Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

3 utas álló hangsugárzó Accuton driverekből

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11319
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egyetértve a fentiekkel,, szerintem az igazi kérdés, feltételezve egy "elég jó" digitális rendszert, hogy ez a másság befolyásolja-e a zenehallgatás minőségét? És ha igen, mennyire?
Tudom, ez költői kérdés és ugyanúgy megfoghatatlan, definiálhatatlan, mint sok más a hifiben. De azért erről generálisan az a véleményem, hogy a zenehallgatás minősége sokkal kevésbé függ a hangminőségtől, mint azt a hifisták "szeretnék". Vagyis egy digit rendszer is tud teljeset nyújtani, ha éppen nem a hangjára, hanem a zenére figyelünk.

Ez a HiFi egyik kulcskérdése, amit kevesen mernek feltenni önmaguknak. A zenehallgatás élménye és a hangminőség között szerintem kevesebb a kapcsolat, mint azt sokan gondolják, vagy gondolni merik. Ebben nagy szerepe van a kereskedőknek és újságíróknak, akik olyan jelzőkkel bombázzák a fogyasztót 20-30 éve, amikből következően agymosásos eszközökkel elértünk oda, hogy az élvezetes zenehallgatás valami úri dolog, HighEnd kiváltság lett. Az imént írtam hasonló témában egy másik topicba, lustaságból idemásolom a párhuzamos témájú bekezdést:

Mindenki ugyanazt hallja, mint a hangmérnök, csak mindenki másra figyel. Könnyen tetten érhető ez olyan beszélgetéseken, amik kimondottan lemezekről, zenei élményekről szólnak. Jól van ez így. Ide kívánkozik vesszőparipám, miszerint meg kell különböztetni a zenét magát és a hangélményt. Előbbi egy emocionális élmény, utóbbi egy fizikai jelenség közvetlen megtapasztalása. A hifisták jellemzően utóbbival találkoznak, csak erre van kihegyezve a fülük, csak ehhez van szókincsük, ezért is fulladnak kudarcba a zenei értékeket is érintő fórumos viták. Kedvenc aranyköpésem az "Én csak zenét hallgatok.", ami az én értelmezésemben nem HiFi tevékenység. Sánta hasonlattal élve olyan a különbség, mint egy verbális útibeszámoló és egy fotónézegetés között. A zene az agyban szólal meg, szélsőséges és kvalifikált esetben egy kotta is elégséges a "lejátszásához", teljesen felesleges hozzá nívós lejátszó berendezés. Zenehallgatásnál egy komplex hangélménnyel találkozunk, aminek része a zene és valamennyi hangtechnikai esemény, paraméter. Ezzel máris megérkeztünk a térhatáshoz, aminek létjogosultságát pontosan a fenti szavakkal lehet jól megindokolni. ("Ha pedig olyan sokat dolgoztak a térhangzás (zenei tér) megjelenítésével bizonyos felvételeknél, akkor az ő számukra az biztosan fontos lehetett, ezért arra törekeszem, hogy ez az üzenet is eljusson hozzám.") Vannak olyan műfajok, felvételek, ahol a hangtér felépítése kreatív elem, tehát aktív része az anyagnak. Ilyen esetekben a lejátszó berendezés kötelessége ezt a hangteret nagy hűséggel ábrázolni. Sok felvételnél persze nincs közvetlen szerepe a térbeli ábrázolásnak, sőt akár zavar is lehet, itt bizonyára álságos is lenne ezen paramétert hajszolni. No de szubbasszus tartomány sincs minden anyagon, mégis mennyire fontosnak tartja a hifista a rendszer alsó határfrekvenciáját. Van itt némi logikai ellentmondás szerintem...

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

Sok számítógépes rendszer telepítése és meghallgatása után azt gondolom, még mindig nagyon messze tart e technika az analóg világ fénykorához képest. Viszont a fejlesztések iránya nem is azt vette célba, ezért bizonyára soha nem is fog azonos eredményt adni a két megoldás.

