Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Aktív hangsugárzó építés

Flandy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: Flandy »

Kelelemes karácsonyt nektek is!

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: Tomi »

Boldog Karácsonyt mindenkinek, főleg az "aktívan" építgető tagoknak!

Vajon hányan lehetnek. :-)
Buon Natale!
potatomelon.wordpress.com

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Boldog Karácsonyt mindenkinek, főleg az "aktívan" építgető tagoknak!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: hifis »

Ott és akkor történetesen én is a Hivoxot hallottam jobbnak. De tudjuk, annyi ága - boga van annak, mikor mi hogyan viselkedik. Vagyis ettől a pillanatnyi szituációtól függetlenül és nem befolyásolva én teljes megelégedéssel használom Sümeghi Laci végerősítőit, mert nálam (és Eselnél a szélessávú hangfalával) kellőképpen elvarázsol.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: earforce »

az egyik egy ESEL féle fetes jószág, a másik pedig egy hivox által módosított egyszerű alap Cambridge Audio CA340, amiben történetesen pont két LM3886 csücsül.

Emlékszem rá. Jobb volt a CA.
Közben megtaláltam az egyik régi fotómat is, ami a szeánszon készült íme:

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

. persze csak én hülye vállaltam fel ott és akkor a személyes véleményem (kaptam is érte hideget meleget),

Emlékszem erre.
Én jobban szeretem azokat az embereket,akik meg merik mondani a véleményüket,csak amögött ne legyen semmilyen rossz szándék.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Remélem mi is segítettünk ebben.
Ha összehozol egy 3 utas aktív váltót,amit esetleg külső erősítőre is rá lehet kötni,akkor ha gondolod elküldöm 2 hétre a Jungson nagy mozis erősítőnket.

Persze, hogy segítettetek! A legtöbbet!
Köszönöm a felajánlást de nem élek vele. Akár ki is próbálhatnám, de mint mondtam olyan mértékben elégedett vagyok a jelenlegi erősítőkkel, hogy nem gondolkodom semmiféle cserén.
Az erősítő és izlés összefüggésében eszembe jutott egy jó példa. Volt egyszer egy ATCBP-s nyílt nap, ahol még anno az AS midit és minit mutattuk be. Kétféle erősítő volt ott, az egyik egy ESEL féle fetes jószág, a másik pedig egy hivox által módosított egyszerű alap Cambridge Audio CA340, amiben történetesen pont két LM3886 csücsül. Nekem személyesen sokkal jobban tetszett a CA hangja, és volt rajtam kívül még jópár ember aki ugyan ezt mondta... persze csak én hülye vállaltam fel ott és akkor a személyes véleményem (kaptam is érte hideget meleget), mások csak később mondták ezt el és jutott vissza hozzám a dolog. Persze ez nem azt jelenti hogy az ESEL nem volt jó, csak egyszerűen volt akinek nem az tetszett jobban, holott árban többszörös volt a szorzó!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Én rengeteget tanultam a fórumon látott-hallott dolgokból,

Remélem mi is segítettünk ebben.
Ha összehozol egy 3 utas aktív váltót,amit esetleg külső erősítőre is rá lehet kötni,akkor ha gondolod elküldöm 2 hétre a Jungson nagy mozis erősítőnket:
Jungson AV-1000D
Terhelhetőség:
- Front: 2 X 80W
- Center: 2 X 80W
- Háttér: 2 X 80W

Tömeg: 44 kg

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Ilyenkor kellenének a megfülelések.
Én meggyőzhető vagyok.

Én már nem akarok győzködni senkit... leírom a tapasztalataimat, hátha valaki profitál belőle és esetleg kipróbálja. Teszem mindezt anélkül, hogy azt mondanám hogy ez a világ legjobb erősítője, vagy hogy a többi erősítő csak rosszabb lehet ennél.
A saját fülemre hallgatok és a saját tapasztalataimra. Mindenkinek meg vannak az elvei, berögződései, mindenki mást tart fontosnak.
Én rengeteget tanultam a fórumon látott-hallott dolgokból, sok dolgot kipróbálva valóban pozitív csalódás ért, de legalább annyit csalódtam már mások által ajánlott és tutinak mondott javaslatai miatt. Ki kell szűrnünk a nekünk hasznos dolgokat, de nem szabad vakon és süketen hallgatni mindenkire!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Attól mert mást is gyártanak attól még valami lehet jó.

