Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
FVF avagy csinálj magadnak vásznat
Megtenné valaki, hogy csinál egy hasonló teszképet - mint az enyém lejjeb - a fekete szinezővel tört "vásznáról"?
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.
Holnap veszek festéket matt feketét és
Ne matt feketét, hanem diszperzit szinezőt vegyél. Az is festék, csak oylan tömény izé én higítás nélkül az FVF keretét festettem meg vele (meg a hangfalam elejét a szövet mögött, de az nem látszik, bár tök szép lett )
Köszönöm szépen a segítséget. A fényerőből mennyit veszítek ezzel a szürkítéssel?
Mosmondomhogynemszürkít
Ez csak megtöri a fehérséget, nem is fogod látni...
De próbáld ki, fess egymás mellé mindkettőből és vetíts rá egyszerre
OFFTOPIC:
Látod az avatarom? Muszáj megkérdeznem kétszer, mert amíg nem biztos, addig nem biztos.
Köszönöm szépen.
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Köszönöm szépen a segítséget. A fényerőből mennyit veszítek ezzel a szürkítéssel?
Mosmondomhogynemszürkít
Na ezt én is kipróbálom.
Amit festettem az szinte hófehér, matt vakító fehér. Gondolom az nem túl jó. Holnap veszek festéket matt feketét és szépen megtöröm a fehéret.
Most még a felület izgat... ,
Be tudna valaki szúrni egy képe egy vászonról? Mármint az érdességéről ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Mosmondomhogynemszürkít
Úgy, hogy fekete szinezőt teszel a fehér festékbe. Nem sokat, egy vödörbe legfeljebb 2 kanálnyit, (olyan evőset) és ettől a fehér nem lesz szürkébb, de jobban töri majd a fényt.
Üdv!
Köszönöm szépen a segítséget.
A fényerőből mennyit veszítek ezzel a szürkítéssel?
Megtennéd, hogy leírod, ezt hogyan kell?
Úgy, hogy fekete szinezőt teszel a fehér festékbe. Nem sokat, egy vödörbe legfeljebb 2 kanálnyit, (olyan evőset) és ettől a fehér nem lesz szürkébb, de jobban töri majd a fényt.
Festő trükk amúgy, mert ha egy alapból nem egyszinű felületett (régi csiricsáré festés) kell átfesteni, akkor sima fehérrel 6x is nekimehetsz, még mindíg át fog ütni rajta a minta. Ha először lefested citromsárgával, és utána egy réteg fehérrel, akkor tökéletes lesz. A sárga helyett jó a feketével szinezett fehér, bár oda több kell...
- Khaosz
- V.I.P.
Mása kára: vissza kellett volna olvasni.Az MDF-nek két baja van, vagy 3. Egyrészt drágább, mint a forgácslap, másrészt nem elég érdes. Sőt, túl sima. Harmadrészt tán még nehezebb is.
Az érdesség pont azért kell, hogy jobb legyen a fényvisszaverési szöge, valamint jót tesz a kép minőségének. A gyári vászon se tükörsima.
Ha cérnás hengerrel fested, akkor érdesebb lesz a felülete. A szivacshengert inkább lakkokhoz használják, vagy oda, ahol kifejezetten sima felület kell.
A festéknél nem az a lényeg, hogy minél fehérebb legyen, mert ez csak a fényerőt növeli, ami mozinál nem jó. Olyan kell, ami a feketét mélyíti, tehát javítja a kontrasztot. Ha a fekete feketébb lesz, mint amennyire a fehéret sötétíti, akkor nő a kontraszt, tehát jobb.
Hmm,
akkor az utolsó réteget cérna hengerrel festem fel. Megpróbálom kicsit érdesíteni.
Az MDF nem sokkal drágább. 1700ft volt négyzetmétere nem vészes.
Szóval akkor bátran érdesíthetem?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
A festéknél nem az a lényeg, hogy minél fehérebb legyen, mert ez csak a fényerőt növeli, ami mozinál nem jó. Olyan kell, ami a feketét mélyíti, tehát javítja a kontrasztot. Ha a fekete feketébb lesz, mint amennyire a fehéret sötétíti, akkor nő a kontraszt, tehát jobb.
