Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalállvány készítés házilag

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Köszi a tippet!
Nem rossz, de hátha volna valami számomra tetszetősebb.

Szerintem írj Valhalla fórumtársnak, Ő tud ebben segíteni neked

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Szerintem valami ilyesmire lenne szükséged,

Köszi a tippet!
Nem rossz, de hátha volna valami számomra tetszetősebb.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Szeretném állványra tenni az álló dobozaimat. Tudnátok ötleteket adni? Kb 10-15 cm-t szeretnék rajta emelni. Egyszerűen nem tudom, hogy oldjam meg. Monitor dobozhoz sokkal egyszerűbb lenne.
Ha valakinek volna ötlete, ne habozzon közölni velem. (Privibe is jöhet.)

Szerintem valami ilyesmire lenne szükséged, csak nem idomokból összerakva, hanem inkább hajlítva, a hátsó felén kis peremmel, hogy megtartsa az enyhén hátrafelé dőlő dobozokat. Bocs, de jobb képet nem találtam.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Sziasztok!

Szeretném állványra tenni az álló dobozaimat. Tudnátok ötleteket adni? Kb 10-15 cm-t szeretnék rajta emelni. Egyszerűen nem tudom, hogy oldjam meg. Monitor dobozhoz sokkal egyszerűbb lenne.
Ha valakinek volna ötlete, ne habozzon közölni velem. (Privibe is jöhet.)
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: dandesz »

Valaki legyen szíves át rakni a hi-fi-állvány-ba! Köszönöm!!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

elkészült a hifiállványom

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

elkészült a hifiállványom

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5249

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Végezz el egy tesztet, hogy megtudd, milyen lett az állványod, két barát/ismerős szükséges hozzá.
Te ülsz a hallgatási helyen, a két ismerősöd meg állnak a hangszóró állvány mögött, szól a zene, és egy intésre megemelik mindketten egyszerre a két hangdobozt egy picit, max 2 cm-re, hogy csak a kezükhöz érjen a hangszóró, semmi máshoz nem, és persze ne takarják el kezükkel a hangdobozok előlapját majd óvatosan visszaeresztik az állványra, ezt néhányszor megismétlik. Különféle műsorokon próbáld ki.
Te meg figyelsz, hogy melyik állapotban hogy szólnak a dobozok.
Értékelés:
Ha kézben sokkal szebben/jobban szólnak a dobozok, akkor bizony gyenge állványt készítettél.
Ha kézben pont ugyanúgy szólnak a dobozok, mint visszatéve az állványra, akkor bizony egész jó állványt készítettél.
Ha kézben rosszabbul szólnak a dobozok, mint az állványon, akkor igen kiváló állványt sikerült összehoznod, legalábbis ahhoz az adott hangdobozhoz. Ez esetben örülj, és csóváld a farkad
Lehetőleg ne rockzenén próbáld ki elsőre, inkább valami akusztikus hangszeresen (lehet az könnyű műfaj is persze)
Nemcsak a mély hangok fognak változni, hanem minden.
Ha nem jó az állvány, ne keseredj el, ajándékozd el, és csinálj másikat, ha kell ötlet, szívesen adunk. Különféle hangdobozok különféle állványokat igényelnek, tuti recept erre sincs, csak majdnem

pilka
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: pilka »

SZIASZTOK ÉN IS készítettem egy állványt és szeretném megkérdezni hogy valami módosítást végezzek e rajta?
iléyen volt festés nélkül

ilyen lett festve

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

Ez az állvány nagyon szép lett ! Jól emlékszem hogy anno ennek a helyén volt a számítógép asztalod?

Igen, de már elköltöztettem onnan...

L4D1K
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: L4D1K »

Ez nem egészen jó helyre sikeredett..

Ez az állvány nagyon szép lett ! Jól emlékszem hogy anno ennek a helyén volt a számítógép asztalod?
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6335

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Tényleg nagyon korrekt! Grat hozzá,meg a rendszerbővítéshez is!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Lényeg, hogy nagyon szép, grat!

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Állvány bővítés...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vagy esetleg szép simára lehet csiszolni és két három réteg színtelen lazúrral lekenni.Kevés szebb dolog van annál ha látszik a fa erezete.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

.