Ilyenkor kellenének a megfülelések.
Én meggyőzhető vagyok.
Itthon egy kis hibrid erősÍtőt halllgatok a D2.1-gyel.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Érdekes cikk.
Elég sok erősítőt ismerek és próbáltam.
Elég nagy különbség volt köztük.
Ha ezek a kis kütyük ennyire jók,akkor miért nem gyártanak csak ilyet?

Ha a csövesek olyan jók, miért gyártanak félvezetőst? Ha az A osztály olyan jó miért gyártanak AB-t vagy D-t?
Ha a 3 utas dobozok olyan jók minek gyártanak szélessávút vagy kétutast?

Attól mert mást is gyártanak attól még valami lehet jó.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

http://carbon4copy.b...rtekmertek.html

Érdekes cikk.
Elég sok erősítőt ismerek és próbáltam.
Elég nagy különbség volt köztük.
Ha ezek a kis kütyük ennyire jók,akkor miért nem gyártanak csak ilyet?

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Azért még annyit hozzátennék, ha már mzperx tanácsainál tartunk, hogy a mély szekciót kipróbálnám az általa készített LM3886-OCTET véggel. A magas suginál mindenképpen maradnék a jól bevált LM3875-nél, a mély viszont megérdemelne egy kis tartalékot.

Az erősítő paneleket és a tápot bármikor ki tudom cserélni, de egyelőre eszem ágában nincs. Nagyon elégedett vagyok. A tegnapi módisítást viszont mindenkinek ajánlom kipróbálásra (neminvertáló 22X vs. invertáló 4X). Egészen rendkívüli a változás!

andrelegrand
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 20

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: andrelegrand »

Azért még annyit hozzátennék, ha már mzperx tanácsainál tartunk, hogy a mély szekciót kipróbálnám az általa készített LM3886-OCTET véggel. A magas suginál mindenképpen maradnék a jól bevált LM3875-nél, a mély viszont megérdemelne egy kis tartalékot.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Ez most kijelentés, vagy kérdés?
Mitől komoly egy erősítő? A bonyolult kapcsolástól, a nagy transzformátortól, vagy a rengeteg puffer kondenzátortól? Szerintem ezek egyike sem garantálja feltétlenül a jó hangot. Sokan lenézik ezeket az IC-s erősítőket (chipamp), pedig szerintem rendkívül jól tudnak teljesíteni, nagyon semleges hangjuk van és nem erőltetnek rá semmiféle saját karaktert a hangzásra. Emellett kicsi helyen elférnek. Jó pár erősítőt építettem és halottam már erre arra az elmúlt néhány évben. Sikerült egy olyan PushPull csövest is alkotnom, aminek a hangjáról elismerően nyilatkoztak még a legelvetemültebb szakik is, mégsem hoz lázba már ezeken a kis egyszerű erősítőkön kívül semmi, mert az árukhoz és a méretükhöz képest a minőségük egészen kimagasló!

Kérdés akart lenni.
Egy összehasonlítást megérne.
Gondolom nem véletlenül van ekkora táp egy "komolyabb" erősítőben.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Nem lenne érdemes kipróbálni ugyanezt az aktív váltást,de spécibb külső erősítőkkel.
Az ATC-be elég komoly erősítőt építettek,de biztosan még ennek a hangján is lehetne javítani egy komolyabb külső erősítővel.

Ez most kijelentés, vagy kérdés?
Mitől komoly egy erősítő? A bonyolult kapcsolástól, a nagy transzformátortól, vagy a rengeteg puffer kondenzátortól? Szerintem ezek egyike sem garantálja feltétlenül a jó hangot. Sokan lenézik ezeket az IC-s erősítőket (chipamp), pedig szerintem rendkívül jól tudnak teljesíteni, nagyon semleges hangjuk van és nem erőltetnek rá semmiféle saját karaktert a hangzásra. Emellett kicsi helyen elférnek. Jó pár erősítőt építettem és halottam már erre arra az elmúlt néhány évben. Sikerült egy olyan PushPull csövest is alkotnom, aminek a hangjáról elismerően nyilatkoztak még a legelvetemültebb szakik is, mégsem hoz lázba már ezeken a kis egyszerű erősítőkön kívül semmi, mert az árukhoz és a méretükhöz képest a minőségük egészen kimagasló, és még teljesítménykorlát sincs, hisz párhuzamos és hídkapcsolással vagy ezek keverékével a teljesítmény és a stabilitás a végletekig növelhető!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Nem vagyunk egyformák, nekem már ez a világom több éve, én a legtöbb passzív doboz hangját tudom nehezen elviselni.

