Az elmúlt hetekben volt szerencsém jó pár kábelt és kiegészítőt kipróbálni (gyakorlatilag kategóriákkal jobbakra cseréltem minden elemet, ami a jel továbbításában játszik szerepet), és elég érdekes következtetésekre jutottam. Ezek persze egyénfüggő, szubjektív dolgok, így nem akarom senki kedvét szegni, mégis csak egy hobbiról van szó, aminek a célja az, hogy SZÓRAKOZTASSON.
Van különbség… És fontos is…
De!
Mindenkinek a saját döntése és felelőssége mennyit költ tárgyi dolgokra, amik „boldogabbá” teszik, de mérlegelni kéne, hogy az adott dologra elköltött összeg másba való fektetése nem eredményezne e jobb eredményt. Erre a kérdésre az egyéni válaszom az, hogy: DE, biztosan!
És itt nem csak arra gondolok, hogy egy pont annyival jobb hangsugárzó vagy erősítő mennyivel több érzelmet váltana ki a kábelekre szánt összegből, hanem arra, mi lenne/mi lett volna, ha azt az összeget olyanra fordítanánk, ami valóban sokkal több boldogságot képes adni...
Sokan egy családi nyaralás árát képesek elkölteni egyetlen kábelre?
Vagy:
Mi lenne, ha nem a rendszerünket (vagy magunkat) próbálnánk meg jobbá (elégedettebbé) tenni, hanem azt a személyt tennénk boldogabbá, aki valódi igaz érzelmeket, BOLDOGSÁGOT és SZERETETET képes adni nekünk, és nem mellesleg még el is viseli az enyhén szólva is költséges, úri hóbortnak és sznobizmusnak nevezhető önszórakoztatásunkat?
Jimi Hendrix - Voodoo Child. Egy borzasztóan zajos, régi, sávhatárolt felvétel. Mégis egy laptop beépített hangszóróin keresztül is képes libabőrözésre bírni. Nem kell hozzá bivaly erősítő, csilivili hangfal, flancos kábel… csak annyi, hogy rá legyünk hangolódva. Kedv és érzelmek kellenek hozzá, hogy jobban halljunk. Egyszerűen magát a zenét kell hallgatni és szeretni, nem a kütyüket (főleg nem a kábeleket). Az ideális körülmény a boldogabb lelki állapot, és nem a szoba akusztika vagy a rendszer koherenciája, szinergiája!
Boldogabban minden zene szebben szól (mint ahogy szex előtt, közben alatt is minden zene sokkal szebben szól

)!
Én inkább ezt az utat választom (nem a csillagászati áron mért nüansznyi különbségeket).