Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Tisztában vagyok a Vidi hangfalak képességeivel, éppen ezért nem hallgatok olyat De a bütykölésükkel jól elszórakozok. Nem tudom, milyen eredményt hozna, ha a gyárinál jobb minőségű alkatrészekkel újítanék fel egyet, de talán egyszer majd megpróbálom az érdekesség kedvéért.
Máshogy, de pont olyan szarul. Bááár, ha kicseréled a hangszórókat, a váltót, a dobozokat meg a csillapítóanyagot, kábeleket, csatlakozókat, akkor lehet jó lenne.
Na ez tuti biztos. Ámbátor el nem hiszed, van olyan hifista ismerősöm, aki D osztályú kínai erősítőt hallgat Vidi hangfallal, és fikázza az én csöves erősítőimet, meg a 2,5 utas AMT-Peerless-Scan Speak rendszerem. No meg a multibites DAC-om. Amúgy aranyos ember.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!
Értem, jó bütykölést.
Mondjuk érdekes lenne egy ilyen Vidit újra mérni, és jó alkatrészekkel módosítani. Vajjon hogy muzsikálna?
Máshogy, de pont olyan szarul. Bááár, ha kicseréled a hangszórókat, a váltót, a dobozokat meg a csillapítóanyagot, kábeleket, csatlakozókat, akkor lehet jó lenne.
Napi zenehallgatásra, filmnézéshez nem Vidi hangfalakat használok, arra van annál sokkal jobb. Ezeket az öreg vackokat csak úgy bütykölgetem kikapcsolódás képpen. Használtan csak ezeket veszem.
Értem, jó bütykölést.
Mondjuk érdekes lenne egy ilyen Vidit újra mérni, és jó alkatrészekkel módosítani. Vajjon hogy muzsikálna?
Sziasztok!
Egy https://www.cnet.com/products/creative- ... 50/review/ hangfalrendszer dobozait lehet simán egy tetszőleges másik erősítőre csatlakoztatni, vagy lehet benne valami trükk, ami inkompatibilitási problémákat okozhat?
Nos tényleg nincs tapasztalatod. A hangváltó nem univerzális jószág. Amit tudok ajánlani, az az, hogy dobd ki a szemétbe a hangfalaid, menj ki egy használt cikk piacra, s vegyél sokkal jobb hangfalat fillérekért. Mindenesetre erősen ajánlott kicsit tájékozódni a Vidi korszak óta gyártott olcsó hangfalak fajtáiról, gyártóiról, hangjáról. Én ennél többet nem tudok segíteni. Ne hidd azt, (bármit is írnak majd mindjárt) hogy az megoldás lesz.
Napi zenehallgatásra, filmnézéshez nem Vidi hangfalakat használok, arra van annál sokkal jobb. Ezeket az öreg vackokat csak úgy bütykölgetem kikapcsolódás képpen. Használtan csak ezeket veszem.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Akai/Videoton hangfal (8 Ohm, 80/110W), aminek rossz a hangváltója, cserélni kellene. Ki lehetne cserélni egy DC2080 (8 Ohm, 50/80W) hangváltójára? Az Akaiban a közép -és a mélysugárzó megegyezik a Vidi DC2550-el, a magas a 2050-el. Működne ez a megoldás, vagy felejtős? Tudom, hogy a DC2550 váltója lenne az ideális, de az sajna nincs. Nincs ebben tapasztalatom, kérem segítsen valaki aki többet tud erről. Előre is köszönöm!
Nos tényleg nincs tapasztalatod. A hangváltó nem univerzális jószág. Amit tudok ajánlani, az az, hogy dobd ki a szemétbe a hangfalaid, menj ki egy használt cikk piacra, s vegyél sokkal jobb hangfalat fillérekért. Mindenesetre erősen ajánlott kicsit tájékozódni a Vidi korszak óta gyártott olcsó hangfalak fajtáiról, gyártóiról, hangjáról. Én ennél többet nem tudok segíteni. Ne hidd azt, (bármit is írnak majd mindjárt) hogy az megoldás lesz.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Akai/Videoton hangfal (8 Ohm, 80/110W), aminek rossz a hangváltója, cserélni kellene. Ki lehetne cserélni egy DC2080 (8 Ohm, 50/80W) hangváltójára? Az Akaiban a közép -és a mélysugárzó megegyezik a Vidi DC2550-el, a magas a 2050-el. Működne ez a megoldás, vagy felejtős? Tudom, hogy a DC2550 váltója lenne az ideális, de az sajna nincs. Nincs ebben tapasztalatom, kérem segítsen valaki aki többet tud erről. Előre is köszönöm!
