Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangfalállvány készítés házilag
Sajnos nincs ismerősöm aki ilyennel foglalkozna és leszabná nekem...
A festést megoldanám... de lehet hogy nem is bántanám... csak pácolnám...
Darabok méretét és darabszámát (pár képet) elküldenéd nekem mélben a tbohlerkukaccitromail.hu-ra?
Köszi előre is!
Hangsugárzóhoz nem jó az az állvány . Ha állványra van szükséged , akkor inkább valami mást válassz !
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Egész táblában drága az MDF, de sok is (bár mivel relatíve kis darabokból áll össze, az asztalosüzem vágási hulladékai között is érdemes körülnézni). Volt maradék anyagom, így csak a pontos vágatás volt költség, 800 Ft...a festés már drágább lesz attól tartok
Sajnos nincs ismerősöm aki ilyennel foglalkozna és leszabná nekem...
A festést megoldanám... de lehet hogy nem is bántanám... csak pácolnám...
Darabok méretét és darabszámát (pár képet) elküldenéd nekem mélben a tbohlerkukaccitromail.hu-ra?
Köszi előre is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Jó lett, szimpi!
Mennyi az anyagára a párnak?
De kár hogy nincsenek szerszámaim...
Egész táblában drága az MDF, de sok is (bár mivel relatíve kis darabokból áll össze, az asztalosüzem vágási hulladékai között is érdemes körülnézni). Volt maradék anyagom, így csak a pontos vágatás volt költség, 800 Ft...a festés már drágább lesz attól tartok
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Délutáni amatőrködés:
19-es MDF-ből, egyenként 6,5kg. Mivel az egész konstrukció csemetetámadás elleni szempontok alapján készült, a tüskéktől valószínű eltekintek, így a padló és a hangfal között is bluetack lesz (így már rángatva is stabilnak tűnik). Holnap megy fényezőhöz, és kap egy matt fekete köntöst. Aztán
Jó lett, szimpi!
Mennyi az anyagára a párnak?
De kár hogy nincsenek szerszámaim...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
Nekem egy irányból terhelhetőnek tűnikmár ha csemeteveszélyről beszélünk :-)
Nem gondoltál arra, hogy a középső lapot 90 fokkal elforgatva tedd be? Bár lehet hülyeség a felvetésem :-)
Teljesen jogos a felvetés! Valójában terhelten minimálisan "kileng" oldalirányba, de az a talán 1 mm elhanyagolható és a nagy talpak miatt igen stabilnak mondható, és a legfontosabb, hogy a legkevésbé se borulékony. Elforgatott középlappal nyílván peckesebben állna, de úgy már nem tetszett és sokat nem is hozott. Azért az állványonkénti 24db 50*4es facsavar szépen egybentartja a tákolmányt
Délutáni amatőrködés:
19-es MDF-ből, egyenként 6,5kg. Mivel az egész konstrukció csemetetámadás elleni szempontok alapján készült, a tüskéktől valószínű eltekintek, így a padló és a hangfal között is bluetack lesz (így már rángatva is stabilnak tűnik). Holnap megy fényezőhöz, és kap egy matt fekete köntöst. Aztán
Nekem egy irányból terhelhetőnek tűnikmár ha csemeteveszélyről beszélünk :-)
Nem gondoltál arra, hogy a középső lapot 90 fokkal elforgatva tedd be? Bár lehet hülyeség a felvetésem :-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Délutáni amatőrködés:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- pampickton
- Lefelé a lejtőn
Délutáni amatőrködés:
a mkép le amradt
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
MangoJerry Készülék állványa alá csináltam egy 4cm vastag Tölgy lapot!! tüskékkel!
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Feltölthető a törzs homokkal kővel, bármivel, belső éleit ezért még megkínáltam ragasztóval is.
A sziloplaszt is jó megoldás, én azzal kentem ki. Szinte ugyanilyen az állvány, csak nem ilyen szép. Gratula!
Sziasztok!
Új vagyok a forumon, először is üdvözlet mindenkinek a témában! Szeretném kikérni a véleményeteket a készülő állványommal kapcsolatban!
