Csak annyit még hozzátennék, ha nem fogdosod össze a rezet akkor nem oxidálódik olyan hamar. Bármilyen csati jó amibe bele tudod fogatni a kábeled, természetesen ez csak az első kábeledre lesz igaz.Shimano írta: ↑2019.11.21., csüt. 15:31Köszi,akkor lehet hogy úgy van hogy ónozott vörösréz maga az érintkező,és kadmium a felület.Na mindegy is,és lehet én is feláldozom a szakszerűséget,és csak a csavarral kötöm rá.audioline írta: ↑2019.11.21., csüt. 15:11Látod hova vezet, ha olvasgatja az ember a kábelmahina témákat!?![]()
Kadmium az olcsó nikkel színű villásdugok érintkezőjén van. Masszív, jól szerelhető egyedet keress az áruházban. Lehet elkezdeni megbotránkozni, én csupaszon fogatom be a sodrott vezetőjű kábelt is. Így a legjobb a hangja. 1-2 évente pucolás, vagy friss blankolás...
Remélem ezért most nem fogunk kapni a fejünkre.![]()
Ez a kábelezzünk valamit érzet egyébként évente előjön nálam is,aztán ha meg van akkor lenyugszom.Így jár az aki hifis fórumokat olvasgat,mert még ha akar sem tud ellenállni némi drótozásnak..![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Re: Kábel készités házilag
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Köszi,akkor lehet hogy úgy van hogy ónozott vörösréz maga az érintkező,és kadmium a felület.Na mindegy is,és lehet én is feláldozom a szakszerűséget,és csak a csavarral kötöm rá.audioline írta: ↑2019.11.21., csüt. 15:11Látod hova vezet, ha olvasgatja az ember a kábelmahina témákat!?![]()
Kadmium az olcsó nikkel színű villásdugok érintkezőjén van. Masszív, jól szerelhető egyedet keress az áruházban. Lehet elkezdeni megbotránkozni, én csupaszon fogatom be a sodrott vezetőjű kábelt is. Így a legjobb a hangja. 1-2 évente pucolás, vagy friss blankolás...
Remélem ezért most nem fogunk kapni a fejünkre.
Ez a kábelezzünk valamit érzet egyébként évente előjön nálam is,aztán ha meg van akkor lenyugszom.Így jár az aki hifis fórumokat olvasgat,mert még ha akar sem tud ellenállni némi drótozásnak..
Látod hova vezet, ha olvasgatja az ember a kábelmahina témákat!?
.
Még annyit hogy olvasgatva ezeknek az olcsóbb villásdugóknak az ismertetését,ott azt írják hogy ónozott vörösréz az érintkező,de szinte mindegyikre.Hogy aztán ez mennyire van így azt nem tudom,mindenesetre kadmiumot nem írnak.
A negatívuma az lehet az olcsóbb villáknak,hogy sodrott kábel esetében csak a csavarral rögzítve nem szakszerű a dolog,és ha még közbeiktatjuk az érvéghüvelyt ami olyan amilyen,nem tudom miből van,akkor plusz lesz egy idegen anyag az útban.De lehet ennek nincs jelentősége.
A negatívuma az lehet az olcsóbb villáknak,hogy sodrott kábel esetében csak a csavarral rögzítve nem szakszerű a dolog,és ha még közbeiktatjuk az érvéghüvelyt ami olyan amilyen,nem tudom miből van,akkor plusz lesz egy idegen anyag az útban.De lehet ennek nincs jelentősége.
Kevesebbet??,na na na.audioline írta: ↑2019.11.21., csüt. 14:08@Shimano
Á dehogy
Csak zrikállak kicsit, ha már odamondod a magadét a kütyüzőknek...
Véleményem - amit nyilván lehet, tán fogják is vitatni -, hogy az oyaide klón hálózati csatik kicsit "fényesítik" a hangot. Magasba húznak. Én így hallottam, azaz szerintem.Lehet meg fogsz lepődni, jómagam maradtam a kommersz kadmium bevonatos érintkezőknél, IEC-nél pedig az occó Schurter réz csatiknál. Semleges. Jaaa, és nálam kevesebbet szerintem még Te sem költesz kábelezesre..., de ez maradjon köztünk.
![]()
Na szóval tehát akkor egy vélemény az mellett hogy akkor inkább egy schurter iec,és valami olcsóbb villásdugó,köszi.
