Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalállvány készítés házilag

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Állvány készítésén gondolkodom tannoy f2-esemhez,viszont úgy szeretném,hogy legyen némi pozitív hatására a hangképre ha már belevágok.
Klasszikus egypilléres hegesztett fémállvány, tüske csak az alsó lemezre kell. A pillér legyen vastag téglalap zártszelvény, akkor elég hatásosan lehet hangolni a "töltelék" anyagával, összetételével. Ha ügyesen csinálod, és az időt se sajnálod kísérletezésre, akkor előfordulhat, hogy jelentős + hatást érsz el. Befolyásolja a hangzást, hogy milyen anyaggal érintkeznek a tüskék. Ez is egy hangolási lehetőség.

Akos1994
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Akos1994 »

Sziasztok!
Állvány készítésén gondolkodom tannoy f2-esemhez,viszont úgy szeretném,hogy legyen némi pozitív hatására a hangképre ha már belevágok.Visszaolvasgattam a témát,de nem igazán jutottam dűlőre.Olvastam,hogy mdf-ből nem ajánlott állványt készíteni így marad a tömör fenyő vagy még tudnék masszív betonalap+zsalukő kombinációt összehozni illetve betonalap+acélcsőből.Láttam,hogy a zsalukővel,betonnal már mások is próbálkoztak de,hogy pontosan milyen hatása lett arról nem találtam sok mindent és ezért nem tudom,hogy fa vagy beton(+ esetleg acélcső) lenne ideálisabb.
Azt is olvastam,hogy jobb ha csak egy keret van a hangfal alatt és nem "teli" talp van alatta? Vagy ha tüskék vannak alatta akkor mindegy?
Illetve ha szőnyegre teszem az állványt akkor is érdemes tüskéket,gránitlapot tenni maga az állvány alá?

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: dandesz »

= Konyhai ülöke
Ha meg unod rakszrá egy tető és kész a konyhába a szék
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép

Vendég

Ha egy olcsó és stabil fenyő állványt szeretnél a hangsugárzód alá csak egy kis lazúr festéket kell venned. Anyagár összesen 6e/ pár.

Eredmény:

jgabesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 205

Hozzászólás Szerző: jgabesz »

Néhány kép egy olcsó, gyorsan elkészíthető hangfalállványról... Olyan gyorsan kész lett, hogy nem volt időm több fotót készíteni!

Csupán egy fúrógép és néhány pillanatszorító kell hozzá! Na meg persze mérőszalag, csavarhúzó, csiszolópapír...

Anyagár max. 10 000 Ft/pár! Homokkal tölthető! Súlya kb 10 kg/db (homok nélkül)

GRAT! Nagyon szép munka!

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: pampickton »

Jók lettek!
A hangon milyen mértékben változtatott nálad?

Nem hiszem, hogy hitelesen dícsérhetném Inkább úgy fogalmaznék, hogy az új akusztika nagyon pozitívan változott, sokkal precízebb lett a hangkép. A-B tesztet nem csináltam, és ez az állvány 5 cm-rel magasabb az előzőnél (döntött tetőnél szerintem minden cm változást szül), így pont a swans gyári társának a mérete. Nem tudom eldönteni, hogy a szerencsésebb elhelyezés, vagy az állvány kivitele hozott a hangon, de ez nem hiszem hogy számít, hisz a jó hang mellett esztétikus is, így elégedett vagyok
Ki kell próbálni...2500Ft az összes tégla! Az elején csak egymásra rakja az ember és ha tetszik a hatás lehet dolgozni a külalakon!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Jó lehet még a sima fal/betonfesték + falfény...máris fényes és mosható lesz a felület.
Ha már építőelem mint hangfalállvány...a napokban készült el a legújabb próbálkozásom masszív, csemetetűrő állványra. 65cm magas, 40*40es alap-, 15*20as fedlap. Alapanyaga Ytong, ragasztva, élvédőzve, vakolva, festve. Szolíd 22kg darabja + a talp és a hangfal alá is bluetek került. Így már nekem is nehezemre esik megbillentenem/megmozdítanom. Az egész ára, (ha nem kell megvenni egy egész csomag ragasztót, glettet mert van kőműves ismerős és ad egy keveset) 5000Ft. A képek telefonosak. Elnézést a minőségért!