Üdv!
Megtennéd, hogy leírod, ezt hogyan kell?
Mása kára: vissza kellett volna olvasni.
Az MDF-nek két baja van, vagy 3. Egyrészt drágább, mint a forgácslap, másrészt nem elég érdes. Sőt, túl sima. Harmadrészt tán még nehezebb is.
Az érdesség pont azért kell, hogy jobb legyen a fényvisszaverési szöge, valamint jót tesz a kép minőségének. A gyári vászon se tükörsima.
Ha cérnás hengerrel fested, akkor érdesebb lesz a felülete. A szivacshengert inkább lakkokhoz használják, vagy oda, ahol kifejezetten sima felület kell.
Üdvözlettel: Lex
ahogy elnézem a képeket a hófehér nem a legjobb igaz? Érdemes lenne megtörni a fehéret valamilyen színnel ? Gondolom a fekete vagy az ezüst jöhet szóba. Na már most az a kérgés, hogy milyen arányban ,,,
A festésem matt fehét, de HÓ fehér, mit az A4-es papír. Nem tudom okoz ez gondot majd
Sajnos amint az én esetem is mutatja, nem éri meg a fáradtságot ill. a ráfordíott lóvét... Pedig (kissebb) csodát vártam az ezüsttől (és 4500 pénzembe került ). A fekete valószínűleg még rosszabb választás...
Ha "tudományos módszerekkel" a lenti szürkeskála közepét (az ezüst részt) lejjeb mozditom 1 skálányival, akkor kb. megkapom a fehér felületre vetített képet. Abban szetintem megegyezhetünk, hogy a két fehér (ongrofoam - A/4) felület egyenértékű...
Lényegében 8-10%-nyi fényveszteséget sikerült csak elérnem... :kiraly:
A színeket már nem ilyen egyszerű "mérni"...
Megmondta a besenyőpistabácsi is, hogy buta ember saját, okos meg a Mása kárán tanul!
Tehát, ha nem hotspot-os ne piszkáld!
- Khaosz
- V.I.P.
Felteszek egy teszképet az ezüst-mix eredményemről, bár legutóbb senkit nem hatott meg a dolog. Felragasztottam egy fehér a/4-est öszehasolításképp, az elég közel áll a fehér festett latexhez... Véleményem szerint igen komoly a kontrasztnyereség.
Érdekes.
Jó lenne látni milyen a fehér ezen a felületen.
Nem tudnál fotót csinálni magáról a vászonról is, úgy hogy mellé van téve egy fehér vászonhoz hasonló színű felület?
Meg csinálhatnál tesztképet nagyobb fehér felülettel, hogy jobban lehessen látni a különbséget.
Itt egy pár kép, még engem is meglepett egy kicsit az eredmény, mert jobbat vártam.
Sajnos úgy tűnik nagyrészt csak sötétiteni sikerült a képen... bár az tény, hogy kellemesebb a szemnek, főleg hosszútávon...
Lehet, hogy kezdek gyüjteni dlp-re... :kiraly:
bal oldal ongrofoam, közte FVF, jobb oldal fehér a/4
ahogy elnézem a képeket a hófehér nem a legjobb igaz? Érdemes lenne megtörni a fehéret valamilyen színnel ? Gondolom a fekete vagy az ezüst jöhet szóba. Na már most az a kérgés, hogy milyen arányban ,,,
A festésem matt fehét, de HÓ fehér, mit az A4-es papír. Nem tudom okoz ez gondot majd
- Khaosz
- V.I.P.
És a felület minősége.
Nem kéne érdesebbnek lenni? Elég homogén,,,
- Khaosz
- V.I.P.
Itt a táblám amit festettem
Majd jön rá a merevítő keret 160cm széles. A tábla 200cm-es az anyaga 12mm-es MDF. Hát remélem nem fog a 20cm-es lelógástól a tábla széle vetemedni egy idő után.
