Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
FVF avagy csinálj magadnak vásznat
Az AVS-en a hozzászólások kronológiájából egyértelmű a fejlódés iránya.A fehér/szürkített felűletek után ezüst mixekkel próbálkoztak. Most tükörre felhodott keverékekkel kísérlteznek.
Nem azt mondom, hogy akinek van egy jól bevált felülete az kenje le valami kisérleti "trutyival"... de nem biztos, hogy le kellene ragadni a fehérnél!
akkor hajrá!
(ez is olyan lesz, mint a hifi -nem a zenéről szól...de legalább van miről beszélni. )
amúgy én is szeretek kisérletezgetni csak nincs rá időm.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mi a véleményetek, az ezüst vászonról?
szerinted, miért nem terjedt el...?
Miből gondolod, hogy nem terjedt el, vagy nem működik? Azért mert itt senki nem próbálkozik vele?
ha mutatsz egy olyan kereskedőt (jöhet link) aki 10:3 arányban árul fehér/ezüst vásznat, akkor visszavonom...
Nem szükséges visszavonnod, mert azokat a "vásznakat" amikről ez a topic szól nem árulják kereskedők (ezért az a neve, hogy csinálj magadnak...)
Az AVS-en a hozzászólások kronológiájából egyértelmű a fejlódés iránya.
A fehér/szürkített felűletek után ezüst mixekkel próbálkoztak. Most tükörre felhodott keverékekkel kísérlteznek.
Nem azt mondom, hogy akinek van egy jól bevált felülete az kenje le valami kisérleti "trutyival"... de nem biztos, hogy le kellene ragadni a fehérnél!
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.
Miből gondolod, hogy nem terjedt el, vagy nem működik? Azért mert itt senki nem próbálkozik vele?
ha mutatsz egy olyan kereskedőt (jöhet link) aki 10:3 arányban árul fehér/ezüst vásznat, akkor visszavonom...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Van élet a fehér latexen kívűl is...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=752415
Már mondtam 1000x, hogy fehér festék, bele egy pici (nagggyon pici) fekete szinező, az meg sem látszik, csak éppen annyira töri meg, hogy jó legyen
Csinálj légyszi egy olyan képet, mint én, ha legközelebb "felfűtöd a vasat"!
De, ha már itt vagyok, feltennék egy kérdést. Egy ismerős azt állította, hogy fekete vászonra vetített képet látott, lehetséges ez, ha igen, hogyan működik a dolog?
Szerintem ezt a kérdést a vetítővásznas, vagy a kereskedői fórum topicjaiban tedd fel, mert egyrészt ők itt nemigen olvasgatnak, másrészt valószinű hogy erre ők tudnak (talán) válaszolni
Köszönöm a válaszokat!
De, ha már itt vagyok, feltennék egy kérdést. Egy ismerős azt állította, hogy fekete vászonra vetített képet látott, lehetséges ez, ha igen, hogyan működik a dolog?
Mert csillogna mint állat
Akkora hotspotod lenne, hogy kiég a szemed nézés közben.
És ez csak az egyik ok hogy mért nem
Már mondtam 1000x, hogy fehér festék, bele egy pici (nagggyon pici) fekete szinező, az meg sem látszik, csak éppen annyira töri meg, hogy jó legyen
Miért?
Sajnos amint az én esetem is mutatja, nem éri meg a fáradtságot ill. a ráfordíott lóvét... Pedig (kissebb) csodát vártam az ezüsttől (és 4500 pénzembe került ). A fekete valószínűleg még rosszabb választás...
Üdv!
Arról volt már kép, hogy az "ezüst mixed" mennyivel sötétebb, mint a fehér, ha nem, tudnál feltenni egyet? Én most az egészen sötét ezüstöt próbálom ki, kíváncsi leszek az eredményre. Találtam egy lengyel festéket, ami matt ezüst. ( Persze a nevét elfelejtettem )
Köszi.
Ongrofoamról valaki azt írta, hogy nem csillog, más szerint meg igen. Asszem elmegyek majd, szemügyre veszem valahol.
Végignyálaztam a topicot. Többször szóba került az ongrofoam meg a polifoam lemez. Na most a kettő az ugyanaz?
