Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lenco L75 Diy
Lenco L75 Diy
Szerintem is kár.
Nem, úgy érzem nem vagyok türelmetlen. Többször is átondoltam, de ennél jobb ajánlatot nem valószínű, hogy valaha, valaki is tesz majd. Arra alapoztam az árat, hogy TÖMEGES javításba fogok. Az itthoni fórumokon, hirdetési oldalakon 100 fölötti létszámban nézegették a hirdetést. Szerintem a magyarországi Lenco fanok zöme látta, vagy hallott róla. A Lencoheaven oldalon összesen 300-350 fan nézte meg.....nem nagy szám, de talán reprezentálja valamennyire az igényeket, hogy ebből 8-9! embert érdekelt komolyan az ötlet és 5! ÖT ! ember küldött kereket. Az iránycél havi 80-100-120 kerék volt. Havi néhány darab kerék javításával egyszerűen nem éri meg ennyiért foglalkozni, több idő- energia- pénz ráfordítás mintha újat készítenék. Vicces,de jobban járok anyagilag, ha Tesco árufeltöltőnek megyek ugyanennyi időre. Szerencsére nem fenyeget az, hogy erre kényszerülök, mert van munkám, meg vagy 4 szakmám.
N.
Lenco L75 Diy
Kedves Lenco-fanok.
Sajnálattal kell értesítselek benneteket, hogy az Idlerkórház a teljes érdektelenség miatt bezárja kapuit.... a traumatológusok, sebészek, ortopéd és plasztikai doktorok szétszéledtek.
Azt a pár kereket a teljes gyógyulás után hazaengedjük még, és ennyi volt. A megértést köszönjük.
N
Nagy kár. Nem vagy kicsit türelmetlen ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lenco L75 Diy
Köszönöm a visszajelzést, sok jó zenét kívánok hozzá.
N.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Lenco L75 Diy
Kedves Lenco-fanok.
Sajnálattal kell értesítselek benneteket, hogy az Idlerkórház a teljes érdektelenség miatt bezárja kapuit.... a traumatológusok, sebészek, ortopéd és plasztikai doktorok szétszéledtek.
Azt a pár kereket a teljes gyógyulás után hazaengedjük még, és ennyi volt. A megértést köszönjük.
N
Sajnálom! Kár érte...
Szerintem kevesen használunk L75-öt, olyan szinten, hogy költsünk is rá, ezért nem érkeztek olyan számban a megrendelések.
Nekem tegnap megérkezett a 2db új idler, nagyon profi, szép munka! Még a csomagolás is profi, s a figyelmesség a seeger gyűrűkkel szinte már túlzás!
Annak ellenére, hogy jónak tűnt az eredeti iler, a gumija rendben is van, de a bronz csapágy már érezhetően kopott, egy picit kotyogott a tengelyen, s leszerelés után a szemnek is tágabbnak tűnik a csapágy furata!
Mindenkinek csak ajánlani tudom Norbi gyártmányát, nagyon korrekt munka! Már az hajtja a tányért...
Lenco L75 Diy
Kedves Lenco-fanok.
N
Sziasztok!
Kinek van tapasztalata L75-ön leszorítókkal?
Javít-nem javít a hangon, könnyű(ráfeszítős)-nehéz jobb inkább, réz, bronz, alu, kóracél, plexi, keményfa...?
Sajnos amim a Kuzmához van, azt nem tudom kipróbálni, mert annak kisebb a furata...
A súly nem jó rajt...de a könnyű leszorítós michell működött.
Lenco L75 Diy
Sziasztok!
Javít-nem javít a hangon, könnyű(ráfeszítős)-nehéz jobb inkább, réz, bronz, alu, kóracél, plexi, keményfa...?
Sajnos amim a Kuzmához van, azt nem tudom kipróbálni, mert annak kisebb a furata...
A súly nem jó rajt...de a könnyű leszorítós michell működött.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- peterson
- V.I.P.

Lenco L75 Diy
Sziasztok!
Lenco L75 Diy
A tálon levő furatra is felesleges külön esztergálni gyűrűt szerintem. Elvileg ha az említett imbuszcsavar nem áll rendelkezésre, van sok egy egyéb lehetőség is. Némelyik kicsit vicces, de nem feltétlenül rossz megoldás...néhány gyors ötlet kedvcsinálónak...
N.
http://shop.modell.hu/hpi-86970-spacer- ... m-2db.html
http://www.tme.eu/hu/katalog/?art=TF41X15X27
http://www.naning.hu/index.php?route=pr ... uct_id=293
http://www.gyongyvasar.hu/roppantott-gyony-piros-kocka
- peterson
- V.I.P.

Lenco L75 Diy
Ugyan, nincs mit!!!
Lenco L75 Diy
Én azt a megoldást is hallottam, hogy egy belső imbusz fejű csavar van kifúrva, s azt az alsó oldalon egy ellenanyával lehet rögzíteni.
A szál anyagáról nem tudom van-e ajánlás, de ha az emlékezetem nem csal, akkor a súly olyan 40g körül kell, hogy legyen... talán 43g...
Köszi a tippet!
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- peterson
- V.I.P.

