Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: earforce »

Miket nem olvasok?!

Nagyon szívesen fülügyre vennék egy árnyékolt Habia IC párt... ;-)

Nálam van, saját DIY, ha érdekel szólj!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: switch »

Miket nem olvasok?!

Nagyon szívesen fülügyre vennék egy árnyékolt Habia IC párt... ;-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Gotham IC-t tudnék kölcsönadni, csak szerintem neked hosszabb kellene.

Igen, kb 2x2,5 méter.

A 10 mm átmérő nem gáz, belemegy a Bals dugóba. Viszont hajlékony kellene. A 1,5-es és a 2,5-es hogy viszonyul ilyen téren egy "PC-s" tápkábelhez?

Ezek a gumi kábelek brutál rugalmasak, és hajlékonyak, a pvc-hez képest nagyon könnyen kezelhető és kevésbé érzékeny a hideg/meleg hőmérsékletre is.
A 10 mm es külső belemegy a Bals-ba, de a Shourter (nem tudom így kell e írni) IEC műszerdugóba csak akkor, ha kiveszed a törésgátlót, ami a fent említett extra rugalmasság miatt egyáltalán nem baj.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: KMT »

Marci! Az a vicc, hogy ezt a nekem nem tetsző hangot nem az az interkonnekt csinálta, amiből te is kaptál. Az az árnyékolt az egyetlen, ami még most is bent van a rendszerben, amiből te is kaptál. Amiket belső kábelként lecseréltem CAT-ra, egyeres, árnyékolatlan, viszonylag vékony szálú kábelek voltak.

Szóval a te általad is használt interconnactek még mindig bent vannak, de azok helyett is ki fogok próbálni rezet. Valami árnyékolt jelkábel kéne. Ki fogok próbálni gothamot, klotzot, meg egyéb kábeleket, kíváncsi vagyok milyen hatással lesznek. Még az is lehet, hogy az IC-ből bent hagyom a most bent lévő Habiát. Nekem az aktív dobozok miatt és az asszimetrikus előfokkimenet miatt mindenképp árnyékolt IC kell.

Akkor még jobban összecseng a tapasztalatunk. Én ebből értelmeztem félre, hogy az IC nem/sem jó nálad:
Egyre inkább úgy érzem, az ezüstözött rezet alacsonyjelű és táp alkalmazásokba érdemes elfelejteni. Hangdobozba, belső kábelnek vagy hangfalkábelnek elég jó

Gotham IC-t tudnék kölcsönadni, csak szerintem neked hosszabb kellene.

Sima 3 eres fekete hálózati kábel, az egyes erek is, és a külső szigeteleés is gumiból van. Létezik 0,75, 1, 1,5, 2,5 mm2 keresztmetszetű belső vezetős. Én a 2,5 öset vettem, de ennek már komoly teljes külső átmérője van, 10 mm. Az árak 250 és 500 Ft / méter között vannak.Jövő héten megyek még venni, mert megtetszett és kell belőle még. Ha kérsz, veszek neked is.

A 10 mm átmérő nem gáz, belemegy a Bals dugóba. Viszont hajlékony kellene. A 1,5-es és a 2,5-es hogy viszonyul ilyen téren egy "PC-s" tápkábelhez?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11288
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nyilván azt elhiszem kipróbálás nélkül is, hogy ha kiugrom a tizedikről, valószínűleg belehalok. Azért a hifi a rengeteg misztikummal és szóbeszéddel, tök más tészta, erősen szubjektív és a csordaszellemről nem is beszéltünk. Én a saját fülemnek hiszek, ha tetszik ez valakinek, ha nem. Ja és mindenkinek ezt ajánlom.

Ezzel teljesen egyetértek. Ezért is kell kipróbálni tapasztaltabbak által ajánlott dolgokat, nem csak vakon elhinni, vagy elutasítani.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Ez most nem fog tetszeni, de jó úton vagy afelé, hogy ne mérnöki reflexből utasíts el olyan dolgokat, amiket mások hosszú évek alatt tapasztaltak ki, dacolva a néha erős fenntartásaikkal. Máshonnan nézve a bölcs ember nem utasít el mereven olyasmit, amit még nem próbált ki.