DLP rulez
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
Felteszek egy teszképet az ezüst-mix eredményemről, bár legutóbb senkit nem hatott meg a dolog. Felragasztottam egy fehér a/4-est öszehasolításképp, az elég közel áll a fehér festett latexhez... Véleményem szerint igen komoly a kontrasztnyereség.
Érdekes.
Nem tudnál fotót csinálni magáról a vászonról is, úgy hogy mellé van téve egy fehér vászonhoz hasonló színű felület?
Meg csinálhatnál tesztképet nagyobb fehér felülettel, hogy jobban lehessen látni a különbséget.
Itt egy pár kép, még engem is meglepett egy kicsit az eredmény, mert jobbat vártam.
Sajnos úgy tűnik nagyrészt csak sötétiteni sikerült a képen... bár az tény, hogy kellemesebb a szemnek, főleg hosszútávon...
Lehet, hogy kezdek gyüjteni dlp-re...
bal oldal ongrofoam, közte FVF, jobb oldal fehér a/4
- Khaosz
- V.I.P.
ez jó lenne!
Szerintem nagyon nehéz megitélni fénykép alapján nem ?
- Khaosz
- V.I.P.
Na nekem meg megszáradt az első réteg.
Én szerintem jó lesz.
Teljesen bemattult.
Azt hiszem ez lesz a végleges, mert nem láttam a diszperzit és a festék között szemre különbséget.
Ja és nagyon könnyű vele festeni.... majd elválik..
ez jó lenne!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Érdekes.
Felteszek egy teszképet az ezüst-mix eredményemről, bár legutóbb senkit nem hatott meg a dolog. Felragasztottam egy fehér a/4-est öszehasolításképp, az elég közel áll a fehér festett latexhez... Véleményem szerint igen komoly a kontrasztnyereség. Azóta vettem olcsón egy nd2 szűrőt is, ami szintén sokat segített évezhetőbbé tenni a minőséget. (hoya 58mm, 5300+1500futár... ha valakinek szüksége van a webshop címére akkor megírom azt is, egyébként nem csinálok ingyenreklámot.)
Azt hittem viccelsz, de látom komolyan gondolod!
- ha elkezded merevíteni a nagy hullámokból sok kis hullámot csinálsz.
- az összes diszperzós/latex festék vizes higítású, az oldószeres festékek többnyire nem adnak olyan matt felületet.
- pont azért kezd el vetemedni, hullámosodni, mert nem egyenletesen szívja a nedvességet minkét oldalon, még egy száraznak mondott lakótelepi lakásban is mint a miénk.
(Tudom miről beszlélek, asztalos voltam 9 évig, fényeztem bútorfrontot is egy párszáz négyzetmétert... nem kioktatni akarok senkit, segíteni próbálok, de ezt veheted "szakvéleménynek" is. Mondjuk ez nem zárja ki azt sem, hogy igazad van és neked sikerülhet...)
biztos igazad van, nem is akarok ezzel vitatkozni...
Freemil csinált ilyet, ha erre jár kíváncsi lennék azért a véleményére!
LINK
Nos, a nyári nagy melegben amikor még a levegő páratartalma is nagyobb (gondolom), valóban hullámosodott a 4mm vastag lemez, észrevehető, bár még nem zavaró.
Úgyhogy, inkább a vastagabb butorlapot javaslom mindenkinek, aki időtálló megoldást akar.
- Khaosz
- V.I.P.
Na ma elhoztma a táblát.
Az első réteg festése megtörtént hengerrel.
Mint mondjak a festés rendkívül egyszerű volt. A felület is sima maradt, viszont majd holnp kiderül, de szerintem nem elég matt a felület. Lehet a másik oldalt diszperziós festékkel kell festenem
- Khaosz
- V.I.P.
HAli,
majd meglátom. Mivel gondolom, akkor jön fel a festék, ha nem tapad megfelelően a felülethez és a ragasztócsik felszedi. Kipróbálom ezt a festéket mást nem tudok mondani. Elméletileg jobb a tapadóképessége mint diszperzósnak. Hogy milyen felületet ad azt nem tudom, ezért is vettem csak 0,75 litert.
Lacy rakott be anno képet a feketére festett maszkolásról
közben megtaláltam:
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.