Őszintén szólva,és most kapaszkodj meg mert hirtelen felindulásból én is drótozni kezdtem,
Egy pár schurter iec dugót találtam a fiókban,ez gondolom ok is lesz rá,csak valami villásdugó kéne még,de szerintem az lesz hogy ha egyéb javaslat nem érkezik,hogy bemegyek a legközelebbi áruházba,és megveszem a legszinpatikusabbat a sok közül,aztán meg lesz ami lesz.
@Shimano
Á dehogy
Véleményem - amit nyilván lehet, tán fogják is vitatni -, hogy az oyaide klón hálózati csatik kicsit "fényesítik" a hangot. Magasba húznak. Én így hallottam, azaz szerintem.
Lehet meg fogsz lepődni, jómagam maradtam a kommersz kadmium bevonatos érintkezőknél, IEC-nél pedig az occó Schurter réz csatiknál. Semleges. Jaaa, és nálam kevesebbet szerintem még Te sem költesz kábelezesre..., de ez maradjon köztünk. 
A kérdésedre tehát:
"Egy viszonylag olcsó hálózati kábel esetén... érdemes e a különböző ( arany,ezüst,ródium) bevonatért annyi pluszt adni,amennyibe pl egy oyaide clón,vagy valami hasonló kerül"
A válaszom: a hang miatt nem. (esetleg oxid védelem miatt, arra pedig tökéletes az olcsó kadmium vagy ha költeni akarsz a ródium bevonat.)
Á dehogy

Véleményem - amit nyilván lehet, tán fogják is vitatni -, hogy az oyaide klón hálózati csatik kicsit "fényesítik" a hangot. Magasba húznak. Én így hallottam, azaz szerintem.
A kérdésedre tehát:
"Egy viszonylag olcsó hálózati kábel esetén... érdemes e a különböző ( arany,ezüst,ródium) bevonatért annyi pluszt adni,amennyibe pl egy oyaide clón,vagy valami hasonló kerül"
A válaszom: a hang miatt nem. (esetleg oxid védelem miatt, arra pedig tökéletes az olcsó kadmium vagy ha költeni akarsz a ródium bevonat.)
.
Nem mondtam hogy hülyeség,mert kábel nélkül nem szól a cucc,csak azt mondom hogy a megfelelőt tegyük a megfelelő helyre,és ne csodákat várjunk tőle,ha nem "csak" azt,hogy a feladatát hiányérzet nélkül teljesítse.
Ami szerintem hülyeség,az a drága tehát biztos jobb is nekem hozzáállás,de szerintem ezt nem itt kéne kivesézni.
Van egy olyan érzésem hogy valamiért pikkelsz rám,de mindegy is mert túlélem,és ha a konkrét kérdésre is tudnál érdemben valamit hozzáfűzni,akkor azt még ennek ellenére is köszönném szépen.
Tehát?
Shimano írta: ↑2019.11.21., csüt. 11:52Ha már érintkezők,akkor egy kérdés is ez ügyben.Egy viszonylag olcsó hálózati kábel esetében,ha azt otthon szeretné az ember fia összefaragni,akkor milyen bevonatú csatlakozókat érdemes próbálni hozzá?Úgy is kérdezhetném,hogy érdemes e a különböző ( arany,ezüst,ródium) bevonatért annyi pluszt adni,amennyibe pl egy oyaide clón,vagy valami hasonló kerül,vagy ezek helyett ha egyébként kicsi a kábelkeresztmetszet,és nem kell hozzá a nagyobb befogadóképességű csati,akkor bőven jó a párszáz ft-os akármilyen is?
Mik a tapasztalatok ez ügyben?Egyszerűen szerelhetőek,és pofás kinézetűek ezek a clón csatik,de vajon nyújtanak e ezen kívül valami olyan pluszt,amiért érdemes is választani őket?
Tudom próba cseresznye,de biztosan végigpróbálták ezt már többen is.
Az általában a hifiről topikban hangot adtál a véleményednek. Ha a kábelezés "hülyeség", ugye nem mondod komolyan, hogy érdekelnek ezek a nüanszok...!
.
