Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

3 utas álló hangsugárzó Accuton driverekből

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Aktiv valtas eseten tul.kepp mindegy a hangszorok egymashoz viszonyitott erzekenysege. A magasnal (is) lenyegtelen ha alacsonyabb erzekenysegu mint a kozep v. mely (bar ez ritkabban elofordulo eset). Raadasul a magasra juto teljesitmeny toredeke szokott lenni a melynek, (bar ez erosen zenefuggo dolog), ezert sem problema az erzeketlenebb magas azonos erositoteljesitmenyt figyelembe veve. De akar ugy is mondhattam volna, hogy kisebb erositoteljesitmeny is elegendo a magas csatornanak azonos hangszoro erzekenysegek mellett

Mindenesetre jelen projekt eseteben lenyegtelen h. az accuton keramia magas az erzekenysege miatt jobban passzol a tobbi hangszorohoz mint egy masik magas hangszoro. Itt mar masodlagos szempont az erzekenyseg.

Én csak azért említettem Hifisnek egy olyan összeállítást aminél passzolnak az érzékenységek, mert ki tudja, mikor vált kisteljesítményű SE csövesre passzív váltóval... Ha nem figyelünk az érzékenység lépcsőkre, örökre csak aktív váltással tudjuk használni, szóval sosem tudhatjuk mit hoz a jövő...

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: lamalas »

... Accuton kerámia magasat használnánk. ... érzékenységben is jobban passzol a többihez,
Aktiv valtas eseten tul.kepp mindegy a hangszorok egymashoz viszonyitott erzekenysege. A magasnal (is) lenyegtelen ha alacsonyabb erzekenysegu mint a kozep v. mely (bar ez ritkabban elofordulo eset). Raadasul a magasra juto teljesitmeny toredeke szokott lenni a melynek, (bar ez erosen zenefuggo dolog), ezert sem problema az erzeketlenebb magas azonos erositoteljesitmenyt figyelembe veve. De akar ugy is mondhattam volna, hogy kisebb erositoteljesitmeny is elegendo a magas csatornanak azonos hangszoro erzekenysegek mellett

Mindenesetre jelen projekt eseteben lenyegtelen h. az accuton keramia magas az erzekenysege miatt jobban passzol a tobbi hangszorohoz mint egy masik magas hangszoro. Itt mar masodlagos szempont az erzekenyseg.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez (úgy tudom) érzékenyebb hangfal lesz, mint a jelenlegi. Mivel az Esel végfokok már most is jól kihajtják az Andrát, (pláne hogy 6db), és messzemenően elégedett vagyok velük, nem hiszem, hogy cserélni kéne. Főleg, hogy eszemben sincs.

szerintem meg nagyon is kell a kraft!!!!!Igazából ettől lesz totális őrület a nappalidban!! 36_1_11.gif

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

Azt ehhez ám kell új erősítő is, hogy meginduljon a nagy nappalidban!

Ez (úgy tudom) érzékenyebb hangfal lesz, mint a jelenlegi. Mivel az Esel végfokok már most is jól kihajtják az Andrát, (pláne hogy 6db), és messzemenően elégedett vagyok velük, nem hiszem, hogy cserélni kéne. Főleg, hogy eszemben sincs.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Most vettem észre ezt a kérdésedet. Az oldalán passzív membránok vannak, ez nekem szimpatikusabb, mint a reflexnyílás, bár Kalmi szerint egyenértékű a kettő.
Hogy kell-e két membrán, vagy elég egy, (vagy egy sem), menet közben kiderül.

Ok,így már értem.
Én úgy tudom,hogy akkora passzív membrán kell,mint a mélysugárzó,így szerintem abból is kettő kell.
Jelenleg két ilyen dobozom van.Azokban ez így van.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Reflexcső vagy passzív membrán, az mindegy. Ugyanúgy be lehet vele hangolni a dobozt, csak a passzív membránnak nincs csőzaja.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem elég bele a fronton lévő két mélysugárzó?

Most vettem észre ezt a kérdésedet. Az oldalán passzív membránok vannak, ez nekem szimpatikusabb, mint a reflexnyílás, bár Kalmi szerint egyenértékű a kettő.
Hogy kell-e két membrán, vagy elég egy, (vagy egy sem), menet közben kiderül.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem lesz túl sok a mélye?Nem elég bele a fronton lévő két mélysugárzó?
Milyen hangszórók lesznek benne?

Hát hogy sok lesz, vagy éppen elég, még nem tudom, de ennek az egész bulinak a lényege az aktív dsp-s keresztváltóval történő meghajtás, (nem is készül hozzá passzív váltó, legalábbis egyenlőre), és ott gyakorlatilag minden nagyon tág határok között, és külön-külön is állítható. Tehát a mélyek is behangolhatóak olyan szintre, hogy a legjobban passzoljon a többi regiszterhez. (Legalábbis a reményeink szerint.)
A hangszóró készlet nem saját találmány, a Marten svéd hangfalgyártó Coltran 2 modelljének a hangszórói ezek, vagyis Accuton kerámia mind. A mélynél az új 28cm-es szendvics kerámiával, ez még nem sok hangfalban szerepel. Kivétel nálunk a magassugárzó, ahol a horror árú gyémánt helyett Accuton kerámia magasat használnánk. Ez utóbbi paramétereit tekintve jobb is, mint a gyémánt, és érzékenységben is jobban passzol a többihez, de egy dolog az adatlap, másik a gyakorlat. De azért azt gondolom, nem olyan nagy kompromisszum ez az eredeti verzióhoz képest.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Egy másik nézet a testmodellből kiemelve. Nyilván itt csak a formák érzékelhetőek valamennyire, de legalább ennyire kritikusak a színek, a felületek. Mivel a domináns rész fa borítás lesz, ez adja a megjelenés alap jellegét. Ez nálam sokkal barátságosabb lesz (még a nagyobb méretek ellenére is), mint a jelenlegi hangfalam komor zongoralakk kivitele.
Az előlapi alu lapokat viszont ugyanarra a színre eloxáltatnám, mint az Esel erősítők előlapját. Ez poénos megjelenést ad a rendszernek. (Ha már diy, használjuk ki.)

Nem lesz túl sok a mélye?Nem elég bele a fronton lévő két mélysugárzó?
Milyen hangszórók lesznek benne?

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy másik nézet a testmodellből kiemelve. Nyilván itt csak a formák érzékelhetőek valamennyire, de legalább ennyire kritikusak a színek, a felületek. Mivel a domináns rész fa borítás lesz, ez adja a megjelenés alap jellegét. Ez nálam sokkal barátságosabb lesz (még a nagyobb méretek ellenére is), mint a jelenlegi hangfalam komor zongoralakk kivitele.
Az előlapi alu lapokat viszont ugyanarra a színre eloxáltatnám, mint az Esel erősítők előlapját. Ez poénos megjelenést ad a rendszernek. (Ha már diy, használjuk ki.)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7338

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Így kell kinéznie egy doboznak!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

na ezt már várom én is, drukkolunk hogy minél előbb elkészüljön!!!
Azt ehhez ám kell új erősítő is, hogy meginduljon a nagy nappalidban!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Az Egglestonworks hangfal topikból költözik át a téma, mert igazán ide illik. Kalmi a tervezője, én (meg az asztalos) a dizájner.
Kalmi többi munkáját egyenlőre nem veszélyezteti, mert nem fog ez olyan gyorsan bedurranni. Még mindig csak az előtervezés fázisában van.
Ami miatt mégis szóba hozható, hogy összeállt az a változat, amit dizájnban én optimálisnak tartok, és teljesíti Kalmi modellezésének azt az eredményét, hogy a 2 mélynyomónak kell legalább 100 - 130 liter térfogat. Ezért lemondtam arról a változatról, hogy külön dobozban legyen a közép és a magassugárzó, mert ebben a változatban nagyon behemót méretek adódnának, ez egyszerűen agyonvágná a nappalit. Így egy térként a mélynek 140 liter jön ki, és a méret nekem még éppen elfogadható.
Ami új ötlet, az annyi, hogyha már alu lapra kerülnek a hangszórók, a középsugárzó elrekesztésére egy alu csövet használnánk, kb. 10 literes térfogattal. Ezt a csövet akár a hátuljánál is rögzíteni lehet a dobozhoz, ami jó masszív felépítést eredményez.
Ez tehát egyenlőre a vágyak birodalma, kérdés, mit szól hozzá az asztalos.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ez a topik Hifi-s dobozának terveiről, építéséről és mérési, meghallgatási eredményeiről szól!

erre nagyon kíváncsi vagyok,csak ne hanyagold el az enyémet.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Ez a topik Hifi-s dobozának terveiről, építéséről és mérési, meghallgatási eredményeiről szól!

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”