Nem. A ploifoam az puha hajlékony, a másik meg merev megáll saját magától
Végignyálaztam a topicot. Többször szóba került az ongrofoam meg a polifoam lemez. Na most a kettő az ugyanaz?
Viccet félre téve, akkor viszont jó a natur pozdorja lap is - ha átkened mattfehér festékkel
ha vízbázisú festékkel akarod lekenni, akkor nem.
Hát ezt még nem tudom.
Van egy jó kis fára való festék, amit anno felújításkor kentünk az új ajtókra. Mattnak mondanám inkább, semmiképpen sem zománc vagy magas fényű. Olyan szépen terül, hogy megmaradt az ajtókon lévő erezettség. Még meg kell néznem, lehet, hogy selyemfényű volt
Na de még itt nem tartok. A vásznas megoldást sem vetettem el, amit lentebb írtam.
Először legyen meg a proji!!!
Viccet félre téve, akkor viszont jó a natur pozdorja lap is - ha átkened mattfehér festékkel
ha vízbázisú festékkel akarod lekenni, akkor nem.
A fehér laminált bútorlap nem fénylik/tükröződik véletlenül?
de.
ezért festettükbe sokan.
Szerintem elég hozzá egy ember is
de.
ezért festettükbe sokan.
Szevasztok!Sokat olvastam a vászonkészítésről itt a fórumon. Végül azt találtam ki, hogy
Ne tedd...
Most az LSK akciózza egy csomó vásznát, szerintem érdemes lenne benézned oda a topicba...
A "feltűzöm" ami amúgy nem tecc a dologban.
És bonyolultabb
Én 2 majd évig használtam a fehér laminált lapot, hibátlanul, szerintem a rolós vásznas megoldás kevésbé jó, mint akár a festett fehéres.
70-80e nem lesz egy fix vászonra.
Megtenné valaki, hogy csinál egy hasonló teszképet - mint az enyém lejjeb - a fekete szinezővel tört "vásznáról"?
Ennyire azért ne törjétek magatokat...
Szevasztok!Sokat olvastam a vászonkészítésről itt a fórumon. Végül azt találtam ki, hogy
Ne tedd...
Most az LSK akciózza egy csomó vásznát, szerintem érdemes lenne benézned oda a topicba...
A "feltűzöm" ami amúgy nem tecc a dologban.
És bonyolultabb
Én 2 majd évig használtam a fehér laminált lapot, hibátlanul, szerintem a rolós vásznas megoldás kevésbé jó, mint akár a festett fehéres.
Szevasztok!
Sokat olvastam a vászonkészítésről itt a fórumon. Végül azt találtam ki, hogy azt a falrészt ahova majd vetítek, teljesen bevonom egy sötétebb barna bútorlappal (azért barna, mert az megy a szobához). Aztán veszek egy IKEA-s Tuplur rolót 195*200cm-t. Kivágok belőle egy 200*1** darabot (még ki kell kalkulálni a méretet). A szélein tűzőgéppel feltűzöm a bútorlapra, aztán a pontos vetítési méretnek megfelelően körbe rakom fekete szegéllyel, ami eltakarja a tűzés helyeit. Így talán egyszerűbben el tudom találni a méretet, nem kell festeni sem.
Vélemények?
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Csinálnék képet csak nincs vetítőm.
ahhoz nem fényképezőgép kell?
mit kezdünk egy fehér képpel ? :kiraly:
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Csinálnék képet csak nincs vetítőm.
ahhoz nem fényképezőgép kell?
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Holnap veszek festéket matt feketét és
Ne matt feketét, hanem diszperzit szinezőt vegyél. Az is festék, csak oylan tömény izé :kiraly: én higítás nélkül az FVF keretét festettem meg vele (meg a hangfalam elejét a szövet mögött, de az nem látszik, bár tök szép lett )
Na megfogtam a festéket visszavittem a Piktorba és elmondtam mi a problémám.
A srác adott hozzá fekete símezőt. Így a hófehér megtört és fehér maradt, de nem az az eszméletlen fehér. A 0,75 literes festékhez éppen, hogy egy pötty feketét rakott és meg i törte szín. Berakta a keverőgépbe és szépen összekeverte... Ja és nem kérte érte semmit
Csinálnék képet csak nincs vetítőm. Lefestem megnézem és ha kell akkor még 1X vissza viszem és bekevertetem.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax