Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

3 utas Beyma nagymonitor

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: kalmi »

...csak éjjel alvás közben megszoktad és azért hallod jobbnak:-D

Ha nem is alvás közben szokta meg, de kipihent aggyal még egyes fosabb hangú dolgok is tudnak egész "jól" szólni, míg fáradt, zsibongó fejjel a legkorrektebb rendszer is lehet olyan idegesítő, hogy pár perc után kikapcsolod. Én legalábbis így működöm.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Milyen a váltó a közép előtt?

Csillapított 2. rendű, 500 és 4.000 Hz töréspontokkal.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Bármi lehetséges.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1023

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: csövi »

A középsáv alsó vágásának meredekségén még csiholok, mert van ott egy randa púp, de kukorékolás alatt nem ilyen problémát értettem. Egyszerűen nagyon nyers még a hang, ami ma reggelre sokat javult.

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: muvimi »

A középsáv alsó vágásának meredekségén még csiholok, mert van ott egy randa púp, de kukorékolás alatt nem ilyen problémát értettem. Egyszerűen nagyon nyers még a hang, ami ma reggelre sokat javult.

Milyen a váltó a közép előtt?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

400 és 800 között valóban "kiemelős" jellege van az átvitelnek, és ez pont az a sáv, amitől kukorékolós, kissé orrhangú tud lenni egy doboz.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

3 utas Beyma nagymonitor

400 és 800 között valóban "kiemelős" jellege van az átvitelnek, és ez pont az a sáv, amitől kukorékolós, kissé orrhangú tud lenni egy doboz.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Nekem inkabb az a gyanum, hogy a kukorekolos jelleg az atvitel jellegzetessege es nem a kabelek, forrasztasok okozzak. Latszik, hogy a kozeptartomany felé emelkedik az atvitel. Ez bizonyos korulmenyek kozott siman okozhat kukorekolos jelleget.
Egyebkent azt a jelenseget amit "lenyugvasnak" hivsz en sokkal inkabb a hangzashoz valo hozzaszokasnak neveznék. Jo lenne egy teljes frekimenetet latni a kozel es tavolteri meresek megfelelo osszegzese utan amirol aztan tobbet lehetne elmélkedni ...

Hm... hol látsz középtartomány felé emelkedő átvitelt?

A "lenyugvásról" írt sorodban szerintem is sok igazság van, nagy szerepe van benne a személyes megszokásnak, de szerintem maguk a készülékek is képesek ilyen jelenséget produkálni. Nagyjából most jutottam abba a stádiumba, hogy a méréseknek már kisebb szerepük lesz, inkább a saját hallás utáni finomítás következik, leginkább a szintek beállítása.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: lamalas »

... Persze még csúnyán kukorékol a sok bejáratlan alkatrész, kábel és forrasztás miatt, de a hétvégére lenyugszik szerintem, aztán jön a nyúzópad, azaz sok-sok muzsika...

Nekem inkabb az a gyanum, hogy a kukorekolos jelleg az atvitel jellegzetessege es nem a kabelek, forrasztasok okozzak. Latszik, hogy a kozeptartomany felé emelkedik az atvitel. Ez bizonyos korulmenyek kozott siman okozhat kukorekolos jelleget.
Egyebkent azt a jelenseget amit "lenyugvasnak" hivsz en sokkal inkabb a hangzashoz valo hozzaszokasnak neveznék. Jo lenne egy teljes frekimenetet latni a kozel es tavolteri meresek megfelelo osszegzese utan amirol aztan tobbet lehetne elmélkedni ...

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Szépen megizzadtam a váltóval. A pletykák nem alaptalanok, nagyságrendekkel melósabb a feladvány, mint egy mezei 2 utas doboz. Az elmúlt 2 napban 4 verziót élt meg a keresztváltó, míg ma estére egy olyan állapothoz jutottam, ami mérve és hallgatva is tetszik, de persze még nem tökéletes. A szoftveresen tervezett v0.9 után már a v0.96 verziónál tartok, ami az alábbiakat produkálja.

Teljes frekvencia válasz, illetve a középső és felső sáv átvitele, amiből látszik a váltó működése is:

A teljes fázismenet és a 3. felharmonikus torzítás (ezek a görbék különösen tetszenek):

A torzítás főleg az alsó szekcióban tetszik, ahol a kisebb motorok már szépen felmennek 1 % fölé. A dobozt hallgatva nagyjából elégedett vagyok, igazi nagyfiús, izmos, plasztikus, higgadt, de mégis eleven hangzást produkál, pont azt, amit a korábbi kisebb hangszórós hangsugárzóim nem tudtak és amiért ez a project elindult. Persze még csúnyán kukorékol a sok bejáratlan alkatrész, kábel és forrasztás miatt, de a hétvégére lenyugszik szerintem, aztán jön a nyúzópad, azaz sok-sok muzsika...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Szerintem csak peched volt. Én a hétvégén rendeltem a hangszórókat ma már úton van. Ami nincsen raktáron arra valóban sokat kell várni.

