Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

3 utas Beyma nagymonitor

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ne viccelj, a párbeszéd fontosabb, mint a vélemények önmagukban!

Nem győzöm hangoztatni, számomra a hangdobozépítés sem/nem arról szól, hogy a világ legjobb hangját próbálom megvalósítani, sokkal inkább tanulni akarok a történetből és kihozni az adott lehetőségekből a legtöbbet. Ezért hát nem igazán izgatnak azok a javaslatok, amik sok száz €-es upgrade lehetőségeket tesznek az asztalomra, pedig kapok belőlük bőven. E projectbe szándékosan olcsó hangszórók kerültek, nem is fogok drága HiFi dómot beletenni, ha esetleg cserélni kell a Beyma magasat, ami bár a cég legkomolyabb dómja, hivatalosan a leggyengébb láncszem a 3 útból. Előző dobozaimban a Scan Speak Classic és Illuminator lágy dómok szépen muzsikáltak, logikus lett volna azok közül választani, de most valami mást szeretnék összehozni. Meglátjuk, meghalljuk... semmi sincs kőbe vésve.

Hát akkor, Máté Krisztát idézve: "Viszlááááát!!!!"

Kicsit komolyítva a dolgon, nyilván a harmónia a lényeg a projektben, és a prioritások is változhatnak, akár a projekt alatt is. A múlt héten még én is csak bömböltetve "éreztem" a zenét a saját rendszeremen, ma pedig, láss csodát, már halkan is olyan finomságoknak örülök, amiket korábban elképzelhetetlennek tartottam volna észrevenni. ;)

Egyre inkább azt gondolom, hogy árban NEM-HIGH-END összetevőkből is lehet, harmonikus kiszolgálással fenomenális hangzást "kicsalni". Mivel ennek elmélete nem nagyon van, ebben mindannyian a "Tapasztalás Tanítványai" kell, hogy legyünk.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sok dolog jön itt össze, hogy klasszikust idézzek. A döntés, korábbi tapasztalataid alapján a fémdóm beépítése, természetesen a Tiéd, az alkotás és a későbbi együttélés élményei is. A véleményem tényeken, személyes élményeken alapszik, ha tartalmaz számodra értékes infot, akkor hasznos volt, hogy leírtam, ha csak feltartottalak vele, azért elnézésedet kérem.

Ha korábbi élményeid alapján fémdómot teszel be,

Ne viccelj, a párbeszéd fontosabb, mint a vélemények önmagukban!

Nem győzöm hangoztatni, számomra a hangdobozépítés sem/nem arról szól, hogy a világ legjobb hangját próbálom megvalósítani, sokkal inkább tanulni akarok a történetből és kihozni az adott lehetőségekből a legtöbbet. Ezért hát nem igazán izgatnak azok a javaslatok, amik sok száz €-es upgrade lehetőségeket tesznek az asztalomra, pedig kapok belőlük bőven. E projectbe szándékosan olcsó hangszórók kerültek, nem is fogok drága HiFi dómot beletenni, ha esetleg cserélni kell a Beyma magasat, ami bár a cég legkomolyabb dómja, hivatalosan a leggyengébb láncszem a 3 útból. Előző dobozaimban a Scan Speak Classic és Illuminator lágy dómok szépen muzsikáltak, logikus lett volna azok közül választani, de most valami mást szeretnék összehozni. Meglátjuk, meghalljuk... semmi sincs kőbe vésve.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

Erről a fém dóm mizériáról azt gondolom, hogy aki tisztában van a dómsugárzók működésével, belátja, hogy a dóm anyagának milyen szerepe van és milyen nincs a hangkeltésben. Persze a hifisták többségét hiedelmek, összeollózott vélemények mozgatják, melyek nem közelítik meg a saját tapasztalás értékét. Bár nekem nem kedvencem a nagyon lágy, romantikus hangzás, de az eddig általam hallottak közül az egyik legfinomabb hangzást adó dobozban is fémdóm üzemelt és selyemdómos hangsugárzót is hallottam már agresszívnek, bántónak. Azaz szerintem nem ezen múlik.

Sok dolog jön itt össze, hogy klasszikust idézzek. A döntés, korábbi tapasztalataid alapján a fémdóm beépítése, természetesen a Tiéd, az alkotás és a későbbi együttélés élményei is. A véleményem tényeken, személyes élményeken alapszik, ha tartalmaz számodra értékes infot, akkor hasznos volt, hogy leírtam, ha csak feltartottalak vele, azért elnézésedet kérem.

