Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Sziasztok!meg tudná valaki mondani hogy a kábeleken a bekötési irány jelölése mennyire egységes a külömböző gyártóknál?esetleg van egy elfogadott"szabvány"amit mindenki elfogad?Csak azért kérdem mert sokszor olvasni egymásnak teljesen ellentmondó filozófiákat.

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

100e-ért már lehet kapni 2300W-os áramfejlesztő aggregátort - és arról tuti nem jön hálózati zavar..
Dinamika se nagyon. A váltóáram terhelésfüggő frekije és feszültsége csodálatos lehet.
Értem én, hogy csak 100eFt az aggregátor, de mitől forog???

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

Szóval tápkábel (finoman fogalmazok nehogy otml fórumtárs megint kiakadjon és anyázni kezdjen)
Szerintem erősen rendszerfüggő is.
Mivel valóban a második lehető legrövidebb derót az áram vezetésében, így elég kicsi a jelentősége a többi hosszhoz képest. Az elvakult kábelesek most majd aszogyák, hogy de ez a másfél méter illeszti majd a szar zavaros hálózathoz, ami a konnektorban érkezik vagyis végződik, sőőőt még a jó kábel ezeket a zavarokat szűri is, ami szerintem méretes marhaság.
A jó hálózati kábel árából meg a hifi egyéb komponenseit fejlesztve sokkal eredményesebb és hallhatóbb javulást lehet elérni.
Tehát mielött beleölsz 100e ft-ot egy hálózati kábelbe, érdemes azon eltöprengeni, hogy ennyit rászánva az egyéb részekre, sokkal !!! hallhatóbb változást kapsz végeredményben.
Ha majd a rendszer abba a magasságba ér, ahol nem téma egy 100e-s vagy még drágább tápkábel, vagy IC akkor már érdemes próbálni.
Amúgy meg léteznek fali minőségi és 6-os vezetéket is fogadni tudó aljzatok szó.. elég drágák azok is de lehet cserélni ott is minőségire.

Ez pl Furutech és úgy 18e pénz darabja

100e-ért már lehet kapni 2300W-os áramfejlesztő aggregátort - és arról tuti nem jön hálózati zavar, mivel azt csak én használom (hacsak én nem küldök be valamivel interferenciát)

supermono
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: supermono »

Köszönöm a hozzászólásokat.
Akkor egyenlőr biztosan nem ezen a téren kezdem a fejlesztést.

Vendég

Kábel készités házilag

És? Az az ő dolga (illetve, hogy mit érzel az a tied). Nem is baj, ha nem megy vakul minden ilyen dolog után, hanem inkább gondolkodik.

Azokon a hang "közlekedik", úgyhogy az érv eleve rossz.

Kissé félre értetted a mondandómat...NA de sebaj

Vendég

Kábel készités házilag

Nem feltétlenül drágák. Aki keres, talál. Nem is akármilyet.

Biztos de én csak ezeket ismerem

Vendég

Kábel készités házilag

Amúgy meg léteznek fali minőségi és 6-os vezetéket is fogadni tudó aljzatok szó.. elég drágák azok is
Nem feltétlenül drágák. Aki keres, talál. Nem is akármilyet.

Vendég

Kábel készités házilag

...........
Amúgy meg léteznek fali minőségi és 6-os vezetéket is fogadni tudó aljzatok szó.. elég drágák azok is de lehet cserélni ott is minőségire.

Ennél már csak az a jobb, ha külön dedikált ösvény megy a Hi-Fi-hez, egy külön csak arra használt kismegszakítótól. Ennyi sok pénzből pedig már egy ilyen ösvény is kiépíthető, és szerintem sokkal többet hoz a konyhára, mint egy ilyen aljzat, ráadásul, ott már nem is másfél méter kábelről beszélünk.
Persze, mindez szigorúan SzVSz.

.