Nyilván azt elhiszem kipróbálás nélkül is, hogy ha kiugrom a tizedikről, valószínűleg belehalok. Azért a hifi a rengeteg misztikummal és szóbeszéddel, tök más tészta, erősen szubjektív és a csordaszellemről nem is beszéltünk. Én a saját fülemnek hiszek, ha tetszik ez valakinek, ha nem. Ja és mindenkinek ezt ajánlom.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Talán emlékszel, anno mondtam is, hogy nem merem bekötni az IC-t, mert a hangfalkábel is túl magasba húzta a hangot.
Ennek ellenére IC-ként nem tapasztaltam ilyet, bár itt nem sok (komoly) összehasonlítási alapom van.

Marci! Az a vicc, hogy ezt a nekem nem tetsző hangot nem az az interkonnekt csinálta, amiből te is kaptál. Az az árnyékolt az egyetlen, ami még most is bent van a rendszerben, amiből te is kaptál. Amiket belső kábelként lecseréltem CAT-ra, egyeres, árnyékolatlan, viszonylag vékony szálú kábelek voltak.

Szóval a te általad is használt interconnactek még mindig bent vannak, de azok helyett is ki fogok próbálni rezet. Valami árnyékolt jelkábel kéne. Ki fogok próbálni gothamot, klotzot, meg egyéb kábeleket, kíváncsi vagyok milyen hatással lesznek. Még az is lehet, hogy az IC-ből bent hagyom a most bent lévő Habiát. Nekem az aktív dobozok miatt és az asszimetrikus előfokkimenet miatt mindenképp árnyékolt IC kell.
Milyen kábel pontosabban ez a gumis? Kéne olcsó, de jó tápkábel.
Sima 3 eres fekete hálózati kábel, az egyes erek is, és a külső szigeteleés is gumiból van. Létezik 0,75, 1, 1,5, 2,5 mm2 keresztmetszetű belső vezetős. Én a 2,5 öset vettem, de ennek már komoly teljes külső átmérője van, 10 mm. Az árak 250 és 500 Ft / méter között vannak.
Jövő héten megyek még venni, mert megtetszett és kell belőle még. Ha kérsz, veszek neked is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11288
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Komolyan nem hittem, hogy ennyire más lehet. Persze én a hifiben másoknak nehezen hiszek el bármit, inkább csak abban hiszek, amit személyesen megtapasztaltam. Hát ez most ilyen volt.
...
Ennyi a sztori, nem gondoltam volna hogy ennyit számít ez a dolog, de nem szégyellem bevallani, hogy ennek jelentőségét alábecsültem. Ez van.

Ez most nem fog tetszeni, de jó úton vagy afelé, hogy ne mérnöki reflexből utasíts el olyan dolgokat, amiket mások hosszú évek alatt tapasztaltak ki, dacolva a néha erős fenntartásaikkal. Máshonnan nézve a bölcs ember nem utasít el mereven olyasmit, amit még nem próbált ki.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Köszi az infót. Valami hasonlót csinál nálam az ezüstös kábel hangfalkábelként. Egy ideje vissza is raktam a Jungson-t. Persze, van amiben gyengébb nála, de legalább "hallgathatóbb". Talán emlékszel, anno mondtam is, hogy nem merem bekötni az IC-t, mert a hangfalkábel is túl magasba húzta a hangot.
Ennek ellenére IC-ként nem tapasztaltam ilyet, bár itt nem sok (komoly) összehasonlítási alapom van.

Milyen kábel pontosabban ez a gumis? Kéne olcsó, de jó tápkábel.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

És mi a lenti csodálkozás tárgya? A "gumis" kábellel lett sokkal jobb, mint habia-val?

