Kiemelendő tesztlemezek: Oscar Peterson - We get requests V6-8606 Verve USA nyomás, Nirvana Unplugged 94-es Geffen nyomás, valamint Yello - The Race 1988-as 45-ös EP.
A solid state Riaa felváltva a CJ PV5-el lett összehallgatva, mikor a teszt végén kiderült, h Tomi kocsijában lapul egy Shure SE20 is
Peterson B/1 - You look good to me
A PV5-el egy csöves karakterű, természetes hangú, nyugodt, sima, jó felbontású, teres prezentációt kaptunk, nagyon jó telt, kerek mélyek. Aztán amikor betettük a solid state RIAA-t, akkor első észrevétel, hogy eltűnt a PV5-ből jövő alapzaj, csendesebb lett a háttér, feltéve a lemezt hirtelen izgalmasabbá vált minden, a hang feszesedett, a karaktere félvezetősre váltott, nem volt ott a csöves melegebb karakter, viszont a felvétel beszippantott magával. Amit észrevettem, hogy követem Peterson ujjait a zongorán amint játszik, a zene egyben maradt, viszont minden jól kivehetővé vált, fantasztikus felbontás, feszes, ütemes mélyek, ritmusos. Visszatéve a PV5 már unalmasnak hatott, pedig egy fantasztikus phono, évek óta használom és imádom a hangját, de most először döbbentem rá, hogy lapos(abb mint a solid state).
Nirvana A/2 - Come as you are
Ugyanaz a tapasztalat, mint a Peterson lemezen, itt mivel élő felvétel, a solid state RIAA-val hozta egy élő esemény érzetét, levegőt, amint ott állok és Cobain gitározik és lekövetem, ahogy a húrokat egyesével pengeti, ugyanakkor a zene egyben marad, élvezetes, nem tolakodó, inkább azt mondanám, hogy természetes és rendkívül nyílt, rendben van minden.
A PV5-el kerekebb lett, nyugodtabb, de laposabb a felvétel, itt már nem tudtam követni Cobain gitárjátékát úgy mint a solid state RIAAval.
Yello Race
A felvétel összetettségével fantasztikusan megbírkózott a solid state, lekövetett minden "történést" és megfelelően tálalta, ritmus, tempó, mélyek, stb mind nagyon rendben. PV5-nél teltebb vastagabb lett a mély, de nem tudta úgy lekövetni azt a soksok eseményt mint a solid state és veszített a zene az izgalomból, mondom ezt úgy hogy mindeddig nagyon elégedett voltam a PV5-el...és vagyok továbbra is, viszont...
...kell nekem egy ilyen solid state!
Köszönöm a lehetőséget!