Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Sonny

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Más elképzeléseim vannak a hangsugárzó méreteiről és a "jó" hangról.
400 liter? Hűtőnek is nagy 

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

400liter körüli reflex dobozban gondolkodom. WinISD egesz baratsagosnak tünö görbét rajzolt hozzá. Most elvileg nemsokára megkapom a hangszórókat, kíváncsi vagyok a magastartományban mit produkálnak önmaguk.
Négyszáz liter ? Valamit elszámoltál. Keresd meg Klang-ot itt a fórumon, Ő nagyon sokat tud ezekről a hangszórókról. 

kokov
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kokov »

Haver próbálkozott hasonlóval. Betojt az amp a gitárkombóban, abból voltak a hangszórók. Nem tudom mennyire méretezte jól a dobozt. Egy kifakult valami lett, valamennyi olyan részletesség azért megmaradt, ami nem jellemző egy olcsó dobozra, de tolakodó mélyközép-középtartománnyal szólt, amit ha EQ-val V-be húzott még rosszabb lett a hangkép valahogy az egész kapott egy olyan papíros dobozhangot. Nem volt jó. Sok szélessávú hangszórót hallottam már, de a nagy átmérő mellé mindig lesz egy íze valahogy. Biztos lomha vagy az ördög tudja. Kíváncsi vagyok mit fogsz róla írni. Hallottam már olyat aki nagyon dícsért egy ilyen öreg, kitérdelt szélessávú hangszórót.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2900
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

400liter körüli reflex dobozban gondolkodom. WinISD egesz baratsagosnak tünö görbét rajzolt hozzá. Most elvileg nemsokára megkapom a hangszórókat, kíváncsi vagyok a magastartományban mit produkálnak önmaguk.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Kinek mi a véleménye az RFT L3401/3402/3060 hangszórókról?
Jó az irány, igen jó minőségű hangszórók.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2900
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Kinek mi a véleménye az RFT L3401/3402/3060 hangszórókról?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

kokov
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kokov »

Van egy zenehallgatásra nem igazán használt házimozis hangdobozom. Nagyon zavart a mély búgása, ezért lezártam a hangoló cső belső felét. Zártan, feszesebben sokkal inkább értékelhető volt az én fülemnek, ami kijött belőle, de olyan lentről indult, hogy onnan könnyű volt fejlődni. Mindegy, ami miatt írok, hogy rendeltem ilyen kínai basszus radiátort. Ezerkettő egy pár, szóval filléres, van minden olyan méretben, amit hangoló csőnek kivágni szokás áhhpfföhh kattintottam. Idáig csak itthon fellelt dolgokkal modoltam a hangdobozt „amíg ingyen van próbálkozunk” jeligére. Most viszont odacsaptam és dőzsöltem egyet.
Tök jól bevált. Lényegében semmit nem hallok belőle. Tehát ugyanúgy feszes maradt a 25cm-es mély (talán mert pici a radi átmérője) viszont, amikor anno bezártam a dobozt előjött az a probléma, hogy hallhatóan nem arra szólt a mély, mint a többi (mivel az oldalán van). Érzékeny lett az elhelyezésre emiatt az egész doboz. Persze ahogy elfordítva éppen tetszett, úgy a szobában nézett ki hülyén és képzeljétek el ez a kis passzív vacak ezen az „érzékenységen” hallhatóan tudott segíteni, miközben tényleg nem tér ki jobban az aktív 25cm-es mély, legalábbis én nem hallom dinamikusabbnak.
Szóval, ha valaki olcsó, gyenge minőségű reflex dobozt akar bezárni akkor az ára miatt szerintem ilyen fillérekért kötelező kipróbálni. Jobbféle csillapítóanyaggal mire teletömsz egy dobozt az is lesz ezerkettő. Egyébként olyan picurka csavarok kellenek hozzá, amik nem mennek át a hangdoboz falán és az eredeti hangoló cső pereme eltakarja majd a helyüket, ha bármi nem tetszik és vissza ez egész.

https://www.kephost.com/images/2018/01/ ... 11_Pro.jpg
https://www.kephost.com/images/2018/01/ ... 19_Pro.jpg
https://www.kephost.com/images/2018/01/ ... 56_Pro.jpg
https://www.kephost.com/images/2018/01/ ... 13_Pro.jpg

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11062
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Másról van szó. Ha egy adott reflexdobozban rövidebbre és kisebb átmérőjűre cserélik a rexlexcsövet, az mit okoz?
A hangolási frekvencia elmászhat, de növekszik a reflexcsőben az áramlási sebesség, ami zajokat okozhat.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7724

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Másról van szó. Ha egy adott reflexdobozban rövidebbre és kisebb átmérőjűre cserélik a rexlexcsövet, az mit okoz?
Mi lenne a beavatkozás célja, ha nem titok?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Sonny

Hangsugárzó építés

Arányosan nézd.

A 7cm R2*pí : 38,465 cm2
Az 5cm: 19,625 cm2

Ha az arány alatt van, rövidebb: feljebb hangol.
Ha hosszabb, akkor lejjebb.
S

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Szia!

Kisebb átmérő, rövidebb cső.
pl. ha 7 cm * 20 volt
akkor
5 cm * 9 elég

Dayton RS225-höz kell, vagy teljesen más?

Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Adok értük piezot-t cserébe  
Legyen licit! Darabjáért adok 5 kg piezot. A karácsonyi piacon 600 Ft darabja.

Sonny

Hangsugárzó építés

Adok értük piezot-t cserébe  

Persze minden ízlés kérdése, de nekem ennek a konkrét gyártmánynak tetszik a magasa. Már féléve meg van a kisebb Lambda, ami a bal oldali csatolt képen látható. Az gyári. Mielőtt elmentem meghallgatni, én is olvastam minden rosszat fórumokon a piezo magasakról. Előítéletekkel felvértezve mégis meg jónak ítéltem meg a hangját és megvettem. Az Infinity Emit ribbonja félóra után fárasztott és van Ess-em Heil Air Motion magassal, de az is pihen a sarokban...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7724

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Persze minden ízlés kérdése, de nekem ennek a konkrét gyártmánynak tetszik a magasa. Már féléve meg van a kisebb Lambda, ami a bal oldali csatolt képen látható. Az gyári. Mielőtt elmentem meghallgatni, én is olvastam minden rosszat fórumokon a piezo magasakról. Előítéletekkel felvértezve mégis meg jónak ítéltem meg a hangját és megvettem. Az Infinity Emit ribbonja félóra után fárasztott és van Ess-em Heil Air Motion magassal, de az is pihen a sarokban...

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Sonny

Hangsugárzó építés

Szia!

Kisebb átmérő, rövidebb cső.
pl. ha 7 cm * 20 volt
akkor
5 cm * 9 elég

Dayton RS225-höz kell, vagy teljesen más?

Sziasztok!

Rövid, láma kérdés
Ha egy reflex doboz reflexcsövét rövidebbre és kisebb átmérőjűre cseréljük, akkor az merre tolja el a doboz hangolását?

Köszi, Speedy

Balage78
Isten Hozott! :)
Értékelés: 31

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Balage78 »

Bocs a rossz hírért, de ezek a magassugárzók a létező legborzalmasabb megoldások a hangkeltésre.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Sziasztok!

Rövid, láma kérdés
Ha egy reflex doboz reflexcsövét rövidebbre és kisebb átmérőjűre cseréljük, akkor az merre tolja el a doboz hangolását?

Köszi, Speedy
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Sziasztok! Talán ide tartozó kérdés. Vettem egy pár Lambda Minarett utánépített dobozt, jó magasakkal, csere érett mélyközepekkel. 157 cm magas négyzet alapú (34x34cm) oszlopok, melyek felfele nyitottak és hangváltó nélküli a konstrukció. Milyen szélessávú hangszórót javasolnátok beépíteni? A magassugárzók tölcséres Motorola piezo-k. Köszönöm a segítséget! Üdv, Balázs.
Bocs a rossz hírért, de ezek a magassugárzók a létező legborzalmasabb megoldások a hangkeltésre.

Balage78
Értékelés: 31

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Balage78 »

Sziasztok! Talán ide tartozó kérdés. Vettem egy pár Lambda Minarett utánépített dobozt, jó magasakkal, csere érett mélyközepekkel. 157 cm magas négyzet alapú (34x34cm) oszlopok, melyek felfele nyitottak és hangváltó nélküli a konstrukció. Milyen szélessávú hangszórót javasolnátok beépíteni? A magassugárzók tölcséres Motorola piezo-k. Köszönöm a segítséget! Üdv, Balázs.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4503
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: revox »

Én elsősorban a hátérben lévőkre gondoltam  
ja,az se rossz
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2765

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

valóban jók meglepő,hogy egy ilyen, akkor 2500Ft/db hangszóróval mit lehet építeni ma már biztos van 4ezer is
Én elsősorban a hátérben lévőkre gondoltam  
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Jó kis tőccsérek. Nagy Upp nekik. A jó tőccsértől nem sok jobb van.
valóban jók meglepő,hogy egy ilyen, akkor 2500Ft/db hangszóróval mit lehet építeni ma már biztos van 4ezer is
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2765

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Keresem ennek a hangsugárzónak az építőjét. 2003-2004 körül került hozzám. Visaton frs 8 van benne. A doboz elég igényesen lett megépítve + furnér. A belső tölcsér is hajlított,nem simán ferdelapú. Persze a kis vörösről van szó
Jó kis tőccsérek. Nagy Upp nekik. A jó tőccsértől nem sok jobb van.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

A szellemidézés a HiFi-ben elfogadott teória, de a felkunkorodás oka a még pluszban ott lévő jó kis puha szőnyeg, ami a nemkívánatos "csillapítást" adja:-)))
Üdv: TJ.

óó,de jó szemed van, és vág az eszed. sejhettem volna,hogy kiszúrod,hogy aszőnyegtől is konkorodik egyébként jó az ott. lehet ennél a tömegnél már nem nagyon szémít,vagy épp kell hozzá,de azért nem is piszkáltam,mert bekötöttem és pont jó lett. Persze lehet,leheten jobb is,de félek,csak elrontom azért jártma már úgy,hogy na,még kicsit toljun krajta,aztán tőltoltuk
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2962

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A szellemidézés a HiFi-ben elfogadott teória, de a felkunkorodás oka a még pluszban ott lévő jó kis puha szőnyeg, ami a nemkívánatos "csillapítást" adja:-)))
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”