Egy ötlet, ami sajnos nem saját kútfőből való, hanem fülelektől kaptam mégg anno, és aminél ár/érték arányban azóta sem találtam jobbat, pedig erre nagyon érzékeny vagyok.

Az ember kimegy a tüzéptelepre ilyen szép nyári időben, amikor a tűzifarönkök már jó szárazak, kiválaszt két darab jó vastag bükk rönköt, ami elég egyenes, és nincs nagyon szétrepedezve. Elballag vele az asztaloshoz és kifűrészeltet belőlük két olyan négyzet- vagy téglalaphasábot aminek az alapja megegyezik a hangsugárzó aljával, a magassága pedig a kívánt hangsugárzóállvány magassága mínusz 3cm. Az aljára Hilti menetes szög, a tetejére ragasztógyurma.
Ha az így elkészült állvány esztétikájára is gondot akarunk fordítani, akkor mehet rá öntapadós tapéta kedvünk szerinti színben, mintával.

.

Vendég

Esetleg Ytong?

http://ytong-aruhaz.hu/
+
Kis héra vagy más festék.

A téglák között én gyurmaragasztót használok.

Természetesen gyerek(ek) mellett nem ajánlatos használni, mert nem olyan stabil, mint egy jó fém állvány.

panzer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: panzer »

Valaki esetleg tudna segíteni hol tudnék olcsón hangfal állványt készíttetni?

Milyet szeretnél és miből?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Az árlistán van olyan, hogy "Csomagolt termékek (csúszásmentes zsákban)". Ezek 20 vagy 25kg-os zsákok, tehát nem csak ömlesztve árusítanak és nem csak több tonnás megrendelésekben gondolkodnak. (Igaz, az árak ezeknél is Ft/tonnában van megadva, de ez szerintem nem jelenthet problémát.)

.

Azt láttam,de azt hittem az is csak nagy mennyiségben rendelhető.Akkor nekiszaladok még egyszer.

Vendég

Köszönöm! Azért nem lesz egyszerű,mert ahogy az árlista tetejét néztem csak tonnában gondolkoznak.Na mindegy majd agyalok valamit.

Az árlistán van olyan, hogy "Csomagolt termékek (csúszásmentes zsákban)". Ezek 20 vagy 25kg-os zsákok, tehát nem csak ömlesztve árusítanak és nem csak több tonnás megrendelésekben gondolkodnak. (Igaz, az árak ezeknél is Ft/tonnában van megadva, de ez szerintem nem jelenthet problémát.)

.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sajnos, csak ezt az egy beszerzési forrást ismerem.

.

Köszönöm! Azért nem lesz egyszerű,mert ahogy az árlista tetejét néztem csak tonnában gondolkoznak.Na mindegy majd agyalok valamit.

Vendég

Ha esteleg tudna egy beszerzési forrást granulitra,vagy mozdonyhomokra gaborka kolléga akkor azt megköszönném.

Sajnos, csak ezt az egy beszerzési forrást ismerem.

.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Ha esteleg tudna egy beszerzési forrást granulitra,vagy mozdonyhomokra gaborka kolléga akkor azt megköszönném.

Vendég

.......... szerintem kár időt fecsérelni arra, hogy mit töltöget az ember az állványba homok(praktikeres),(máv-os), ólom, vagy bármi.
ha milliós nagyságrendű készülékeid vannak, akkor talán hallani különbséget. .........

A granulit vagy a mozdonyhomok (nem csak a MÁV használja, ilyet töltenek pl. a villamosokba is) nem azért jobb, mert a betöltéskor jobb hangja van, mint a sima kvarc homoknak, hanem azért, mert nem tömörödik.
A kvarchomok pedig igen, azaz egy idő után összeáll egy tömbbé, amikor is ennek a tömbnek az oldala már nem illeszkedik tökéletesen a hangsugárzóállvány belső falához, így rezgéscsillapító/elnyelő hatása is jelentősen csökken.
Tehát, a hangban nem az elkészítéskor, betöltéskor lesz a különbség, hanem 1,5-2,5 év múlva.
Az egyébként bármikor könnyen kipróbálható egy legalább két éve egy helyben álló kvarchomokkal töltött állványnál, hogy mennyit változik a hangja, ha felrázogatjuk benne a homokot.

.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”