- Az-X
- Fórumlakó
- Értékelés: 57
A magasak cseréje kész... már csak Zoli naptárában kell helyet találni
- Az-X
- Fórumlakó
Sajnos picit lassan őrölnek a malmok errefelé... ház eladás, költözés új ház vásárlás... nézzük a pozitív oldalát, az új házban lesz külön hifi szoba
No a lényeg, senki nem vállalta a régi szalagsugárzók javítását. Beszereztem egy pár SB Acoustics 19-es magasat, es ma le is adtam az adapter lemez gyártási tervét. Ha minden jól megy a hétvégén már a kezmbe is foghatom. Utána indulnak a dobozok Zolihoz
Sziasztok
Ha két kondit a hangváltóban párhuzamosan kötök, akkor ugyebár az kapacitások összeadódnak. Viszont ha ez két különböző kondi, akkor hogyan mutatkozik meg ez hangban? Kicsit ez is, az is beleszól??
Élő példa, egy öreg Grundig doboz felújítása: elég nagy értékű és sok kondi van benne.
pl 33uF: ez mondjuk Jantzenből vagy Clarityből van vagy 7 ezer, de ha mondjuk vmi olcsóbb ruszki kondit veszek (33uF) és mellé dobok egy kisebb kapacitású Clarity SA-t (0,1uF), akkor milyen eredményekre lehet számítani? Érzékelhető lehet ilyen esetben a jobb kondi jelenléte? Tudom, puding próbája az evés, de hátha van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata!
köszi :-)
Erősítő: Arcam P85+Arcam A85
Hangfal: Wilson Benesch ARC
Forrás, DAC: Bluesound Node => TIDAL
Phono: Project Debut Carbon Esprit
Kábelek: Xindak, Fapaci, Van Damme
Hangfal: Wilson Benesch ARC
Forrás, DAC: Bluesound Node => TIDAL
Phono: Project Debut Carbon Esprit
Kábelek: Xindak, Fapaci, Van Damme
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Köszönöm, nem sok hangváltó kondi mértem még.
Az 1,4 - 3.3% közötti Vloss és az MKP-hoz képest 2-4 szeres ESR érték
+ csere utáni kialakulóban lévő hang (még csak pár óra), elég jól igazolja a lépés szükségszerűségét.
Szívesen! Az elkó csere hangváltóban .akkor is indokolt ha nincs semmi baja! Elkónak semmi keresnivalója egy hangváltóban!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 52
Rosszul tudod! Elsősorban ESR méréssel lehet következtetni a kondi állapotára! Nagyon sok esetben magasabb kapacitás mérhető.
Köszönöm, nem sok hangváltó kondi mértem még.
Az 1,4 - 3.3% közötti Vloss és az MKP-hoz képest 2-4 szeres ESR érték
+ csere utáni kialakulóban lévő hang (még csak pár óra), elég jól igazolja a lépés szükségszerűségét.
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Ma fejezetem be egy hangváltó kond cseréjét (elko-ról Mundorf Mcap és Jantzen cross)
kíváncsiságból rámértem az elvileg kiszárad ERO-s kondikra...
A jelentős veszteségek és kissé magas ellenállás mellet, (ami már alátámasztja a cserét)
mind bőven a értek felett van: 33uF-nál 38uF és 4,7uF-nél is 5,6uF
Én eddig úgy tudtam és tapasztaltam hogy a elko-k kapacitás idővel csökken.
vagy nem??
Rosszul tudod! Elsősorban ESR méréssel lehet következtetni a kondi állapotára! Nagyon sok esetben magasabb kapacitás mérhető.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 52
Ma fejezetem be egy hangváltó kond cseréjét (elko-ról Mundorf Mcap és Jantzen cross)
kíváncsiságból rámértem az elvileg kiszárad ERO-s kondikra...
A jelentős veszteségek és kissé magas ellenállás mellet, (ami már alátámasztja a cserét)
mind bőven a értek felett van: 33uF-nál 38uF és 4,7uF-nél is 5,6uF
Én eddig úgy tudtam és tapasztaltam hogy a elko-k kapacitás idővel csökken.
vagy nem??
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
Kedves Fórumtársak .Tannoy mercury m3 hangváltójának kapcsolási rajza érdekelne. Előre is köszönöm .Szép napot !
