Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy Subwoofer
Diy Subwoofer
Maga a végfok panel érdekelne? Az nem egy nagy durranás, akár levegőben is összeszerelheted... Más kérdés hogy egy ilyen kis panel KORREKT kialakítása sem egyszerű, pláne ha kezdő vagy. Nekem ez már a 3. verzióm, de már most tudom hogy lesz még negyedik is... De a "W-ASP" is megérett a módosításra.
Vagy kapcsolási rajz érdekelne? Ízelítőül csak pár kép még az anno deszkamodelles változatból...
Ja, és minden 100% saját, kivéve hogy az ötleteket már vagy 10 éve gyűjtögetem.
A kérdés mindössze az, mit szeretnél elérni. Ha hobbiként tekinted, egy nagyon szép dolog szerintem. De ha pénzt akarsz spórolni, úgy nem a legjobb megoldás, tudva ugyanis az első nem mindig sikerül, sőt...
De természetesen szívesen segítek bármiben!!!
Üdv Tisztelt BlueVoice!
Engem e a saját készítésű ASP érdekelne!
Most állok egy DIY Sub előtt.
A mélysugárzó egy Mac Audio absolute 300 -as.
Nagyon sokáig gondolkodtam a láda kialakításán:
Zárt, 60liter Linkwitz féle transzformációval volt az első gondolatom, de mivel ez a sub. xmax-ja: csak 5...6mm környékén van, és kb. 10-12db kiemelés kellene egy normális 27Hz körüli f3 hoz elvetettem a gondoltat. Ugye 10-12db hel 3...4x es teljesítmény növekedés szükséges. Nagyon gyilkolná a sub-ot, illetve az 1% alkatrészek a Linkwitzbe igen problémásak lehetnek.
Így szerintem maradok a a reflex, 70 liternél, 27Hz port tuninggal! f3=27,5Hz.
Ennél mélyebbre már csak extra drága subbal tudnék menni.
Az erősítő már meg van (diy, 400W fet).
Viszont most jönne az aktív hangváltó (mire még találtam is igen egyszerű kapcsolásokat).
De én szeretném felférezni EQ val, fázisfordítóval, mindenféle földi jóval.
Tudna nekem ebben segíten?
Kapcsolási rajz, irodalom, nyákterv, rövid leírás, ect.
Köszönettel:
Mókus Zoltán
Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid (2x200W).
Diy Subwoofer
A miniDSP pl erre elég jól alkalmazható.
Az igaz, de az aktív hangfalaknál jobb, ha van olyan áramkör, amivel elég sok dolog kihozható és ezzel a gond, hogy a hangszóróhoz kell tervezni. Korrekciós áramkör vagy minek nevezik.
AVR: Marantz Cinema 30
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Diy Subwoofer
Elektronikát is lehet vásárolni.
Az igaz, de az aktív hangfalaknál jobb, ha van olyan áramkör, amivel elég sok dolog kihozható és ezzel a gond, hogy a hangszóróhoz kell tervezni. Korrekciós áramkör vagy minek nevezik.
Diy Subwoofer
Elektronikát is lehet vásárolni.
Lehet valami rendszer hiba következtében.
Csak érdekességként linkeltem be. Hátha valaki számára hasznos, meg érdekel a téma.
Az új hangfalaimhoz nem akarok mélyládát csinálni, elégedett vagyok velük. Talán majd idővel lehet 1 Genelec 7060b mélyládát bevállalok.
Elektronika terén lennék meglőve, ha mélyládát csinálnék, mert ahoz analfabéta vagyok még. Nem egyszerű jó mélyláda elektronikát csinálni.
Diy Subwoofer
Valamiért nem kaptam értesítőt új post-ról.
Érdekes dizájn, annyi biztos! Hasonlóban gondolkozol Te is?
Lehet valami rendszer hiba következtében.
Csak érdekességként linkeltem be. Hátha valaki számára hasznos, meg érdekel a téma.
Az új hangfalaimhoz nem akarok mélyládát csinálni, elégedett vagyok velük. Talán majd idővel lehet 1 Genelec 7060b mélyládát bevállalok.
Elektronika terén lennék meglőve, ha mélyládát csinálnék, mert ahoz analfabéta vagyok még. Nem egyszerű jó mélyláda elektronikát csinálni.
Diy Subwoofer
Valamiért nem kaptam értesítőt új post-ról.
Érdekes dizájn, annyi biztos! Hasonlóban gondolkozol Te is?