Lenco L75 Diy
Sziasztok,
Sajnos erről a képről sem tudom megmondani, hogyan is van összerakva ez az idler....nem hiszem,hogy nagy felbontású kép felkerül a hálóra valaha erről. Vagy hogy kézbe vehetek egy ilyet megnézni.
LEHET, HOGY NEVETNI FOGSZ, DE EZ AZ ÁTVEZETŐ NEKEM ÚGY NÉZ KI, MINT EGY HORGÁSZELŐKE..
NEM HINNÉM, HOGY KÜLÖN GYÁRTÁST IGÉNYEL.
VAGY LEHET VALAMI JELENTŐSÉGE, HOGY MI A SZÁL? LEHET SELYEMZSINÓR, DAMIL, HAJSZÁL, CÉRNA, PAMUTSZÁL. AZ EGYIK VÉGÉN EGY KARIKA A MÁSIK VÉGÉN NÉHÁNY GRAMM SÚLY...SZERINTEM.
N.
Én azt a megoldást is hallottam, hogy egy belső imbusz fejű csavar van kifúrva, s azt az alsó oldalon egy ellenanyával lehet rögzíteni.
A szál anyagáról nem tudom van-e ajánlás, de ha az emlékezetem nem csal, akkor a súly olyan 40g körül kell, hogy legyen... talán 43g...
Lenco L75 Diy
Sziasztok,
Sajnos erről a képről sem tudom megmondani, hogyan is van összerakva ez az idler....nem hiszem,hogy nagy felbontású kép felkerül a hálóra valaha erről. Vagy hogy kézbe vehetek egy ilyet megnézni.
LEHET, HOGY NEVETNI FOGSZ, DE EZ AZ ÁTVEZETŐ NEKEM ÚGY NÉZ KI, MINT EGY HORGÁSZELŐKE..
NEM HINNÉM, HOGY KÜLÖN GYÁRTÁST IGÉNYEL.
VAGY LEHET VALAMI JELENTŐSÉGE, HOGY MI A SZÁL? LEHET SELYEMZSINÓR, DAMIL, HAJSZÁL, CÉRNA, PAMUTSZÁL. AZ EGYIK VÉGÉN EGY KARIKA A MÁSIK VÉGÉN NÉHÁNY GRAMM SÚLY...SZERINTEM.
N.
Lenco L75 Diy
@norbicsek
Peterson által feltett fotón látható - a rugós megoldást kiváltó - függesztett súlyhoz nem gyártasz olyan kötél-átvezetőt, ami a fotón van?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Lenco L75 Diy
Szia,
Gyártok is, pontsabban eddig csak gyártottam. Most már adott a technológiám a felújításra is. Én vagyok az oldalon az a bizonyos x-L75diy.
Valamennyire értek már az idlerekhez úgy érzem, ezért próbálom a Lenco-fanok tudatába a legjobb megoldást sugallmazni.....
Egyenlőre nem sok sikerrel. Persze meg lehet venni az új kereket 40-50 euróért is.....
A jónak mondott-gondolt idlerek is kikeményedtek már sajnos, és szerintem inkább az elmegy még....kategóriába sorolandóak.
Fura emberek vagyunk mi hifi-mánok, simán kiadunk 50-100 ezer forintot egy másik kábelért, hangszedőért,mert egy picit jobban szól.
Egy átütően jó, filléres ajánlatot pedig akkor sem hiszünk el ha kiüti a szemünket.
Ha regisztráltál már a Lencoheaven-re a Traders szekcióban megnézheted milyen kerekeket gyártok és mióta, és milyen véleményeket írnak a kerekeimről. New idler! topic 12569 megtekintés, 239 hozzászólás, és még sohasem került le a kezdőoldalról.... ha jobban megnézed akkor az Idlerhospital topic is az enyém.
Még egy elgondolkoztató kérdés a végére: mennyi időnként kell az autódon a gumikat cserélni? Tegyük fel alig használtad a kocsidat évekig és a futófelület jó....7-10 évesen akkor is kicseréled már? Az idlereken 30-40 éves gumi van.
Norbi
Szia,
Ment privi.
- peterson
- V.I.P.

Lenco L75 Diy
Köszönöm, de a famunkát nem én követtem el, illetve az alu "kardeszkát" sem. Csak a többit...
Én ezeket a képeket láttam:
Lenco L75 Diy
Nagyon komoly darab! Gratulálok! Rengeteg sok munkád lehetett vele!
Én is régimódi vagyok, vagy a suszter cipője effektus miatt, de nálam is rugó van még...ha sok időm lesz kipróbálom majd súllyal...egyszer.
Az idézet tőlem van - bocsi- a bronzpersely teljesen.... teljesen....teljesen zajtalan a golyóscsapágy hangját sajna lehet hallani. De mint mondtam a zenébe nem tudom belehallatszik- e....?
JN. megnézném közelről azt az idlert csak roszz minőségü fotót láttam eddig róla. Ha van jó képed kérlek tedd fel.
N.
- peterson
- V.I.P.