Vendég

Kábel készités házilag

Szóval tápkábel (finoman fogalmazok nehogy otml fórumtárs megint kiakadjon és anyázni kezdjen)
Szerintem erősen rendszerfüggő is.
Mivel valóban a második lehető legrövidebb derót az áram vezetésében, így elég kicsi a jelentősége a többi hosszhoz képest. Az elvakult kábelesek most majd aszogyák, hogy de ez a másfél méter illeszti majd a szar zavaros hálózathoz, ami a konnektorban érkezik vagyis végződik, sőőőt még a jó kábel ezeket a zavarokat szűri is, ami szerintem méretes marhaság.
A jó hálózati kábel árából meg a hifi egyéb komponenseit fejlesztve sokkal eredményesebb és hallhatóbb javulást lehet elérni.
Tehát mielött beleölsz 100e ft-ot egy hálózati kábelbe, érdemes azon eltöprengeni, hogy ennyit rászánva az egyéb részekre, sokkal !!! hallhatóbb változást kapsz végeredményben.
Ha majd a rendszer abba a magasságba ér, ahol nem téma egy 100e-s vagy még drágább tápkábel, vagy IC akkor már érdemes próbálni.

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: maes »

Nem kérdezősködni kell, mert némi hitetlenkedést érzek a kérdés mögött

És? Az az ő dolga (illetve, hogy mit érzel az a tied). Nem is baj, ha nem megy vakul minden ilyen dolog után, hanem inkább gondolkodik.

Miért jobb ha más az IC, miért jobb ha más a hangfalkábel? NA ugyan ezért jobb a hálózati csere után is,

Azokon a hang "közlekedik", úgyhogy az érv eleve rossz.

Vendég

Kábel készités házilag

Érdeklődöm (bár lehet rossz topicban), hogy mi értelme van a tápkábel cserének?

Mármint az érdekel, hogy mért jó az a másfél méteres darab cseréje,
ha az erősítő dobozon belüli kábeli gyáriak maradnak, illetve ha a falban futó vezetékek (2,5mm-es tömör réz) ugyan azok maradnak?
Ja és a fali alljzat is a síma gyári és nem pedig valami arannyal futtatott.

Jól gondolom, hogy az elektromos hálózat és az erősítő közti részen ez a szakasz lenne a leggyengébb láncszem (gyári táp kábel ami 3 x 1mm-es sodort réz vezeték)?

Akkor elvileg a legjobb lenne ha a tápkábel is tömör réz vezeték lenne, minimum 2ős szigeteléssel?

Az erősítőn belül van 10 centi kábel, azért az a másfél méter nagyságrendekkel nagyobb felület ami vezető....Nem kérdezősködni kell, mert némi hitetlenkedést érzek a kérdés mögött, hanem meghallgatni, kipróbálni, és kiderül az igazság...Minden tekintetben komolyabb jobb hangot fogsz kapni..Miért jobb ha más az IC, miért jobb ha más a hangfalkábel? NA ugyan ezért jobb a hálózati csere után is, sőt sok esetben itt a legnagyobb hallható változás

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Doky »

Majd a hozzáértők leírják hogy mi és mit tesz...
De az tény hogy adott minőségű láncnál már tapasztalhatóak a változások!

Az erősítőben pedig általában elég rövidek a kábelek!

De azt nem szabad figyelmen kívül hagyni hogy a tápkábel csere nem hoz akkora változást!
És én is már csak akkor ajánlom ha már összeállt a lánc!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

supermono
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: supermono »

Érdeklődöm (bár lehet rossz topicban), hogy mi értelme van a tápkábel cserének?

Mármint az érdekel, hogy mért jó az a másfél méteres darab cseréje,
ha az erősítő dobozon belüli kábeli gyáriak maradnak, illetve ha a falban futó vezetékek (2,5mm-es tömör réz) ugyan azok maradnak?
Ja és a fali alljzat is a síma gyári és nem pedig valami arannyal futtatott.

Jól gondolom, hogy az elektromos hálózat és az erősítő közti részen ez a szakasz lenne a leggyengébb láncszem (gyári táp kábel ami 3 x 1mm-es sodort réz vezeték)?

Akkor elvileg a legjobb lenne ha a tápkábel is tömör réz vezeték lenne, minimum 2ős szigeteléssel?

