Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Akkor téged is kérdezlek:
Én úgy tudom, hogy a kábelgyártók - nem DIY! - a forrás oldalon NEM kötik be az árnyékolást.

Autohifivel foglalkozom komolyabban, ott vagy a forrás oldalra, vagy mindkettőre szoktuk kötni az árnyékolást. De az okosabbak megmondják majd

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: KMT »

Most ezt nem egészen értem.

Akkor most fessem zöldre vagy legyen benne ezüst?

Szakmai választ kérek szépen! Láma vagyok, és nem félek használni!

Szerintem érted, hogy a szín a lényege a jó hangnak.

Szakmaibb választ nem tudok adni; ha elolvasod még egyszer, biztos le fog esni, a magyarázókám mára feladta, hála a kedvenc topikunknak.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1466

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Az árnyékolás nem is továbbít jelet, mert csak a forrás oldalon kötöm be.

Akkor téged is kérdezlek:
Én úgy tudom, hogy a kábelgyártók - nem DIY! - a forrás oldalon NEM kötik be az árnyékolást.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Lehet, hogy ez a tápkábel a szakmai válasz a láma kérdésre? Vagy csak iszonyúan spórolnak Furutechéknél? gondolkodik.gif

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Ha már van több belső erünk, ne az árnyékolást használjuk jeltovábbításra! Nem kötöm rá a házra, ezt a készülékre bízom, belül úgyis össze van kötve, ha szükséges.

Az árnyékolás nem is továbbít jelet, mert csak a forrás oldalon kötöm be.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábel készités házilag

Ennyi erővel a zöld színű szigetelésnek is tulajdoníthatod a jó hangját.

A fázis - trafó primer része - nulla vezető sorba van kötve egymással, én erre alapoznám.

Most ezt nem egészen értem.

Akkor most fessem zöldre vagy legyen benne ezüst?

Szakmai választ kérek szépen! Láma vagyok, és nem félek használni!

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Tudom, tudom... Elvileg én is azt hiszem, de a legutóbb, amikor ebből a furutechből csináltam tápkábelt egy CD-játszóhoz, aszittem, leesik az állam... A kábelnek CSAK a fázis-ere volt ezüstözött...

Ennyi erővel a zöld színű szigetelésnek is tulajdoníthatod a jó hangját.

A fázis - trafó primer része - nulla vezető sorba van kötve egymással, én erre alapoznám.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

"Én úgy tudtam, hogy a kvázi szimmetrikus kábeleknél pont a source oldalon NEM kell bekötni az árnyékolást."

Ha erre válaszolnál...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábel készités házilag

De Leho, mi ez a fázis ág only dolog? A fázis meg a nulla elég "egyenértékű".

Tudom, tudom... Elvileg én is azt hiszem, de a legutóbb, amikor ebből a furutechből csináltam tápkábelt egy CD-játszóhoz, aszittem, leesik az állam... A kábelnek CSAK a fázis-ere volt ezüstözött...

http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... 14ag.p.663

Vagy csak rosszul láttam? (Nem hiszem, retusálatlan kép alább:)

És mégis, a CD-játszó hangján annyit hozott direkt beforrasztással, hogy csak lestem.

Erre alapozom a projekt-tervet. Ha készülék javul tőle (akárcsak az egyik ág ezüstözöttsége miatt), a tápláló áram is szmútosabban dzsavel benne, nem?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

GAC-3-nal kozositettem a 3.ert az arnyekolassal. Ez gondot nem okozhat (gondolom). Arnyekolast kivezeted a keszulekhazra, vagy a hidegpontra kotod? 4-esnel az arnyekolas ugyanugy csak a forras oldalon?

Ha már van több belső erünk, ne az árnyékolást használjuk jeltovábbításra! Nem kötöm rá a házra, ezt a készülékre bízom, belül úgyis össze van kötve, ha szükséges.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

De Leho, mi ez a fázis ág only dolog? A fázis meg a nulla elég "egyenértékű".

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábel készités házilag

... Az ezüst+teflon együtt gyakran zeneitlen...

Tudom, hogy nem tápkábel-tápösvény kontextusában írtad ezt, de szerinted ugyanez a jelenség elképzelhető abban az összefüggésben is? (Tápösvényt készítek és motoszkál a fejemben az ezüstözött vezető használata a fázis-ágban legalább.)

Segítségedet előre is köszi!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Részemről GAC-3-nál a szimmetrikus bekötés jött be leginkább. Egy belső ér a meleg, egy a hideg pontra, a harmadikat kivágom, az árnyékolást pedig csak a forrás oldalon kötöm be. GAC-4-nél 2-2 belső ér a hideg és meleg pontokra.

Én úgy tudtam, hogy a kvázi szimmetrikus kábeleknél pont a source oldalon NEM kell bekötni az árnyékolást.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Részemről GAC-3-nál a szimmetrikus bekötés jött be leginkább. Egy belső ér a meleg, egy a hideg pontra, a harmadikat kivágom, az árnyékolást pedig csak a forrás oldalon kötöm be. GAC-4-nél 2-2 belső ér a hideg és meleg pontokra.

GAC-3-nal kozositettem a 3.ert az arnyekolassal. Ez gondot nem okozhat (gondolom). Arnyekolast kivezeted a keszulekhazra, vagy a hidegpontra kotod? 4-esnel az arnyekolas ugyanugy csak a forras oldalon?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Egy teljesen sima RCA osszekotot csinalnek belole. Jelen allaspont szerint a legjobb otletnek az tunik, hogy a gyari bekotest alkalnaznam ugy, hogy az arnyekolast a forras oldalon - ra kotom. A masik vegen nem kotom be.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Kérdés, mit mivel hogyan akarsz összekötni.

Egy teljesen sima RCA osszekotot csinalnek belole. Jelen allaspont szerint a legjobb otletnek az tunik, hogy a gyari bekotest alkalnaznam ugy, hogy az arnyekolast a forras oldalon - ra kotom. A masik vegen nem kotom be.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Tudja esetleg valaki, hogy a GAC-3 és GAC-4/1 milyen bekötési variációban adja a legjobb eredményt? A gyártó oldalán feltüntetnek egy bekötést, érdemes ahhoz ragaszkodni? Illetve az árnyékolást hogyan vezessem ki ha ahhoz ragaszkodom? Gondolom ha annál maradok akkor az árnyékolást a készülékházakra kellene valahogy kötni. Vagy lóghat a levegőben?

Kérdés, mit mivel hogyan akarsz összekötni.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Tudja esetleg valaki, hogy a GAC-3 és GAC-4/1 milyen bekötési variációban adja a legjobb eredményt? A gyártó oldalán feltüntetnek egy bekötést, érdemes ahhoz ragaszkodni? Illetve az árnyékolást hogyan vezessem ki ha ahhoz ragaszkodom? Gondolom ha annál maradok akkor az árnyékolást a készülékházakra kellene valahogy kötni. Vagy lóghat a levegőben?

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: nehai »

A négy kilenc az ilyen 99.99%

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Először is köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Ha tudnál ebben segíteni azt megköszönném. Amúgy annyit tudtam meg róla, ha minden igaz 4,9-es tisztaságú (remélem így írják a 4 9-et ) ezüst.

Mikor hová tudnék menni vele? Amúgy, hogy érdemes e... mivel itt áll a fókban régóta, gondolom a többi dolog már nem egy olyan extrán magas anyagi ráfordítás. Mindenképp bíbelődnék vele, ha nem lesz jó akkor max ráment pár órám. Ha jó lesz akkor nagyon fogok örülni. Ha meg véletlen nagyon nagyon jó lesz akkor már felkutattam a forrást honnan lehet szerezni belőle még

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Nemrégiben egy raktár átpakoláskor előkerült egy 3,1m hosszú, tömör, 1x1mm vastagságú, négyzet keresztmetszetű ezüsthuzal. Valószínűleg nagyon nagy tisztaságú lehet, mert korábban orvosi műszerek beméréséhez csináltak belőle valami elektródákat.

