Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
Kábel készités házilag
Ok.Akkor megpróbálom CAT5 kábelből.Gondolom 2 vezeték kell,egy jobb egy a bal oldalnak.A benne lévő szálakat meg elosztom.Vagy elég egy vezeték is?A Cat5-ön belül van 4 érpár,ha jól tudom.
Lumin T2 ---->Gato Amp150 ---->Opera Quinta Se
-
Vendég
Kábel készités házilag
Ok.Megpróbálom.A kábel mindegy milyen?Vegyek valami olcsó 2x2 eres kábelt,vagy van valami szempont,hogy milyen legyen?
köszi
Én csináltam ilyen kábelt anno fórumtárs kérésére, az olyan 15 méteres volt.
Cat 5 kábelből, remekül működött, nem volt se brumm se zaj, leszámítva azt a földhurkot, ami a PC-s csatlakozás miatt keletkezett. Azt sajna csak egy illesztőtrafós leválasztóval lehetett megszüntteni, d eazt kb 2-3000 ft-ért a Kácsából be lehet szerezni, teljesen jó minőség.
Kábel készités házilag
Ok.Megpróbálom.A kábel mindegy milyen?Vegyek valami olcsó 2x2 eres kábelt,vagy van valami szempont,hogy milyen legyen?
köszi
Az a minimum, hogy árnyékolt!
Kábel készités házilag
köszi
Kábel készités házilag
Lehet,hogy csat 12-15m kell.Pont nem vagyok otthon nem tudom lemérni...
Akkor ne is próbáljam?
Megpróbálhatod. Ha a forrás alacsony impedanciás, akkor működhet talán.
Kábel készités házilag
Lehet,hogy csat 12-15m kell.Pont nem vagyok otthon nem tudom lemérni...
Akkor ne is próbáljam?
Kábel készités házilag
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy jack-rca kábelt, ami összekötné a számítógépet egy kb 30.000 ft-os házimozival.Szóval a minőség majdnem mindegy,csak kb 25m kellene belőle ezért kérdezem milyen kábelből lenne érdemes(és olcsó) fabrikálni.Házibuli lesz hétvégén,ezért kerülnek ilyen távolra egymástól a cuccok.Lehet csak egyszeri használatra kell ezért nem akarok sokat költeni rá.
Köszönöm!
25 méteren asszimetrikus kábelen vezetni a jelet, szinte biztos egyenlő a brummal és zúgással, szerintem nem lesz jó.
Kábel készités házilag
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy jack-rca kábelt, ami összekötné a számítógépet egy kb 30.000 ft-os házimozival.Szóval a minőség majdnem mindegy,csak kb 25m kellene belőle ezért kérdezem milyen kábelből lenne érdemes(és olcsó) fabrikálni.Házibuli lesz hétvégén,ezért kerülnek ilyen távolra egymástól a cuccok.Lehet csak egyszeri használatra kell ezért nem akarok sokat költeni rá.
Köszönöm!
Kábel készités házilag
Akkor már mehetett volna közvetlenül a kábel a trafóra.
Kábel készités házilag
Korrekt. A kígyóbőrben lötyög a cucc, vagy kitömted valamivel?
13mm-es víztiszta csőbe van húzva, rá a flexxo. Belül dupla habia, a végei a biztonság kedvéért Siltech forrasszal futtatva.
Koncepció volt továbbá, hogy homokkal feltöltöm és szilóval kinyomom a végeit, de nem szarakodtam vele (ha nagyon akarom utólag könnyen tudom pótolni).
Már csak a MF-k hátulját kell kifúrnom és beépítenem az IEC aljzatot
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kábel készités házilag
Korrekt. A kígyóbőrben lötyög a cucc, vagy kitömted valamivel?
Kábel készités házilag
KMT!
Nekem is elkészültek, íme:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kábel készités házilag
"Kalmi-féle" kettős gumiszigetelésű, 3 eres, olcsó, sodrott rézkábelből. A dugók jelentősen drágábbak voltak nála.
Kábel készités házilag
Milyen kábelből készült? Vagy az titok?
Kábel készités házilag
Kötöttem be már Schurterbe vastagabbat is. Persze törésgátló nélkül, a belső szoritó helyett ragasztópisztollyal. A vezetékek éppen hogy elfértek az összekötő csavar körül, mégis, fél óra alatt lazán meg lehet csinálni:)
Lehet, hogy ha nem először csinálod. Sajnos én is főleg a csavar miatt vacakoltam, mert nem kalkuláltam bele először, hogy a földeléssel meg kell kerülni, ráadásul alulról. A törésgátlót nem akartam kihagyni, mert sokat segít a megrántás miatti szétcsúszás ellen, ezért vágtam belőle, és hámoztam kicsit a szigetelésen alatta. Ölég passzentos lett.
