Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

3 utas Beyma nagymonitor

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ennyi pénzért, az egyik legjobb magas ami a piacon van. Ajánlom mindenki figyelmébe!
Erősen idegenkedtem a Visaton márkától, de ez a dóm nagyon kellemes csalódás.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ennyi pénzért, az egyik legjobb magas ami a piacon van. Ajánlom mindenki figyelmébe!
Ezt már próbáltad?
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=4316
A héten a hangszórókra is csinálok brutális árakat.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: bege »

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Sajnos Lamalasnak igaza volt, illetve úgy tűnik, hogy az ízlésünk igen hasonló. A Scan Speak 2608/913000 dóm nálam is meglepően kemény, rideg hangzást adott. Bár a próbára fordított kb 50 órában lágyult a hangja és persze jobb volt a Beyma magassugárzónál, még mindig távol volt attól, amit én szeretnék, így hát megköszönve a lehetőséget, megy vissza a gazdájához.

No de mi legyen helyette??? Bege barátom ajánlotta a figyelmembe a Visaton KE25SC kerámia dómot, ami bár túlnyújtózik a tervezett költségvetésen, elkértem hát egy próbára. Nagyon jó tipp volt, amit ezúton is köszönök! Sokan állítják, hogy az említett SS dóm az alsó-középkategória bajnoka, de akkor nem tudom, a Visaton csúcsmodelljét hova lehetne pozicionálni. Nagyon finom, részletező hangja van, szerintem eléri a SS Illuminator szintjét, amit előző SS dobozomban használtam. A 2608-as dómot hallgatva bár megvolt a regiszterek közötti egyensúly, néhány hangszer furán természetellenes, műanyag volt, amit eleinte az új TEAC D/A konverteremnek tudtam be, de a Visaton beüzemelésével helyreállt a világ rendje. Most megvan az attack, touch és lecsengés, nagyon tetszik, ez a dóm bizony már a dobozban marad. Nagyon egyszerű váltani, beépített impedancia kompenzálása is van, így a saját keresztváltómon is egyszerűsíteni tudtam, ami jót tett a térhatásnak és a hangzás nyíltságának.

Szia ehhez csak csatlakozni tudok nekem is ilyen hangsugárzóm van!!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Sajnos Lamalasnak igaza volt, illetve úgy tűnik, hogy az ízlésünk igen hasonló. A Scan Speak 2608/913000 dóm nálam is meglepően kemény, rideg hangzást adott. Bár a próbára fordított kb 50 órában lágyult a hangja és persze jobb volt a Beyma magassugárzónál, még mindig távol volt attól, amit én szeretnék, így hát megköszönve a lehetőséget, megy vissza a gazdájához.

No de mi legyen helyette??? Bege barátom ajánlotta a figyelmembe a Visaton KE25SC kerámia dómot, ami bár túlnyújtózik a tervezett költségvetésen, elkértem hát egy próbára. Nagyon jó tipp volt, amit ezúton is köszönök! Sokan állítják, hogy az említett SS dóm az alsó-középkategória bajnoka, de akkor nem tudom, a Visaton csúcsmodelljét hova lehetne pozicionálni. Nagyon finom, részletező hangja van, szerintem eléri a SS Illuminator szintjét, amit előző SS dobozomban használtam. A 2608-as dómot hallgatva bár megvolt a regiszterek közötti egyensúly, néhány hangszer furán természetellenes, műanyag volt, amit eleinte az új TEAC D/A konverteremnek tudtam be, de a Visaton beüzemelésével helyreállt a világ rendje. Most megvan az attack, touch és lecsengés, nagyon tetszik, ez a dóm bizony már a dobozban marad. Nagyon egyszerű váltani, beépített impedancia kompenzálása is van, így a saját keresztváltómon is egyszerűsíteni tudtam, ami jót tett a térhatásnak és a hangzás nyíltságának.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Óóóh, a TÚLERŐ, Tisztelt Uram... :D

Soraidat olvasva még egy nagy adag kételyt is benne látok a képletben, meg rengeteg más, a projekt valódi szintjét "beállító" apróságot (például a kilógó lóláb és a kártolt gyapjú esete a falóval), illetve személyesen megtekintve a dobozt, világos lett, hogy ha a jó hang érdekében "változtatni kell  majd", akkor változtatni fogsz majd.

Azt hiszem, nagyon tanulságosak a mérések, de itt és most leszögezhetjük: Egészen pontosan annyit érnek, mint a társkeresőhirdetésekben a méretek, életkor, iskolai végzettség, illetve érdeklődés-rovatok, hogy "elvileg, fejben" valahova lehessen tenni egy hirdetőt. EZ a magassugi sem volt rossz, a papírjai alapján akár bent is maradhatott volna, csakhát az ember füle nem mérőmikrofon, a zene meg nem mérőjel-sorozat.