Ha korábbi élményeid alapján fémdómot teszel be,

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Erről a fém dóm mizériáról azt gondolom, hogy aki tisztában van a dómsugárzók működésével, belátja, hogy a dóm anyagának milyen szerepe van és milyen nincs a hangkeltésben. Persze a hifisták többségét hiedelmek, összeollózott vélemények mozgatják, melyek nem közelítik meg a saját tapasztalás értékét. Bár nekem nem kedvencem a nagyon lágy, romantikus hangzás, de az eddig általam hallottak közül az egyik legfinomabb hangzást adó dobozban is fémdóm üzemelt és selyemdómos hangsugárzót is hallottam már agresszívnek, bántónak. Azaz szerintem nem ezen múlik.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Jó, jó, de legalább nem mindegyik és nem állandóan :D .

Amit ezzel sugallni szerettem volna, az ez:

danesdontlie.jpg

Nem, nem azt, hogy 192 Kg egy darab Evidence Temptation, hanem a bekarikázott mondatot, csak nem akartam egy DIY-topikban túl hangosan óbégatni azt, hogy Dyno... :D

Mindenesetre, hogy a topik témájához kapcsolódjunk, nekem, és pár nálam képzettebb hallgatózónak is a Dynaudio 330as Esotar volt a világ (talán egyik) legjobb magassugija, és, noha újonnan már nem lehet kapni, nem is nagyon lehetett soha, a kisebb kategóriás Dyno-driverek simán lőhetők ebayról, vagy miért nem jut eszünkbe a szintén Dyno-epigon Morel mdt 33as, amit egyrészt eleve párban árulnak, ami egyrészt hangban áráért verhetetlen (ezt pont Neked fejtegetem ), másrészt nem szívbajosak le is engedhetik akár 1500Hzre, vagy az alá is nem kicsit...

Hadd folyjon a könny meg a nyál:

MDT33_FR_and_off_unit_A.GIF

A vége meg nem fölpöndörödős, fülsértő, hanem édesen finom.

Elnézést, ha ezzel a tudálékoskodással és pusholással túlmentem volna a jóízlés határán, saját véleményem szerint háztartási körülmények közé, vagyis ÉLVEZETCENTRIKUS (és nem szőrszálhasogatóan fülsértő "dolgozós" stúdiókörnyezetbe) nagyon nehezen mondanék jobb magassugit, amit még relatíve "könnyedén"  meg lehet lőni, bár már ezt sem gyártják jó ideje. A Supreme 110 sem rossz, de nem lényegesen jobb. Áráért pedig különösen nem.

Vagy vannak a szintén Dyno-klón Lyeco-magasak, made in China, nagyon vállalható hanggal, de hozzájuk forrást pl. nem tudok.

Szóval, fapaci, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.

Az én dobozomba is Morel mdt33 került végül! Igaz aki a váltót tervezte az általad említettnél szívbajosabb volt ennyire nem engedte le a vágási frekit!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2981

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: earforce »

A dánok viszont nem hazudnak. :D
Kivéve, amikor nem írják rá a dobozra, ld. XEO
Persze ilyenkor lehet azzal takaróznak: dehá'nemmontuk hogy nem!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

Nem csak azért. A Mini és Midi AS dobozokban is mind fém dóm volt... és nem azért, mert abból a pénzből nem tudtam volna bele selymet venni! Ezen érdemes elgondolkodni Mielőtt ezek mellett döntöttem, Bélától (aki volt olyan segítőkész, hogy adott) elkértem nagyjából minden létező SEAS és MOREL magasat (alut és selymet is) a 10-15 ezer forint közötti kategóriából! Mérve és hallgatva ezek vitték a zászlót!

Hallottam a Minit én is, nagyon tetszett, jó gyártmány, a lehetőségekből kihoztad a maximumot, sőt, zenélni is megtanítottad.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Igazigaz, de bocsássuk meg a szerelmet: valszeg a Zsenelekekben lévő alu miatt dobbant itt a szív... 
Nem csak azért. A Mini és Midi AS dobozokban is mind fém dóm volt... és nem azért, mert abból a pénzből nem tudtam volna bele selymet venni! Ezen érdemes elgondolkodni Mielőtt ezek mellett döntöttem, Bélától (aki volt olyan segítőkész, hogy adott) elkértem nagyjából minden létező SEAS és MOREL magasat (alut és selymet is) a 10-15 ezer forint közötti kategóriából! Mérve és hallgatva ezek vitték a zászlót!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

szerintem inkább egy nyitott milleniumfetisiszta

Igazigaz, de bocsássuk meg a szerelmet: valszeg a Zsenelekekben lévő alu miatt dobbant itt a szív... 