Genelec mélyláda ihlethette:
Diy Subwoofer
Az alábbi linken sok DIY és gyári szub mérése található:
http://www.hometheatershack.com/forums/ ... z2KueJyGLe
Itt van két, egyáltalán nem olcsó REL is:
Ha az újak is ugyanezt produkálják ennyi pénzért, akkor inkább más felé nézelődnék.
Diy Subwoofer
Az alábbira én is kíváncsi lennék.
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Diy Subwoofer
"A REL mélyládákat nem ismerem."
Loganért meg ne adj pénzt.

Heló!
Miért is?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Diy Subwoofer
"A REL mélyládákat nem ismerem."
Először nézd meg a RELeket, használtban is nagyon megbízható, nekem is csak ilyenem volt, hangra a legjobb. Se a Velodyne, se a Logan nem tud többet, sőőőőőőőt...
Tűz a HiFi Barlangba, ott meg is hallgathatod őket, vagy esetleg privizd meg muszklismick Szakkollégát, ő mindent tud a RELekről, ha nem tévedek nagyot párat már után is épített, nem kicsit van otthon az audiofil szubok világában.
(A motor miatt nem tudtam frankón idézni, ezer bocs, de ez a lényegen nem változtat :-)))). )
Loganért meg ne adj pénzt.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11038
- Kapcsolat:
Diy Subwoofer
Kapható a hozzávaló kit itthon is? Ha igen, akkor mi az ára?
Igen, a Corg kft-nél.
Diy Subwoofer
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -sub-lada/
Kapható a hozzávaló kit itthon is? Ha igen, akkor mi az ára?
Diy Subwoofer
Még mindig eladó...az alábbi 12" hangszórókhoz való dobozok. Rendkívül kompakt méret....
Érdemes az alábbi olvasni valót megtekinteni....magyar nyelvű..rendkívül színvonalas fordítás...sok műszaki részlet,kiváló hang.
Eladás oka...furnér borítású doboz lett a befutó.....
http://www.corg.hu/pages/rythmikAudio.html
Diy Subwoofer
Tegyél alá kerekeket.
Oké és majd az autó után kötöm. Elég mókásan nézne ki. Meglátnák és vinnének a bicc osztályra és kapnék szép hátúl kötős fehér dzsekit.
Utánfutóra felpakolva viszont elég lassan lehet közlekedni és ez nagy távok esetén kellemetlen.
Diy Subwoofer
A Genelec 7050b mélyládánál nem szeretnék nagyobbat, ami a méretet illeti:
http://www.genelec.com/products/7050b/
Ez a mélyláda H x W x D 410 x 350 x 319 mm.
Bár jobb lenne ennél kisebb méretű.
Sajnos a Martin Logan olyan kb. 450ezer Ft-tül indul, így az ára miatt kiesik.
A REL mélyládákat nem ismerem.
A Genelec újan 250-260ezer Ft a fentebb említett 7050b. Használtan már az ára is belefér. Mltkor olyan 130ezer Ft körül volt 1 eladó.
Volt igen komoly Focal mélyládám, ami nagyon jó volt hangra, de mobilítás terén a megszakadok, ha cipelnem kell (kb. 50kg) és a sok helyet foglalt autóban (kb. 60cm x 45cm x 50cm). Ha nem számítana a méret, akkor megcsinálnám a JBL 2245H mélynyomómból a szobai mélyládát, de az már kisebb fagyasztó láda méretű lenne (kb. 1m x 0,6m x 0,6m), tehát mobilítás terén felejtős.
Tegyél alá kerekeket.
Diy Subwoofer
Ilyen célra a Peerless XXLS 835016-os típusú hangszórója ideális választás lenne. Ez egy 10"-os hangszóró. Csak ennek az áráért szerintem találsz használtan tisztességes aktív mélynyomót (Rel, Martin Logan ugrik be mint kis méretben is utazó márkák).
Ha használtan sikerül hozzájutnod egy ilyen hangszóróhoz (vagy valamelyik régebbi változatához), akkor sokat spórolhatnál. Ez a mérettartomány amiben te gondolkodsz (30*30*30) ez olyan 20-25 literes belső űrtartalmat jelent (a hangszórót és egyéb beépített dolgokat, mint pl merevítések és az erősítő természetesen le kell vonni ebből). Pár centi plusz-mínusszal elég sok litert lehet ugrani felfelé illetve lefelé.
Mi a totál maximum amit meg tudsz engedni? Természetesen külső méretre gondolok.
A Genelec 7050b mélyládánál nem szeretnék nagyobbat, ami a méretet illeti:
http://www.genelec.com/products/7050b/
Ez a mélyláda H x W x D 410 x 350 x 319 mm.
