Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
Kábel készités házilag
töröltem
Kábel készités házilag
Számodra mitől lenne korrekt egy ilyen esemény?
nem fogom tudni teljesen kifejteni (es persze barmikor barki altal korrigalhato, kiegeszithetö, ha nekem jut eszembe még valami, akkor megirom), nehany gondolat/pont:
tenyleg vakteszt, azaz az ertekelö ember(ek) ne tudjak, mikor mi szol; ezt a bias elkerülese erdekeben kiemelkedöen fontosnak gondolom; nem tudom, hogy ABX vagy csak siman "vak", ez alatt en azt ertem, hogy vaktesztnel csak nem tudja a hallgato melyik valtozat szol, ABX-nel pedig elöször meghallgathato A aztan B, es utana jön a valtogatas, azaz van egyfajta "referencialehetöseg" kabelek esten az azonos hangerö, jelszint talan kevesbe allitgatas kerdese, de fontos lenne felnött, felelös es tudatos, fegyelmezett embereknel az egyeni hallgatast nem tartom feltetlen követelmenynek, persze egymas befolyasolasat a resztvevöknek szandekosan erre figyelve kerülni kell(ene) - ha jellemzö velemeny szerint ez együttes hallgatasnal nem megoldhato, akkor nem együttes hallgatas erdekes a lanc minösege, helyiseg, ezek ismerete, nyilvan ez utobbi realisan nem megoldhato; a lanc minösege: nem "extrem", de nehogy a gyenge minöseg, mindent elfedö hangzasa legyen a nem megkülönböztethetöseg es kifogasolhatosag oka. Azaz valami "atlagos" (ertsd anyagilag es talan eszközileg is sokak szamara elerhetö), de kellöen revealing, feltáró, nem elfedö. Ugyanez az elhelyezesre, akusztikara: "jo atlagos" szintü, ami egy erre figyelö hifi-zenekedvelö-hobbista szamara nem utopisztikus.
nem tul sokfele de megegyezesen, elfogadottsagon alapulo zenek/felvetelek (biztosan kevesebb mint 6 fele) - ha több körös a hallgatas, akar körönkent megegyezett zene, hisz elkepzelhetö, hogy nem mindenkinek ugyanazon zenen lenne jo (en pl. sokfelet, de jazz-t jellemzöen nem hallgatok [még ?] többszörös, tetszöleges ide-oda valtas az összevetendö eszközök között
en biztosan nem stressznek fogom fel a vaktesztet, hanem erdekes jateknak (igy nem is erzem at az erre a stresszre vonatkozo ellenveteseket). A Matrix hifi oldalan van nehany megjegyzes, ami jo lenne itt is ervenyes lenne, hisz ez nem elet-halal kerdese, hanem hobbi, jatek, erdeklödes:
- a great oportunity for everyone, the initiated and the newcomers, to participate and learn how to conduct a DBT, ...experiment with all sorts of gear and have fun at the same time, in a relaxed and friendly atmosphere
- The human testers...used to extensively listening to high end equipments, a good number of them participated, each with his own conception of the high end world, some totally subjectivists, some completely objectivists, some in between.
(This is the beauty of this event, we are all toghether sharing our experiencies and visions around this hobby)
- Some of the participants of the test...concentrated they were !
(Important note: not more than 2 testers were allowed simultaneously, to avoid noise and concentration breaks)
- In order to avoid biasing outside the testing room, we took the license to swap the names of the systems from A to B randomly, so nobody knew wich system was playing when listening to the A or B. However, we kept track at all times for each session wich was each system and registered this on paper to gather the information needed for the conclussions. ...under the conditions described above, all kind of musics were played (female or male voices, pianos, disco music, orchestras, etc) until the testers could be ready to choose one of the systems as the best sounding, pointing at the A or B as their choice or simply not choosing anyone from the other, wich was then marked as "X". The testers could at all times ask for a swap from one to the other at any time and spend as much time listening to each system and/or each musical passage at will.
erdekesek vannak BAS-tol is vakteszt temaban, pl. http://www.bostonaudiosociety.org/bas_s ... sting2.htm
es persze masutt is: http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... -2004.html
http://www.drewdaniels.com/audible.pdf
Kábel készités házilag
na-na :-) elöbb "99,99999%-ban egyetértek" most meg ez !
pedig szerintem nem ismerjük egymast, nem is lattuk egymast tudatosan.
