Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Hangsugárzó építés
Esetleg tudja valaki, hogy a SandARt 2 dobozokban milyen váltó volt anno? Vagy a váltási frekit? Elég erősen érik bennem egy után építés, persze lehet, hogy gondban leszek a hsz-kkal.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Hangsugárzó építés
Tanácsot kérnék, Scan-speak D2606/920000 dóm és 18W/8424G00 mély-középből szereltek- e hangfalat, mit tudnak ezek a hangszórók.
Köszi, Szilvás
Hangsugárzó építés
A Focal-ok elég éles hangzásúak , nekem se jön be nagyon . Csövessel viszont jók . Egy barátomnak egy nagy dög Utopia-ja van , az azért nem rossz !
Ugyanezt mondanám a régebbi Triangle-okra...csövessel meglepő,minden mással elborzasztó...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Hangsugárzó építés
A Focal-ok elég éles hangzásúak , nekem se jön be nagyon . Csövessel viszont jók . Egy barátomnak egy nagy dög Utopia-ja van , az azért nem rossz !
Az már fél siker, ha a gyárban nem ragasztózzák össze-vissza kívűlről!
Hangsugárzó építés
Lehet!
Hangsugárzó építés
Valszeg a gagyi váltó....
Lehet!
Hangsugárzó építés
És melyikkel volt a problémád ? Illetve melyik okozta szerinted a rossz hangzást ?
Problémam az egész összképpel, igénytelenséggel, diszharmonikus, dobozszerű "összhangzással" volt.
Természetesen most sem állítom, hogy a kosár műanyag volta volt a ludas.
Azt akkor tudnám megmondani, ha megpróbáltam volna így vagy úgy módosítani, javítani a terméken.
Hangsugárzó építés
És melyikkel volt a problémád ? Illetve melyik okozta szerinted a rossz hangzást ?
Valszeg a gagyi váltó....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Hangsugárzó építés
Anyagok:
a kosár - műanyag,
a membrán - papír,
a doboz - mdf,
a doboz bevonata - műanyag fólia.
Hangsugárzó építés
A Focal autós szettjei között van elég komoly műanyagkosaras cucc....
Igaz . Nincs probléma a műanyag kosárral , ezek leggyakrabban ABS műanyagból vannak , ami nagy belső csillapítással rendelkezik , az is előfordul hogy keverik különböző szálakkal ( carbon, stb ) és akkor már oda lehet tenni egy ilyen hangszórót bármilyen más kosárral szerelt mellé is .
Hangsugárzó építés
Nem kell elnézést kérned , ír itt mindenki mindent , nincs ezzel baj . De ha jól értem , neked valamilyen hangdobozod volt , és az volt műanyag . Így van ? A kettő nem ugyan az .
Anyagok:
a kosár - műanyag,
a membrán - papír,
a doboz - mdf,
a doboz bevonata - műanyag fólia.
Hangsugárzó építés
A Focal autós szettjei között van elég komoly műanyagkosaras cucc....
Hangsugárzó építés
Nem szólt jól. Persze nem tudom, ugyanaz a konstrukció hogyan szólt volna másmilyen megoldással,
de az egész termék összességében olcsó megoldásokkal készült (műanyag bevonatú, kongó doboz illesztési hibákkal, eldolgozatlan élekkel, a burkolat alól kilógó nyers mdf felületekkel, egyéb pontatlanságokkal.
Ebben az esetben a "Made in France" felirat nem jelentett semmit.
Írom ezt mint műkedvelő, laikus.
Elnézést, hogy nem idevaló dolgokat írok, csak kikívánkozott.
Nem kell elnézést kérned , ír itt mindenki mindent , nincs ezzel baj . De ha jól értem , neked valamilyen hangdobozod volt , és az volt műanyag . Így van ? A kettő nem ugyan az .
Hangsugárzó építés
Írj egy e-mail címet ! A legjobb ha doboz nélkül építed meg , akkor elég egy valamilyen lap , felrakod a falra és kész , centernek tökéletes lesz . A D28 pont passzolna érzékenységével és rezonancia frekvenciájával is a Sony-hoz .
Ott az oldalamon.....sarikvilmos@t-email.hu.....
Hangsugárzó építés
Melyik tipus volt neked...?
714V.