Egyetértve a fentiekkel,, szerintem az igazi kérdés, feltételezve egy "elég jó" digitális rendszert, hogy ez a másság befolyásolja-e a zenehallgatás minőségét? És ha igen, mennyire?
Tudom, ez költői kérdés és ugyanúgy megfoghatatlan, definiálhatatlan, mint sok más a hifiben. De azért erről generálisan az a véleményem, hogy a zenehallgatás minősége sokkal kevésbé függ a hangminőségtől, mint azt a hifisták "szeretnék". Vagyis egy digit rendszer is tud teljeset nyújtani, ha éppen nem a hangjára, hanem a zenére figyelünk.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11319
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tényleg nehéz kiszűrni, miért szerepel jobban az analóg forrás még egy ad - da konverzióval is, mint a pc. De ebbe akár még a műsorforrás is beleszólhat (pl. gyári hanglemez a begrebbelt zenével szemben). Valószínű akkor leszünk okosabbak, (legalábbis többmindent ki lehet próbálni), ha kiépül az analóg vonal.

Kellemesen kifogyhatatlan vitatéma ez, de a szokásos - és szerintem erősen félrevezető - érvek mellett bennem felmerülnek mások is. A digitális hangtechnikának sok előnye van műszaki és praktikussági oldalon. Lehet dobálózni fizikai paraméterekkel, zajszintekkel, torzításokkal, sávszélességekkel, a gyakorlati megtapasztalás - nagyjából ártól függetlenül - mindig azt az eredményt hozza, hogy az analóg megoldás egy jóval folyamatosabb, lendületesebb, ízletesebb hangzást produkál. Azonban kevesek füle van erre állítva, a felületes hallgatót (fogyasztót) könnyen magával ragadhatják a digitális technika hallható előnyei, pláne a praktikussága. Sok számítógépes rendszer telepítése és meghallgatása után azt gondolom, még mindig nagyon messze tart e technika az analóg világ fénykorához képest. Viszont a fejlesztések iránya nem is azt vette célba, ezért bizonyára soha nem is fog azonos eredményt adni a két megoldás. Hogy hol vész el a hangesemény részleges esszenciája, azt nem tudom, de gyanítom, nem a felvételnél, hanem a lejátszásnál csinálunk valamit rosszul. Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy a digitális felvételi technika jóval fejlettebb, mint az otthoni lejátszó megoldások, legyen szó akár CD-ről, akár PC-ről, ráadásul e két eljárás produkciója között is megragadható egy általános és lényeges különbség.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én nem értek igazán ezekhez a dolgokhoz,ne is vegye senki beleszólásnak.Elég sok jó cd-játszót és analógot volt szerencsém hallani.De valahogy a lp,mindig más. Valahogy, nagyobb energiával,és "emberközelibben" szól.(bocsi,nem akartalak idézni,elírtam)

Semmi gond, végülis egybevág a mondanivalónk. Talán az lehet az oka, hogy egy egyszerű olcsó '80-as évekközepéről származó LP-ről (Aretha Franklin: Aretha, ARISTA, Germany) lazán 40kHz körüli felső határfrekvenciát és 80-85dB dinamikatartományt kapunk, pedig az 50 000,-et sem közelíti a lejátszóberendezés együttes ára....
Épp ez volt feltéve, és ha már szóba került gyorsan ránéztem spektrumanalizátoron.
Kár ezen vitatkozni, a CD eleve nem arra készült, hogy helyettesítse az LP-t.

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: kenus »

"Ez nem kinyilatkoztatás volt és főleg nem egy axióma, és földközelben maradva én inkább arra gondoltam, hogy egy 50 000 Ft-os CD játszó jobban szól egy 250 000 Ft-os komplett LP játszónál."