Ha már érintkezők,akkor egy kérdés is ez ügyben.Egy viszonylag olcsó hálózati kábel esetében,ha azt otthon szeretné az ember fia összefaragni,akkor milyen bevonatú csatlakozókat érdemes próbálni hozzá?Úgy is kérdezhetném,hogy érdemes e a különböző ( arany,ezüst,ródium) bevonatért annyi pluszt adni,amennyibe pl egy oyaide clón,vagy valami hasonló kerül,vagy ezek helyett ha egyébként kicsi a kábelkeresztmetszet,és nem kell hozzá a nagyobb befogadóképességű csati,akkor bőven jó a párszáz ft-os akármilyen is?
Mik a tapasztalatok ez ügyben?Egyszerűen szerelhetőek,és pofás kinézetűek ezek a clón csatik,de vajon nyújtanak e ezen kívül valami olyan pluszt,amiért érdemes is választani őket?
Tudom próba cseresznye,de biztosan végigpróbálták ezt már többen is.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1053
Koszonom a valaszt.fülelek írta: ↑2019.11.16., szomb. 13:36Az rca csatlakozók nem felelnek meg a 75 illesztési szabványnak, valamint nem hosszú a kábel, ezért majdnem tök mindegy, hogy milyen a kábel, a zavarérzékenysége biztos, hogy nagyobb, de ha nincs zavar, akkor nem fontos szempont. Ha tetszik a hang, akkor hallgasd és ne törődj vele.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5291
Az rca csatlakozók 99,99%-anem felel meg a 75Ohm illesztési szabványnak, valamint nem hosszú a kábel, ezért majdnem tök mindegy, hogy milyen a kábel, a zavarérzékenysége biztos, hogy nagyobb, de ha nincs zavar, akkor nem fontos szempont. Ha tetszik a hang, akkor hallgasd és ne törődj vele.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fülelek 2019.11.16., szomb. 13:45-kor.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1053
Digitális koax témában szeretnék kérdezni:
Hozzám került egy VibaVoice digit "koax" kábel, márha annak lehet nevezni.
Ha jól látom két nagyon vékony réz vezeték fut egymáshoz sodorva egy vékony szilikon csőben.
Könnyű apró csatlakozókkal a vezeték két végén.
Remekül szól vele egyébként a digitális forrás és dac.
A kérdésem az lenne, hogyha ez nem felel meg a normál 75ohm-os digit koax szabványnak, hogyan szólhat? Ráadásul szerintem tökre rendebn van a zenei produkció.
Próbáltam keresgélni a neten hasonló kivitelű digit kábelekre, de nem nagyon találtam képet.
Hozzám került egy VibaVoice digit "koax" kábel, márha annak lehet nevezni.
Ha jól látom két nagyon vékony réz vezeték fut egymáshoz sodorva egy vékony szilikon csőben.
Könnyű apró csatlakozókkal a vezeték két végén.
Remekül szól vele egyébként a digitális forrás és dac.
A kérdésem az lenne, hogyha ez nem felel meg a normál 75ohm-os digit koax szabványnak, hogyan szólhat? Ráadásul szerintem tökre rendebn van a zenei produkció.
Próbáltam keresgélni a neten hasonló kivitelű digit kábelekre, de nem nagyon találtam képet.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Fülelek! Írtam neked 2x is privatot, de szerintem nem kapod meg. Nálam nincs benne egyik elkuldottben sem valamiert.fülelek írta: ↑2019.11.11., hétf. 18:24Jó lenne, ha az "aranyozott réz érintkezők" helyett inkább a foszforbronz, vagy sárgaréz, aranyozva kerülne, mert a sima réz szó a tiszta vörösrezet jelenti.fapaci írta: ↑2019.10.11., pén. 15:45Nekem ez igencsak bevált. Kicsit jobb, de nem drágább, mint a szokványos Neutrik.
Ettől még igen kiválóak ezek a csatlakozók.
Az információt a gyártó oldalán olvastam...
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- fülelek
- V.I.P.

Jó lenne, ha az "aranyozott réz érintkezők" helyett inkább a foszforbronz, vagy sárgaréz, aranyozva kerülne, mert a sima réz szó a tiszta vörösrezet jelenti.fapaci írta: ↑2019.10.11., pén. 15:45Nekem ez igencsak bevált. Kicsit jobb, de nem drágább, mint a szokványos Neutrik.
Ettől még igen kiválóak ezek a csatlakozók.
Az információt a gyártó oldalán olvastam...
