Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Kicsit összetettebb a dolog, de valóban ez az egyik része. A másik, hogy minek pakol ki egy meg nem épített modellezést. Számomra érthetetlen. Van egy harmadik is. Hogy mi az a "fázis", és mikor mire jó. De ha én mindent leírnék, mást se csinálhatnék.
Csak nyugodtan, szépen, ideje van a középhangszóróknak is.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Szerintem ezek pont nem látszanak a weblapos méréseken.
Áhhhh! Itt értettelek félre. Elnézést! Megkövetlek!
Tehát nem impedancia- és fázis mérések nem látszanak, hanem hogy ezek szépek lennének.
UI:
Nem is reklamáltam még. De van egy bűvös számom: 17n301a Titkos kód. Úgy látszik sose tudom meg, mit jelent.
Hangsugárzó építés
Hát ezt még talán könnyebb megmondani. De egyszerre csak egyet.
Hangsugárzó építés
Mivel a mélyközépek 84-85dB@1W körül vannak, a magasak meg legalább a 90-et el szokták érni, ezért van ebben valami. Persze ki tudja, mennyivel csökkenti a hangnyomást magastartományban az eredeti váltó.
És hogy mennyit emel rajta az első szélvédő + a oszlop sarkában elhelyezés, azt is milyen frekin.
Hangsugárzó építés
Hát tehetek én arról, hogy nem azt mérte, amit modellezett? Nem nálam kell mindenért reklamálni.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Hogy eltaláltad. Ha a mért és modellezett nem egyezik, akkor nyilván a kettő közül az egyik rossz.
Mit találtam el, hogy nem találtam el?
Furcsa ez a módja a tanításnak, de akkor legyen így.
Ha nincs mért, akkor melyik a kettő?
Hangsugárzó építés
Mivel a mélyközépek 84-85dB@1W körül vannak, a magasak meg legalább a 90-et el szokták érni, ezért van ebben valami. Persze ki tudja, mennyivel csökkenti a hangnyomást magastartományban az eredeti váltó.
Hangsugárzó építés
Köszi, a sima soros ellenállással tudtommal elcsúszna a vágási pont... Viszont találtam egy L-pad kalkulátort ( http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm ) , a kérdés csak az, hogy például ha fél hangerőre akarom csökkenteni, akkor -3db-vel kell csillapítanom? Csak hogy legyen miből kiindulni..
Legyen inkább -6 de ahogy ezek az autós magasak ki szoktak nézni lehet hogy jobban jársz ha még jobban megvágod. Mondjuk ízlések és pofonok, sajnos neked kell hallanod hogy mikor elég a magas a te fülednek. Szerintem -6 vagy -8ról indulj, az már hallhatóan csillapít.
Hangsugárzó építés
Köszi, a sima soros ellenállással tudtommal elcsúszna a vágási pont... Viszont találtam egy L-pad kalkulátort ( http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm ) , a kérdés csak az, hogy például ha fél hangerőre akarom csökkenteni, akkor -3db-vel kell csillapítanom? Csak hogy legyen miből kiindulni..
A soros ellenállástól sem kell megijedni, a hangváltó valószínűleg nem pontosan méretezett, csak tankönyvi szűrők, ha egy kicsit változik is a karakter, valószínűleg nem ez lesz a legnagyobb hiba rendszerben. Körülbelül olyan ez is, mint a huzalellenállások 1-2uH-vel nagyobb induktivitása a fémoxidréteghez képest.
Persze feszültségosztóval is lehet, így hívják az l-pad-et magyarul.
Hangsugárzó építés
Hol írok mérést? Szimulációt vagy modellezést írtam. Ezek szerint ezt is rosszul.
kep.jpg
Laciiiii! Holnaptól csak OB-t fogsz építeni!
Hogy eltaláltad. Ha a mért és modellezett nem egyezik, akkor nyilván a kettő közül az egyik rossz.
Hangsugárzó építés
Nem tudom, mennyire komoly a motyó, de 1-1 soros ellenállás a magasak elé és annyi. De ha L-pad, azaz feszültségosztó, akkor 2-2 ellenállás és kész. Az már akár 1500-2000 Ft is lehet, ha MOX ellenállásból csinálod.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Kocsiba minek az, jó oda a kerámia is 100 Forintért.
Én nem tudom, másnak mi a jó. Nekem az is jó, ha 100-ért tesz kerámiát.