Sosem készítettem magamnak kábelt, de most elkezdett motoszkálni bennem a dolog, hogy hátha ez valami jó anyag. Miért ne lehetne belőle csinálni jó kis IC kábelt A felülete ugyan fekete színű de ahogy megkapartam alatta gyönyörű szép fényes

Csinált már valaki ilyesmit? Milyen szigetelőket lenne érdemes közéjük tenni? Illetve hogyan lehet rá burkolatot készíteni? Egyáltalán hogyan álljak neki az egésznek?

Ha elhozod hozzám az ezüst drótot én gyorsan meg tudom állapítani az irányát hallgatózás nélkül.Én is Budapesten lakom.
Szerintem érdemes dolgozni vele.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A felülete ugyan fekete színű
Az úgy nem lesz jó, a szulfátos felület sokat ront a hangján. Vegyi úton egyszerűen tisztítható. A csőbehúzás ettől a feketedéstől csak rövid távon (talán pár évig) véd. A tömör egyeres interkonnektek nem szólnak jól mindenhol. Akkor sem, ha ezüst a vezetőjük. Az ezüst+teflon együtt gyakran zeneitlen. Sokkal inkább természetes selyem. Persze abból strapás dolog házilag szigetelést gyártani.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: nehai »

Négybe vágod, megjelölöd az azonos végpontokat, megtisztítod, Kolofolnál veszel hozzá való tefloncsövet 1.5mm a legkisebb átmérőjű, (viszed magaddal és belepbóbálod). Ráhúzod a tefloncsöveket, aztán mehet az RCA dugóba, két szálat amit elvágáskor megjelöltél összefordítod és beforrasztod, a jelöltvég menjen mondjuk a + ra, a másik drót jelöletlen vége a GND-ra, ha ez megvan akkor szépen összesodrod őket, csinálhatod sűrűn is úgy jobban fog kinézni, hangra belőni úgyis próbálgatni kellene. Aztán jöhet a másik oldala, ügyelve a polaritásra a jelöltvégű fog a GND-ra kerülni a jelöletlen pedig a +-ra.

Azt amit először forrasztottál RCA csatit megjelölöd, ugyanígy megcsinálod a felét is. Mivel a ezüst drót iránya nem ismert (gondolom) meghallgatod úgy, hogy a jelölt RCA dugók legyenek a forrásoldalon, majd kipróbálod fordítva bekötve, ahogyan jobbnak találod úgy használod a továbbiakban. Én várnék pár napot a bajáródásra mielőtt forgatni kezdeném, szokj hozzá a hangjához, de majd te eldöntöd játszadozol-e ezzel.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábel készités házilag

Nemrégiben egy raktár átpakoláskor előkerült egy 3,1m hosszú, tömör, 1x1mm vastagságú, négyzet keresztmetszetű ezüsthuzal. Valószínűleg nagyon nagy tisztaságú lehet, mert korábban orvosi műszerek beméréséhez csináltak belőle valami elektródákat.

Sosem készítettem magamnak kábelt, de most elkezdett motoszkálni bennem a dolog, hogy hátha ez valami jó anyag. Miért ne lehetne belőle csinálni jó kis IC kábelt A felülete ugyan fekete színű de ahogy megkapartam alatta gyönyörű szép fényes

Csinált már valaki ilyesmit? Milyen szigetelőket lenne érdemes közéjük tenni? Illetve hogyan lehet rá burkolatot készíteni? Egyáltalán hogyan álljak neki az egésznek?

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm az ajánlást!
Neked mi a tapasztalatod ezzel a kábellel? Esteleg jobb mint mondjuk egy Gotham?

nem tudom, a Gothamot csak hangsugárzónál probáltam...

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”