Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: judas545 »

Köszi, benézek itthon(Debrecen) valami boltba ahol lehet. Csak egy példa, ha 3 vezető kábelt belehúzom egy zsugorcsőbe és utánna egy ilyesmi hasisnyát ráhúzok az elég a szigetelésnek? Vagy kovibali is említette a szilikoncsövet, akkor vezető szál ezeket zsugorcsőbe-szilikoncső-harisnya. Kicsit sokat kérdezek de inkább biztonságos legyen

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

...Én is akarok készíteni, a szigetelést viszont nem tudom, hogy is lehetne jól megcsinálni... A szigeteléseket (itt most a külső harisnyára gondolok), hajókötélből lehet a legkönnyebben szerezni. A hajókötelek kialakítása péyan, hogy a belső teherviselő szálakat egy esztétikus kis harisnya fedi. Ezeket elég könnyen el lehet választani egymástól. A Budai Auchan előtt a Szentendrei úton van egy hajós áruház ott elég olcsón kb. 250 Ft/méter áron be lehet szerezni. A választék nagy, ha 50 féle kialakítású, árú kötél nincs, akkor egy sem.  
Kb. így néznek ki. Létezik belőle műanyag és pamutos is.

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Milyen kábel lenne az ideális ha nem a tűzkábel? Azért kérdezem mert Debreceni vagyok és itt kellene beszereznem ha tudom.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Az van a Kácsánál is....De bármilyen elektronikai boltban megkapod ezeket sztem...

Köszi.
Miért nem kérdeztem rá a Kácsában, mikor a harisnyát vettem?
Na mindegy, majd körbenézek hol lehet venni m-re...
Üdv

UPSakku.hu

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem megvan szinte minden az elosztómhoz.
Elosztó, tűzálló, Bals dugó, szilikon cső, harisnya. Esetleg még zsugorcső kellene.
Tényleg, Pesten hol érdemes vásárolni zsugorcsövet?
Előre is köszi.

Üdv

Az van a Kácsánál is....De bármilyen elektronikai boltban megkapod ezeket sztem...

kovibali
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Nekem megvan szinte minden az elosztómhoz.
Elosztó, tűzálló, Bals dugó, szilikon cső, harisnya. Esetleg még zsugorcső kellene.
Tényleg, Pesten hol érdemes vásárolni zsugorcsövet?
Előre is köszi.

Üdv

UPSakku.hu

Vendég

Kábel készités házilag

Én a tűzkábelt annyira nem favorizálom, próbáltam én is, a gyári tyúkbéltől jobb, de nem az igazi...

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Üdv!

Engem érdekelne, hogy miből készítetted a tápkábeleid. Én is akarok készíteni, a szigetelést viszont nem tudom, hogy is lehetne jól megcsinálni. Én tűzkábelre gondoltam és Bals dugóra.

Egy pár kép a saját kábelekről...Látom megy a DIY másoknál is ..

Vendég

Kábel készités házilag

Egy pár kép a saját kábelekről...Látom megy a DIY másoknál is ..

Vendég

Kábel készités házilag

Ilyen Schurter IEC-t tud valaki szerezni?

Az aláírásomban katt. a Schurterre:))

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: nbalazs »

A Bals dugvilla emlékeim szerint négy kvadrátig jó, Mennekesbe viszont a hatos is lazán belemegy, a pattintós kábelrögzítőt viszont jól oda és körbe kell ragasztózni, mert nem ilyen viszonylag merev és vastag kábelhez tervezték. A Schurter IEC-be szintén beköthető a hatos. A vastag kábelt ragasztóval javallott belerögzíteni, továbbá ki kell venni a törésgátlót.

Ilyen Schurter IEC-t tud valaki szerezni?
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Én szívesen várok javaslatokat , ki mit készített milyen tapasztalata van. Igaz végigolvastam az összes hozzászólást, de nem sikerült dönteni

Vendég

Kábel készités házilag

Én kísérletezgetek is ha van több alternatíva.

Az jó ötlet, mert a legtöbb kábelről megoszlanak a vélemények, tehát neked kell majd döntened, melyik tetszik jobban. (:

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Mindenképpen kell a kettős szigetelés!

A tűzálló nem tudom, milyen ilyen célra, nekem mindenesetre a pirelli bevált. Ezzel még pepecselni sem kell. Csak elég merev.

Az nem lenne baj, hogy merev csak jó legyen. Én kísérletezgetek is ha van több alternatíva.

Vendég

Kábel készités házilag

Sziasztok!

Hálózati elosztó tápkábel cseréjén gondolkodom. Úgy láttam itt mindenkinek a Bals a befutó dugó. Milyen kábelből érdemes megcsinálni szerintetek? Én gondoltam fonott tűzkábelre is...
de milyen átmérő is legyen? Kábelek között gyári szigetelésen kívül legyen valami vagy sem...
Sokan sokféle módszert írt csak én nem jutottam fejben a végére.

Minden ötletet szívesen várok!

Mindenképpen kell a kettős szigetelés!

A tűzálló nem tudom, milyen ilyen célra, nekem mindenesetre a pirelli bevált. Ezzel még pepecselni sem kell. Csak elég merev.

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Ezek szerint nem csak nálam van dilemma.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Sziasztok!

Hálózati elosztó tápkábel cseréjén gondolkodom. Úgy láttam itt mindenkinek a Bals a befutó dugó. Milyen kábelből érdemes megcsinálni szerintetek? Én gondoltam fonott tűzkábelre is...
de milyen átmérő is legyen? Kábelek között gyári szigetelésen kívül legyen valami vagy sem...

Detto ebben a cipőben vagyok én is.
2,5-ös tűzállóból csinálnám és érdekelne mi kerüljön rá. 3 ér finoman összeteker és szilikon csőbe dugjam?
Üdv

UPSakku.hu

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Sziasztok!

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Szépen alakul!Tudható a várható ár/db?

Elkészültek! Nagyon szépen forrasztható az aranyozásnak köszönhetően. http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... rintkezok/

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Gali »

Üdv!
Érdemes lenne-e egy H/K AVR 7000 hálózati kábelén a dugvillát lecserélni? Esetleg az egész kábelt? Szerencsére nem a vékonyka 'lámpazsinór'. Illetve vajon milyen összekötőt lehetne csinálni méréstechnikábán használatos madzagonból? Gonlok itt szkópzsinórra, egyéb rf müszerösszekötő kábelekre.
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: underattack »

Egyelőre elkészült egy furutech 3X2,5mm2-es vezetővel rendelkező kábellel szerelt, bals dugós, aranyozott kácsa iec-s low-cost cucc, de egyelőre a valhalla jobban tetszik, de hát ugye az már be van járatva, ez meg még nincs...ha bejáratás után hoz akár csak hasonló szintet, akkor már megérte építeni...

kábelre még mindig szívesen fogadok javaslatot (forgalmazó elérhetőséggel leginkább)

Vendég

Kábel készités házilag

Nekem a balsba belement a 12 mm átmérőjű vezeték...

Akarod mondani, kábel... azzal valóban nincs gond, egyiknél se. A kvadrát-szám a tényleges vezető, tehát a fém keresztmetszete mm2-ben-

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: underattack »

köszi a válaszokat.
arra esetleg van tippetek, hogy nagy tisztaságú kábeleket hol lehet venni (Bp.)
Kácsán kívül, mert az ő kínálatukkal már tisztában vagyok...
ill. bármilyen kábel javaslat?

köszi

Vendég

Kábel készités házilag

Nekem a balsba belement a 12 mm átmérőjű vezeték...

Vendég

Kábel készités házilag

Sziasztok,

tudja esetleg valaki, hogy a Bals Typ73 mekkora kábel fogadására alkalmas?
most tervezek néhány tesztkábelt összerakni...
ti milyen kábelekkel próbálkoztatok? én egy furutech-es (kácsa) és egy pirellis (penna) kábelt már nagy valószínűséggel össze fogok rakni...
esetleg más kábeljavaslat??

köszi előre is!

A Bals dugvilla emlékeim szerint négy kvadrátig jó, Mennekesbe viszont a hatos is lazán belemegy, a pattintós kábelrögzítőt viszont jól oda és körbe kell ragasztózni, mert nem ilyen viszonylag merev és vastag kábelhez tervezték. A Schurter IEC-be szintén beköthető a hatos. A vastag kábelt ragasztóval javallott belerögzíteni, továbbá ki kell venni a törésgátlót.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”