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Végre egy fémdómfetisiszta!

Én is írtam, hogy tud nagyon szerethető hangja lenni, csak Solid State erősítéssel macerás a használata.

szerintem inkább egy nyitott milleniumfetisiszta

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

Be lehet fejezni a fémdóm gyűlöletet! Én a legtöbb alu dómot nagyon csípem, a közvetlen, eleven, nyílt, és nem unalmnas hangja miatt. Fém dómot is lehet jól és rosszul készíteni. A legtöbb gyártónak sikerül a rezonanciapúpot 20 k fölé tolni. Akiknek 20 k alatt van, azoknak még fejlődniük kell.

Végre egy fémdómfetisiszta!

Én is írtam, hogy tud nagyon szerethető hangja lenni, csak Solid State erősítéssel macerás a használata.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Be lehet fejezni a fémdóm gyűlöletet! Én a legtöbb alu dómot nagyon csípem, a közvetlen, eleven, nyílt, és nem unalmnas hangja miatt. Fém dómot is lehet jól és rosszul készíteni. A legtöbb gyártónak sikerül a rezonanciapúpot 20 k fölé tolni. Akiknek 20 k alatt van, azoknak még fejlődniük kell.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: violin »

Erről beszélek nyuszómuszó...... ....

(a lányom azóta is imádja a nyuszit..... )
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

Dehogynem.... ......

Jó, jó, de legalább nem mindegyik és nem állandóan :D .

Amit ezzel sugallni szerettem volna, az ez:

Nem, nem azt, hogy 192 Kg egy darab Evidence Temptation, hanem a bekarikázott mondatot, csak nem akartam egy DIY-topikban túl hangosan óbégatni azt, hogy Dyno... :D

Mindenesetre, hogy a topik témájához kapcsolódjunk, nekem, és pár nálam képzettebb hallgatózónak is a Dynaudio 330as Esotar volt a világ (talán egyik) legjobb magassugija, és, noha újonnan már nem lehet kapni, nem is nagyon lehetett soha, a kisebb kategóriás Dyno-driverek simán lőhetők ebayról, vagy miért nem jut eszünkbe a szintén Dyno-epigon Morel mdt 33as, amit egyrészt eleve párban árulnak, ami egyrészt hangban áráért verhetetlen (ezt pont Neked fejtegetem ), másrészt nem szívbajosak le is engedhetik akár 1500Hzre, vagy az alá is nem kicsit...

Hadd folyjon a könny meg a nyál:

A vége meg nem fölpöndörödős, fülsértő, hanem édesen finom.

Elnézést, ha ezzel a tudálékoskodással és pusholással túlmentem volna a jóízlés határán, saját véleményem szerint háztartási körülmények közé, vagyis ÉLVEZETCENTRIKUS (és nem szőrszálhasogatóan fülsértő "dolgozós" stúdiókörnyezetbe) nagyon nehezen mondanék jobb magassugit, amit még relatíve "könnyedén"  meg lehet lőni, bár már ezt sem gyártják jó ideje. A Supreme 110 sem rossz, de nem lényegesen jobb. Áráért pedig különösen nem.

Vagy vannak a szintén Dyno-klón Lyeco-magasak, made in China, nagyon vállalható hanggal, de hozzájuk forrást pl. nem tudok.

Szóval, fapaci, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: violin »

:D

Dehogynem.... ......
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

Nem tudom még, marad-e. Szerencsére a mérete a legtöbb dómsugárzóéval csereszabatos, így könnyen cserélhető.

:D

Valahogy, talán tudat alatt éreztem én is, de persze, ez csak egy lehetőség a végtelen közül. Mivel a tapasztalatom mind az élőzenehallgatásban, mind a hangfalépítésben kb nulla a Tiédhez képest, nem is tudnám megítélni ezt a dolgot.

Ami viszont biztosabb, hogy a Nálad hallott hang és erősítési koncepció alapján a kívánt hangkép nekem inkább befogadná a selyemdóm hangját, kérem, hogy az alumagas-fanok most ne kezdjék el kaparni a falat, vagy összekarmolni magukat. Illetve csuklani sem szeretnék :-))). Saját, mint már korábban is közöltem, szerény tapasztalatom szerint az alu magasak LEGINKÁBB csöves erősítéssel hoznak ÉDES eredményt, nagyon jó tud lenni egy B&W egy csövessel, egy JmLab egy csövessel, stb. A lineáris frekimenetű solid state erősítés sajnos, ismét írom, korlátozott tapasztalataim szerint, nem a legjobb az alu-magas audiofil kihasználására. Természetesen kivétel az a stúdióalkalmazás, ahol aktívan, DSPvel, egyéb furmányos módon lehet machinálni a frekimenettel. Amit írok, természetesen a hallott hangra vonatkozik, számomra a jó hang nem ekvivalens a mérések kiváló eredményeivel. Mivel pedig még selyemdóm-mérést és alu-dóm-mérést sose nem is volt alkalmam sem csinálni, sem összehasonlítani, mérve nem is tudom, van-e különbség.