Az ezüst belsőkábelezés magasra teszi a lécet, ezzel a további, esetleges lólábak is eléggé ki fognak lógni, amennyiben lesznek.

Már alig várom, hogy halljam!

Jaj, Áki, úriember nem használja ki a cizzert nemes társaságban! Ha mégis, akkor vagy a társaság nem annyira nemes, vagy rosszabb esetben az ember nem annyira úri.

A kétely nélküli ember szerintem nagyjából azonos a semmit tudóval, aki meg nagyjából azonos a mindentudóval. Már csak a kárörvendőt kell valahogy elhelyezni a táblán. 

Az ember ősi jellegzetessége és önvédelmi reflexei által mindig tagadja azon dolgok fontosságát, miket nem ért. Bizonyára sokan így vannak a mérésekkel is.

Na ennyi bölcsesség elég is így lefekvés előtt. 

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: lamalas »

...

Azt hiszem, nagyon tanulságosak a mérések, de itt és most leszögezhetjük: Egészen pontosan annyit érnek, mint a társkeresőhirdetésekben a méretek, életkor, iskolai végzettség, illetve érdeklődés-rovatok, hogy "elvileg, fejben" valahova lehessen tenni egy hirdetőt. EZ a magassugi sem volt rossz, a papírjai alapján akár bent is maradhatott volna, csakhát az ember füle nem mérőmikrofon, a zene meg nem mérőjel-sorozat.
 ...
No igen, szamodra elkepzelheto, hogy a meresek annyit ernek amit leirtal, de ezzel nem mindenki van igy. Rogton itt van fapaci esete: olyan magassugarzot valasztott aminel mar elore lehetett sejteni masok meresei alapjan, hogy nem epp nyero magassugarzo a hallhato tartomanyban levo rezonanciaja miatt (az mas kerdes, hogy gyari adatlap alapjan nem lathato az emlitett rezonancia).
De mas peldak is vannak megfelelo szakirodalomban (nem Hifi magazin is tarsaira gondolok, az nem szakirodalom) azzal kapcsolatban, hogy komolyabb meressorozatok alapjan meg lehet josolni hogy is fog szolni egy adott hangsugarzo illetve vakteszteken melyik hangsugarzo fog tetszeni a tobbsegnek.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Eddig tudtam tartani a frontot a túlerővel szemben. Bár sokan óvtak ettől az olcsó Beyma dómtól, mindenképpen szerettem volna egy esélyt adni neki. Eleinte az ideiglenesen összetákolt váltóval nem is tűnt olyan rossznak, ám ahogy haladok előre, egyre inkább kilóg a lóláb. A keresztváltó finomítása és a szobámhoz illesztése, a doboz belső csillapításának gyapjúra, kábelezésének pedig tiszta ezüstre cserélése olyan szintre finomította és emelte a doboz hangzását, hogy ebbe már nem fér bele ez a problémás magassugárzó. A görbéken ugyan nem látható, de hallgatva nagyon sok részletet megzabál, elkeni az impulzusokat, így ma megpecsételtem a sorsát. Jövő héten elsüllyesztem egy fiók mélyére és szerepét átveszi egy sokaknak ismerős favorit, a Scan Speak 2608/913000 (régebben Peerless 810921 néven szerepelt). Erről ennyit.

Pár napja írtam, hogy szépen megszívtam a műszálas csillapítással. Ma kiszórtam a legutolsó részecskéjét is és kb 0,50 kg kártolt gyapjút adagoltam a dobozokba. Nem is tudom, milyen elcsépelt jelző illene ide, de a hatás azonnal érezhető volt. Nagyságrendekkel tisztább középtartomány és dinamikusabb basszusok jelezték, hogy erre a lépésre erősen szükség volt. Bemásolok két görbét, melyeket a dobozba helyezett mérőmikrofonnal készítettem és a belső tér RT20 és RT30 utózengési idejét mutatják 200 és 1200 Hz között:

zeng 01.jpg

zeng 02.jpg

Gondolom egyértelmű a helyzet, de a pontosság kedvéért leírom, hogy az első ábra a műszálas csillapítással, utóbbi a gyapjúval mért adat. Mindkettőből nagyjából azonos mennyiség volt a dobozban. Előbbi anyag szinte semmit nem csinál, hagyja szabadon tombolni a hullámokat odabent, a gyapjú viszont szépen megregulázza őket. A görbék közötti durva különbség legalább annyira hallható is, mint látható.

Óóóh, a TÚLERŐ, Tisztelt Uram... :D  

Soraidat olvasva még egy nagy adag kételyt is benne látok a képletben, meg rengeteg más, a projekt valódi szintjét "beállító" apróságot (például a kilógó lóláb és a kártolt gyapjú esete a falóval), illetve személyesen megtekintve a dobozt, világos lett, hogy ha a jó hang érdekében "változtatni kell  majd", akkor változtatni fogsz majd.

Az ezüst belsőkábelezés magasra teszi a lécet, ezzel a további, esetleges lólábak is eléggé ki fognak lógni, amennyiben lesznek.

Már alig várom, hogy halljam!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

"Vagy vannak a szintén Dyno-klón Lyeco-magasak, made in China, nagyon vállalható hanggal, de hozzájuk forrást pl. nem tudok." ezt Lehoako írta.

Már bocsánat,hogy belevau Leho szaktárs, de a Lyeco nem made in China, hanem made in Taiwan! Nekem ilyen drivereim vannak. Az én magasam az általad említett Dynaudio 330as Esotar, Lyeco változata. A Morel mdt 33-as nagyon jó, de a közelébe sincs a Lyeco-nak.
Ha minden igaz, akkor a jövő héten kapom meg az új Lyeco magasat, ami a mostaninál is még jobb. 

Frankie, de jó, hogy itt vagy!

Így van, Taiwan .-))). Köszönöm a pontosítást. Sajnos, az egy ország-egy rendszer elvét nehéz autonóm "városállamokra" húzni, emiatt lehet, hogy Kínához tartozik, de talán nem a népi Kínához? Off be is fejezve, csak azért hoztam fel ezt a dolgot, hogy nemcsak Dániában tudnak hangszórót csinálni, hanem máshol is, pl. Lyeco.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 92

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: frankie »

Taiwan = Republic of China.
Kína= People of Republic China

Jó, igen igazad van Atc.   De szvsz Taiwan amolyan "ipari nagyhatalom" az anyaországon(Kína) belül. Te is tudod, hogy a Lyeco elég nagy név, és elég nagy neveknek gyárt. Tehát a minőséggel nem lehet gond.

Bocsánat az offért Fapaci. 
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: AVX »

"Vagy vannak a szintén Dyno-klón Lyeco-magasak, made in China, nagyon vállalható hanggal, de hozzájuk forrást pl. nem tudok." ezt Lehoako írta.

Már bocsánat,hogy belevau Leho szaktárs, de a Lyeco nem made in China, hanem made in Taiwan! 

Taiwan = Republic of China.
Kína= People of Republic China

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Bocs hogy bele vau-vau a nagyok dolgába, de az SB-k a tapasztalataitok alapján annyira rosszul szólnak?
Én már kétszer is használtam az SB 29 RDNC-t szerintem 50 euró körüli árához képest nagyon jó és nagyon könnyü váltani ami nem hátrány.Egyedül a műanyag előlapja zavart de inkább azon spóroljanak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Bocs hogy bele vau-vau a nagyok dolgába, de az SB-k a tapasztalataitok alapján annyira rosszul szólnak?
Én passzolom a kérdést. Sok országban népszerűek, nálunk valamiért nem építenek belőlük.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 92

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: frankie »

Már bocsánat,hogy belevau Leho szaktárs, de a Lyeco nem made in China, hanem made in Taiwan! Nekem ilyen drivereim vannak. Az én magasam az általad említett Dynaudio 330as Esotar, Lyeco változata. A Morel mdt 33-as nagyon jó, de a közelébe sincs a Lyeco-nak.
Ha minden igaz, akkor a jövő héten kapom meg az új Lyeco magasat, ami a mostaninál is még jobb. 
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Ezeket én nem próbáltam még.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Van mar ilyen Scan-Speak magassugarzod? Ha nincs, tudok neked kolcsonadni egy parat mert en is epp most csinalok egy dobozt ezzel a magassal de nekem nem igazan tetszik. Nem biztos egyelore, de lehet, hogy megvalok tole. Ha erdekel beszeljuk meg privatban.
Nincs, majd Tőled lesz.  Nem építettem még ezzel a típussal, csak hallottam néhány dobozban és nekem tetszett. Persze nem világbajnok példány, egy rezes SEAS Excel vagy SS Illuminator jobb, de ebbe a projectbe ezek nem férnek bele. Bár kicsit bizonytalan vagyok, mert ilyen artikulált és tiszta hangszerhangokat még nem hallottam otthon, tehát lehetséges, hogy emelem a tétet.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

3 utas Beyma nagymonitor

...
Nem tudom Lamalas, neked mi nem tetszett benne?