Bár jobb lenne ennél kisebb méretű.
Sajnos a Martin Logan olyan kb. 450ezer Ft-tül indul, így az ára miatt kiesik.
A REL mélyládákat nem ismerem.
A Genelec újan 250-260ezer Ft a fentebb említett 7050b. Használtan már az ára is belefér. Mltkor olyan 130ezer Ft körül volt 1 eladó.
Volt igen komoly Focal mélyládám, ami nagyon jó volt hangra, de mobilítás terén a megszakadok, ha cipelnem kell (kb. 50kg) és a sok helyet foglalt autóban (kb. 60cm x 45cm x 50cm). Ha nem számítana a méret, akkor megcsinálnám a JBL 2245H mélynyomómból a szobai mélyládát, de az már kisebb fagyasztó láda méretű lenne (kb. 1m x 0,6m x 0,6m), tehát mobilítás terén felejtős.
Diy Subwoofer
Ilyen célra a Peerless XXLS 835016-os típusú hangszórója ideális választás lenne. Ez egy 10"-os hangszóró. Csak ennek az áráért szerintem találsz használtan tisztességes aktív mélynyomót (Rel, Martin Logan ugrik be mint kis méretben is utazó márkák).
Ha használtan sikerül hozzájutnod egy ilyen hangszóróhoz (vagy valamelyik régebbi változatához), akkor sokat spórolhatnál. Ez a mérettartomány amiben te gondolkodsz (30*30*30) ez olyan 20-25 literes belső űrtartalmat jelent (a hangszórót és egyéb beépített dolgokat, mint pl merevítések és az erősítő természetesen le kell vonni ebből). Pár centi plusz-mínusszal elég sok litert lehet ugrani felfelé illetve lefelé.
Mi a totál maximum amit meg tudsz engedni? Természetesen külső méretre gondolok.
Diy Subwoofer
Akkor vegyél egy REL-t. Néhány napja a kisebb Sunfire volt az Ebayen, kb 100e Ft-ért tudtam volna megvenni (nálunk 260e), de ott hagytam, mert nem akartam ennyit költeni. Esetleg ez?: http://www.ebay.co.uk/itm/B-K-Gemini-2- ... c1a&_uhb=1
Ha tudnék venni használtan Genelec 8040a hangfalpárt, akkor nem kellene mélyláda, de nem igen akad.
Ha "csak" Genelec 8030a hangfalpárt tudnék venni használtan, akkor jól jönne hozzá 1 használt Genelec 7050b mélyláda is. De erre sem sok esélyt látok, hogy lenne a közeljövőben eladó használtan, jó állapotban.
Lehetőleg jó lenne nem 10"-os mélynyomó fölé menni és olyan kb. 30cm x 30cm x 30cm doboz méret fölé.
Akkor vegyél egy REL-t. Néhány napja a kisebb Sunfire volt az Ebayen, kb 100e Ft-ért tudtam volna megvenni (nálunk 260e), de ott hagytam, mert nem akartam ennyit költeni. Esetleg ez?: http://www.ebay.co.uk/itm/B-K-Gemini-2- ... c1a&_uhb=1
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Diy Subwoofer
Lehetőleg jó lenne nem 10"-os mélynyomó fölé menni és olyan kb. 30cm x 30cm x 30cm doboz méret fölé.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Diy Subwoofer
Egyébként mik a méretkorlátok?
Lehetőleg jó lenne nem 10"-os mélynyomó fölé menni és olyan kb. 30cm x 30cm x 30cm doboz méret fölé. Ezt most csak úgy hasra ütésre mondtam. A Sunfire Junior pl. méret terén igencsak ideális lenne, csak az ára elég súlyos (kb. 360ezer Ft).
Elég nehéz kombináció összehozni a nagyon jó hangminőséget, a kis méretet és azt, hogy mélyre menjen, meg hogy ne legyen igencsak drága, de sajnos ez a cél.
Diy Subwoofer
Egyébként mik a méretkorlátok?
Diy Subwoofer
Hangszóró függő, de nem kell ház bontásra.
A hangminőség a fontos és hogy mélyre menjen a láda, továbbá pici legyen a láda mérete.
Pici és mélyre megy? Ezt csak EQ-val tudod megoldani. Pl egy ilyennel:
http://sound.westhost.com/project71.htm
Másik alternatíva a miniDSP, amibe szinte bármilyen karakterisztikájú EQ-t betölthetsz.