Szerintem azokra sem igaz. Amikor a Pennában dolgoztam, full Audio Note - Kondo - Avantgarde trio rendszert használtam sok éven keresztül, mig az új lakás vásárlása és a költözés miatt el nem adtam. Amiket Csontos István és a Merlin árult. A költözést követően sok mindent hazavihettem és a végén legtovább a Danley hangfalak és az MC2 Audio erősítők voltak a rendszerben, amik hangosító cuccok és nem a tipikus Penna hifi vonal volt, ennek persze ma már semmi jelenősége, hiszen 2014-ben eljöttem a Pennából és nem fogalkozok hifi, high-end audio eszközök kereskedelmével.SoundMania írta: ↑2019.12.28., szomb. 11:50Ha logikusan gondolkodsz inkább az jutna eszedbe , hogy ugyanez az állításom igaz lenne a hifi készülékekkel kereskedőkre is.kaef2 írta: ↑2019.12.28., szomb. 09:07Ez nagyon furcsa megközelítés.SoundMania írta: ↑2019.12.08., vas. 11:23
Na?! És miért nem így gondolod te is?
Mert pl ha elmennék hozzád és nem tetszene a rendszered, bizony nem nagyon tudnál meggyőzni, hogy a közreműködéseddel készült felvételek tetszenének.
Nem hiszem, hogy a két dolgot össze lehetne kötni. Fordítva is működik? Ahhoz, hogy tetszen egy felvétel, el kellene mennem meghallgatni a producer, a zenészek és a hangmérnökök otthoni rendszereit előbb? Csak egy kérdés a sok közül, ami felmerül bennem ezt olvasva.
Most persze próbálok logikusan gondolkozni, ami lehet hogy hiba.
Szerintem kicsit inkább félre toltad a logikus gondolkodást.....
Visszatérve az alapállításhoz:
- milyen rendszere legyen otthon egy hangmérnöknek, hogy azt feltételezd jó felvételeket csinál?
- Van olyan hangmérnök, akinek az otthoni rendszere megfelel az elvárásaidnak (hallottad is) és tetszenek a felvételei?
((((- Szerinted hányan felelősek egy felvétel megszólalásáért? ))))