Nekem nincs bajom az aktív dobozokkal,csak az erősítőjükkel.
Nem lenne érdemes kipróbálni ugyanezt az aktív váltást,de spécibb külső erősítőkkel.
Az ATC-be elég komoly erősítőt építettek,de biztosan még ennek a hangján is lehetne javítani egy komolyabb külső erősítővel.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: earforce »

Ma Kalminál jártam, és megnéztem, meghallgattam az épülő monitort. Hát mit mondjak. A megjelenés kifogástalan. Az elvégzett munka, hibátlan.
A hangja? Én hozzám nem állnak közel az aktív monitorok. Tapasztalatom sincs velük. Tetszett. Köszönöm.

Én pedig tegnap!
Az a helyzet, hogy így is (kb. 80%-os készenléti állapotban) hozza -vagy akár meg is haladja- a Genelek 8050-es szintjét!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: bege »

Mzperx barátom javaslatára az eddig nem invertáló 22X-es erősítésű LM3875-ös paneleket átalakítottam invertáló 4X-es erősítésű verzióra, és az erősítést a keresztváltó bemenő erősítőjén pótoltam. Ohh MY GOD!

Köszönöm a tippet!

Eddig sem volt rossz, de 3 roppant feltűnő változást eredménezett az átalakítás!

1. idáig sem volt egy zajos jószág, de most alapból semmi zajt, sistergést nem hallani a hangszórókból (mondjuk ez logikus)
2. A mélyek sokkal precízebbek, megfogottabbak lettek, de nem lettek mennyiségileg kevesebbek, egyszerűen csak jó!
3. Az egész hangkép tisztasága! Mint a gyémánt!

Bege, ha eddig azt mondtad, hogy ez egy műszer...... most egy atomóra lett belőle! Brutális! Imádom!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Mzperx barátom javaslatára az eddig nem invertáló 22X-es erősítésű LM3875-ös paneleket átalakítottam invertáló 4X-es erősítésű verzióra, és az erősítést a keresztváltó bemenő erősítőjén pótoltam. Ohh MY GOD!

Köszönöm a tippet!

Eddig sem volt rossz, de 3 roppant feltűnő változást eredménezett az átalakítás!

1. idáig sem volt egy zajos jószág, de most alapból semmi zajt, sistergést nem hallani a hangszórókból még 10 centiről sem! (mondjuk ez logikus)
2. A mélyek sokkal precízebbek, megfogottabbak lettek, de nem lettek mennyiségileg kevesebbek, egyszerűen csak jó!
3. Az egész hangkép tisztasága! Mint a gyémánt!

Bege, ha eddig azt mondtad, hogy ez egy műszer...... most egy atomóra lett belőle! Brutális! Imádom!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

Mit mondtál rá? Műszer jellegű? Vagy valami ilyesmi... nem emlékszem de jót nevettem rajta, meg azt is mondtam: Hála Istennek!
Nem vagyunk egyformák, nekem már ez a világom több éve, én a legtöbb passzív doboz hangját tudom nehezen elviselni.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: bege »

Ma Kalminál jártam, és megnéztem, meghallgattam az épülő monitort. Hát mit mondjak. A megjelenés kifogástalan. Az elvégzett munka, hibátlan.
A hangja? Én hozzám nem állnak közel az aktív monitorok. Tapasztalatom sincs velük. Tetszett. Köszönöm.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Aktív Hangsugárzó Építés

2 napja bekerült mindenhová az általam igen jónak tartott és univerzálisan használható Klotz SQ450. Külső táp, külső interkonnekt az interface felől, belső jelkábelek, hangszórókábelezés. Megkapta a váltó az LM4562-es opampokat is. Egyre jobb! A héten nem sokat aludtam, minden éjjel csak azt veszem észre, hogy 2 óra van, és aludni kéne.... zenét hallgatok.

(A kezdeti kisérleti fázisnál gyorsan kerestem valami kábelt a magasnak, ami egy érpár CAT7 volt. Nem is foglalkoztam vele, csak most vettem észre mikor kicseréltem Klotz-ra, hogy mennyire kitisztult a magastartomány. Tényleg borzalom ez a CAT7. )

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11319
Kapcsolat:

Aktív Hangsugárzó Építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egyetertek, de +20dBu jelszint nem tudom honnan johet ha az emlitett hangkartyanak max. 3Veff kimeno jele lehet. Az a sejtesem, hogy még a profi studiotechnikaban sincsenek ekkora jelszintek keszulekek kozott ...

Előfordul, de ezek általában szabályozható kimenetek, másrészt szerintem Kalmi nem ilyenekkel fogja hajtani a dobozt.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”