Bocsánat, nem nagyon szoktam beleszólni, vagy írogatni, főleg ha a hozzászólásom nem a fejlécben megjelölt témához kapcsolódik, de ez a 50 000 kontra 250 000 Ft-os összehasolítás elég erősnek tűnik. Többen, akik már a korunknál fogva is végigéltük, próbáltuk és megtapasztaltuk a különféle digitális eszközök és formátumok térnyerését, nem hinném hogy sokan azonosulnánk a fenti véleménnyel. Bár lehet ez is egy megközelítése a dolgoknak. Ha valaki többnyire digitálisan, szintetikus hangszerekkel elkövetett zenét hallgat, annak nem biztos hogy ugyan ennek, egy analog hanghordozón történő visszahallgatása bármi pluszt nyújt. Akusztikus hangszerek esetén, legyen az minél kevesebb, vagy akár több hanszeren játszó csoport, nem tudom milyen értékű digitális forrással lehetne összemérni, vagy csak hasonlítani a 250 000 Ft-ban limitált LP rendszert. De gyanítom azért, hogy az 50 000 ezerben megjelölt CD lejátszó igen-igen messze lenne a feladattól.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Megoldás: vegyük fel az üres barázdákból a zajt, és keverjük rá minden CD-re. Hja, hogy párszáz Hz fölött az LP zaja már nem férne bele a CD dinamikatartományába? Akkor vegyük úgy, hogy nem szóltam.

Nagyon OFF: már felvenni sem kell

http://www.izotope.com/products/audio/vinyl/
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hozzászólás Szerző: bege »

Megoldás: vegyük fel az üres barázdákból a zajt, és keverjük rá minden CD-re. Hja, hogy párszáz Hz fölött az LP zaja már nem férne bele a CD dinamikatartományába? Akkor vegyük úgy, hogy nem szóltam.

Én nem értek igazán ezekhez a dolgokhoz,ne is vegye senki beleszólásnak.Elég sok jó cd-játszót és analógot volt szerencsém hallani.De valahogy a lp,mindig más. Valahogy, nagyobb energiával,és "emberközelibben" szól.
(bocsi,nem akartalak idézni,elírtam)

Vendég

Vendég

Te most viccelsz ugye, vagy inkább még soha életedben nem hallottál
50.000 Ft -os CD játszó mellett 250.000 Ft -os analóg lemezjátszót.

Érdekes dolgok ezek. A CD-n szocializálódott emberek sokszor a nagyságrendekkel jobb analóg rendszerek hallatán is csak feszengnek, menekülnének. Olyan dolgok zavarják őket a hallgatásuk közben, amik egy analóg világban felnőtteket sohasem.
Persze a CD sterilsége sokak számára maga a minőség. De könyörgöm, akkor ne is menjünk el egy koncertre se, mert ott a szomszéd széke nyekereg, netán kifújja az orrát, esetleg még köhög is.
Persze ezzel sincs semmi gond. Ha valaki az 50000-es CD játszóban találja meg a boldogságát, sosem erőltessünk rá egy analóg rendszert. Úgysem fogja élvezni. Mindenki elvárásait egy rendszertől el kell fogadni. Megtéríteni senkit nem szabad.
Megmutatni alternatívákat persze igen, de rákényszeríteni sohasem.

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Ez nem kinyilatkoztatás volt és főleg nem egy axióma, és földközelben maradva én inkább arra gondoltam, hogy egy 50 000 Ft-os CD játszó jobban szól egy 250 000 Ft-os komplett LP játszónál.

Te most viccelsz ugye, vagy inkább még soha életedben nem hallottál
50.000 Ft -os CD játszó mellett 250.000 Ft -os analóg lemezjátszót.

Vendég

A phono korrektor is belefér?

Igen. (De a RIAA korrektor, illetve MC elő-előerősítő akár bele lehet építve az integrált erősítőbe is.)

.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Én közel sem gondolom így, igaz, én ki tudom próbálni a gyakorlatban is.
Pioneer PD-75 CD játszó (ami talán nem számít rossznak az ötvenezres kategóriában) kontra ProJect 6.9 Van den Hul ezüst karkábellel átkábelezett ProJect 9-es karral és Van den Hul MC10-es hangszedő (ez bőven belefér a kétszázötvenezres kategóriába).

.

A phono korrektor is belefér?

