Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alkatrészboltok
Alkatrészboltok
Akár hiszed, akár nem, pont ilyesmi tokozatot gondoltunk ki hozzá, hasonló elrendezéssel. NZS
Honnét szerzitek a tokozatot? Meghajlítgatjátok magatok? Engem is érdekelne egy ilyen.
potatomelon.wordpress.com
Alkatrészboltok
Akár hiszed, akár nem, pont ilyesmi tokozatot gondoltunk ki hozzá, hasonló elrendezéssel. NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Alkatrészboltok
Azóta még jobb lett, a gyerek utánaolvasott, volt mellé angol fórum, és kicserélt benne valamit. Szerencsére volt otthon. A potikat milyen kábellal érdemes bekötni? NZS
Nem annyira releváns, ha jó a kábel menedzsment, akkor elméletileg nem lesz semmi gond.
Gratula az effekthez! Ez akkor gondolom a Boss DS-1 klónja.
Alkatrészboltok
Én is gitározom és barkácsolni is szoktam, hogy nekem eddig ez miért nem jutott eszembe, hogy én is csináljak gitár effektet?
Alkatrészboltok
Azóta még jobb lett, a gyerek utánaolvasott, volt mellé angol fórum, és kicserélt benne valamit. Szerencsére volt otthon. A potikat milyen kábellal érdemes bekötni? NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Alkatrészboltok
Ma ismét elkészült egy effekt, ez már jó! Disto uno a neve. Már csak be kellene dobozolni, esetleg átkábelezni valami jobb drótokkal. NZS
Alkatrészboltok
Én ebben a projektban a pénztáros vagyok. Ma túlleszünk az OKTV-n, utána lesz több idő rá talán. Egyelőre egy gyors tesztelés alapján a 3 db potiból az egyik olyan, mintha ott sem lenne. Egyik hangerőt változtat, a másik "zengeti" kissé a gitár hangot. A harmadik pedig be van építve, és szép. NZS
Akkor a harmadik hibázni se tud, ez a lényeg.
Alkatrészboltok
Én ebben a projektban a pénztáros vagyok. Ma túlleszünk az OKTV-n, utána lesz több idő rá talán. Egyelőre egy gyors tesztelés alapján a 3 db potiból az egyik olyan, mintha ott sem lenne. Egyik hangerőt változtat, a másik "zengeti" kissé a gitár hangot. A harmadik pedig be van építve, és szép. NZS
Alkatrészboltok
Kiderült, hogy a nyák beültetési terven a két tranyót fordítva adták meg. Megcseréltük, már nem torzít, nem recseg, de még nem egészen azt csinálja, amit kellene. Austremolo nevű kütyü. Valami hiba lehet még benne. NZS
Ha tremolo effektről van szó, akkor ez tulajdonképpen egy vibrato, vagyis a hangok frekvenciájának pulzáló változtatásáról. Biztos ezt akartátok?
Alkatrészboltok
Kiderült, hogy a nyák beültetési terven a két tranyót fordítva adták meg. Megcseréltük, már nem torzít, nem recseg, de még nem egészen azt csinálja, amit kellene. Austremolo nevű kütyü. Valami hiba lehet még benne. NZS
Alkatrészboltok
Nem vagy idős az OKTV-hez?
Nyilván a fiam megy a versenyre... Ilyenkor szándékosan nem szeretném a barkács szekcióval elterelni a figyelmét. NZS
Alkatrészboltok
Gyermekemnek is egy gitáreffekt pedál készül, egy kis segítséget kérek hozzá: hol érdemes körülnézni lábkapcsoló ügyben?Olyan kéne, ami kibírja a taposást is.
Ha csak maga a kapcsoló része érdekel, akkor alkatrészboltok vagy hangszerboltok ( gitárboltok, ahol szervizelnek is, pl. Gitárbarlang), egyébként meg kész termék esetén el kell dönteni, hogy MIDI vagy CV típusú kell. MIDIs-ből 10 e Ft körül már van.
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php? ... &prid=4045
Nem tudom mennyire bírják a taposást, gondolom nem vészes.
Alkatrészboltok
Gyermekemnek is egy gitáreffekt pedál készül, egy kis segítséget kérek hozzá: hol érdemes körülnézni lábkapcsoló ügyben?
Olyan kéne, ami kibírja a taposást is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Alkatrészboltok
Abba én nem folytam bele, milyen effektet csinálna az a kütyü ami elvileg készen lett. Az biztos, hogy nem erre gondoltunk... Oszcilloszkópom nincs. Most idő sincs, OKTV-re tanulás van. NZS
Nem vagy idős az OKTV-hez?