Lenco L75 Diy
Te még rugót használod?
Még igen. Tervben van a súlyos megoldás, csak még nem jutottam oda...
Most egyenlőre szól, bizonyos paraméteriben nem is rosszul! Amit még kipróbálok a súlyon, új idleren kívül, a kardeszka csere (van keményfából is), és valamilyen leszorító. Ennek a súlyán még gondolkodom.
Ja, nekem még ez az idlerem van:
Lenco avx 2.jpg
És ilyen a majdnem kész, de már használható átépítésem:
Lenco avx 1.jpg
Te még rugót használod?
Lenco L75 Diy
Lenco avx 2.jpg
Lenco avx 1.jpg
Te még rugót használod?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- peterson
- V.I.P.

Lenco L75 Diy
- peterson
- V.I.P.

Lenco L75 Diy
"Such innovations include placing precision ball-bearing into the idler wheel. Unfortunately this solution is expensive and noisier than the original sliding bearings."
Kitől az idézet? S miért lenne zajosabb? JN szerint jó!
Norbi felvetésére is itt válaszolva: Érthetően fogalmaztál, és igazad van, a rögzítése még nekem sem teljesen egyértelmű. Nantais képein úgy látom mintha az eredeti tengelyen lenne, de ő egy teljesen új gyártású kereket használ, furatok nélkül. Sőt talán dupla csapággyal, hogy stabilabb legyen...?! A cserélhető tengely jó ötlet! Talán így lenne a legvariálhatóbb.
Lenco L75 Diy
Nekem is érkezik tőled 2db, igaz nem direktben, hanem Lali barátunkon keresztül... Az egyiknek a golyóscsapágyasra alakításán gondolkozom. Ezért is a 2db...
"Such innovations include placing precision ball-bearing into the idler wheel. Unfortunately this solution is expensive and noisier than the original sliding bearings."
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST
Lenco L75 Diy
Üdv,
Rendben, megbeszéltük. A golyóscsapágyas átalakításhoz sok sikert. Próbálkoztam vele én is, van is valami idlertorzóm ezzel kapcsolatban. De nekem egy alapvető bökkenő adott mattot: a golyóscsapágyazott idlert a tengelyen rögzítened kell. Ha seegerrrel rögzíted: nem engeded forogni, ha lazán hagyod akkor a csapágypersely és az idlerkar tengelye körül is foroghat, nem csak a golyókon, valamint sétál a tengelyen oldalirányban. Egyébként tök állat ahogyan forog, csak kicsit zajos, pontosabban zzzizzgőőőssss. Fogalmam sincs ebből mennyi mehet át, a hang rovására, lehet, hogy semennyi. Valaki egyszer majd leteszteli.
Az én megoldási javaslatom: ha te nem csinálod meg akkor én majd egyszer biztosan: a 3mm tengely kicsavarozható az idlerkarból. Annak a helyébe tehető egy másik tengely, arra rá lehet pl. ragasztani a csapágyazott idlert, hogy ne mozduljon el. Remélem nem fogalmaztam érthetetlenül....
N.
- peterson
- V.I.P.

Lenco L75 Diy
Óóóó.
Én meg nem tudtam ezt, és eléggé undok hangnemet ütöttem meg...bocsánatot kérek. Igazából inkább csak az értetlenség beszél belőlem. A jó kis termékemre nincs szükség, még majnem ingyen sem Magyarországon.
N.
Nekem is érkezik tőled 2db, igaz nem direktben, hanem Lali barátunkon keresztül... Az egyiknek a golyóscsapágyasra alakításán gondolkozom. Ezért is a 2db...
Lenco L75 Diy
Óóóó.
Én meg nem tudtam ezt, és eléggé undok hangnemet ütöttem meg...bocsánatot kérek. Igazából inkább csak az értetlenség beszél belőlem. A jó kis termékemre nincs szükség, még majnem ingyen sem Magyarországon.
N.
Semmi gond
Szeretnek minel tobbet kihozni a Lenco-bol.
Sajnos amit mellekeltem kepet arrol az ominozus idlerrol belefutottam egy ilyenbe eloszor jonak tunt, de valami nem igazan koser. Az az erdekes, hogy az Artisan Fidelity hasonlo idlert hasznal es az arban ennek kb. otszorose.
Szoval szeretnek rendelni majd egy olyan piros szilikon gumis egyseget, de most nem tudok semmit kuldeni helyette.
Jelenleg meg keresek olyan embert aki csapagyat tud csinalni. Mennyire vagy "joban" Peter-rel, azert kerdezem, mert o csak a sajat dolgaihoz adja el a csapagyat
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Lenco L75 Diy
Óóóó.
N.