Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hifi dolgok sk (saját kezűleg)
Köszi az infókat!
Hali!
Mivel én magam is szoktam gravírozni tudom hogy a festett anyagon nem lesz szép konturos,csak a fekete eloxnál vérható jó eredmény . A te esetedben a betükivágó módszer a járható út,ott ui nem csak betüket vágnak ki hanem adott esetben logokat is.
Hivd fel ezt a telefonszámot és kérdezd meg őket, biztos meg tudják csinálni.
06203671648 (Józsi)
Üdv és sok sikert!
Áhám. Na, erre nem gondoltam.
Köszi a telefonszámot! :kiraly:
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Köszi az infókat! :kiraly:
Hali!
Mivel én magam is szoktam gravírozni tudom hogy a festett anyagon nem lesz szép konturos,csak a fekete eloxnál vérható jó eredmény . A te esetedben a betükivágó módszer a járható út,ott ui nem csak betüket vágnak ki hanem adott esetben logokat is.
Hivd fel ezt a telefonszámot és kérdezd meg őket, biztos meg tudják csinálni.
06203671648 (Józsi)
Üdv és sok sikert!
Köszi az infókat! :kiraly:
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Na, erre gondoltam én is mint egyik verzióra, köszi.
Bár körömollóval jól körbe lehet vágni a feliratot, a matrica alap akkor is látszódna valamennyire...ezért szokták lelakkozni a maketteket, az 'kiegyenlíti' ezt a hatást-úgy tudom.
Igen, jól tudod, de ez a megoldás is elég "melós"
A másik amire gondoltam, hogy 'inverzben' kivágatni a feliartot egy, az előlappal megegyező mértű fóliából, felragasztani, és lefesteni fehér festékkel.
Kérdés csak az, hogy megfelelően kontúros lesz-e a betűk széle, nem folyik-e a festék a 'sablon' alá? :kiraly:
Ez is egy megoldás, de szerintem felesleges előlap méretűre csinálni elég nehéz lesz úgy felrakni.Nem folyik be alá, ehhez modell festék vagy vmi művész cucc kell.A hagyományos festékek túl "vastagok" lesznek.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Bár körömollóval jól körbe lehet vágni a feliratot, a matrica alap akkor is látszódna valamennyire...ezért szokták lelakkozni a maketteket, az 'kiegyenlíti' ezt a hatást-úgy tudom.
A másik amire gondoltam, hogy 'inverzben' kivágatni a feliartot egy, az előlappal megegyező mértű fóliából, felragasztani, és lefesteni fehér festékkel.
Kérdés csak az, hogy megfelelően kontúros lesz-e a betűk széle, nem folyik-e a festék a 'sablon' alá? :kiraly:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Kis kézügyességgel ezzel is lehet szép feliratokat csinálni.
Köszi, de ezt nem tudnám szépen/precízen megcsinálni, hogy nekem is tetszen :-D
És kéne egy logó is, azt meg ezzel nem elehet kivitelezni.
Van még egy ötletem, a makettezésben használt matricák.Lehet kapni üres nyomtatható, fehér vagy színtelen alappal.Arra bármi nyomtatható, bár a felhelyezéshez kell egy kis gyakorlás.
Itt olvashatsz róla:
http://makettinfo.hu/ a fórumban van matricakészítés topik
Van még egy ötletem, a makettezésben használt matricák.Lehet kapni üres nyomtatható, fehér vagy színtelen alappal.Arra bármi nyomtatható, bár a felhelyezéshez kell egy kis gyakorlás.
Itt olvashatsz róla:
http://makettinfo.hu/ a fórumban van matricakészítés topik
Már én is voltam hasonló helyzetben de nem került rá sor mert megvették az erősítőt és nem kellet rá feliratot készíteni.Az elképzelésem az volt hogy egy reklám grafikai céggel csináltatok feliratokat és azt csak ráteszem.
Vagy elviszem és belegraviroztatom a feliratokat, az még jól is néz ki a fekete előlapon.
Szerintem a szitázás 1 db esetében nagyon macerás.
A matricára én is gondoltam, csak az a baj, hogy látszódna a matrica 'széle' bár lehet, hogy lakkozással eltüntethető lenne? :kiraly:
Ha lenne olyan megoldás, amiben minden egyes betű külön matrica lenne-mint a betűkivágásnál-akkor az lenne a legjobb.
Majd körbekérdezek, nézek modellezők között is.
A gravírozás méllyedésében szépen megülne a fehér festék- a többi komponenesen fehér felirat van.
Már én is voltam hasonló helyzetben de nem került rá sor mert megvették az erősítőt és nem kellet rá feliratot készíteni.
Az elképzelésem az volt hogy egy reklám grafikai céggel csináltatok feliratokat és azt csak ráteszem.
