Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
- jano333
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 12
Kábel készités házilag
Tud valaki segíteni , hogy ez a hálózati kábel milyen drótból lehet?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6554
Kábel készités házilag
2273. sor ;]
hálás köszönet KMT!
nem gondoltam volna, hogy ilyen olcsó: 800pénz
Vigyázat, sztem arra még rámegy az ÁFA.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábel készités házilag
Bals dugót hol lehet beszerezni és mi az ára?
A Bricostore-ban is lehet kapni, igaz ott egy kicsit drágább (1300 körül).
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Kábel készités házilag
Miért, mert a bodor kábeleken is ilyen van?
ha még csak ott lenne...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Kábel készités házilag
Miért, mert a bodor kábeleken is ilyen van?
Kábel készités házilag
2273. sor ;]
hálás köszönet KMT!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Kábel készités házilag
...már csak az árra lennék kíváncsi, mert abból a 2millió soros excelből kihámozni elég nehéz
ha valaki tud segíteni, hogy típus alapján melyik a 230V-os hálózati BALS dugó, azt megköszönném! itt a lista:
http://ww2.dl1.hu/webpage/arlista/arlista.xlsx
2273. sor ;]
Kábel készités házilag
Ez mennyiből jött ki?
4-5 ezer forint.
Kár, hogy ilyet nem lehet venni... Énmeg nem vagyok egy nagy villany-ász
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Kábel készités házilag
Hy!Bals dugót hol kapok Pesten uraim,lehetőleg nem nagyker szinten.
Köszi.
Itt.http://ww2.dl1.hu/webpage/eler_bud.php.Nem kell megijedni tőle,hogy csak nagyker-ha csak besétálsz az utcáról ,és kérsz simán adnak 1-2 db-ot is.
...már csak az árra lennék kíváncsi, mert abból a 2millió soros excelből kihámozni elég nehéz
ha valaki tud segíteni, hogy típus alapján melyik a 230V-os hálózati BALS dugó, azt megköszönném! itt a lista:
http://ww2.dl1.hu/webpage/arlista/arlista.xlsx
Kábel készités házilag
Hy!Bals dugót hol kapok Pesten uraim,lehetőleg nem nagyker szinten.
Köszi.
Itt.http://ww2.dl1.hu/webpage/eler_bud.php.Nem kell megijedni tőle,hogy csak nagyker-ha csak besétálsz az utcáról ,és kérsz simán adnak 1-2 db-ot is.
Kábel készités házilag
Kábel készités házilag
Ez mennyiből jött ki?
4-5 ezer forint.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Kábel készités házilag
Én régebben más topkiban írtam, hogy inkább egy ilyen összedobását javaslom...
nem necces a fadobozok alkalmazása ilyen elosztóknál?
Ha belül szigetelt a vezetékezés, akkor nem necces. A fát több rétegben kívül-belül le kell lakkozni, és akkor nem megy bele a nedvesség. Az alkalmazott aljzatok elég jó minőségűek, jobbak, mint 8x8 által zengett régi cuccok. Ha valaki nincs eléggé otthon a villanyászatban, belül inkább ne próbálkozzon a szereléssel, kérjen meg rá mást.
-
Vendég
Kábel készités házilag
Tudva levő dolog, hogy a fa nagyon jó szigetelő villamos szempontból (is)
Másik dolog:
Nem kell dugó!!!
Ha már normális elosztó-hosszabbító a cél, akkor a legjobb megoldás, ha az elosztóból kijövő kábelt arra a hosszra szabdaljuk hogy elérjen a villamos kismegszakító tábláig, és kössük ott direktre be.
Ha erre nincs lehetőség, akkor pedig a konnektor aljzat helyett azaz a helyén kössük direktbe a vezetékre, vagy csavarós forrasztós megoldással, vagy pedig sorkapocs (csoki) segítségével.
Ennél a megoldásnál az időnkénti utánahúzás fontos, főleg ilyen kánikulai idő utáni hirtelen lehűlés esetén.
-
Vendég
Kábel készités házilag
nem necces a fadobozok alkalmazása ilyen elosztóknál?
Kábel készités házilag
Ez mennyiből jött ki?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Kábel készités házilag
-
Vendég
Kábel készités házilag
.......... Engem is érdekelne egy ilyen "audiofilebb" elosztó készítése. .............