Jók lettek!
A hangon milyen mértékben változtatott nálad?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: pampickton »

Én is valami fényes festékre gondoltam, ezért nem akartam betonfestéket venni, mert az szerintem inkább a kopásállóságra van kitalálva engem meg ez a tulajdonsga nem igazán érint bemegyek egy festékboltba és körbenézek, de most naturan is érdekesen néznek ki

Jó lehet még a sima fal/betonfesték + falfény...máris fényes és mosható lesz a felület.
Ha már építőelem mint hangfalállvány...a napokban készült el a legújabb próbálkozásom masszív, csemetetűrő állványra. 65cm magas, 40*40es alap-, 15*20as fedlap. Alapanyaga Ytong, ragasztva, élvédőzve, vakolva, festve. Szolíd 22kg darabja + a talp és a hangfal alá is bluetek került. Így már nekem is nehezemre esik megbillentenem/megmozdítanom. Az egész ára, (ha nem kell megvenni egy egész csomag ragasztót, glettet mert van kőműves ismerős és ad egy keveset) 5000Ft. A képek telefonosak. Elnézést a minőségért!

krisztian7
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: krisztian7 »

Nem akarok hülyeséget írni, de én szoktam autóalkatrészeket fújni (2K-s autózománcal) ilyen zsaluköveken és bizony ami a kőre megy festék, le se lehet kaparni! Pedig még alapozót se kap!
Beltérben ha nincs piszkálva, szerintem sokáig bírná!

Én is valami fényes festékre gondoltam, ezért nem akartam betonfestéket venni, mert az szerintem inkább a kopásállóságra van kitalálva engem meg ez a tulajdonsga nem igazán érint bemegyek egy festékboltba és körbenézek, de most naturan is érdekesen néznek ki

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

...mivel érdemes a beton felületet lefesteni ?

Nem akarok hülyeséget írni, de én szoktam autóalkatrészeket fújni (2K-s autózománcal) ilyen zsaluköveken és bizony ami a kőre megy festék, le se lehet kaparni! Pedig még alapozót se kap!
Beltérben ha nincs piszkálva, szerintem sokáig bírná!

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: suprnova »

No, elmentem és vettem mozdonyhomokot a linkelt Kft.-nél 575 Ft/zsák=20kg. 3/4-ig töltöttem az aláírásomban szereplő állványt és jöttek a szokásos változások mint pl. anno a Mission Stance+Quad 11L esetében. Még jobban definiált hangsávok csak most a ProAc D1-nél.

Ha acél állványról van szó, akkor jó úton jársz.

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Vendég

mivel érdemes a beton felületet lefesteni ?
Leginkább betonfestékkel.

Vendég

Én megpróbálom vegyesen!
Ha acél állványról van szó, akkor jó úton jársz.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6326

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Én is gondoltam egyet és a legolcsóbb diy állványt csinálom most pillanatnyilag, egy sima zsalukőre fogom rátenni a Bowereket. Itt láttam nem is tudom már kinél Abban kérnék egy kis segítséget, hogy mivel érdemes a beton felületet lefesteni ? Szerencsére nem is porzik,pedig ettől féltem egy kicsit.Súlya 15kg, szóval szerintem ezzel se lesz baj. Egyszerűen csak vegyek hozzá fújós festéket? Ha igen akkor melyiket ajánlanátok? kicsit fényesebbre gondoltam.
Köszi!

Keresd Gulka fórumtársat,ha jól emlékszem neli voltak ilyen állványai monitorok alatt.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

krisztian7
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: krisztian7 »

Én is gondoltam egyet és a legolcsóbb diy állványt csinálom most pillanatnyilag, egy sima zsalukőre fogom rátenni a Bowereket. Itt láttam nem is tudom már kinél Abban kérnék egy kis segítséget, hogy mivel érdemes a beton felületet lefesteni ? Szerencsére nem is porzik,pedig ettől féltem egy kicsit.Súlya 15kg, szóval szerintem ezzel se lesz baj. Egyszerűen csak vegyek hozzá fújós festéket? Ha igen akkor melyiket ajánlanátok? kicsit fényesebbre gondoltam.
Köszi!