Alkatrészboltok
Abba én nem folytam bele, milyen effektet csinálna az a kütyü ami elvileg készen lett. Az biztos, hogy nem erre gondoltunk... Oszcilloszkópom nincs. Most idő sincs, OKTV-re tanulás van. NZS
Alkatrészboltok
Első gitár effekt kütyünk elkészült, de nem csinál mást, csak nem várt torzítást visz a jelbe...Fiam szerint azért lehet, mert szinte semmit nem lehet úgy megkapni, ahogyan az eredeti tervben az szerepel. Más a tranyó, a kondik és ellenállások talán jók.
A fiam zöldséges hasonlata szerint így kaptuk az alkatrészeket: Kérek egy kiló almát, de csak körte van, abból is az egyik gyanús, hogy inkább szilva, és aszalt. (De azért legyek nyugodt, mert az is gyümölcs.) NZS
Pontosan milyen effektet csináltatok? Mert ha gitártorzító effektet, akkor azt kaptátok.
Milyen jellegű torzítás, amiről szó van? Kimérted oszcilloszkóppal? Ha sima tranzisztoros erősítőt akartatok készíteni, akkor az olyan, mintha hifi erősítőt csinálnál (csak mono-ban), ugyanazok a szabályok. Lehet, hogy rosszul állítottátok be a tranzisztor munkapontját.
Alkatrészboltok
Első gitár effekt kütyünk elkészült, de nem csinál mást, csak nem várt torzítást visz a jelbe...
Fiam szerint azért lehet, mert szinte semmit nem lehet úgy megkapni, ahogyan az eredeti tervben az szerepel. Más a tranyó, a kondik és ellenállások talán jók.
A fiam zöldséges hasonlata szerint így kaptuk az alkatrészeket: Kérek egy kiló almát, de csak körte van, abból is az egyik gyanús, hogy inkább szilva, és aszalt. (De azért legyek nyugodt, mert az is gyümölcs.) NZS
Alkatrészboltok
Az utolsó mondattal arra céloztam, hogy nem kell-e nulla feszültség az erőlködőhöz, mert akkor úgy kell kérni a tekercseléshez (vagy a kész darabnál).
Nem vagyok formában ma reggel. Kell az egyikhez nulla is.
NZS
Alkatrészboltok
Akkor első körben szerezz be egy Metex szintű multimétert,
10 évig mi forgalmaztuk mo-on.
Még most is működik az,amit akkor eltettem magamnak.
Van egy műszerem, de az még nem tud kapacitást mérni. Gondolom ATC, nincs belőle elfekvő, csak amit magadnak meghagytál... NZS
OBI, Praktiker, Brico, alkatrészboltok - ezekben lehet kapni, 3-4 ezer forint körüliek.
Alkatrészboltok
Jó lenne, ha csendben tenné a dolgát. NZS
Én a toroidot ajánlom, azt minden valamire való alkatrészboltban be lehet szerezni. 2*9V egyenáram még lehet a 12V-os trafóból, de a 18V-ot azt hogy akarod előállítani? O-ra nincs szükséged esetleg?
Az utolsó mondatodat nem értem egészen. NZS
Az utolsó mondattal arra céloztam, hogy nem kell-e nulla feszültség az erőlködőhöz, mert akkor úgy kell kérni a tekercseléshez (vagy a kész darabnál).
Alkatrészboltok
Van egy műszerem, de az még nem tud kapacitást mérni. Gondolom ATC, nincs belőle elfekvő, csak amit magadnak meghagytál... NZS
Alkatrészboltok
Jó lenne, ha csendben tenné a dolgát. NZS
Én a toroidot ajánlom, azt minden valamire való alkatrészboltban be lehet szerezni. 2*9V egyenáram még lehet a 12V-os trafóból, de a 18V-ot azt hogy akarod előállítani? O-ra nincs szükséged esetleg?
Az utolsó mondatodat nem értem egészen. NZS
Alkatrészboltok
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Alkatrészboltok
Tegnap megkaptam egybeömlesztve 4 klf. cuccnak az alkatrészeit. Persze egy része hiányzik. Sok olyan kondi, dióda van, amin nincs ráírva semmi. Ez jól megfogott... Nincs mérőműszerem sem kapacitás méréshez. NZS
Akkor első körben szerezz be egy Metex szintű multimétert, az már tudni fogja a kapacitásmérést alap szinten (ehhez lehet, hogy pótlábakat kell majd forrasztgatnod). Vagy kikövetkezteted a méretből, darabszámból és alkatrészlistából.