Tévútra sem csábítanám/erőszakolnám a projektet, nyilván az idő és a hosszútávú, tartós élmény fog dönteni.

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: blattida »

Szia! Míg nem tisztul ki a basszus és középsáv, nem tudom megítélni a magassugárzót sem, de a váltóban már most is van egy kompenzációs kör a 15 kHz-es rezonancia csillapítására, csak egyelőre ki van iktatva. Az biztos, hogy sokkal több a meló ezzel a monitorral, mint egy 2 utas HiFi dobozkával és szerintem a tavasz simán elmegy a csiszolgatással. Kb most tartok ott, ahol sokan befejezik, mondván, ez kész, de nem vagyok még elégedett, szerintem még bőven van mit felfedni.
Igen, a három út nagyobb kihívás, viszont nagyobb élvezet a vége.
Remélem megosztod velünk továbbra is a különböző stációkat és egy boldog végbe torkollik az út!   

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Bocs, hogy belevaúúúú, sztem lesz még mit szöszölni nagyon bőven a dobozon, MÉGHA marad is az alu-magas........
Nem tudom még, marad-e. Szerencsére a mérete a legtöbb dómsugárzóéval csereszabatos, így könnyen cserélhető.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Szia Fapaci!

Akkor, ezek szerint, a korábban felvázolt jó hang tovább fog rendesen javulni, a magas 16kHz-es rezonanciája pedig nem szól bele a kapott hangba annyira, hogy kezelni akard. Most hogy érzed, ráfordultál a célegyenesre vagy van még egy köröd?   

Szia! Míg nem tisztul ki a basszus és középsáv, nem tudom megítélni a magassugárzót sem, de a váltóban már most is van egy kompenzációs kör a 15 kHz-es rezonancia csillapítására, csak egyelőre ki van iktatva. Az biztos, hogy sokkal több a meló ezzel a monitorral, mint egy 2 utas HiFi dobozkával és szerintem a tavasz simán elmegy a csiszolgatással. Kb most tartok ott, ahol sokan befejezik, mondván, ez kész, de nem vagyok még elégedett, szerintem még bőven van mit felfedni.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

Szia Fapaci!

Akkor, ezek szerint, a korábban felvázolt jó hang tovább fog rendesen javulni, a magas 16kHz-es rezonanciája pedig nem szól bele a kapott hangba annyira, hogy kezelni akard. Most hogy érzed, ráfordultál a célegyenesre vagy van még egy köröd?   

Bocs, hogy belevaúúúú, sztem lesz még mit szöszölni nagyon bőven a dobozon, MÉGHA marad is az alu-magas........

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: blattida »

Az állvány egy robusztus üreges faszerkezet, amit Bege álmodott meg és a dobozzal együtt lett legyártva. Ebben ül majd a váltó (ami jóval nagyobb lesz, mint terveztem, de szerencsére elfér), egy másik kb 10 literes üreg pedig fel lesz töltve valamilyen nehéz anyaggal. Alul-felül Fodesz által gyártott bronz tüskék támasztják meg a szituációt.

Nem nagyon volt időm mostanában a dobozra, mert az LGT-vel fekszem/kelek és ez még pár napig így lesz. De már megérkeztek az új váltó alkatrészei, amikkel a mélysugárzó vágási meredekségét fogom növelni 3rd rendűre, mert túlságosan beleszólt a középsávba néhány rezonanciája. Továbbá ki kell cserélnem a doboz belső csillapítását. Írtam már párszor, hogy számomra a valódi kártolt gyapjú vált be leginkább ilyen célra, de most éppen nem volt belőle itthon, ráadásul ebbe a dobozba nagyon sok kell, ezért mások által ajánlott olcsó műszálas anyagokkal próbálkoztam, csúfos eredménnyel. Nem tetszett, amit hallottam, ezért végeztem néhány mérést a doboz belsejében és komoly akusztikai viharokat fedeztem fel, 400 és 1000 Hz között csúnyán magas (0,4 sec) a T60 utózengési idő. Nem szépítem a dolgot, ez csúnyán el lett cseszve és bizonyára soha többé nem próbálkozom ezekkel a gagyi csillapító anyagokkal. Rendeltem 3 kg kártolt gyapjút egy vidéki manufaktúrától, akik nagyon készségesek voltak és már meg is érkezett a jókora bála (a fővárosi ár harmadáért). Jövő héten talán lesz időm és akkor elvégzem a tervezett módosításokat.

