Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
hi-fi-állvány
hi-fi-állvány
Én meg ilyet csináltam pár éve.
Remélem a hangfalak ettől szebbek lesznek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
hi-fi-állvány
90%-osan kész, már csak a tüskék hiányoznak. A polcok mégsem lesznek lefestve.
egész pofás! Milyen a hangja? Hallasz különbséget?
hi-fi-állvány
90%-osan kész, már csak a tüskék hiányoznak.
A polcok mégsem lesznek lefestve.
hi-fi-állvány
Az MDF lapokat egy műanyag bázisú festékkel fogom lekenni.
A lapokat lapos tüskékkel tervezem elválasztni a polctartótól (hogy ne magastson sokat).
Sorrend: egyik láb, hosszú polctartó, egyik a másik után, azokat kitöltöttem homokkal, ráraktam a másik lábat és odahegesztettem, utánna jöttek a rövid polctartók, homok és ismét a láb. A merőlegességet egy derékszöggel oldottam meg. Amikor stimmelt odapontoztam.
Amúgy az egyész tüskéken fog állni. A lábak alul 5mm-es laposvassal lettek lezárva. Abba bőven lehet menetet vágni.
hi-fi-állvány
Sziasztok!Az én állványom a napokban lesz kész. Az MDF lapokat mértre vágatom, lefestem és kész. A lábak és a polctartók is ki vannak töltve harisnyán szitált homokkal.
Nagyon jó lesz! Az MDF-et valamivel még elválasztod a vastól?
Még az érdekelne, hogy az elemeket milyen sorrendben hegesztetted, és hogy biztosítottad a merőlegességet?
hi-fi-állvány
Az MDF lapokat mértre vágatom, lefestem és kész.
mivel fested le?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
hi-fi-állvány
Nagyon szép lett
hi-fi-állvány
Sziasztok!
Az én állványom a napokban lesz kész. Az MDF lapokat mértre vágatom, lefestem és kész. A lábak és a polctartók is ki vannak töltve harisnyán szitált homokkal.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11031
- Kapcsolat:
hi-fi-állvány
"A DIN csatlakozókkal kapcsolatban azonban megjegyezném, hogy az elv ami alapján készültek, az sokkal profibb volt, mint az RCA csatlakozók elve."
Most segítsen ki valaki, de a DIN csatlakozó nem véletlenül az a három-öt-kilenc pólusú csati...
DIN csatlakozóból sokféle létezett/létezik. Azt hiszem, Te a tuchel néven ismeretes csatlakozóra gondolsz, ami a DIN család egyik tagja.
hi-fi-állvány
Sziasztok urak !
Nagyon elkanyarodtunk a témátol.Mivel ez egy állványos topic foglalkozzunk az állványokkal.
Ti mit szoltok a légpárnákhoz?
kinek ,hogy vált be?
Vagy tudtok házilag is elkészíthető tömlős -légpárnás állványt?
hi-fi-állvány
Bocs de eltévedtem..
hi-fi-állvány
Uraim! Tud valaki valamit a Nyugatitól nem messze lévő Király utcai (Illyés )elektronikai boltról? Már próbáltam hívni őket de nem lehet. Meg van még az a bolt, vagy a telefonszám változott meg?
hi-fi-állvány
Az RCA, mint csatlakozo a DIN-hez képest nagyon rossz.
Kedves bigdewil!
Szerintem ön is látta, hogy ugyan ez lett volna a hozzászólásom lényege, a többi csak „adalékanyag” volt.
Annak ellenben örülök, hogy legalább ebben egyetértünk, és gondolom abban is, hogy a DIN csatlakozásoknál éppen az ön által említett XLR (professzionális stúdiótechnikában használatos) csatlakozások elvét használták fel, azt némileg leegyszerűsítve, és olcsóbb nagy sorozatú gyártásra alkalmassá téve.
