Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Seas & Morel HLT
Seas & Morel HLT
Na nem kell megijedni....az alján-tetején ill. a hátsó ívek találkozásánál levő élekről beszélek.
Az előlap két oldala kerekítve van.
Szóval eszembe se jutott 45fokos élletöréseket csinálni.....ha arra gondoltál....
Vagy mire gondoltok...?
Én konkrétan arra, ha a tető és alsó lemez két hátrafelé ivelő részét is kerekíted, akkor nagyon nehéz lefurnérozni a dobozt. Alig hozzáértőként én úgy furnéroznék, hogy a két oldal és előlap furnérja lenne egy terítékből, és a hátsó élnél találkoznának (ott illeszteném), a felső és alsó lemezt meg egy -egy külön terítékkel furnéroznám. De ezzel a logikával, csak maximum az előlap két oldalsó élét szabad kerekíteni, azt is akkora rádiusszal, hogy a furnért rá lehessen kerekíteni. Ha a tető és az alsó lemez élét is kerekíted, fogalmam sincs hogy lehetne lefurnérozni a dobozt.
Seas & Morel HLT
Éleket?
Na nem kell megijedni....az alján-tetején ill. a hátsó ívek találkozásánál levő élekről beszélek.
Az előlap két oldala kerekítve van.
Szóval eszembe se jutott 45fokos élletöréseket csinálni.....ha arra gondoltál....
Vagy mire gondoltok...?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Seas & Morel HLT
Éleket?
Azt úgy nehéz lesz furnérozni....
Seas & Morel HLT
Éleket?
Seas & Morel HLT
Na most így állok....tudom,ez így képen nem nagyon látszik.....de már az éleket csiszolom.
Szerintem az egyik dobozt ma készre tudom csinálni...
Kéne valami mérleg.Nem tudom hány kg lehet,de nagyon nehéz forgatni.Egy kézzel alig tudom megtartani.
Az előző dobozom 20,5kg volt készen.Ez már most több mint 25kg....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Seas & Morel HLT
Nyomjad keményen! És a képekről se feledkezz meg!
Igyekszem...holnap lesznek képek,csak ma akkora port csináltam,hogy nem mertem elővenni a telefonomat....
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Seas & Morel HLT
Az egyik doboz már a célegyenesben van.....már 1mm alatt járok a síkok csiszolásában... .....
Nyomjad keményen! És a képekről se feledkezz meg!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Seas & Morel HLT
Az egyik doboz már a célegyenesben van.....már 1mm alatt járok a síkok csiszolásában... .....
Seas & Morel HLT
Persze.Azt én is így gondoltam....a blind mindenképpen kell,már csak a réteges megoldás miatt is.
Uretánt már én is használtam (bár gondolom nem olyat mint te...) de az nagyon betyár ragasztó...
És mivel duzzad,a kisebb lyukakat is kitölti.
A régi,halszálkás bejárati ajtót tuningoltam vele...ez került a műhelyemre,de előtte állt vagy két évet szabad ég alatt.Lötyögött a betét a keretben...körbenyomtam.Három-négy éve tökéletes...
Akkor megegyeztünk!
Seas & Morel HLT
Nagyon valószínű, hogy blindfurnér is kell. Azt szerintem, poliuretánnal teszem fel. Utánna lehet diszperziós is. Szerintem, a rétegelt lemez élére, amúgy sem lehet "biztonságosan" egyből színfurnért ragasztani.
Persze.Azt én is így gondoltam....a blind mindenképpen kell,már csak a réteges megoldás miatt is.
Uretánt már én is használtam (bár gondolom nem olyat mint te...) de az nagyon betyár ragasztó...
És mivel duzzad,a kisebb lyukakat is kitölti.
A régi,halszálkás bejárati ajtót tuningoltam vele...ez került a műhelyemre,de előtte állt vagy két évet szabad ég alatt.Lötyögött a betét a keretben...körbenyomtam.Három-négy éve tökéletes...
Seas & Morel HLT
Gyanítom hogy te mást használsz... ....Milyet?
Nagyon valószínű, hogy blindfurnér is kell. Azt szerintem, poliuretánnal teszem fel. Utánna lehet diszperziós is. Szerintem, a rétegelt lemez élére, amúgy sem lehet "biztonságosan" egyből színfurnért ragasztani.
Seas & Morel HLT
Diszperziós ragasztóról volt szó?
Gyanítom hogy te mást használsz... ....Milyet?
Seas & Morel HLT
Finom (Fine )gittet használj, mert a sima töltő gitt felveszi a vizet és az szívás lesz!
Diszperziós ragasztóról volt szó?
Seas & Morel HLT
Pfff.... ...hát én is....
Finom (Fine )gittet használj, mert a sima töltő gitt felveszi a vizet és az szívás lesz!
Seas & Morel HLT
Van csiszológép, mind a két fajta. Hogy ragad-e? Remélem!
Pfff.... ...hát én is....
Seas & Morel HLT
Tudom,tudom...akkor neked nem kell...
Van egyébként kontaktcsiszolód...? Tudod,olyan bazinagy szalagcsiszológép....2méteres szalaggal...
Ha már itt tartunk...a másik fórumon arról faggatnak,hogy vajon a gittre ragad-e a furnér....?
Illetve a furnérragasztó ragad-e rá....
Van csiszológép, mind a két fajta. Hogy ragad-e? Remélem!
Seas & Morel HLT
:huuuuhhh:
Tudom,tudom...akkor neked nem kell...
Van egyébként kontaktcsiszolód...? Tudod,olyan bazinagy szalagcsiszológép....2méteres szalaggal...
Ha már itt tartunk...a másik fórumon arról faggatnak,hogy vajon a gittre ragad-e a furnér....?
Illetve a furnérragasztó ragad-e rá....
Seas & Morel HLT
Vakolgatok....csiszolgatok....
:huuuuhhh:
Seas & Morel HLT
Valami fogantyút is csináljál rá mert egy idő után nagyon fog fájni a tenyered
Tudom...a kartecsni...
Seas & Morel HLT
Valami fogantyút is csináljál rá mert egy idő után nagyon fog fájni a tenyered
Seas & Morel HLT
Vakolgatok....csiszolgatok....
A síkok csiszolásához készítettem egy célszerszámot...alu zártszelvényre durva csiszolóvásznat ragasztottam.
Seas & Morel HLT
Nagyon király......egyébként kartecsni....
Tényleg
Amúgy már nem nálam muzsikál a doboz
Seas & Morel HLT
Sajnos a Jafholz-ot nem tudtam megnézni....
De az euroveener EV-Zebrano 250/R tetszik.....ill. a EV Makassar 370/X.....
Valahol a kettő között van a tökéletes....
Seas & Morel HLT
Valószinűleg sötétebbre pácolva....lehet,hogy majd megfűzlek egy-két tenyérnyi darab színezésére...csak,hogy eldöntsük melyik tetszik.
Persze csak úgy lemázolva,nem lakkal...
Nem tudom,hogy milyen furnért tudsz venni....de az a fajta tetszik,amin viszonylag szélesek a csíkok...
A JAF Holz-tól szoktam vásárolni. Nézhetünk Euroveneer-t is. Meglátjuk!
Seas & Morel HLT
Pácolva lesz, vagy marad natúr?
Valószinűleg sötétebbre pácolva....lehet,hogy majd megfűzlek egy-két tenyérnyi darab színezésére...csak,hogy eldöntsük melyik tetszik.
Persze csak úgy lemázolva,nem lakkal...
Nem tudom,hogy milyen furnért tudsz venni....de az a fajta tetszik,amin viszonylag szélesek a csíkok...