Ha "audiofilebb" elosztó készítésén gondolkodik, (és olcsón akarja megúszni) akkor SzVSz. első lépésben gyorsan felejtse ezt a Kontaville-s, meg hasonló minőségű (kivitelű) szerelhető elosztókat és szerezzen be valahol a zsibin, vagy valamelyik intézmény selejtezési raktárából, esetleg a szomszéd padlásáról, stb. egy -Tunerman fórumtársunk által is nagyra becsült és ajánlott- régi alu házas Kontakta típusú elosztót.
Sajnos, nem én jöttem rá, és nem akkor, amikor még fillérekért meg lehetett venni ezeket, mint kiselejtezett példányokat, hanem sokat próbált "öreg rókáktól" hallottam először róla, de kipróbálás után rájöttem, hogy valamit azért csak tudhatnak ezek a "begyöpösödött fejű vének" is.
Ezután pedig már úgy megy a dolog, mint a házépítésnél, ahol szintén a jó alap a legfontosabb, azaz el lehet játszadozni azzal, hogy milyen vezetéket, milyen dugót szereljünk rá.
(Azt már félve merem leírni, hogy a hozzávaló dugók 100Ft/db áron szerezhetők be kis szerencsével a zsibin, és láttam már több olyat is, ahol a készülék tápkábeleinél is lecserélték a kék Bals-okat ezekre a rondaságokra.)
Ja, és nem vagyok érdekelt a használt Kontakta elosztó bizniszben, csak mint vevő, azaz, minden alkalommal, amikor leírom, akkor konkurenciát csinálok magamnak a fellelhető példányok tekintetében, mivel egy hatost még én is szeretnék venni, és lehetőleg nem horribilis áron. Pedig minél többen keressük, annál inkább megy felfelé az ára, ezt tapasztalatból mondom.
Tehát, ha lehet, tartsa titokban, azt, amit itt most önnek írtam.
Kábel készités házilag
Üdv mindenkinek!Sikerült beszereznem egy ilyen Kontaville-s szerelhető aljzatot.
Gondoltam kreálnék egy elosztót sk. Milyen olcsó és jó minőségű kábelt illetve dugót ajánlanátok hozzá?
Mivel nem vagyok egy "pákászmester" , érdekelne mennyire ördöngős művelet egy ilyennek az összeállítása.
Köszi, üdv
Belül ilyen:
dbrnsk, köszi a privit
Ötletek, javaslatok, ... ????
Hali Taky! Hali Mindenki!
Engem is érdekelne egy ilyen "audiofilebb" elosztó készítése. Az új derót és a végén a Bals-dugó tökjó ötlet, de a rézalkatrészeket nem kell megpimpolni a belsejében?
OFFTOPIC:
Az ördöngös rövid Ö mindenhol. Nálunk beszop@tókérdés volt nyelvtanórán, ezért tudom .
-
Vendég
Kábel készités házilag
Dugónak bátran ajánlom a Bals-ot. Kábelnek meg a pirellit, de már érzem, hogy ezt páran nem hagyják majd szó nélkül.
A szerelése nem bonyolult, bár így képről meg nem mondom neked, hogy melyik vezeték hova megy.
CSatlakozom...
-
Vendég
Kábel készités házilag
Dugónak bátran ajánlom a Bals-ot. Kábelnek meg a pirellit, de már érzem, hogy ezt páran nem hagyják majd szó nélkül.
A szerelése nem bonyolult, bár így képről meg nem mondom neked, hogy melyik vezeték hova megy.
Kábel készités házilag
Üdv mindenkinek!Sikerült beszereznem egy ilyen Kontaville-s szerelhető aljzatot.
Gondoltam kreálnék egy elosztót sk. Milyen olcsó és jó minőségű kábelt illetve dugót ajánlanátok hozzá?
Mivel nem vagyok egy "pákászmester" , érdekelne mennyire ördöngős művelet egy ilyennek az összeállítása.
Köszi, üdv
Belül ilyen:
dbrnsk, köszi a privit
Ötletek, javaslatok, ... ????
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
Kábel készités házilag
Köszi, üdv
Belül ilyen:
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
Kábel készités házilag
Üdv mindenkinek!
Sikerült beszereznem egy ilyen Kontaville-s szerelhető aljzatot.
Köszi, üdv