- csabacenter
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
hi-fi-állvány
Sziasztok !Alapjában véve mindenki fejlődött egy kicsit a zenehalgatást illetően mert gondolom a Szokol rádiókat és az orsós magnókat már mindenki kidobálta,vagy
az első erősítők már mind másik gazdinál vannak.A 220voltos villany drótok hf kábelre cserélődtek,a DIN5 dugók aranyozott RCA -ra ,a hokedlik és a kisasztzal
hangfal és készülékállványra, Így vagy úgy ,kicsi vagy nagyobb léptekkel de mindenki fejlesztette rendszerét .Ezzel a hang minősége is jobb lett.Az állandó keresgetés alatt nem azt értem,hogy hetente cserélni kell a cuccot,de mindig lessz olyan újdonság amit ki szeretnénk próbálni hátha tud "ártani "a rendszernek.
Má bocsi, de a jo dolgok kisdobálása (magno, LP, stb) nem fejlödés, hanem elkorcsosulás...
A towábbi események hatására aztán a hangminösé a béka segge alá kéreckedett, de látom te örölx neki.
Csak így bunkó módon .
Má bocsi de lp -ről szó sen volt az írásomban, azt meg véglépp nem értem miért kell kiforgatni a másik szavát.
Tudjátok jól mire gondoltam lehet ,hogy nem tudtam magam kellőképpen kifejezni , ezétr bocsi.És biztos vagyok benne ,hogy egyikőtöknél sem az első erősítő ,kábelek,és lejátszók vannak.
hi-fi-állvány
A DIN csatlakozókkal kapcsolatban azonban megjegyezném, hogy az elv ami alapján készültek, az sokkal profibb volt, mint az RCA csatlakozók elve. Az természetesen már kérdés, hogy hogyan lettek ezek a csatlakozók kivitelezve mondjuk a Tesla magnókon, de DIN csatlakozókból is vannak jó minőségűek, sőt még aranyozottak is, ráadásul nem lehet véletlen, hogy az alapkategóriásnak egyáltalán nem nevezhető Naim még mindig DIN csatlakozókkal szereli a készülékeit.
Wan egy kis téwedés a fejekben.
Az arany bewonatot arra találták ki, h az arany nem oxidálodik.
Sajnos az átwitele sokkal rosszabb, mint a réznek, wagy ezüstnek.
Az RCA, mint csatlakozo a DIN-hez képest nagyon rossz. A legkorrektebb az XLR és piszok mod arany nélkül!!!
hi-fi-állvány
Sziasztok !Alapjában véve mindenki fejlődött egy kicsit a zenehalgatást illetően mert gondolom a Szokol rádiókat és az orsós magnókat már mindenki kidobálta,vagy
az első erősítők már mind másik gazdinál vannak.A 220voltos villany drótok hf kábelre cserélődtek,a DIN5 dugók aranyozott RCA -ra ,a hokedlik és a kisasztzal
hangfal és készülékállványra, Így vagy úgy ,kicsi vagy nagyobb léptekkel de mindenki fejlesztette rendszerét .Ezzel a hang minősége is jobb lett.Az állandó keresgetés alatt nem azt értem,hogy hetente cserélni kell a cuccot,de mindig lessz olyan újdonság amit ki szeretnénk próbálni hátha tud "ártani "a rendszernek.
Má bocsi, de a jo dolgok kisdobálása (magno, LP, stb) nem fejlödés, hanem elkorcsosulás...
A towábbi események hatására aztán a hangminösé a béka segge alá kéreckedett, de látom te örölx neki.
Amit bigi írt azzal egyet értek, a jelenlegi kommersz zenehallgatás nem a minőségjavulá irányába halad, a minőségi zenehallgatás kedvelői közül pedig egyre többen térnek vissza az LP-hez.