A terv a következő:
Alul felül egy 3-4 mm vastag acél lemez, majd 1db 40x40-es zártszelvény, illetve támasztéknak 2db 30x30-as szintén zártszelvény. Ezeket háromszög alakban helyezném el úgy, hogy homokkal, illetve centírozó ólom hulladékkal tölteném fel (mind a hármat). SZámításaim szerint 3-5 kb között lesz elkészültekor. Az össz magasság 650mm-re jön ki tüskékkel együtt. Ha anyagilag belefér, akkor mind az állvány alá, mind a hangszóró alá márványlapot rakok. Az anyag lényegében megvan, csak elkészíttetnem kellene (csiszolás, stb...)
A kérdésem az lenne, hogy mivel fémből készül, mire ügyeljek igazán? Sokat olvastam, hogy komoly rezonancia problémák lehetnek, ha nem jó a hegesztés, vagy nem jó homokkal töltöm, mert az tömbösödik, stb... Illetve, számít e a lábak elhelyezése a négyzet alapú talpakon?
Üdv.
DIY állvány W2-höz
Ügyes munka! Tényleg egyszerű és nem is néz ki rosszul!
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
DIY állvány W2-höz
Elkészültem a DIY hangfalállványokkal.
Sound Art W2 hangfal alá készült az állvány egy barátom számára.
A törzse bútorlapból van, végül az Egger H3387 Rusztikus tölgy mintát választottam.
Az élekre 20x30mm-es pipalécet vettem a faboltban, ami szépen kitakarja a törzs csavarjait és a bútorlap illesztett éleit. (ragasztásával óvatosan kellett bánni) (Kb egy árban van ez a megoldás az abs élzárással)
Talpa és a hangfalat tartó tappancsa MDF-ből van. Az élein körbemarták hogy kerek legyen.
Fekete lazúrral kentem le a őket az összeszerelés előtt.
Talpában körmös anya fogadja a tüskéket.
Feltölthető a törzs homokkal kővel, bármivel, belső éleit ezért még megkínáltam ragasztóval is.
Nagy szerszámpark sem kell hozzá és kis odafigyeléssel kijött a történet 9eFt-ből (a lazúr ára nélkül)
Hátha kedvet kap valaki hasonló házi megoldáshoz,
csatolom az Excel filet is amivel a beírt méretekkel kinyerhetők a levágatandó méretek és a saccolt ár.
Ha valaki más színösszeállításokra vágyik, vagy nem akar lakkozni,
lehet kapni barkácsáruházakban hasonló sarokléceket többféle kész faszínben, de van alumínium is, lényeg hogy min.18mm élet ki tudjon takarni.
A talpak is kiválthatók bútorlappal ABS élzárással, úgy aztán tényleg minimális munkából megvan.
ALBY_hangfalallvany_W2.zip
Pár centivel tényleg magasabb lett.
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
Állvány Sound Art w2 dobozokhoz. Heybrook állványokat kaptam egy barátomtól, a gránitlapokat csináltattam.
A hatása olyan, mintha nagyobb dobozra cseréltem volna a monitorokat.
egy újabb mű
TV: Samsung LE40B620
BD LG BD-350V
Mozi erősítő: Marantz SR 5003
Zenéért felel : Pioneer AA6j + Marantz DV4300 + a Kimber PBJ
Dobozok B&W DM601 S1 4db /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> + a hozzá illő CC6 S1 monitor Bingo 2x2,5 mm
SUB :Yamaha YST SW300
Jó ez a meg oldás hogy a 4 lécet küldön raktad rá
Mi az hogy töltőalapozó?
A töltő alapózó azért kell hogy a fának a polusait ugy mond "eltömitse" de ezt részben vissza kel csiszolni igy a lakkat nem "szívja" annyira magába
olyasmi mint a zománcfesték
selyem fekete amúgy
fa rész lazúr+lakk
a többi poliuretán 2k-s cucc: 2*töltőalapozó+fekete fedő
Ezt a poliuretán cuccot nem ismerem.
Mi az hogy töltőalapozó?
fa rész lazúr+lakk
a többi poliuretán 2k-s cucc: 2*töltőalapozó+fekete fedő