A sztori:

A tegnap fórumra betett előfokomat régóta használom a rendszerben, és mint mondtam, nem igazán vettem rajta észre önálló hangkaraktert. Régi vonzódásom a csöves technikához előtérbe került, és jött az ötlet, hogy beleaplikálok egy csöves buffer fokozatot, hogy kicsit dúsítsa, kerekítse a hangot. A fokozatot össze is raktam, amolyan próbaverzióban, hogy érdemes e véglegesen beépíteni. Ad-hoch jelleggel kábelezgettem össze teljesen hagyományos rézkábelekkel. A próba üzem alatt nagyon tetszett amit produkált az előfokba ideiglenesen bekötve. Kicsit húsosabb lett a középtartomány és a színpad szélesség, nekem nagyon bejött, ezért úgy éreztem ezt beépítem véglegesre. A végleges verziót azonban mindenhol teflon szigetelésű ezüstözött rézzel végeztem. A 230 V-os táp oldalon, a szekunder és DC táp oldalon, a kisjelszintű kábelezéseknél, de még a cső fűtésénél is, mondván a minőségi kábelezéssel még jobb lesz. Mikor elkészültem, bekötve a rendszerbe, egy harsány, éles, erőszakos hangkép fogadott. Mintha egy tök más rendszert hallgatnék. Tudod, hogy nem vagyok egy nagy kábel hívő, nem is akartam elhinni, de többször ki és bekötve a rendszerbe, mindig előjött a különbség. Tudom, most egyesek mondhatják, hogy hagyni kellett volna bejáródni, de annyira nem tetszett ez az irány, hogy esélyt se akartam neki adni. Az, hogy maga a csöves fokozat vinné el a hangot ennyire, azt kizártam, hiszen a deszka modellen teljesen rendben volt a hang.
Másnap elmentem venni 10 méter 1000 MHz-es CAT7 kábelt, amit szétbontottam elemi szálakra, és azokkal teljesen átkábeleztem az előfokot.

Visszakötve a rendszerbe egy teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott hangkép fogadott, eltűnt a harsány, éles hang.

Komolyan nem hittem, hogy ennyire más lehet. Persze én a hifiben másoknak nehezen hiszek el bármit, inkább csak abban hiszek, amit személyesen megtapasztaltam. Hát ez most ilyen volt.

Továbblépésként a tápelsztó és a két 8040-es tápkábelét is lecseréltem a már említett 3x2,5 mm2 keresztmetszetű gumiszigeteléses sodrott rézkábelre, ami szintén nyugtatóan hatott a hangra.

Ennyi a sztori, nem gondoltam volna hogy ennyit számít ez a dolog, de nem szégyellem bevallani, hogy ennek jelentőségét alábecsültem. Ez van.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

És mi a lenti csodálkozás tárgya? A "gumis" kábellel lett sokkal jobb, mint habia-val?

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Érdekel.
Érdekes, nekem pont az IC jött be jobban, mint a hangfalkábel.

Én most, amíg Genelec-ezem (remélem még sokáig) mindenhol elfelejtem az ezüstözött kábeleket. Sok helyen jól állhat, vagy segít, de a G-nek inkább a réz vonal fekszik.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Egyre inkább úgy érzem, az ezüstözött rezet alacsonyjelű és táp alkalmazásokba érdemes elfelejteni. Hangdobozba, belső kábelnek vagy hangfalkábelnek elég jó, de a másik két felhasználásba én ezentúl nem használom. Ezt nem a kedvemtől függően vagy a hasamraütés szerűen mondom. Olyat tapasztaltam a napokban, hogy magam se hittem volna, hogy ilyen van, ha valakit érdekel, megosztom szívesen.

Érdekel.

Érdekes, nekem pont az IC jött be jobban, mint a hangfalkábel.

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most látom csak, hogy két ezüst bevonatú réz alapanyagból készült hálózati vehető ki a képemen: Nordost Valhalla és Stealth Dream.

Vendég

Kábel készités házilag

Sejtettem, hogy ma is kiderül, hogy semmihez sem értek...

Szerintem félre értettél.
Én a gyártókra értettem, hogy azért vannak, akik értenek hozzá.
A Nordost-on kívül az általam is nagyra tartott Stealt Dream hálózati kábel is ezüst bevonatú réz elemi szálakból épül fel. De hát ezt is meg kell tapasztalni.