Szamomra tul "szúrós" a hangja. Persze meg nincs kialakult/vegleges valto a dobozhoz amihez hasznalom, csak egy sokadik, de az eddigi probak alapjan nekem ez a tapasztalatom. Persze meg tudom ugy csinalni a valtot, hogy ne "szurjon" a hangja csak nem biztos, hogy ugy akarom mert nem tetszik az a megoldas. De probalkozok ujabb valto verziokkal is, majd a hetvegen kiderul marad-e ez a magas vagy sem.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- akusztikai mérések

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Én elég sok magasat kipróbáltam már az alacsony kategóriától a prémium minőségig. 
Sajnos szerintem a magas sugárzó az az elem amin egyszerűen nem lehet spórolni. Hamarabb kibukik egy gyenge magas mint akármelyik mély vagy közép!
Szerintem a Fapaci által említett magassugárzó (mellesleg gyártják SS, Peerless és ASE matricával, de mind ugyanaz), ebben az árkategóriában (20 ezer/db körül) kiváló választás! 
Nem tudom Lamalas, neked mi nem tetszett benne?

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

3 utas Beyma nagymonitor

... szerepét átveszi egy sokaknak ismerős favorit, a Scan Speak 2608/913000 (régebben Peerless 810921 néven szerepelt).

Van mar ilyen Scan-Speak magassugarzod? Ha nincs, tudok neked kolcsonadni egy parat mert en is epp most csinalok egy dobozt ezzel a magassal de nekem nem igazan tetszik. Nem biztos egyelore, de lehet, hogy megvalok tole. Ha erdekel beszeljuk meg privatban.

- akusztikai mérések

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

Eddig tudtam tartani a frontot a túlerővel szemben. Bár sokan óvtak ettől az olcsó Beyma dómtól, mindenképpen szerettem volna egy esélyt adni neki. Eleinte az ideiglenesen összetákolt váltóval nem is tűnt olyan rossznak, ám ahogy haladok előre, egyre inkább kilóg a lóláb. A keresztváltó finomítása és a szobámhoz illesztése, a doboz belső csillapításának gyapjúra, kábelezésének pedig tiszta ezüstre cserélése olyan szintre finomította és emelte a doboz hangzását, hogy ebbe már nem fér bele ez a problémás magassugárzó. A görbéken ugyan nem látható, de hallgatva nagyon sok részletet megzabál, elkeni az impulzusokat, így ma megpecsételtem a sorsát. Jövő héten elsüllyesztem egy fiók mélyére és szerepét átveszi egy sokaknak ismerős favorit, a Scan Speak 2608/913000 (régebben Peerless 810921 néven szerepelt). Erről ennyit.

Pár napja írtam, hogy szépen megszívtam a műszálas csillapítással. Ma kiszórtam a legutolsó részecskéjét is és kb 0,50 kg kártolt gyapjút adagoltam a dobozokba. Nem is tudom, milyen elcsépelt jelző illene ide, de a hatás azonnal érezhető volt. Nagyságrendekkel tisztább középtartomány és dinamikusabb basszusok jelezték, hogy erre a lépésre erősen szükség volt. Bemásolok két görbét, melyeket a dobozba helyezett mérőmikrofonnal készítettem és a belső tér RT20 és RT30 utózengési idejét mutatják 200 és 1200 Hz között:

Gondolom egyértelmű a helyzet, de a pontosság kedvéért leírom, hogy az első ábra a műszálas csillapítással, utóbbi a gyapjúval mért adat. Mindkettőből nagyjából azonos mennyiség volt a dobozban. Előbbi anyag szinte semmit nem csinál, hagyja szabadon tombolni a hullámokat odabent, a gyapjú viszont szépen megregulázza őket. A görbék közötti durva különbség legalább annyira hallható is, mint látható.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Találkoztunk, ami komoly hatással volt a kolléga sorsára. 
Így már világos a dolog!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 utas Beyma nagymonitor

És mi változott a múlt hét óta?
Találkoztunk, ami komoly hatással volt a kolléga sorsára. 

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

3 utas Beyma nagymonitor

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Hát akkor, Máté Krisztát idézve: "Viszlááááát!!!!"

Kicsit komolyítva a dolgon, nyilván a harmónia a lényeg a projektben, és a prioritások is változhatnak, akár a projekt alatt is. A múlt héten még én is csak bömböltetve "éreztem" a zenét a saját rendszeremen, ma pedig, láss csodát, már halkan is olyan finomságoknak örülök, amiket korábban elképzelhetetlennek tartottam volna észrevenni. ;)

Egyre inkább azt gondolom, hogy árban NEM-HIGH-END összetevőkből is lehet, harmonikus kiszolgálással fenomenális hangzást "kicsalni". Mivel ennek elmélete nem nagyon van, ebben mindannyian a "Tapasztalás Tanítványai" kell, hogy legyünk.

És mi változott a múlt hét óta?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

3 utas Beyma nagymonitor

Én is így gondolom, nem lehet ezt ilyen könnyen elintézni, hogy a fém dóm csak fülsértő lehet. Az én hangfalamban is alu dóm van, (JBL 2402H ring radiator) és bármit rá lehet mondani, de azt nem, hogy bántó lenne a hangja. http://911manuals.com/preview/JBL/2402- ... 06-JBL.png

:smile53:

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”