A DIN csatlakozókkal kapcsolatban azonban megjegyezném, hogy az elv ami alapján készültek, az sokkal profibb volt, mint az RCA csatlakozók elve. Az természetesen már kérdés, hogy hogyan lettek ezek a csatlakozók kivitelezve mondjuk a Tesla magnókon, de DIN csatlakozókból is vannak jó minőségűek, sőt még aranyozottak is, ráadásul nem lehet véletlen, hogy az alapkategóriásnak egyáltalán nem nevezhető Naim még mindig DIN csatlakozókkal szereli a készülékeit.
hi-fi-állvány
Sziasztok!Nekem fenntartásaim vannak a rézzel szemben.Nagyon rezonáns anyag.
Ha azt nézitek ,hogy a cintányér a dob cinek a fúvósok nagyon nagy része mind mind rézből készül.
Akkor inkább acél vagy kemény alumínium vagy ólom gömbhegyű kúpok tüskék.
Ezekután nem is értem, h mé nem baxod ki az öxxes erösitöd, CD-t, egyebet, hangfallal együtt, hix azokban is rézdrotokoin fut az áram és cseréled le aloméniumra az egéx hobalawancot? bekap6od.gif
hi-fi-állvány
- csabacenter
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
hi-fi-állvány
Sziasztok !
Alapjában véve mindenki fejlődött egy kicsit a zenehalgatást illetően mert gondolom a Szokol rádiókat és az orsós magnókat már mindenki kidobálta,vagy
hi-fi-állvány
a jobb Hi-Fi-től pedig szebbnek hallom a zenét.
Lehetne most erről hitvitát nyitni, de biztos volt olyan zene, amire visszaemlékezve akkor és ott egy szolídabb rendszeren nagyobb élményt adott, mint a mostani rendszereden, nem?
De igen!
Ez ellenben a hozzá kötődő emlékek miatt van, nem a hangminőség miatt, tehát hiába szerezném be a régi rendszerem minden darabját, költöznék vissza ugyan oda, ahol akkor laktam, akkor sem hallanám ugyan olyan szépnek mint régen, mert hogy most húsz évvel öregebb vagyok, ráadásul még ha el is jönnének azok a lányok, akik akkor ott voltak, akkor sem lenne ugyan az, merthogy ők is húsz évvel érettebbek lettek.
hi-fi-állvány
a jobb Hi-Fi-től pedig szebbnek hallom a zenét.
Lehetne most erről hitvitát nyitni, de biztos volt olyan zene, amire visszaemlékezve akkor és ott egy szolídabb rendszeren nagyobb élményt adott, mint a mostani rendszereden, nem?
hi-fi-állvány
mint írtam, én sem vagyok kivétel.
mennyivel jobb annak, aki csak élvezi a zenét és nem akar állandóan jobbat...
anyagilag is mennyivel jobb lenne!
Nem tudom, nekem örömet okoz az ezzel való foglalatoskodás.
Úgy vagyok vele szerintem, mint az horgász, aki mindig tökéletesíti a felszerelését, miközben hallott róla, hogy állítólag cérnával, parafa dugóval és hajlított gombostűvel is lehet halat fogni, és azt gondolja, hogy lehet, hogy lehet, de nem érdemes. Hát ugyan így vagyok én a zenével, lehet, hogy lehet egyszerűbb eszközökön is hallgatni, de nem érdemes.
Ráadásul bevallom nekem a Hi-Fi eszközök legalább olyan fontosak, mint maga a zene, mint ahogy nekem a teniszezésnél az ütő, a cipő, stb. minősége ugyan olyan fontos, mint maga a játék, ráadásul a jobb cipőtől még nem is tudok jobban játszani, a jobb Hi-Fi-től pedig szebbnek hallom a zenét.
hi-fi-állvány
Egyébként, ha valaki nem akar Hi-Fi-s lenni, akkor mit keres egy Hi-Fi-s fórumon,
mint írtam, én sem vagyok kivétel.
mennyivel jobb annak, aki csak élvezi a zenét és nem akar állandóan jobbat...
anyagilag is mennyivel jobb lenne!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.