Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Nem találtam a kérdésemnek jobb topic-ot, remélem, hogy jó helyen járok.
Felvált a szeretett JPW polcsugárzóm fekete eleje. Hogyan lehet ezt visszacsinálni?
Köszi!
Hangsugárzó építés
A karácsonyi akcióban nagyon sok hangszóró gazdára talált, de még nem láttam ezen a fórumon az ebből készült hangfalakat. Lehet, hogy mások még lassabban dolgoznak mint én?
Én is bevásároltam akkor és most szeretném bemutatni ennek a frissen elkészült eredményét. Én magam eddig a fórumoknak csak olvasója voltam, ez az első alkalom, hogy nyilvánosság elé állok egy saját készítésű dolgommal.
kesz1.jpg hangfal.jpg
A doboz és az állvány anyaga 22 mm vastag tömör tölgyfa. A doboz belső térfogata 17 liter, reflex kivitelű. A belső csillapítása öntapadós bitumen lappal és szintén öntapadós "tojástartó" alakú szivaccsal történt. Szeretnék később majd a gyapjú csillapítással is kísérletezni. Az előlap fekete bőr bevonatot kapott. Az állvány belül üreges, és kvarchomokkal van feltöltve. A tüskék az aljára most készülnek, szintén fából lesznek és néhány nap múlva kerülnek a helyükre. A hangszórókészlete: Seas ER 18RNX mély és Seas 27 TDFC magas. A váltó elsőrendű szűrőkkel épült, a váltás 2 kHz-en van. egy Litze huzalos Mundorf tekercsből és egy Mundorf kondenzátorból áll. Miért pont ezzel és miért pont ott? Mérni most nincs lehetőségem, és az első körben az volt a vezérelv, hogy minél kevesebb alkatrész kerüljön a jel útjába. A nyáron fognak bekerülni majd a végleges helyükre, akkor meg is mérem őket, és a váltón elképzelhető hogy változtatni fogok.
A hangjáról sokat mondani még nem tudok, hiszen csak néhány napja hallgatom, de ígéretesnek tartom.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
Hangsugárzó építés
A karácsonyi akcióban nagyon sok hangszóró gazdára talált, de még nem láttam ezen a fórumon az ebből készült hangfalakat. Lehet, hogy mások még lassabban dolgoznak mint én?
Én is bevásároltam akkor és most szeretném bemutatni ennek a frissen elkészült eredményét. Én magam eddig a fórumoknak csak olvasója voltam, ez az első alkalom, hogy nyilvánosság elé állok egy saját készítésű dolgommal.
kesz1.jpg hangfal.jpg
Szép munka! Gratula!
.
Hangsugárzó építés
A doboz és az állvány anyaga 22 mm vastag tömör tölgyfa. A doboz belső térfogata 17 liter, reflex kivitelű. A belső csillapítása öntapadós bitumen lappal és szintén öntapadós "tojástartó" alakú szivaccsal történt. Szeretnék később majd a gyapjú csillapítással is kísérletezni. Az előlap fekete bőr bevonatot kapott. Az állvány belül üreges, és kvarchomokkal van feltöltve. A tüskék az aljára most készülnek, szintén fából lesznek és néhány nap múlva kerülnek a helyükre. A hangszórókészlete: Seas ER 18RNX mély és Seas 27 TDFC magas. A váltó elsőrendű szűrőkkel épült, a váltás 2 kHz-en van. egy Litze huzalos Mundorf tekercsből és egy Mundorf kondenzátorból áll. Miért pont ezzel és miért pont ott? Mérni most nincs lehetőségem, és az első körben az volt a vezérelv, hogy minél kevesebb alkatrész kerüljön a jel útjába. A nyáron fognak bekerülni majd a végleges helyükre, akkor meg is mérem őket, és a váltón elképzelhető hogy változtatni fogok.
A hangjáról sokat mondani még nem tudok, hiszen csak néhány napja hallgatom, de ígéretesnek tartom.
Hangsugárzó építés
nincs tapasztalatom vele, csak kérdezem hogy jó dolog-e belenyomni a tekercset pofával a nyákba?
az Eddy áram biztos valamennyi induktivitástól megszabadít...
Van itt egy kis érdekesség ezzel kapcsolatban (bár mondjuk NYÁK-kal épp nem próbálkozott)
http://www.troelsgravesen.dk/coils.htm
- emzeperix
- V.I.P.

- Értékelés: 114
Hangsugárzó építés
nincs tapasztalatom vele, csak kérdezem hogy jó dolog-e belenyomni a tekercset pofával a nyákba?
az Eddy áram biztos valamennyi induktivitástól megszabadít...