Nem ilyen egyszerű a történet. December elején rendeltem, akkor 3 hetet mondtak a hiányzó alkatrészek beszerzésére, a raktáron lévőket nem küldték el külön. Aztán megjöttek a hiányzó darabok, de közben más fogyott ki a készletből, érthetetlen módon nem foglalták le nekem, ezért ismét nem küldtek semmit. Régebben ezt nem így csinálták. Ősszel rendeltük Hifis váltójának alkatrészeit, az is két csomagban érkezett, külön küldték, ami raktáron volt és pár héttel később a hiányzóakat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Mondtam...

Emlékszem, de még soha nem jártam így velük. Sajnos bejött, amit mondtál.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

3 utas Beyma nagymonitor

Vannak még csodák... A keresztváltó 7 hete rendelt alkatrészei ma megérkeztek a Europe Audiotól, miután a 4. reklamáló levelemet már közvetlenül az igazgatónak írtam.

Mondtam...

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 437

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: theo »

Vannak még csodák... A keresztváltó 7 hete rendelt alkatrészei ma megérkeztek a Europe Audiotól, miután a 4. reklamáló levelemet már közvetlenül az igazgatónak írtam. Érdekes módon az akkor még zero készlettel jelölt példányokat is feladták még aznap csütörtökön, szóval valami zavar lehet a cégnél. Nagy csalódás ez nekem, mert éveken át teljesen meg voltam elégedve velük, legalább 10x rendeltem már tőlük és semmi probléma nem volt soha. No de túl vagyunk rajta, a héten már össze tudom szerelni a v0.95 váltót, kis szerencsével februárban eljutok az 1.0 verzióhoz is.

Időközben megérkeztek a fekete csavarok és a Fodesz által gyártott alátétek és tüskék is, amiken állni fog a doboz és az állvány is, szóval a külső megjelenés is megkapja végső formáját a héten. A hangszórókban van már kb 200 óra és még egy szedett-vedett váltóval is szeretem a hangjukat, de igazi képességüket csak a hétvégén fogják megmutatni.

Szerintem csak peched volt. Én a hétvégén rendeltem a hangszórókat ma már úton van. Ami nincsen raktáron arra valóban sokat kell várni.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: bege »

Biztos összejön. Hiszen, nem akárki csinálja. Alig várom, hogy hallhassam. Ezt már, mondtam egy párszor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Vannak még csodák... A keresztváltó 7 hete rendelt alkatrészei ma megérkeztek a Europe Audiotól, miután a 4. reklamáló levelemet már közvetlenül az igazgatónak írtam. Érdekes módon az akkor még zero készlettel jelölt példányokat is feladták még aznap csütörtökön, szóval valami zavar lehet a cégnél. Nagy csalódás ez nekem, mert éveken át teljesen meg voltam elégedve velük, legalább 10x rendeltem már tőlük és semmi probléma nem volt soha. No de túl vagyunk rajta, a héten már össze tudom szerelni a v0.95 váltót, kis szerencsével februárban eljutok az 1.0 verzióhoz is.

Időközben megérkeztek a fekete csavarok és a Fodesz által gyártott alátétek és tüskék is, amiken állni fog a doboz és az állvány is, szóval a külső megjelenés is megkapja végső formáját a héten. A hangszórókban van már kb 200 óra és még egy szedett-vedett váltóval is szeretem a hangjukat, de igazi képességüket csak a hétvégén fogják megmutatni.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: Klang »

Karácsonyi látkép...

Bocsánat a világító csavarok miatt......

Na jó most kivételesen......

Gratula szépek lettek!

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: blattida »

Karácsonyi látkép...

Bocsánat a világító csavarok miatt, még nem jöttek meg a végleges példányok, ahogy a keresztváltó néhány alkatrésze sem, így jelenleg csak csökkentett módban tudok muzsikálni, de már így is szó szerint mellbevágó élmény.

Világító csavarokkal is nagyon pofásak ezek a dobozok!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Karácsonyi látkép...

Bocsánat a világító csavarok miatt, még nem jöttek meg a végleges példányok, ahogy a keresztváltó néhány alkatrésze sem, így jelenleg csak csökkentett módban tudok muzsikálni, de már így is szó szerint mellbevágó élmény.

Nagyon csinos! A mérések alapján a középtartomány töklineáris (nekem), a 2 ünnep között jól járasd be, aztán Boldog 2013-at!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

3 utas Beyma nagymonitor

Nagyon jól mutat!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Karácsonyi látkép...

supermono
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: supermono »

Remek asztalos munka és design! (többiről nem mondok véleményt mivel azokhoz nem értek)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Ehhez csak gratulálni tudok! Kíváncsi leszek a végeredményre!
A "rosszakaróval" valóban nem érdemes foglalkozni, hiszen korrekt érvelést nem írt, sőt semmi alternatíváról nem beszélt, így marad üres pufogás amit írt, amíg a fórumon volt egyáltalán...

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: blattida »

Nagyon szép lett.
Azt nem tudod véletlenül, hogy mekkora teljesítményű lézerrel gravírozták?
Az ismerősömnek 0.5W lézere van azzal meg lehet oldani ezt?

Köszi

Sajnos 0.5 w teljesítmény kevés ehhez, legalább ennek a tízszeresére lenne szükség.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Szép és elegáns terminál, külön tetszik, hogy a gyártó felirata is szerepel rajta : "Fapaci/Bege"

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”