Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Marci bácsi diy doboza
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Marci bácsi diy doboza
A topicot már megérte megnyitni! Tegnap ugyanis levélben életjelet adott magáról az asztalos, sőt, ma még fel is hívott, hogy jövő héten hozza az ígért mintákat!
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
Hajrá, sok sikert a projekthez!
Először, végig nézve a képeket, azt hittem, hogy a Coincident-et fogja váltani. Akartam is mondani, hogy majd mondd meg, melyik kukába dobod.
Jól gondoltad, a Coincidentet fogja váltani. Utána azt igen jutányos áron el fogom adni. Egy jelentkező már van, de árat még neki sem tudtam mondani. Leghamarabb úgyis tavasszal fog az eladásra sor kerülni.
Marci bácsi diy doboza
Hajrá, sok sikert a projekthez!
Először, végig nézve a képeket, azt hittem, hogy a Coincident-et fogja váltani. Akartam is mondani, hogy majd mondd meg, melyik kukába dobod.
Nesze neked damping faktor!
A két 8 ohmos mélyet párhuzamosan kötve már elviselhetőbb lenne a helyzet, de akkor mi lesz a váltási trükkökkel?
Nehéz a bányászok élete...
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3026
Marci bácsi diy doboza
A két 8 ohmos mélyet párhuzamosan kötve már elviselhetőbb lenne a helyzet, de akkor mi lesz a váltási trükkökkel?
Nehéz a bányászok élete...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Nekem a kistesó volt....XLS 269.
Nagyon szerettem....bánom is hogy eladtam...
Marci bácsi diy doboza
Nekem a kistesó volt....XLS 269.
Nagyon szerettem....bánom is hogy eladtam...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
-
Vendég
Marci bácsi diy doboza
A Pure Reference-ben 8 ohmot kellett kihozni, ezt úgy érték el, hogy hangszórókon belül párhuzamosan kötötték a tekercseket, majd a két mélynyomót sorba.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
Egyébként brutál nagy mágnes van rajtuk, nagyobbak, mint a legtöbb konkurensnél és a mostani peerlesseknél. Nem is értem, miért hagyták abba a gyártását.
Itt az adatlapja: http://www.madisound.com/pdf/peerless/830847.pdf
Két 8 ohmos független tekercs van benne. Párhuzamosan kötve 4 ohmot ad. A Pure Reference-ben 8 ohmot kellett kihozni, ezt úgy érték el, hogy hangszórókon belül párhuzamosan kötötték a tekercseket, majd a két mélynyomót sorba. A máodik hangszóróval párhuzamosan van kötve egy RC tag (kondi + ellenállás), így legalul a két hangszóró együtt nyom, kissé feljebb már csak az egyik. Így lett egyenletes az átvitel. Kalmi szerint ez megszokott megoldás.
A mélynyomók érkezése Ausztráliából, majd a kibontás után:
Szép darabok!
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7329
Marci bácsi diy doboza
Szép darabok!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
Az izgalmas dolgok még csak ezután jönnek, de valószínűleg már nem ma....
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
A hangfal pontos hangszórókészletét kiderítettem, s már rég be is szereztem. Egy pár hangfalban összesen van:
2 db. accuton C30-6-024 magassugárzó,
2 db. accuton C173-6-090 középsugárzó,
4 db. peerless XXLS 830847 Sub-Woofer.
A mélynyomót egyébként már nem gyártják, ez hidegzuhanyként ért. Megnézve az adatlapját, nincs olyan mélynyomó, ami kiválthatná. Írtam az összes (!) disztribútornak Európában (persze először a gyártónak, de ott a disztribútorokhoz küldtek). Sehol nem volt. Utána több tengerentúlinak is írtam, s végül kiderült, hogy két ausztrál kereskedőnél van! Úgyhogy onnan kellett az egyiktől visszaimportálni négy darabot.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
Egyébként a letisztul és szögletes kinézete nekem tetszik, s szerintem a nappalimba illik is. Tehát a mostani külalakot másolni nekem nem nagy kompromisszum. Az asztalos segítségével kiválasztottuk már, hogy milyen furnér lesz rajta: szemesjávor (a tippadó Kalmi volt), selyemfényű, vagy matt lakkozással. Olyan lakkal, ami a mostaninál kevésbé sárga árnyalatúvá teszi a fát (az asztalos azt mondta, hogy erre a feladatra, a kevésbé sárgás acryl lakkok a megfelelőek). Az előlapon marad a fekete matt festés. (Előlapon lesz egyébként több komoly módosítás, de erről majd később...)