Vendég

........ én inkább arra gondoltam, hogy egy 50 000 Ft-os CD játszó jobban szól egy 250 000 Ft-os komplett LP játszónál.

Én közel sem gondolom így, igaz, én ki tudom próbálni a gyakorlatban is.
Pioneer PD-75 CD játszó (ami talán nem számít rossznak az ötvenezres kategóriában) kontra ProJect 6.9 Van den Hul ezüst karkábellel átkábelezett ProJect 9-es karral és Van den Hul MC10-es hangszedő (ez bőven belefér a kétszázötvenezres kategóriába).

.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Ilyen és ehhez hasonló kinyilatkoztatások rendesen félre tudják vinni a gyanútlan kezdőket.
Az analógról csak annyit, 1 mill. alatt össze lehet olyan rendszert állítani, amit semmiféle digitális rendszerrel még csak meg se lehet közelíteni.
A macerával egyetértek. Sokkal nagyobb odafigyelést igényel egy analóg rendszer üzemeltetése, sokkal magasabbak a hanghordozók költségei, nem lehet letöltős oldalakról ingyen ellopni az LP-ket. Az ingyenes (lopott) dolgokkal pedig versenyezni nem lehet.

Ez nem kinyilatkoztatás volt és főleg nem egy axióma, és földközelben maradva én inkább arra gondoltam, hogy egy 50 000 Ft-os CD játszó jobban szól egy 250 000 Ft-os komplett LP játszónál.

Vendég

Bár azt gondolom, Fülelek még elnéző is volt az LP-vel szemben, talán az 5:1 arány sem túlzó.

Ilyen és ehhez hasonló kinyilatkoztatások rendesen félre tudják vinni a gyanútlan kezdőket.
Az analógról csak annyit, 1 mill. alatt össze lehet olyan rendszert állítani, amit semmiféle digitális rendszerrel még csak meg se lehet közelíteni.
A macerával egyetértek. Sokkal nagyobb odafigyelést igényel egy analóg rendszer üzemeltetése, sokkal magasabbak a hanghordozók költségei, nem lehet letöltős oldalakról ingyen ellopni az LP-ket. Az ingyenes (lopott) dolgokkal pedig versenyezni nem lehet.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Ez a vélemény nem feltétlen mérvadó -főleg az egyéb körülmények pontos ismerete nélkül.
Nálam csak a méregdrága, jól installált analóg rendszer rúg labdába a jól installált, de megfizethető árú digitális rendszerrel, az árarány 3:1 -plusz egy rakás kényelmetlenség.
Az igaz viszont, hogy még nem hallottam olyan LP-ről késztett grabet, ami ne lett volna jól definiálhatóan gyengébb az eredeti LP-nél. Bár nem tartom lehetetlennek a dolgot, de nagyon oda kell figyelni...

Végre már valaki leírta mi az igazság az analóg (LP) kontra digitális (CD) ár-minőség vitában. Bár azt gondolom, Fülelek még elnéző is volt az LP-vel szemben, talán az 5:1 arány sem túlzó. Hifis rendszerében persze más digitális eszközök is jelen vannak, amiknek a jelenléte nem feltétlenül pozitív, konkrétan az aktív hangváltóra gondolok.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Igen, ez érdekes. Valószínűleg a full digitális hangrögzítés nem érte utól az analóg rögzítés színvonalát.

A legjobban az lepett meg, hogy egy negyven éves bakelit lemez egy ötvenezres bakelitlejátszón vernyenyképes hangot ad egy többszázezres cd lejátszóval.

Ez a vélemény nem feltétlen mérvadó -főleg az egyéb körülmények pontos ismerete nélkül.
Nálam csak a méregdrága, jól installált analóg rendszer rúg labdába a jól installált, de megfizethető árú digitális rendszerrel, az árarány 3:1 -plusz egy rakás kényelmetlenség.
Az igaz viszont, hogy még nem hallottam olyan LP-ről késztett grabet, ami ne lett volna jól definiálhatóan gyengébb az eredeti LP-nél. Bár nem tartom lehetetlennek a dolgot, de nagyon oda kell figyelni...