Vagy elviszem és belegraviroztatom a feliratokat, az még jól is néz ki a fekete előlapon.
Szerintem a szitázás 1 db esetében nagyon macerás.
Szerintetek a hifi készülékek felirata hogyan készül? Szitázással?
Hogyan lehetne ilyet egyedileg csinálni?
Az erősítőm előlepján semmi sincs a fekete festéken kívül, szeretném egy kicsit feldobni feliratokkal (volume, source, power)
Gondoltam a gravírozásra is, de valami nyomtatás, vagy ilyesmi talán egyszerűbb lenne-az előlap levehető a készülékről.
Sziasztok. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy csinálnék egy saját phono-t. Van két kollégám, akik a megépítésben segítenének, meg tanácsot is adnak, itt az lenne a kérdésem, hogy tudtok e olyan komplex anyagot adni(kapcsolási rajz, alkatrészek, stb) amik alapján meg tudnánk csinálni. Tudom, hogy illeszkednie kell a hangszedőmhöz, csak nem nagyon találok róla adatokat (Philips 420).Indulásnak ennyi, tudom nem lehet egy válasszal elrendezni, de szeretnék vaahogy elindulni.
Köszi mindenkinek.
Itt némi adat van róla:
Üdv
doktor
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Persze újra lesz huzalozva egy két dolog ki lesz cserélve meg egy normális dobozt kell neki csinálni, de majd később, mert haverral csináljuk csak most ő nem ér rá.
Az előző hsz-hez vissza térve nem eredeti csak az eredeti séma szerint lett csinálva.
P: 100VA f: 50,60 Hz nem egy nagy erőforrás de elég az.
TV: LG 32LG2000, ERŐSÍTŐ: Denon AVR-1610, HANGFALAK: Front: Polk Audio Monitor 50, Center: Polk Audio CS1, Surround: Polk Audio Monitor 30, Sub: CAV W310.
Ez még az eredeti Quad 405-ösök, de szerintem már a két trafó miatt is megérte.
Annyit persze megért, de én újrahuzaloznám.
Elég kicsik a toroidok, bár lehet hogy csal a szemmértékem.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

Ez még az eredeti Quad 405-ösök, de szerintem már a két trafó miatt is megérte.
TV: LG 32LG2000, ERŐSÍTŐ: Denon AVR-1610, HANGFALAK: Front: Polk Audio Monitor 50, Center: Polk Audio CS1, Surround: Polk Audio Monitor 30, Sub: CAV W310.
- Polk87
- Lefelé a lejtőn

Üdv.
Kérdés szerintetek megérte ez az 5000 pénzt?
Köszönöm a válaszokat én h vagyok sajnos ehhez,azért tettem fel a kérdést.
üdv
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
ÜdvBocs ha h séget kérdezek ,de diy erősítő leéghet rosz váltótól?
Természetesen igen.
Egy rosszul tervezett vagy kivitelezett keresztváltó impedanciamenete akár a sáv 2 pontján is lecsökkenhet 2 ohm körülre. Ezt sok erősítő nem veszi jó néven, és túlzott melegedéssel jelzi. Ez után előfordulhat a tönkremenetel is, hiszen ez tulajdonképpen rövidzárat jelent a kimeneten.
Ha esetleg zárlatba megy valamely alkatrészed a váltóban,vagy rosszul kivitelezett ,és összeérnek az alkatrészlábak,vagy a kábelek, akkor könnyen előfordulhat sajnos.
üdv svga
Ahhoz nagyon el kell baltázni. Általában a legérzékenyebb részei a láncnak durrannak el először, pl. a csipogó.
potatomelon.wordpress.com
Üdv
Bocs ha h séget kérdezek ,de diy erősítő leéghet rosz váltótól?
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
Sziasztok. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy csinálnék egy saját phono-t. Van két kollégám, akik a megépítésben segítenének, meg tanácsot is adnak, itt az lenne a kérdésem, hogy tudtok e olyan komplex anyagot adni(kapcsolási rajz, alkatrészek, stb) amik alapján meg tudnánk csinálni. Tudom, hogy illeszkednie kell a hangszedőmhöz, csak nem nagyon találok róla adatokat (Philips 420).
Indulásnak ennyi, tudom nem lehet egy válasszal elrendezni, de szeretnék vaahogy elindulni.
Köszi mindenkinek.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
-
alfaati
DIY-esek, fórumtársak!
a képen látható (amire a nyíl mutat) trafó takaró dísz legyártására tudtok valakit? Nem feltétel a krómozás. De valami hasonlóra lenne szukségem. Van olyan DIY-es kolléga itt aki a fémipari megmunkálással kozelebbi kapcsolatban van? 4 darab kellene (egyenlore) a csoves monoblock-jaimhoz. Nem ingyen kérem!!!