Hangsugárzó építés
Nem tudom, mennyire komoly a motyó, de 1-1 soros ellenállás a magasak elé és annyi. De ha L-pad, azaz feszültségosztó, akkor 2-2 ellenállás és kész. Az már akár 1500-2000 Ft is lehet, ha MOX ellenállásból csinálod.
Kocsiba minek az, jó oda a kerámia is 100 Forintért.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nincs sajnos, pedig nem egy olcsó szettről beszélünk.. Illetve lehet hogy az autóm akusztikája (is) a ludas, de sajnos azon sem tudok érdemben változtatni.
Az L-pad-en kívül a másik lehetőség az lenne, hogy veszek még egy erősítőt és akkor külön csatornáról hajtva tudnám állítani az erősítés mértékét a magasnak is. Csak még egy erősítő, egy pár RCA, még tápkábel stb.. sok-sok pénz és nincs is hely már az ülés alatt.
ilyen L-padet lehet valahol készen kapni? Rákerestem és külön "alkatrészként" nem találtam..
Hangsugárzó építés
L-pad......
Nincs a hangváltón állítási lehetőség...?
Nincs sajnos, pedig nem egy olcsó szettről beszélünk.. Illetve lehet hogy az autóm akusztikája (is) a ludas, de sajnos azon sem tudok érdemben változtatni.
Az L-pad-en kívül a másik lehetőség az lenne, hogy veszek még egy erősítőt és akkor külön csatornáról hajtva tudnám állítani az erősítés mértékét a magasnak is. Csak még egy erősítő, egy pár RCA, még tápkábel stb.. sok-sok pénz és nincs is hely már az ülés alatt.
ilyen L-padet lehet valahol készen kapni? Rákerestem és külön "alkatrészként" nem találtam..
L-pad......
Hangsugárzó építés
L-pad......
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Inkább ide írok, jobb topikot nem igazán találtam kérdésemre. Adott egy egy autóba való mélyközép-magassugárzó komponens szett,külön erősítőről hajtva. A probléma az, hogy a magas eléggé hangos a mélyközéphez képest. Az erősítő négy csatornás, de nincs lehetőségem a másik kettőre kötni a magast, mert oda a mélynyomó van kötve. Olvastam,hogy L PAD attenuator nevű eszközzel lehet külön szabályozni (kép: http://www.parts-express.com/Data/Defau ... 0_HR_0.jpg ) viszont hiába keresgélek, nem találom, hogy hívják ezt a kütyüt magyarul..
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Hol írok mérést? Szimulációt vagy modellezést írtam. Ezek szerint ezt is rosszul.
Laciiiii! Holnaptól csak OB-t fogsz építeni!
Hangsugárzó építés
A mélysugárzót néztem csak meg. A magyar forgalmazónál 77e/db.
A modellezés szerint jó hang várható. A fázismenet is szép, az impedanciamenet is. Meghallgatnám.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Hangsugárzó építés
Nekem ez nagyon tetszik, nem is óccsó sajna..
http://www.troelsgravesen.dk/OBL11.htm
Én is épp ezeket nézegettem pár napja.
Engem az eredeti Wharfedale SFB3 fogott meg, plane hogy azt mondják hogy az ESL 57-el van partiban, talán még jobb is....
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nekem ez nagyon tetszik, nem is óccsó sajna..
http://www.troelsgravesen.dk/OBL11.htm
A mélysugárzót néztem csak meg. A magyar forgalmazónál 77e/db.
A modellezés szerint jó hang várható. A fázismenet is szép, az impedanciamenet is. Meghallgatnám.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Tervezem egy mérőmikrofon beszerzését, amilyen feltételeket szabtam első körben hogy USB-s legyen az egyszerűség és hordozhatóság miatt. Ami szimpatikus volt elsőre a miniDSP UMIC-1 viszont ha jól értelmeztem nincs olyan opció hogy magyarországi kiszállítás. A miniDSP mint gyártó már többször előkerült a fórumon, ti rendeltetek már tőlük és ha igen milyen úton?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
Hangsugárzó építés
Ha jó is, egészbiztos nem az árától.
Hangsugárzó építés
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
-
Vendég
Hangsugárzó építés
asebestyen
Teljesen mindegy, hogy, és honnan nézed.
Szobában mérve nagy nálam is, ez tény.