Vendég

William Gibson halhatatlan novellájának, a Johnny Mnemonicnak az egyik első mondata így hangzik: "If they think you're crude, go technical; if they think you're technical, go crude. I'm a very technical boy. So I decided to get as crude as possible". (Hevenyészett magyar fordításban: "Ha azt hiszik rólad, hogy durva fickó vagy, akkor válaszd a technikai megoldást. Ha azt hiszik rólad, hogy technikás vagy, akkor húzd a durvát. Én nagyon is technikás srác vagyok. Ezért aztán elhatároztam, hogy olyan durva leszek, amennyire csak lehet." A filmet senki ne nézze meg, kilúgoztak belőle mindent, ami a novellában jó, és Keanu "mindig ugyanolyan mély értelműen nézek" Reeves játssza benne a főszepet. Brrr!) Onnan jutott ez eszembe, hogy a gyerek már egy ideje ostrom alá vette a hangfalaimat, és a Mission Stance II állványaim töltetlenül nem igazán állták a sarat: a bluetackkel hozzájuk rögzített Dittonokkal együtt is könnyedén feldönti őket a gyerek (13 hónapos), ha nem figyelünk. Ezért az egyik barátommal vágattam két 24X24X60 cm-es rönköt tölgyből, azt gondolva, hogy ha ezeket is megmozdítja, akkor megveszem neki Swarzi könyvét, és elkezdjük a Mr. Universe-edzéstervet. Ma délután jöttek meg az "állványok", ráraktam őket két 30X30X2 cm-es gránitlapra (egy szobrász ismerős ajándéka), melyek aljára korábban 3 mm vastag parafalapot ragasztottam (egy padlókat forgalmazó kereskedésben vettem, mivel vég volt, bagóért megszámolták). Az eredmény meglepő: bár eredetileg csak szükségmegoldásnak szántam a rönköket, most úgy döntöttem, maradnak. Tisztább, jobban definiált minden tartomány, és amitől tényleg dobtam egy hátast, az az, hogy az egyébként mélyben egyáltalán nem szegény Dittonok esetében ez a tartomány is gazdagodott, mind a mélységet, mind pedig a megfogottságot illetően.
Képek majd csak akkor lesznek, ha végeztem a csiszolással meg a felületkezeléssel. Addig mindenki képzelje csak el a rönköket (egyáltalán nem mutatnak rosszul, az állványom is tölgyből van).
Óccccsó, oszt jó! Ajánlom kispénzűeknek kipróbálásra!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6326

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Véleményetek szerint melyik lenne alkalmasabb az állványom feltöltésére?

1. http://www.szerszamw...kvarchomok.html
2. http://www.szerszamw...5_femsoret.html

A fémsöréttel lényegesen nehezebb lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy van olyan jó csillapítási tényezője, mint a kvarchomoknak...?!

Én mozdonyhomokot használtam erre a célra,innen:
Katt
Árakat megtalálod.Asszem került kb 500-700 ft-ba egy 20 kg-os zsák.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Akkor már csak az a kérdés hogy mikor csinálsz nekem egy ilyet? És hogy fogom neked kifizetni majd?
Egyébként bitang jó lett!!!

Tavasszal beszélhetünk róla! Amikor jössz érte, ki is tudod fizetni!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Néhány kép egy olcsó, gyorsan elkészíthető hangfalállványról... Olyan gyorsan kész lett, hogy nem volt időm több fotót készíteni!
Csupán egy fúrógép és néhány pillanatszorító kell hozzá! Na meg persze mérőszalag, csavarhúzó, csiszolópapír...

Akkor már csak az a kérdés hogy mikor csinálsz nekem egy ilyet? És hogy fogom neked kifizetni majd?
Egyébként bitang jó lett!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Én megpróbálom vegyesen! Az Atacama állványomat kell feltöltenem, a gyári Atabites nevű anyag 11 eFt/vödör és az én állványomba (HMS 1.1) 6 vödörrel kell így marad a fémsörét kvarchomok kombináció.

1. http://www.szerszamw...kvarchomok.html
2. http://www.szerszamw...5_femsoret.html

A fémsöréttel lényegesen nehezebb lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy van olyan jó csillapítási tényezője, mint a kvarchomoknak...?!

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Danito
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Danito »

1. http://www.szerszamwebaruhaz.hu/20012-0 ... homok.html
2. http://www.szerszamwebaruhaz.hu/20012-005_femsoret.html

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Csak arra , hogy egy állványnak merevnek kell lennie , másrészt az adott hangdobozhoz illeszkednie kell , nem biztos , hogy a dög nehéz a legjobb . Jobban beválnak a fém állványok , szerencsés ha az állvány felső lapja , de jó ha az alsó is , lyukas , azaz csak valamiféle keretből áll . A Wilson Benesch-nek vannak nagyon jó állványai , azt kellene lemásolni . Hát , ilyesmire gondoltam .

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Köszi!
Pontosan mire is gondolsz?

Csak arra , hogy egy állványnak merevnek kell lennie , másrészt az adott hangdobozhoz illeszkednie kell , nem biztos , hogy a dög nehéz a legjobb . Jobban beválnak a fém állványok , szerencsés ha az állvány felső lapja , de jó ha az alsó is , lyukas , azaz csak valamiféle keretből áll . A Wilson Benesch-nek vannak nagyon jó állványai , azt kellene lemásolni . Hát , ilyesmire gondoltam .

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hangsugárzóhoz nem jó az az állvány . Ha állványra van szükséged , akkor inkább valami mást válassz !

Köszi!
Pontosan mire is gondolsz?

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”