Nem akarom senki üzletét rontani, de nekem rossz tapasztalatom van vele.
Őket ismeri valaki?
http://www.hangszorojavitas.eu/Fooldal
Érdemes velük dolgoztatni?
Ha olyan tróger munkát végez, mint amilyen kuplerájban "tárolja" összehánnya a hangszórókat, akkor én messziről elkerülném a helyedben!
(Egyszer láttam fényképet PLászló műhelyéről, az is így nézett ki... Utólag meg is bántam, hogy vele csináltattam a javítást, de ez már más tészta.)
https://www.youtube.com/watch?v=wbNvLODxgcA
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
Kedves Az-X!
Nem értem a problémádat. Annak idején megbeszéltük, hogy a sírból hoztam vissza a magassugárzókat, de nem lehetett tökéletesre megcsinálni és később cserélni kell valami másra. Hogy mire, az főleg mechanikai kialakítástól függ, a középhez viszonylag könnyű illeszteni szinte bármelyik magasat. Ha elhatározod magad, keress meg, és megcsinálom a váltót, a mechanikai kialakítást neked kell megoldani, tanácsot tudok adni, milyen magassugárzót érdemes.
A füled rossz :-)
Vagy csak ki kéne venni a vatta pamacsot belőle.
Mindenképp ki kell venni a nagy sík felületek mellől, elől azokat a dobozokat, befelé fordítani a hallgatási pozíció felé és megkeresni a függőleges síkon is, hogy hol a legjobb, majd beállítani azt a síkot a hallgatási pozícióban mért fülmagassághoz, mert ezek sajnos elég irányítottak. Megjelölni valahogy, ha lehet, hogy zenehallgatáskor hova kell tenni, ha mindenképp vissza kell tenni őket oda, ahol a képen vannak. Amúgy, hogy a magasak esetleg nem úgy szólnak, ahogy Neked tetszik, annak számos egyéb, a hangsugárzóktól független oka is lehet, mint elektronika, kábelek, stb.
Sonny meg visz Neked vagy épít bele jóféle kondikat a soros ágakba, az is sokat segíthet.
- Az-X
- Fórumlakó
Az a baj ez a hangerő sajnos túl van a család inger küszöbén... akarom mondani ingerültséget okozó szintjén :/
Ha túl sok szekszárdi vöröset iszol, akkor lehetséges a becsavarodás , egyébként vannak hangsugárzók, amik csak nagyobb hangerő mellett nyílnak ki igazán.
- Az-X
- Fórumlakó
Szomorú lennék ha a fülem lenne rossz... de egyébként egy mosáson gondolkodtam már Van azért motyó amit másoknál jónak hallok
A hangváltót Zoli elvileg 2 éve rendbe tette.
Február 2 hét... én nem sietek sehová
Jó volna ha egy hozzáértő meghallgatná... véleményezné. Az is lehet, hogy az elvárásaim túl nagyok. Hallgattam egy darabig korábban a Focal Utopiakban használthoz hasonló homorú membrános, csak kerámiából készült magasakat, lehet azok "rontottak" el. Ott olyan tisztaság, és részletgazdagság volt... ha csak a töredékét kapnám...
Igen, nagyobb hangerőn "szebben szól"
Sajnos nem megyek februárig feléd, de kellene egy rendes mérés . . .
meg egy rendes hangváltó (mérés után)
Ilyen korú hangfalaknál a kiszáradt kondi csak nagyobb nahgerőn vezet, alatta nem
Egy Focal 3utas váltó kondiait cserélte egy fórumtárs
// én rendeltem neki, ő csinálta //
sajnos nem ÖRRÖKKÉ való egy hangfal, ápolni kell.
S
Igen, nagyobb hangerőn "szebben szól"
Sajnos nem megyek februárig feléd, de kellene egy rendes mérés . . .
meg egy rendes hangváltó (mérés után)
Ilyen korú hangfalaknál a kiszáradt kondi csak nagyobb nahgerőn vezet, alatta nem
Egy Focal 3utas váltó kondiait cserélte egy fórumtárs
// én rendeltem neki, ő csinálta //
sajnos nem ÖRRÖKKÉ való egy hangfal, ápolni kell.
S
Ha túl sok szekszárdi vöröset iszol, akkor lehetséges a becsavarodás , egyébként vannak hangsugárzók, amik csak nagyobb hangerő mellett nyílnak ki igazán.