Hangsugárzó építés
Hát persze, hogy elírtam W22NY természetesn. A 22 centis Nextel Excel
seas.no/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=96
Kis dobozos, 25-30 literben elketyeg, erőszakos közepek, szegényes mélyátvitel jellemzi. Nagyon erős BS kompenzációt igényel, a használható lineáris tartományba eső érzékenysége sokkal alacsonyabb mint az adatlapon megadott érték. Nem szeretem. A W22- magnéziumos verziója fényévekkel használhatóbb, kellemesebb, nyugodtabb hangú.
Hangsugárzó építés
Volt dolgunk vele. Millenniummal volt összerakva, 1500 és 1800 Hz-en volt vágva. Feljebb lehet engedni, de kétutasban jobb minél lejjebb vinni.
potatomelon.wordpress.com
Nem ismerem, nem is találom neten. Nem írtad el?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Kalmi, Tomi!
Seas W200NY hangszóróval dolgoztatok már? Meddig lehet felengedni a váltási frekvenciáját kb. kétutas felhasználás esetén?
Hangsugárzó építés
Ez mit jelent és mi az oka?
Erősen fogalmaztam. Elvileg nem kéne (tranzisztoros erősítőknél), de a mai vacak kommerciális erősítőkre nem bíznám a 15 ohmos impedanciát. 4-8 ohmra vannak tervezve alapvetően kis teljesítménnyel. A nagyobb impedanciát nagyobb teljesítménnyel lehet nagyobb hangerőre késztetni, mint tudjuk. Legutóbb egy új NAD erősítővel szívtam.
Kalmi, Tomi!
Seas W22NY hangszóróval dolgoztatok már? Meddig lehet felengedni a váltási frekvenciáját kb. kétutas felhasználás esetén?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
Hangsugárzó építés
Kalmi, Tomi!
Seas W22NY hangszóróval dolgoztatok már? Meddig lehet felengedni a váltási frekvenciáját kb. kétutas felhasználás esetén?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11063
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
... 15 ohm miatt a legtöbb erősítő megfekszik.
Ez mit jelent és mi az oka?
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5259
Hangsugárzó építés
Eredetileg 120*60*40 cm dobozt ajánl neki a gyártó, full range bass reflexben. Nincs sok mélye, se magasa, 15 ohm miatt a legtöbb erősítő megfekszik. Igazából nem érdemes ezzel a hangszóróval foglalkozni.
60liter 50Hz, nagy nyílású reflex, 3kHz körül váltás magassugárzóra, 15 Ohm meg nem fekteti meg az erősítőket, csak kisebb lesz a felhasználható maximális teljesítmény, 60W/8Ohm erősítő már jó hozzá. Nagyon szépen tud szólni közép sávban, sajnos szélessávúként már nem az igazi...
Hangsugárzó építés
Az a kényszerképzeted, hogy akkor nem lesz benne az átvitelben?
Kényszerképzetem???
Hangsugárzó építés
Én békénhagynám a tölcsért, és megpróbálnám elváltani 2-2,5k körül, ezt már egy DX25 is megfutja. Ekkora hangszórótól ez nem lenne rossz, persze a power response nem lesz valami csodás vélhetően, de a feladat teljesítve lenne, lenne mélye és magasa is, még tán szépen is szóhat. Az mms elég alacsony és a cms se a lobogó zászló kategória, még lehet is belőle valami.... Hajrá hajrá, lássuk a beszámolót!
Az a kényszerképzeted, hogy akkor nem lesz benne az átvitelben?
Hangsugárzó építés
A 15ohm tekintetében milyen magasat javasolnátok ?
Hangsugárzó építés
Én békénhagynám a tölcsért, és megpróbálnám elváltani 2-2,5k körül, ezt már egy DX25 is megfutja. Ekkora hangszórótól ez nem lenne rossz, persze a power response nem lesz valami csodás vélhetően, de a feladat teljesítve lenne, lenne mélye és magasa is, még tán szépen is szóhat. Az mms elég alacsony és a cms se a lobogó zászló kategória, még lehet is belőle valami.... Hajrá hajrá, lássuk a beszámolót!
Hangsugárzó építés
A papír tölcsért szereld le róla, megszűnik az a szép kakastaréj, és már csak egy jó magshangszóró kell.
Hangsugárzó építés
köszönöm.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11063
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
ezt a doboztipust : ML-TQWT - hogy kell elképzelni ? egy ilyen dobozról egy kép linkje esetleg ? köszi
2 másodperces munka után.
Hangsugárzó építés
ezt a doboztipust : ML-TQWT - hogy kell elképzelni ? egy ilyen dobozról egy kép linkje esetleg ? köszi
Hangsugárzó építés
Találtam átvitelt is. Nem is olyan vészes.