Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1241

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Sziasztok, 
Nem régen kezdtem el Hifi-zgetni.
El tudná nekem magyarázni, hogy a hálózati kábel módosítása hogyan tud javítani a HIFI hangján, egy olyan rendszerben, ahol az egész ház 1.5mm2-es aluvezetékből van? MM-falvezeték! De ismerve a kivitelezőket, még az újépítésű házakban is csak 1.5mm2-es rézkábelt húznak az általános felhasználású helységekbe. Ha erre rakok egy akár 4mm2-es kábelt akkor sem értem, hogy hogyan lesz jobb? Magyarázat lehet, hogy fellélegzik az áram kiérve a szűk keresztmetszetből, és jobban begerjeszti a trafóban a 0,25mm2-es vezetéket!
Van valakinak logikus magyarázata? Vagy mindenkinél közvetlen az órához van kötve a HIFI?

Ezt én sem értem, de mégis így van. Bár elég sok dolgot elő lehetne hozni, amit nem tudnak megmagyarázni okos emberek sem a hifi kapcsán, hogy miért szól jobban mondjuk egy alátét vagy bármi. Az utolsó darab drót talán inkább megszűri a villanyt, vagy kiegyenlít bizonyos hullámokat, szerintem a neten ennek tengernyi irodalma lehet.
Egy biztos: semmilyen hangfalkábelcsere sem változtatott annyit a hifim hangján mint egy kétméteres tűzálló drót a hosszabbítóban egy sima Bals dugóval és filléres elosztóval. És ez egy gagyi drót ráadásul. Uez az órától nyilván még többet jelent.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: memme »

...Semmi extra ha nem hiszed akkor vegyél 3x4 normálisabb kábelt és kösd be az órához csak úgy provizóre és halozzál!...Szerencsére nem egy nagy kiadás ha te csinálod és nagy változás hoz a rendszerben.
Azért ha nem szakember, mindenképpen érdemes legalább megnézetni, itt azért nem babra megy a játék, könnyen lehet baj a hibás villanyszerelésből!

Ebben teljesen igazad van!
Akkor hívjál szakembert aki ért hozzá ha te nem vagy biztos a dolgodban.

De akkor is megéri a véltoztatást.

Más A feleségem arról a dugajrol szokott vasalni is persze amikor nem hallgatok zenét.
Szerintetek az jó bejáratás?

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: nehai »

...Semmi extra ha nem hiszed akkor vegyél 3x4 normálisabb kábelt és kösd be az órához csak úgy provizóre és halozzál!...Szerencsére nem egy nagy kiadás ha te csinálod és nagy változás hoz a rendszerben.
Azért ha nem szakember, mindenképpen érdemes legalább megnézetni, itt azért nem babra megy a játék, könnyen lehet baj a hibás villanyszerelésből!

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: memme »

Sziasztok, 
El tudná nekem magyarázni, hogy a hálózati kábel módosítása hogyan tud javítani a HIFI hangján, egy olyan rendszerben, ahol az egész ház 1.5mm2-es aluvezetékből van? MM-falvezeték! De ismerve a kivitelezőket, még az újépítésű házakban is csak 1.5mm2-es rézkábelt húznak az általános felhasználású helységekbe. Ha erre rakok egy akár 4mm2-es kábelt akkor sem értem, hogy hogyan lesz jobb? Magyarázat lehet, hogy fellélegzik az áram kiérve a szűk keresztmetszetből, és jobban begerjeszti a trafóban a 0,25mm2-es vezetéket!
Van valakinak logikus magyarázata? Vagy mindenkinél közvetlen az órához van kötve a HIFI?

Most ráhibáztál nekem az óráról megy a hifim és klaszisokkal jobba a hangja
Semmi extra ha nem hiszed akkor vegyél 3x4 normálisabb kábelt és kösd be az órához csak úgy provizóre és halozzál!
Na ezt csináltam én is aztán ment fel a padlásra véglegesnek.

Vélaményem szerint nem igazán van értelme addig tápkábelt cserélni amíg vacak hosszabítórol megy a hifi és a hálozat is elavult a házban.De erről sokat lehet vitázni.

Szerencsére nem egy nagy kiadás ha te csinálod és nagy változás hoz a rendszerben.

Smiler
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: -1

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Smiler »

Sziasztok,

2.0: DENON DAC, DIY erősítő/NIVS V3 Full MOD, Tekercshuzal hangfalkábelnek (2x1,5+1x2,5mm2) DIY hangfalak! 5.1: Leredukálva 2.0-ra Hangdobozok=Diplomamunka!
Tápkábelek: 3x1,5MT
Interconnect: 2,5mm2 tekercshuzal Amphenol csatikkal!

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

Mi az a MIG és hol kapható?

Orosz repülőtereken még találsz ,ha be nem zuzták azota őket.

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 89

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Bp. XV.ker
Hm.... nehézkes, inkább hagyjuk!
Köszi a felajánlást és a segítséget!

Üdv,
arsenlupin

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Bp. XV.ker

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Itt-ott felbukkan még az aprókban, rá kell keresni. Régi vadászgépből bontott rádiós drót, sodrott, teflon+selyem szigetelésű vezeték.
Köszi!

Itt bukkant fel utoljára, találsz a topikban képet is róla

MIG

Kipróbálásra tudok adni, csak el kell jönni érte.