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Szeretnék egy hálózati kábelt készíteni az erősítőmhöz, és a következők állnak rendelkezésemre:
-némi négyeres tűzálló kábel
-IEC dugó
-dugvilla

A baj ott kezdődik, hogy a tűzállóm nagyon merev, mindegyik ér tömör szál. Hogyan lehetne ezt fonni, és milyen formában?

Köszönöm

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: judas545 »

Akkor elég a szigetelés a szilikon cső nélkül is. Hálózati elosztó kábelének a cseréje elég egy 3x2,5mm vagy vastagabb kellene neki?

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: earforce »

Köszi, benézek itthon(Debrecen) valami boltba ahol lehet. Csak egy példa, ha 3 vezető kábelt belehúzom egy zsugorcsőbe és utánna egy ilyesmi hasisnyát ráhúzok az elég a szigetelésnek? Vagy kovibali is említette a szilikoncsövet, akkor vezető szál ezeket zsugorcsőbe-szilikoncső-harisnya. Kicsit sokat kérdezek de inkább biztonságos legyen

a zsugorcső sztem elég merev, még úgy is hogy nem zsugorítod rá
a szilikoncső pedig igen drága mulatság.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Köszi, benézek itthon(Debrecen) valami boltba ahol lehet. Csak egy példa, ha 3 vezető kábelt belehúzom egy zsugorcsőbe és utánna egy ilyesmi hasisnyát ráhúzok az elég a szigetelésnek? Vagy kovibali is említette a szilikoncsövet, akkor vezető szál ezeket zsugorcsőbe-szilikoncső-harisnya. Kicsit sokat kérdezek de inkább biztonságos legyen

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

...Én is akarok készíteni, a szigetelést viszont nem tudom, hogy is lehetne jól megcsinálni... A szigeteléseket (itt most a külső harisnyára gondolok), hajókötélből lehet a legkönnyebben szerezni. A hajókötelek kialakítása péyan, hogy a belső teherviselő szálakat egy esztétikus kis harisnya fedi. Ezeket elég könnyen el lehet választani egymástól. A Budai Auchan előtt a Szentendrei úton van egy hajós áruház ott elég olcsón kb. 250 Ft/méter áron be lehet szerezni. A választék nagy, ha 50 féle kialakítású, árú kötél nincs, akkor egy sem.  
Kb. így néznek ki. Létezik belőle műanyag és pamutos is.

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Milyen kábel lenne az ideális ha nem a tűzkábel? Azért kérdezem mert Debreceni vagyok és itt kellene beszereznem ha tudom.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Az van a Kácsánál is....De bármilyen elektronikai boltban megkapod ezeket sztem...

Köszi.
Miért nem kérdeztem rá a Kácsában, mikor a harisnyát vettem?
Na mindegy, majd körbenézek hol lehet venni m-re...
Üdv

UPSakku.hu

Vendég

Kábel készités házilag

Nekem megvan szinte minden az elosztómhoz.
Elosztó, tűzálló, Bals dugó, szilikon cső, harisnya. Esetleg még zsugorcső kellene.
Tényleg, Pesten hol érdemes vásárolni zsugorcsövet?
Előre is köszi.

Üdv

Az van a Kácsánál is....De bármilyen elektronikai boltban megkapod ezeket sztem...

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Nekem megvan szinte minden az elosztómhoz.
Elosztó, tűzálló, Bals dugó, szilikon cső, harisnya. Esetleg még zsugorcső kellene.
Tényleg, Pesten hol érdemes vásárolni zsugorcsövet?
Előre is köszi.

Üdv

UPSakku.hu

Vendég

Kábel készités házilag

Én a tűzkábelt annyira nem favorizálom, próbáltam én is, a gyári tyúkbéltől jobb, de nem az igazi...

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Üdv!

Engem érdekelne, hogy miből készítetted a tápkábeleid. Én is akarok készíteni, a szigetelést viszont nem tudom, hogy is lehetne jól megcsinálni. Én tűzkábelre gondoltam és Bals dugóra.

Egy pár kép a saját kábelekről...Látom megy a DIY másoknál is ..

Vendég

Kábel készités házilag

Egy pár kép a saját kábelekről...Látom megy a DIY másoknál is ..

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”