Az asztalos egyébként hangfalépítésben jártas személy, s az AVX-en is jelen van. Én nem fedem fel kilétét (nem kaptam rá felhatalmazást, igaz, nem is kértem), majd, ha akarja, megteszi maga.
A feketéről és a szemesjávorról a fújt mintákat július óta ígéri...
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
Három régebben nálam készült fényképet ide is berakok a Pure Reference-ről:
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
Mindenki láthatta/olvashatta, hogy hifis mit szeretett volna, s mit produkált. Nála fontos szempont volt az esztétika, s kockáztatva, járatlan úton indult el. A kockázatát viszont nagyban csökkentette, hogy aktív váltása van, így a hangváltóval nem kellett bíbelődni (s legfőképpen a hangváltóhoz illő dobozt tervezni). Tehát egy felsőkategóriás High-End hangminőség elérése nála is igen sanszos...
Nálam a hang lesz az elsődleges (legalábbis próbálom, lehet, hogy kudarc lesz), s próbálok biztosra menni, ezért a hangfal részben koppintás lesz, méghozzá a Coincident Pure Reference dobozából indulunk ki.
Egy ilyen hangfal van nálam kb. másfél éve. Nagyon tetszik a hangja, egyszerű koncepció mentén van tervezve (az asztalosmunka sem túl bonyolult, a hangváltója még annyira sem), ellenben a kivitelezése hagy kívánni valót maga után. Ezért úgy ítéltem meg, hogy amennyiben jó áron tudok Accutonokat szerezni, akkor érdemes lesz az építésbe belevágni.
Csak olyan dolgokban szeretnék változtatást, melyek szinte biztosan javítanak a hangon.
Ajánlom ezt a régi topicomat megtekinteni a hangfallal kapcsolatban:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... n-diamond/
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza
Először is: köszönöm Bélának (ATC), hogy megnyitotta ezt a topicot!
Folyamatosan fogom felrakni az infókat és a képeket, heteken, hónapokon keresztül. Egyrészt, attól függően, hogy mennyire lesz rá időm, másrész, attól függően, hogy hogy áll éppen akkor a doboz.
Miért nyitattam a topicot? Elsősorban nem azért (na jó: egy picit ), hogy exhibicionista módon ország-világ elé tárjam a készülő "művet", s hencegjek vele! (Persze a végén még az is lehet, hogy nem lesz okom dicsekvésre... )
Két fő oka van:
1. Saját magamat és az asztalosomat így egy kicsit presszionálni tudom, hogy végre történjen valami, induljon el a konkrét munka. (Aminek lassúsága részben szerencsés okból alakult: nagyon elégedett vagyok a mostani láncommal és sok egyéb mást is csináltam hifi terén, pl. Micro Seikit telepítettem, spéci lemezalátétet esztergáltattam, hangszedőket próbáltam, most üzelem be újra a régóta meglévő Marantz 10B tuneremet stb.)
2. Több szem többet lát alapon hasznos tanácsokra is számítok, esetenként konkrét kérdésem is lesz.
Bizonyára sokan észrevették, hogy a topic alcíme gyakorlatilag megegyezik Hifis topicímével. Nem véletlenül! Ő és én együtt ugrottunk bele a hangfalkészítésbe. Már régóta fontolgattuk, aztán végre elindult a dolog. Méghozzá azzal, hogy együtt megvettük az accuton hangszórókészletet, méghozzá nagyon kedvező bevásárlási áron (UltimateAV intézte nekünk, cserébe ő tudott lenni a kizárólagos Accuton importőr). Ezt én intéztem el, Hifis meg segít egy-két dolog spéci kivitelezésében. Egymás támogatása tehát kölcsönös. (Amúgy is, a High-Endes hobbisták közül vele van a legszorosabb kapcsolatom.)
Itt már el is ágazik a történet, mert teljesen más koncepció mentén indultunk el…
Hm....ha az indulás ilyen döcögős - akkor milyen lesz a hájend projekt?
Figyellek majd Marci!
üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3026
Marci bácsi diy doboza
Hm....ha az indulás ilyen döcögős - akkor milyen lesz a hájend projekt?
Figyellek majd Marci!
üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7329
Marci bácsi diy doboza
Toljad Marci bácsi!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Marci bácsi diy doboza
Gratulálok előre is a dobozhoz.
A topicot átnevezem,amire mondod.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/