Vendég

Kábel készités házilag

Azt nem mondtam, csak nem tapasztaltál még ilyen szintű kábeleket.
A tapasztalás hiányában meg nem kellene tényszerű kijelentéseket tenni.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: earforce »

Igen. Készítettem.
Mégpedig Habia ipari szerelőkábelből. Nagy tisztaságú réz ezüst bevonattal és teflon szigeteléssel. 0.6 és 0.3 nmm keresztmetszetűekből lepárhuzamosítva 6-9 szálat. Meglepően nyílt, gyors, nagy felbontású és precíz kábelt lehetett belőle csinálni. Egy kicsikét a teste hiányzott a zenének és a levegőssége. Sajnos ma már szinte hozzáférhetetlen kábel és az ára sem volt kevés. Szálanként kb. 2USD volt a méterára.

http://www.habia.com/default.aspx?pageID=522

1-es tömör ezüstből is csináltam kvázi légszigeteléssel - el lehet felejteni.
Vékony, magasba húzó, torz hang. Igaz, nagyfrekvenciás tekercsek ezüsthuzala, nem tudni, milyen tisztaságú.
Ezüst és ezüst közt nagy különbség lehet. Egy Siltech ezüst nem azonos az ipari, ékszer ezüstökkel - sajnos.

Örülök a fenti soroknak.
Ezek szerint nem hiába Habia nálam minden (még a tápok váratnak magukra).
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Lehet azt is jól csinálni, csak érteni kell hozzá hogyan.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Igen van, csak ezt már ki tudja hol és miből gyártják. A villany átmegy rajta.
Amiből nekem volt, az vagy 25 éves és tuti nem a távolkeleten készült még, vagy Lengyelországban.

Én egy kb 16-18 éves raktárkészletből vásárlok! Budapesten, személyesen.

Vendég

Kábel készités házilag

Egyre inkább úgy érzem, az ezüstözött rezet alacsonyjelű és táp alkalmazásokba érdemes elfelejteni.

Lehet azt is jól csinálni, csak érteni kell hozzá hogyan.
Azért a Nordost Odin phonokábelnél még jobbat nem hallottam, pedig járt nálam néhány.
De pont ugyanezt mondhatom az Odin tápkábelről is.
Persze ennek megvan az ára bőven.

Vendég

Kábel készités házilag

Egyre inkább úgy érzem, az ezüstözött rezet alacsonyjelű és táp alkalmazásokba érdemes elfelejteni. Hangdobozba, belső kábelnek vagy hangfalkábelnek elég jó, de a másik két felhasználásba én ezentúl nem használom. Ezt nem a kedvemtől függően vagy a hasamraütés szerűen mondom. Olyat tapasztaltam a napokban, hogy magam se hittem volna, hogy ilyen van, ha valakit érdekel, megosztom szívesen.

HG. Habia pedig van még dögivel!

Igen van, csak ezt már ki tudja hol és miből gyártják. A villany átmegy rajta.
Amiből nekem volt, az vagy 25 éves és tuti nem a távolkeleten készült még, vagy Lengyelországban.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

HG. Habia pedig van még dögivel!

Vendég

Kábel készités házilag

Sziasztok!

Érdeklődöm: készített már valaki különböző átmérőjű tömör réz és ezüstözött réz vagy ezüst
drótból hangfal kábelt? Ha publikus és megosztaná a tapasztalatát, akár privátban is!
Köszönöm!
Üdv.

Igen. Készítettem.
Mégpedig Habia ipari szerelőkábelből. Nagy tisztaságú réz ezüst bevonattal és teflon szigeteléssel. 0.6 és 0.3 nmm keresztmetszetűekből lepárhuzamosítva 6-9 szálat. Meglepően nyílt, gyors, nagy felbontású és precíz kábelt lehetett belőle csinálni. Egy kicsikét a teste hiányzott a zenének és a levegőssége. Sajnos ma már szinte hozzáférhetetlen kábel és az ára sem volt kevés. Szálanként kb. 2USD volt a méterára.

http://www.habia.com/default.aspx?pageID=522

1-es tömör ezüstből is csináltam kvázi légszigeteléssel - el lehet felejteni.
Vékony, magasba húzó, torz hang. Igaz, nagyfrekvenciás tekercsek ezüsthuzala, nem tudni, milyen tisztaságú.
Ezüst és ezüst közt nagy különbség lehet. Egy Siltech ezüst nem azonos az ipari, ékszer ezüstökkel - sajnos.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Srácok, baj van, valaki feltörte Kalmi felhasználóját.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Gumi? Így, ennyi? Ez egy konkrét anyag?

"Most járódik."
Srácok, baj van, valaki feltörte Kalmi felhasználóját.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”