Te már csak értesz hozzá, mivel ilyenből van a kerítésed is. Lovagolsz ezen a 10 cm-en. Az sem saját gondolat. Igaz az összes "jóképességű" profi mester ezen lovagol. Pedig csak feltételesen írtam a 10 cm-t. Most ebbe kapaszkodtok. Azért ostobaság amit írtok, mert a 10 cm nem összeegyeztethető a 20 méteres hullámhosszal. Magas frekvencián 10k felett okoz változást a 10 cm, de ott sem energia leszívást, hanem csúcsok, teknők kismértékű eltolódását. Viszont egy teljes szobafal akusztikai tulajdonságainak megváltoztatása igenis jelentősen befolyásolja a hangzást. A diagrammomon egyértelmúen látszódik a basszus csúcs leszívása. Az állításotok szerint a 16cm-es hangszóró nem sugározhatna 40 Hz-n. Pedig sugároz. Meg totál elfelejtitek az üregekben lévő nem kevés levegő hatását is. Viszont a témához írók szerint egy 80X40, vagy 60X8 centiméteres fakeret, ami megvan töltve valamilyen szálas anyaggal, az bizony hatásos, hisz árulják. Nevetséges. Talán ki kellene próbálni, és megmérni a valós hatást,mint ahogy én tettem, és utánna levonni a következtetéseket. Hozzá teszem azt is, hogy nekem semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy ki, vagy kik mennyi 3D elemet vásárolnak. Ha senki sem fogja használni, engem az sem érdekel. Viszont becsapásnak tartom azt,mikor a kereskedők egy félméteres kábelt, vagy egy fakeretet, amiknek hatása alig detektálható, a 3D falelem árának többszöröséért sózzák rá a vevőkre. Másrészt ez egy DIY topic. Én nem okoskodom itt, csak leírtam mit hallok, és mérek.
Ui: A hullámhosszokat nem számítottam, csak a nagyságrend a lényeg. Nehogy most egy hétig azt olvassuk a jóképességúektől, hogy Dyscus még azt sem tudja kiszámolni, meg hogy hülye a fizikához. Mert képesek vagytok rá.
A DIY-be belefér, ha valaki nem ért hozzá, de közreadja alkotását de ne csodálkozzon, ha nem tolerálják a dicsekvését és ajánlatait, személyre szóló fröcsögéseit, soha nem említett mondatok cáfolását, a témához egyáltalán nem tartozó negatív kijelentéseit, de leginkább a szakmai sötétség reflektorfénybe állítása, a tévedési lehetőség kizárása a legkellemetlenebb. És mindezt rendkívüli arroganciával, ami elég szomorú.
Ha maga Békésy György professzor mondana ellent, akkor se hinné el tévedéseit. Legközelebb rózsafüzért fog ajánlani az akusztikai bajokra, mint az energiaügyi államtitkár