- fülelek
- V.I.P.

A kész kábelt kipróbálod, és ha tetszik, megtartod.
ha tekészíted ésnem tetszik, oda az anyag bekerülési költsége és a ráfordított idő.
Ön dönt, iszik, vagy vedel
ha tekészíted ésnem tetszik, oda az anyag bekerülési költsége és a ráfordított idő.
Ön dönt, iszik, vagy vedel
Kábel készités házilag
Sziasztok!
Szeretnék egy tápkábelt készíteni, s ezzel kapcsolatban lenne hozzátok kérdésem.
Az aliexpress-en beszerezhető Oyaide P-079E, illetve a német ÖLFLEX FD 855 CP 3G2,5 árnyékolt vezeték megfelel erre a célra?
Érdemes ezekből összeállítani, vagy inkább vegyek egy készet a Hydrasound-tól?
Előre is köszönöm a segítséget.
Szeretnék egy tápkábelt készíteni, s ezzel kapcsolatban lenne hozzátok kérdésem.
Az aliexpress-en beszerezhető Oyaide P-079E, illetve a német ÖLFLEX FD 855 CP 3G2,5 árnyékolt vezeték megfelel erre a célra?
Érdemes ezekből összeállítani, vagy inkább vegyek egy készet a Hydrasound-tól?
Előre is köszönöm a segítséget.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11185
- Kapcsolat:
Nekem ez igencsak bevált. Kicsit jobb, de nem drágább, mint a szokványos Neutrik.
köszi, ránézek. most már csak magára a kábelre kellenének tippek :) mondjuk olyan, ami nem hat számjegyű forintbanaudioline írta: ↑2019.10.11., pén. 11:29Ha olcsón szeretnél tűrhető csatit, a Seetronic jó választás, kb. Neutrik minőség, olcsóbban.
http://bbstudio.hu/Seetronic-SC3FXX-BG- ... akozo-3-po
Ha olcsón szeretnél tűrhető csatit, a Seetronic jó választás, kb. Neutrik minőség, olcsóbban.greenbio írta: ↑2019.10.11., pén. 11:00köszi, akkor ez lesz. milyen XLR dugót érdemes venni? Kácsánál brutál árakat látok...audioline írta: ↑2019.09.26., csüt. 22:11Az átalakító likvidálására szavazok...greenbio írta: ↑2019.09.26., csüt. 17:01sziasztok!
újabb kérdés: van egy IC kábelem, ami jelenleg RCA-RCA. viszont az egyik oldalon egy szimmetrikus készülék van, így egy XLR-RCA átalakítót használok ott. szóval: XLR-RCA átalakító -> RCA -> kábel -> RCA.
jobban járok szerintetek, ha az átalakító helyett leszerelem az egyik oldalon az RCA dugót és teszek fel egy XLR dugót? természetesen átkötöm, hogy aszimmetrikus legyen.
http://bbstudio.hu/Seetronic-SC3FXX-BG- ... akozo-3-po
.
köszi, akkor ez lesz. milyen XLR dugót érdemes venni? Kácsánál brutál árakat látok...audioline írta: ↑2019.09.26., csüt. 22:11Az átalakító likvidálására szavazok...greenbio írta: ↑2019.09.26., csüt. 17:01sziasztok!
újabb kérdés: van egy IC kábelem, ami jelenleg RCA-RCA. viszont az egyik oldalon egy szimmetrikus készülék van, így egy XLR-RCA átalakítót használok ott. szóval: XLR-RCA átalakító -> RCA -> kábel -> RCA.
jobban járok szerintetek, ha az átalakító helyett leszerelem az egyik oldalon az RCA dugót és teszek fel egy XLR dugót? természetesen átkötöm, hogy aszimmetrikus legyen.
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- vlaca
- Fórumlakó

- Kapcsolat:
Szia!
Kalandvágyból végül Mogami 3080-at rendeltem
Ennél van egy plusz "drain" szál, ezt akkor kössem össze az árnyékolással, aztán mindekettő mehet az 1-es lábra?
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- vlaca
- Fórumlakó

- Kapcsolat:
Köszönöm!
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- fülelek
- V.I.P.

Ez a tuti tipp, a többi meg ...lehet hogy...
Az árnyékolást az 1-es lábra be kell kötni.
Az árnyékolást az 1-es lábra be kell kötni.