert kicsit problémás volt a mért átvitel az eredeti váltó miatt.

Smity, pontosabban légysziv. Így sosem lesz belőle semmi, ha nem tudom, mivel kell dolgozni.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”