Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Neten talált DIY (Do It Yourself)
Nem semmi egy fazon.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- rokamester
- Nincs visszaút

- Értékelés: 18
Zene nélkül nem megy semmi....
A kulacstartó helyén lévő, az jópofa
tetszik...
Csak hát menet közben érdekes lehet
Zene nélkül nem megy semmi....
- supermono
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Sziasztok!
Neten találtam egy érdekes szub "csövet".
(bár nem túl részletes az építési infó)
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=890925
Van vaterán kívüli elérhetősége?
Engem is érdekelne az elérhetősége famunka ügyben.(Hozzám nem is lakik túl messze.)
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
ment pü
Kaptam, köszöntem.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
ment pü
Sziasztok!
Ajánlom figyelmetekbe lignum nevű vaterás eladót (Bozó Péter a rendes neve). Hetente tesz fel erősítő dobozokat szebbnél szebb fa alapnyagból. Most egy cseresznye doboz van fenn. Én is tőle vettem a dobozomat amibe a DAC-ot építi át egy barátom. Arany keze van a srácnak.
Itt a link a most élő aukcióra:
http://elektronika.vatera.hu/hifi/erosi ... 99580.html
Én külön bizniszelek vele egy kétdobozos fonó korrektorral.
Üdv,
NL
Ne keverjük!
Sziasztok!
Ajánlom figyelmetekbe lignum nevű vaterás eladót (Bozó Péter a rendes neve). Hetente tesz fel erősítő dobozokat szebbnél szebb fa alapnyagból. Most egy cseresznye doboz van fenn. Én is tőle vettem a dobozomat amibe a DAC-ot építi át egy barátom. Arany keze van a srácnak.
Itt a link a most élő aukcióra:
http://elektronika.vatera.hu/hifi/erosi ... 99580.html
Én külön bizniszelek vele egy kétdobozos fonó korrektorral.
Üdv,
NL
- Triton.1988
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Ez a tag azért brutál csö a fülébe meg ez a fejszerkezett
Letisztult formavilággal készült.
A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre.
"Michael Jackson"
-
Vendég
Ez a tag azért brutál csö a fülébe meg ez a fejszerkezett
Egyre több helyen láttam már a Philips-nek az ambilight-os tv-it,és kedvet kaptam ahhoz hogy kipróbáljam hátha én is ki tudnék hozni valami ilyesmit az lcd-m mögé.
Van egy egyszerű, és több nehezebb megoldás.
Az egyszerű elméletileg az, hogy az RGB kimenetre (ha van, persze...) ráilleszted (egy viszonylag egyszerű áramerősítő kapcsolással) az R-G-B ledekből álló LED-sort, ami analóg módon leköveti az egyes színkomponensek változásait és egy átlagos színes háttérfényt ad. (a LED karakterisztikája és a szem érzékenysége sem lineáris, ill. zöld LED fénye erősebbnek hat, így hangolni is kell egy kicsit)
Bonyi megoldás pl., hogy az aktuális képtartalmat elemzed, és a kép széleihez közeli területek átlagát veszed és azt követi egy-egy RGB LED-sor. Valahol a TV-ben el kell kapni a (digitális) képtartalmat és azzal már egyszerű. Ilyen szerkezet már létezik: venni egy Philipset :-)
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
sajnos nem volt még időm beszerezni a cuccokat azóta
időm sincs megcsinálni most, pedig tudom nem nagy dolog
majd valamikor a közeljövőben azért biztosan szakítok rá időt, főleg,hogy most megint kánikulát mondanak
What is an Audiophile?
http://www.youtube.com/watch?v=zR9CA8lJ ... re=related
ilyesmire gondoltam, köszi :lol!:
jövőhéten meg is csinálom :kiraly:
milyen lett?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
http://www.youtube.com/watch?v=zR9CA8lJ ... re=related
ilyesmire gondoltam, köszi :lol!:
jövőhéten meg is csinálom :kiraly:
What is an Audiophile?
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Tudom, nem passzol az oldal arculatához,de a nyár miatt aktuális :lol!:
DIY klíma ötleteket keresek,ha valaki tudna egy jó oldalt esetleg,azt megköszönném :kiraly:
What is an Audiophile?
Szia
Végre egy érdeklődő ! :kiraly:
Van itt pár kép ha szeretnéd látni ,ugyan még csak készülőben .
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10317&st=0
Üdv
Már olvastam. :kiraly:
Ha meg van a dobozka és már vannak tapasztalataid vele akkor várom őket a már említett forrásokon keresztül is akár, és lehet hogy meg is hallgatnám.
Rendben jelentkezem !
- Idő kérdése és elkészül -
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Szia
Üdv
Már olvastam.
Ha meg van a dobozka és már vannak tapasztalataid vele akkor várom őket a már említett forrásokon keresztül is akár, és lehet hogy meg is hallgatnám. :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Közeleg a lehetőség ! Még némi idő és munka ....
-ha érdekel valakit csináltam képeket-
Engem nagyon érdekelne a dolog.
Jöhet priviben, mélben is. :kiraly:
Szia
Üdv
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Közeleg a lehetőség ! Még némi idő és munka ....
Engem nagyon érdekelne a dolog. :kiraly:
Jöhet priviben, mélben is. :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok
Véleményeznétek nekem ezt?
Köszönöm
A doboza nagyon masszívan meg van csinálva az biztos.
Klang úgy tudom épített már ezzel a hangszóróval dobozt.
Régebben többen is csináltak 2-2 hangszórós változattal dobozt belőle.Én azt hallottam.Nekem tetszett.Árban nagyon olcsón ki lehet hozni,mert váltó sem kell hozzá.
Mini dcaav con Hi-Vi B3n
Na azért ezt meghallgatnám szívesen...
Egyébként mennyi kb egy pár ebből a "tányérkából? :kiraly:
Közeleg a lehetőség !
Még némi idő és munka ....
Tigris
Igazad van természetesen vannak ellen példák de ezokban van egy nygyon frankó magas amit lehet terhelni már 2K tól.
Meg a mélyek is rendesen válthatók.
Pagrus is csinált 30cm mélyel kétutas dobozt :kiraly: