Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bege »

Sziasztok!
Össze lett rakva a nagy hangfal. 
Jelenleg a keresztváltón megy a finomítás. Kezdetnek a lapsugárzó váltóját raktam rá, de mivel ez nem egy nyitott sugárzó és a magassugárzó is más lett, más beállítások szükségesek. Azért a képek közé rakok egy olyat, ahol látható az ideiglenes váltó. Nem a dobozba raktam a váltót, mert jobb, ha kint van. Így a váltó installálására is van lehetőség (tekercsek, kondik súlyazása, rezgéscsillapítása), ráadásul szerelni is könnyebb. 
Ami nem látszik a képeken, a belső csillapítás, ami VISATON kartolt-gyapjú lapokból lett berakva a hátfalra, illetve a doboz tetejére és aljára. A közepek légterébe kb fél cm vastag kátránylapok kerültek.
Az első benyomások kedvezőek a hagzással kapcsolatban. 
 Mivel nem ebbe a szobába terveztem, ezért kicsit féltem, hogy sok lesz ide. (A képen nem látszik, de a légtérhez tartozik még egy amerikai-konyha és egy nagy előszoba, úgyhogy van neki elég légköbméter.) Szerencsére sikerült megtalálni a helyét, így egyenletes a mélyenergia-lesugárzás. Nagy, holografikus teret varázsol a nappaliba, ami magas, mély, nem túl széles, de tetszik, mivel szépen helyezi el a zenészeket a színpadon.
Ha kész leszek vele, nyitott vagyok arra, hogy aki szeretné meghallgatni, annak lesz rá lehetősége. 

Nekem tetszik. Gratulálok!  Messze vagy tőlem?

fcs66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: fcs66 »

Sziasztok!
Össze lett rakva a nagy hangfal. 
Jelenleg a keresztváltón megy a finomítás. Kezdetnek a lapsugárzó váltóját raktam rá, de mivel ez nem egy nyitott sugárzó és a magassugárzó is más lett, más beállítások szükségesek. Azért a képek közé rakok egy olyat, ahol látható az ideiglenes váltó. Nem a dobozba raktam a váltót, mert jobb, ha kint van. Így a váltó installálására is van lehetőség (tekercsek, kondik súlyazása, rezgéscsillapítása), ráadásul szerelni is könnyebb. 
Ami nem látszik a képeken, a belső csillapítás, ami VISATON kartolt-gyapjú lapokból lett berakva a hátfalra, illetve a doboz tetejére és aljára. A közepek légterébe kb fél cm vastag kátránylapok kerültek.
Az első benyomások kedvezőek a hagzással kapcsolatban. 
 Mivel nem ebbe a szobába terveztem, ezért kicsit féltem, hogy sok lesz ide. (A képen nem látszik, de a légtérhez tartozik még egy amerikai-konyha és egy nagy előszoba, úgyhogy van neki elég légköbméter.) Szerencsére sikerült megtalálni a helyét, így egyenletes a mélyenergia-lesugárzás. Nagy, holografikus teret varázsol a nappaliba, ami magas, mély, nem túl széles, de tetszik, mivel szépen helyezi el a zenészeket a színpadon.
Ha kész leszek vele, nyitott vagyok arra, hogy aki szeretné meghallgatni, annak lesz rá lehetősége. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Csavart honnan érdemes venni? Gondolkodtam M4-es csavaron is, de felesleges.

Imbuszfejű fekete kéne, valami minőségi, olyan ami törik.. (Már jártam úgy, hogy letört a feje, ahogy hajtottam be, nem is kellett hozzá nagy erő..)

Vehetsz csavarboltból 5 forintért, meg hangszórós boltból 50 forintért. :-)

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Imbuszfejű fekete kéne, valami minőségi, olyan ami törik.. (Már jártam úgy, hogy letört a feje, ahogy hajtottam be, nem is kellett hozzá nagy erő..)

Ne híradástechnikai boltból. Csavarbolt, feketített acél csavar, mindenütt van, annak nem fog letörni a feje az biztos.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vendég

Hangsugárzó építés

Gondolom, most már mindent tudsz! Sokat segítettünk?
Nem süllyesztem be..

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Mondjuk 3kHz-ig használnám. 5mm-t kéne süllyeszteni.
Gondolom, most már mindent tudsz! Sokat segítettünk?