A sodrott kábeleket egyszerre beszenvedni a BALS csavaros lyukaiba is igazán kellemes dolog.
Jah, amúgy fel akartam írni, hogy pontosan milyen hosszúra kell hagyni, és milyen hosszan kell blankolni az egyes vezetékeket (pl neutrik speakon módon), de csak elfelejtettem, pedig legközelebb sokat segítene, ha nem kéne tippelgetni. Igazából ezzel ment el sok idő.
-
Vendég
Kábel készités házilag
Állítólag komoly oxigén-utánpótlás kell az oxidációhoz.
Nem az oxidáció a fő mumus, hanem az a szép zöld rézszulfát, ami párás levegőn légmozgás hiányában is gyorsan kialakul. (Fali védőcsőbe ezért nem húzunk vékonyszálas sodrottat..)
-
Vendég
Kábel készités házilag
Azért jó három órát elszöszöltem vele szerintem. Nem ilyen kábelhez találták ki a dugókat. Főleg nem az IEC-t.
Kötöttem be már Schurterbe vastagabbat is. Persze törésgátló nélkül, a belső szoritó helyett ragasztópisztollyal. A vezetékek éppen hogy elfértek az összekötő csavar körül, mégis, fél óra alatt lazán meg lehet csinálni:)
Kábel készités házilag
Üdv. mindenkinek!
Esetleg nem tudja valaki pontosan milyen vezetőket (mely gyártó termékét) használja fel az Auditorium 23 cég a hangfalkábeleinek elkészítéséhez?
Köszönöm!
Kábel készités házilag
Mai eredmény:
Azért jó három órát elszöszöltem vele szerintem. Nem ilyen kábelhez találták ki a dugókat. Főleg nem az IEC-t.
Kábel készités házilag
szerintem egy teflon szalaggal lazion becsavart 1mm-s drót legalább olyan nagyon ki van ennek téve
De ha mégis félős, akkor előtte le kell ónozni végig.
Állítólag komoly oxigén-utánpótlás kell az oxidációhoz. Ha is van légrés, de zárt, akkor már jó lehet.
Kábel készités házilag
bármilyen..
még a levegő szigetelése is 1kV/cm azaz 1000 volt 1 centin
tehát az a kisfesz nem okoz gondot.
Viszont nem árt, ha nincs folytonossági hiány a szigetelésben
Bár hamár belső kábelezés, akkor nem értem mért nem szigetelés mentesen készíted el?
Belül el tudod vezetni két irányban úgy hogy nem tud összeérni a két ér, és a látvány sem fog zavarni senkit
és a legjobb szigetelés ami nincs
Szia!
Köszönöm a választ!
A szigetelés mentes változat nem igazán megoldható, mert külső váltó lesz és egy helyen jönnek majd ki a kábelek a dobozból. A teflonos szigetelés talán véd a zoxidációtól(kis darabon ki próbálva elég jónak tűnik). Az ónozást elvetném.
-
Vendég
Kábel készités házilag
A zoxidáció meg kitérdekel?!
szerintem egy teflon szalaggal lazion becsavart 1mm-s drót legalább olyan nagyon ki van ennek téve
De ha mégis félős, akkor előtte le kell ónozni végig.
Kábel készités házilag
A zoxidáció meg kitérdekel?!
-
Vendég
Kábel készités házilag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget!
Ha hangfal belső kábelezésre szánt vezeték szigetelését (CL3 PVC)
eltávolítom és teflon szalaggal helyettesítem, milyen vastagságban kell alkalmazni a teflon szalagot, hogy megfelelő legyen a szigetelés? Köszönöm a segítséget.
Üdv.
bármilyen..
még a levegő szigetelése is 1kV/cm azaz 1000 volt 1 centin
tehát az a kisfesz nem okoz gondot.
Viszont nem árt, ha nincs folytonossági hiány a szigetelésben
Bár hamár belső kábelezés, akkor nem értem mért nem szigetelés mentesen készíted el?
Belül el tudod vezetni két irányban úgy hogy nem tud összeérni a két ér, és a látvány sem fog zavarni senkit
és a legjobb szigetelés ami nincs
Kábel készités házilag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget!
Ha hangfal belső kábelezésre szánt vezeték szigetelését (CL3 PVC)
eltávolítom és teflon szalaggal helyettesítem, milyen vastagságban kell alkalmazni a teflon szalagot, hogy megfelelő legyen a szigetelés? Köszönöm a segítséget.
Üdv.