Hangsugárzó építés
Nem szólt jól ? A műanyag kosár nem feltétlenül jelent spórolást , például a vékony lemezkosárnál többe kerül . Tévedésben éltek a műanyagokkal kapcsolatban , hasonlóan a kínai termékekhez . Csak egy példa más területről , a forma 1 -es autóknak a lengőkarjai is műanyagból vannak . Az is gagyi ?
Nem szólt jól. Persze nem tudom, ugyanaz a konstrukció hogyan szólt volna másmilyen megoldással,
de az egész termék összességében olcsó megoldásokkal készült (műanyag bevonatú, kongó doboz illesztési hibákkal, eldolgozatlan élekkel, a burkolat alól kilógó nyers mdf felületekkel, egyéb pontatlanságokkal.
Ebben az esetben a "Made in France" felirat nem jelentett semmit.
Írom ezt mint műkedvelő, laikus.
Elnézést, hogy nem idevaló dolgokat írok, csak kikívánkozott.
Hangsugárzó építés
Köszi...végre egy konstruktív hozzászólás.
Egyébként azokat is néztem,de nem sok mindent találtam róluk.
Írj egy e-mail címet ! A legjobb ha doboz nélkül építed meg , akkor elég egy valamilyen lap , felrakod a falra és kész , centernek tökéletes lesz . A D28 pont passzolna érzékenységével és rezonancia frekvenciájával is a Sony-hoz .
Hangsugárzó építés
Pardon, méghogy nem gagyi? Nekem volt ilyenem.
Szerintem gagyi.
Méghozzá fémszínűre fényezett szégyen,
ahogyan az egész, műanyagburkolatú kabinet is az.
Tipikus olcsó hús, meg a híg leve, de nem annyira olcsón.
Melyik tipus volt neked...?
Hangsugárzó építés
Szerintem gagyi.
Nem szólt jól ? A műanyag kosár nem feltétlenül jelent spórolást , például a vékony lemezkosárnál többe kerül . Tévedésben éltek a műanyagokkal kapcsolatban , hasonlóan a kínai termékekhez . Csak egy példa más területről , a forma 1 -es autóknak a lengőkarjai is műanyagból vannak . Az is gagyi ?
Hangsugárzó építés
Köszi...végre egy konstruktív hozzászólás.
Egyébként azokat is néztem,de nem sok mindent találtam róluk.
Hangsugárzó építés
Na mielőtt összekaptok....a műanyag kosár nem jelent feltétlen rosszat.A Focal-nak is van műanyagkosaras hangszórója...nem gagyi.
Szerintem gagyi.
Hangsugárzó építés
Na mielőtt összekaptok....a műanyag kosár nem jelent feltétlen rosszat.A Focal-nak is van műanyagkosaras hangszórója...nem gagyi.
Tehát a Dyno valóban megérdemelne egy komolyabb mélyközepet...de...De mivel csak egy van,csak a centerben jöhet számításba.De mivel a mozi nálam sokadlagos,nem tervezek komolyabb összeget költeni rá...
Tehát a Tannoy még akár jó is lehet.Olcsó,a pár kijön 7-8e-ből...doboz ugyebár nem kell,csak egy előlap.Kell még egy egyszerőbb váltó...osztán' jónapot...
A vékony lemezkosárnál feltétlenül jobb , jó akusztikus tulajdonságokkal rendelkezik . Csináld meg két Sony 909 -es hangszóróval ( free air 47Hz , 87dB ) , a kettő együtt 90dB , . Jó kis hangszóró , nagyon egyenletes átvitellel ,alu lengőcséve , PP membrán , stb , és jó hanggal , az ára még a Tannoy-nál is jobb , 1 200 Ft /db .
Hangsugárzó építés
Tehát a Dyno valóban megérdemelne egy komolyabb mélyközepet...de...De mivel csak egy van,csak a centerben jöhet számításba.De mivel a mozi nálam sokadlagos,nem tervezek komolyabb összeget költeni rá...
Tehát a Tannoy még akár jó is lehet.Olcsó,a pár kijön 7-8e-ből...doboz ugyebár nem kell,csak egy előlap.Kell még egy egyszerőbb váltó...osztán' jónapot...
Hangsugárzó építés
SAL
Egyszer Janinál találkoztam vele,de az már rég volt.Azóta már nem ő a tulaj.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
A neve ismerős.
SAL
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room