Vendég

Hangsugárzó építés

Gondolkozz logikusan. Sikmembrános a mélyközeped? Akkor milyen síkról beszélnek itt egyesek, és mennyit számíthat fél centi, ami mellesleg a 3kHz-es hanghullám hosszának huszada? Gondot esetleg a rossz minőségű, egyenletlen mélységű bemarás okozhat.

PLászló
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: PLászló »

Akkor lehetne választ adni, ha minden körülményt ismernénk. Általánosságban, pontosítás nélkül képtelenség minden eshetőséget végigvenni. És lehetnek ettől sokkal jelentősebb problémák is.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

A süllyesztéssel, szerintem nem fogsz mellé.

Vendég

Hangsugárzó építés

PLászló
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: PLászló »

Egy 16cm -es mélyközépnél mennyit dominál hangban, hogy be van e süllyesztve vagy nincs?
Csak a mélyközép szempontjából nézve nincs semmi jelentősége.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Nem lényegtelen, az biztos! Sőt! Nem is elég.
Igen, ezt sikerült kellően hülyén megfogalmaznom. Szóval helyesen: "... amennyivel közelebb kerül a magassugárzó síkjához."

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

no és az az 1 cm sem lényegtelen, amennyivel előrébb kerül a magassugárzó síkjához képest.
Nem lényegtelen, az biztos! Sőt! Nem is elég.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Egy 16cm -es mélyközépnél mennyit dominál hangban, hogy be van e süllyesztve vagy nincs?
Attól függ, milyen frekvenciasávban használod. A középsávban már okozhat problémákat a kosár kilógó pereme, no és az az 1 cm sem lényegtelen, amennyivel előrébb kerül a magassugárzó síkjához képest.

Vendég

Hangsugárzó építés

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Naaaaaaagyon kirááááály! 
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Gratula!
Nagyon jól kezd kinézni.:-)
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: theo »

Üdv. történt némi változás

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Köszi a válaszokat! Troels oldalát ismerem, szoktam is rendszeresen nyálat csorgatni. A másikkal még nem volt szerencsém, de át fogom böngészni. A Visaton sem tűnik rossznak amúgy. 

Egyébként az említett Usher hangszórókkal senkinek nincs tapasztalata? Esztétikailag nagyon ott vannak számomra, de ugye mint tudjuk, az szinte semmit nem jelent. Főleg ez a merített papír szerű membrános tetszik nagyon. 65 Euro-ért talán még bele is férne a költségvetésbe. Plusz valami hasonló árú magasban gondolkodtam. A váltóra meg a dobozra maradna a maradék keret.

Vélemény?
Az Usher igen ritka madár errefelé inkább U.S.A,Ausztrália(Zaph audiónál teszteltek is párat).A Scan Speaket nem tudod vele helyettesíteni bár külsőre nagyon hasonlit de ennyi.Csak akkor volna értelme ha tudsz hozzá váltót faragni.A Visaton bevált tuti recept ott a legkissebb a buktató 

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ha ezt tudtam volna akkor most rendeltem volna Morel MDT 33-at nem januárban!
Vegyél még két párat és az átlagár baromi jó lesz.
A listát holnap elküldjük a kereskedőknek is külföldre.
Nem hinném,hogy sokáig meglesznek ezek ilyen áron.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Érdemes átnézni a hangszóró árakat:

ATC Akciók!

Ha ezt tudtam volna akkor most rendeltem volna Morel MDT 33-at nem januárban!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Érdemes átnézni a hangszóró árakat:
  ATC Akciók!

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: niof78 »

Köszi a válaszokat! Troels oldalát ismerem, szoktam is rendszeresen nyálat csorgatni. A másikkal még nem volt szerencsém, de át fogom böngészni. A Visaton sem tűnik rossznak amúgy. 

Egyébként az említett Usher hangszórókkal senkinek nincs tapasztalata? Esztétikailag nagyon ott vannak számomra, de ugye mint tudjuk, az szinte semmit nem jelent. Főleg ez a merített papír szerű membrános tetszik nagyon. 65 Euro-ért talán még bele is férne a költségvetésbe. Plusz valami hasonló árú magasban gondolkodtam. A váltóra meg a dobozra maradna a maradék keret.

Vélemény?
Sensing The Progressive Feeling...

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Én ezt csináltam meg talán még a keretbe is beleférne.

http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html
 Ez viszont észszerü és jó választás lenne

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”