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hozzászólás Szerző: bege »

Elnézést a késői válaszért, de a hozzászólásod itt az újabb keletű polémiában egyszerűen elkerülte a figyelmemet.
Kösz a dícséretet. Bár Gyula nincs közel, de egy pesti látogatás programjába beleférhet, hogy hozzám is beugorj.
A hangminőségtől függetlenül a rendszerem most olyan, hogy még egy rövidebb látogatásba is belefér érdekes keverés a szoftverekkel, beállításokkal.

Szia.Elnézést kérek,de ebben a pillanatban vettem észre,hogy válaszoltál.Már úgy volt,hogy a héten megyek,de aztán nem úgy alakult a munka,így sajnos elmaradt. Szegedre is kellet volna menni,de az sem jött össze.Viszont a jövő hét már lazább,úgyhogy csütörtök,vagy péntek jó lehet.Előtte mindenféleképp megbeszéljük.
---Küldhettél volna privit is,hogy észrevegyem hogy írtál.---

Vendég

......... Úgyhogy nincs mese, most már látszik, jobb lesz az új felállás. (Én legalábbis már így döntöttem. ).
Helyes! Így kell ezt. :taps:

.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

A Sonic studió készülékem elég régóta megvan, de eddig mindig a saját rendszeremben, 8 csatornás aktív váltóként, tehát komplett berendezésként használtam.
Tegnap viszont sor került egy tesztre, ahol egy igen nívós rendszerbe (történetesen Marci bácsiéba) "csak" mint sima sztereo hangkártya volt bekötve.
A Sonic szerényen fogalmazva is egy igen - igen jó hangkártya.
Ez az eredmény úgy kapcsolódik a korábbi posztokhoz, hogy nagyon megnövelte az esélyét, hogy az Esel Sümeghy Laci által gyártott dac - előfok - aktív váltó berendezés überelni fogja a jelenlegi felállást.

Tegnap egy ESEL Laci rendszerében történő próba még konkrétabbá tette, mi várható az analogizálástól. Az eredmény lényegében most is ugyanaz volt, mint a fent említett esetben: a Sonic jól teljesít hangkártyaként. Továbbá nagyon jó az Esel dac, erősítő a Soniccal (meg akármi mással). Továbbá ezekhez képest feltűnően gyengébben muzsikált a Sonic kompletten, tehát dacként, előfokként, vagyis ahogy most működik nálam. (Ebben azért a gyorsteszt szokásos stresszei, tehát friss dugdosások, bemelegedés hiánya stb. is belejátszhat. A Sonic analóg fokozata talán érzékenyebb erre.)
Úgyhogy nincs mese, most már látszik, jobb lesz az új felállás. (Én legalábbis már így döntöttem. ).

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Tényleg nehéz kiszűrni, miért szerepel jobban az analóg forrás még egy ad - da konverzióval is, mint a pc. De ebbe akár még a műsorforrás is beleszólhat (pl. gyári hanglemez a begrebbelt zenével szemben). Valószínű akkor leszünk okosabbak, (legalábbis többmindent ki lehet próbálni), ha kiépül az analóg vonal.

Igen, ez érdekes. Valószínűleg a full digitális hangrögzítés nem érte utól az analóg rögzítés színvonalát.