Szia Fapaci!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

Az állvány egy robusztus üreges faszerkezet, amit Bege álmodott meg és a dobozzal együtt lett legyártva. Ebben ül majd a váltó (ami jóval nagyobb lesz, mint terveztem, de szerencsére elfér), egy másik kb 10 literes üreg pedig fel lesz töltve valamilyen nehéz anyaggal. Alul-felül Fodesz által gyártott bronz tüskék támasztják meg a szituációt.

Nem nagyon volt időm mostanában a dobozra, mert az LGT-vel fekszem/kelek és ez még pár napig így lesz. De már megérkeztek az új váltó alkatrészei, amikkel a mélysugárzó vágási meredekségét fogom növelni 3rd rendűre, mert túlságosan beleszólt a középsávba néhány rezonanciája. Továbbá ki kell cserélnem a doboz belső csillapítását. Írtam már párszor, hogy számomra a valódi kártolt gyapjú vált be leginkább ilyen célra, de most éppen nem volt belőle itthon, ráadásul ebbe a dobozba nagyon sok kell, ezért mások által ajánlott olcsó műszálas anyagokkal próbálkoztam, csúfos eredménnyel. Nem tetszett, amit hallottam, ezért végeztem néhány mérést a doboz belsejében és komoly akusztikai viharokat fedeztem fel, 400 és 1000 Hz között csúnyán magas (0,4 sec) a T60 utózengési idő. Nem szépítem a dolgot, ez csúnyán el lett cseszve és bizonyára soha többé nem próbálkozom ezekkel a gagyi csillapító anyagokkal. Rendeltem 3 kg kártolt gyapjút egy vidéki manufaktúrától, akik nagyon készségesek voltak és már meg is érkezett a jókora bála (a fővárosi ár harmadáért). Jövő héten talán lesz időm és akkor elvégzem a tervezett módosításokat.

Köszi a kimerítő infokat, a gyapjúhoz levendulát ajánlok, nemcsak emésztésre, migrénre, nyugtalanságra nagyszerű, fantasztikus illatú és túladagolhatatlan, hanem a molyok is seperc alatt besokallnak tőle :-)))).

Állvány-téma:

Most, hogy ától cettig végigolvastam a topikot, úgy sejtem, hogy a mérések és a változtatások a dobozban már azután kerültek-kerülnek sorra, hogy "össze van cuppantva" az állvánnyal. Tudom, hogy a figyelmedet nem kerüli el ez sem, írnom sem kell, hogy az állvány nemcsak annyit csinál, hogy a magassugit kábé hallgatási magasságba emeli. Másik: mi van a laminált alatt a kégliben? Csak a beton-aljzat és a vékony habfólia?

Jól csinálod, fel a fejjel, bexarás lesz.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

A középsáv alsó vágásának meredekségén még csiholok, mert van ott egy randa púp, de kukorékolás alatt nem ilyen problémát értettem. Egyszerűen nagyon nyers még a hang, ami ma reggelre sokat javult.

Tudom, hogy minden hangszóró más, az enyéim a mostani ládikómban nem szóltak rendesen 5-600 óra bejáratás nélkül. Ez, "feed me with non-stop music"  üzemmódban kb 30 nap. Persze, azután is változik a hang, de akkor már kb sejthető, hogy milyen irányban.

Utólag beleszerkesztve:

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az enyém gyári doboz, belenyúlásmentes, és ezért "egyben" járt be, banánaljzatostól, belső kábelestől, driverestől, váltóstól, forrasztásostól, tokkal és vonóval. És, miután bejárt, csak akkor tettem az állványra és töltöttem az állványt homokkal. És, nem vicc, a saját állvány, amivel a doboz már a rajzasztaltól-műhelytől fogva egy rezonáns rendszer, kb. négyzetre emelte az élményt.

Mi a koncepciód az állvánnyal kapcsolatban?

(Tömeg, rögzítés, alsó tüskék, illetve variálhatóság?)

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Csillapított 2. rendű, 500 és 4.000 Hz töréspontokkal.

Én kipróbálnám elsőrendűvel, és csökkenteném a doboz térfogatát is.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”