Hova is........?

Üdv,
arsenlupin

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Itt-ott felbukkan még az aprókban, rá kell keresni. Régi vadászgépből bontott rádiós drót, sodrott, teflon+selyem szigetelésű vezeték.
Köszi!

Itt bukkant fel utoljára, találsz a topikban képet is róla

MIG

Kipróbálásra tudok adni, csak el kell jönni érte.

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Köszi!

Üdv,
arsenlupin

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: dandesz »

Mondtam, hogy vas :kiraly: A jó múltkoriban egy hétvégét szívatott, mire rájöttem miért szól halkan a ribbonom az új imp.trafóval, a sürgősen vásárolt sodrott rézhuzal bizony rezezett vas volt, és mivel közel került a mágneshez(szekunder) veszteséget okozott a jelben, és emiatt szólt halkan  
Manapság oda kell figyelni, nem minden az aminek látszik. Mágnessel kell drótot venni :taps:

Az télleg :S

mostantol viszek mégnest:D
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

nehaiMi az a MIG és hol kapható?
(Arzachel-t tudom.......)

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Igy van csak egy kis mágnes kell :taps:

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mondtam, hogy vas :baby: A jó múltkoriban egy hétvégét szívatott, mire rájöttem miért szól halkan a ribbonom, az új imptrafóval, a sürgősen vásárolt sodrott rézhuzal bizony rezezett vas volt, és emiatt mivel közel került a mágneshez(szekunder)veszteséget okozott a jelben, és emiatt szólt halkan  
Manapság oda kell figyelni, nem minden az aminek látszik. Mágnessel kell drótot venni

Nem is kell rá dugó, egy mágnessel oda lehet fogatni az erősítőre :taps: :kiraly: :lol!:

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Na, most már jól meg vagyok kavarva............

nehai
Mi az a MIG és hol kapható?
(Arzachel-t tudom.......)

Üdv,
arsenlupin

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Mondtam, hogy vas :kiraly: A jó múltkoriban egy hétvégét szívatott, mire rájöttem miért szól halkan a ribbonom az új imp.trafóval, a sürgősen vásárolt sodrott rézhuzal bizony rezezett vas volt, és mivel közel került a mágneshez(szekunder) veszteséget okozott a jelben, és emiatt szólt halkan

Manapság oda kell figyelni, nem minden az aminek látszik. Mágnessel kell drótot venni :taps:

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Amúgy nem veszek mert van itthon  

meg nézem  mindjárt mennyi vas van benne :taps:

Olyat keress aminek tömör rézvezető a belső ere...Az árnyékolást nem kell használni csakis a belső ereket...Minden mást le kell pucolni róla.De ezekkel csak akkor foglalkozz , ha nem akarsz feleslegesen IC-re költeni 5-6 ezreket...Csodát azért ne várj egyiktől sem.

Ez tömör de vonza a mégnes :kiraly:

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Meg néztem jobban tapad mint egy csavar :taps:

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Eddigi legjobb koax az volt a noname kategóriában, amit a UPC-sek húztak be a kábeltévének, eredeti amerikai drót másfeles belső érrel, képminőségben is és hangban is jó volt.

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Amúgy nem veszek mert van itthon

meg nézem mindjárt mennyi vas van benne :taps:

Olyat keress aminek tömör rézvezető a belső ere...Az árnyékolást nem kell használni csakis a belső ereket...Minden mást le kell pucolni róla.De ezekkel csak akkor foglalkozz , ha nem akarsz feleslegesen IC-re költeni 5-6 ezreket...Csodát azért ne várj egyiktől sem.

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

KOAX kébelből érdemes RCA kébelt csinálni? 
köszi!

Az asszimetrikus bekötés (ér+árnyék) ritkán hoz jó eredményt, amit én kipróbáltam koaxból, azoknál mindnél akkor volt a legjobb ha csak a belső eret használtam, igaz így dupla mennyiség kell. A 75ohmos koaxokkal vigyázni, mert réz már alig akad, rezezett vasból vannak, vagy simán csak vasból, mágnessel menj vásárolni :kiraly:

Köszi a segítséget

Amúgy nem veszek mert van itthon :taps:

meg nézem mindjárt mennyi vas van benne

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

köszi!

Az asszimetrikus bekötés (ér+árnyék) ritkán hoz jó eredményt, amit én kipróbáltam koaxból, azoknál mindnél akkor volt a legjobb ha csak a belső eret használtam, igaz így dupla mennyiség kell. A 75ohmos koaxokkal vigyázni, mert réz már alig akad, rezezett vasból vannak, vagy simán csak vasból, mágnessel menj vásárolni

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

köszi!

Igen van Olyan koax típus ami alkalmas lehet IC-nek...De nagyon kis százaléka...

Miből probáljak meg csinálni?

SATA-ból én is?

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Azért nem olyan rossz az. Te mit javasolnál helyette a fórumtársnak?
Azt, hogy próbálja ki mert csak a saját tapasztalat ér valamit. Szerintem a MIG is jobb tőle, és az pedig csak 2000-2500Ft/méter, még olcsóbb szerelten Arzachel drótja, és csak 8000Ft/m nagyon jó felbontás és dinamika. De mindez lehet rendszerfüggő és ízlés függő is, ezért kell mindenkinek magának kipróbálni.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”