A legjobban az lepett meg, hogy egy negyven éves bakelit lemez egy ötvenezres bakelitlejátszón vernyenyképes hangot ad egy többszázezres cd lejátszóval.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem az jött le, hogy analóg forrással sokkal jobb volt a hang. Márpedig az analóg forrás ugyanazokon az erősítőkön keresztül jutott el a hangfalakig. Sőt, ugyanazokon a kábeleken. Szerintem nem az erősítők, kábelek, aktív váltás miatt volt sokkal jobb. Ezt más rendszerekben is észrevettem már.
Persze lehet, hogy nincs igazam.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Na, hogy valami nem lelkesedő, de talán előre mutató hozzászólás is legyen:
Szerintem egyetlen fix pontja van a rendszerednek: a hangfal. Az összes többitől meg kell szabadulni. Kell terveztetni egy passzív hangváltót valaki tényleg hozzáértővel, az aktív váltást el kell felejteni. Jelenleg kb. a rendszered teljesítő képessége olyan, mintha a Niagara vízesést egy locsoló csövön vezetnéd keresztül. Hagyni kellene kifutni magát a hangfaladnak.
Ehhez pedig források kellenek, erősítő és kábelek. A hangfalad már nem a játékszer kategória, az megérdemelné ezeket. Ha nem, hát nem. Te tudod.
Az analóg frontod nem rossz, de hidd el egy komoly futómű/kar azért máshol kezdődik. De még azzal van a legkisebb gond. A phonod maradhat, a hangszedő is, ha az tetszik (én azt is lecserélném valami élőbb hangúra). Kellene egy tisztességes(Ayre KX-R), akár csöves (VTL 7.5) előfok és egy brutális félvezetős végfok a rendszerhez (Mark Levinson 432/532/53). A DSP-s kínlódást meg ki kell dobni a kukába a millió kábellel együtt (ez a legszűkebb keresztmetszet, szinte bénítja a rendszeredet). Inkább egy tisztességes erősítő (elő/vég) és nagyon jó kábelek (kevés, de igazán jó). Digitális fronton is megszabadulnék a MAC-es szenvedéstől. Egy Linn Klimax DS és az is rendben lesz. Be kell pumpálni a rendszerbe kb. 10+ millát és megtudod, mit is tudnak a hangfalaid.
Addig sohasem.
Bocs, hogy mindezt leírtam.
Ha komolyan gondolod, amit csinálsz, fontolóra veszed mindezt.

Nekem az jött le, hogy analóg forrással sokkal jobb volt a hang. Márpedig az analóg forrás ugyanazokon az erősítőkön keresztül jutott el a hangfalakig. Sőt, ugyanazokon a kábeleken. Szerintem nem az erősítők, kábelek, aktív váltás miatt volt sokkal jobb. Ezt más rendszerekben is észrevettem már.
Persze lehet, hogy nincs igazam.

Vendég

Vannak olyan helyek, ahol elég gyakran mellékelik az EAC log fájlt, illetve az accurip egyezéseket. Ezekben soha nem tapasztaltam hibát. Az ape kiterjesztés annyiban jobb, hogy ha bárhol kicsit is megsérül, nem lehet lejátszani, azaz, ha le lehet játszani, garantáltan hibamentes a kódolt adatsor. Arról nem beszélve, hogy kisebb kivezérlésnél sokkal jobban tömörít, mint a flac, persze erre lehet mondani, hogy a méret nem számít, meg azt is, hogy ha Linn cuccok nem játszák le, akkor biztos nem jó

Az a baj a majom formátummal hogy igen sok platform nélkülözi mint lejátszható formátumot. Innentől kezdve megint csak szinte halott dolog. maximum a windows-os platformok használják rendszeresen, de szerencsére szoknak le róla az emberek.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Én még ezeddig nem irtam semmilyen hozzászólást,de akárhányszor fórumozok ezt a topicra biztos ránézek.Sajnos csak a
képek alapján tudnék véleményt mondni,de a többiek már mindent elmondtak,ismételni nincs értelme.Én a Hifis urat
nem ismerem,még csak nem is beszéltünk soha(lehet hogy erre nem is kerül sor),igy csak reménykedni tudok,hogy egyszer
talán én is megszemlélhetem,megfülelhetem.Addig is maradnak a gyönyörű fotók,magasztaló vélemények.
Minden elismerésem.

Elnézést a késői válaszért, de a hozzászólásod itt az újabb keletű polémiában egyszerűen elkerülte a figyelmemet.
Kösz a dícséretet. Bár Gyula nincs közel, de egy pesti látogatás programjába beleférhet, hogy hozzám is beugorj.
A hangminőségtől függetlenül a rendszerem most olyan, hogy még egy rövidebb látogatásba is belefér érdekes keverés a szoftverekkel, beállításokkal.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”