Még csak az kéne, hogy ismerjük egymást! A hifis fórumok már így is melegágyak!
Kábel készités házilag
Az egész hozzászólással egyetértek, ezt a részét még alá is húzom.
na-na :-) elöbb "99,99999%-ban egyetértek" most meg ez !
pedig szerintem nem ismerjük egymast, nem is lattuk egymast tudatosan.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11370
- Kapcsolat:
Kábel készités házilag
szoval tovabbra is nyitottan es örömmel vennek reszt egy lehetöseg szerint minel korrektebb ABX (kabel)teszten.
Számodra mitől lenne korrekt egy ilyen esemény?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábel készités házilag
gyakran atböngeszem avx-en az Adas-Vetel-Csere altopicokat.
benyomasom (=nem szamoltam, nem statisztikaztam), hogy erösitö vagy hangfal hirdetesnel sokkal több az elado kabel hirdetes.
egyik lehetseges következtetes, hogy mert ott a legtöbb a csalodas, a nem megalapozott (nem sajat velemenyen, megbizhato erzekelesen alapulo hanem pl. pszichesen felturbositott, felrevezetettsegen alapulo) vetel miatt
(lehetne az arat is mondani, vagy az egyszerübb cseret, stb., nekem megis a fenti a benyomasom, erzesem)
Számomra egyértelmű magyarázat az, hogy a kábeleket a legkönnyebb cserélgetni, így hát sokan ezzel a módszerrel próbálnak előrelépni. Több embert is ismerek, akik próbára számos kábelt összevásároltak, megtartották a legkedvesebbet, a többit meg piacra dobták. No és persze az is igaz, hogy divat lett a kábelekkel tökölődés. 2-3 évente változik ez a hullám, korábban a DAC-okat cserélgették rengetegen.
Kábel készités házilag
(...) szerintem többen, en biztosan igy vagyok vele: az "erzelemközvetites merteke" (en megfogalmazasomban az elmeny) ugyanazon rendszer ugyanazon zene eseten is mas es mas.
Es nem a Hold allasat es egyeb misztikus / misztikusnak tünö magyarazatokat erzek erre realisnak, hanem a belsö allapotot.
(...)Erzelemközvetites, elmenyszerzes nalam az elejen szerepel, de a figyelemfelkeltes-fenntartas-erdekesseg vs. megnyugtatas, nyugodt hangzas dimenzioban el tudom kepzelni, hogy mast-mast keresünk (en inkabb az elöbbit, nem altatot keresek, ...igaz, kesö esti fülessel hallgataskor nem okoz gondot belealudni, pedig nem altatonak minösitett fülesekkel :-)
Az egész hozzászólással egyetértek, ezt a részét még alá is húzom.
Kábel készités házilag
gyakran atböngeszem avx-en az Adas-Vetel-Csere altopicokat.
benyomasom (=nem szamoltam, nem statisztikaztam), hogy erösitö vagy hangfal hirdetesnel sokkal több az elado kabel hirdetes.
egyik lehetseges következtetes, hogy mert ott a legtöbb a csalodas, a nem megalapozott (nem sajat velemenyen, megbizhato erzekelesen alapulo hanem pl. pszichesen felturbositott, felrevezetettsegen alapulo) vetel miatt
(lehetne az arat is mondani, vagy az egyszerübb cseret, stb., nekem megis a fenti a benyomasom, erzesem)
Kábel készités házilag
... Az emberek hallásemlékezete különböző...
...mennyire közvetíti az érzelmeket...
...A jó rendszer lényeges tulajdonsága,hogy elhiteti veled,hogy nem egy gépből szól a zene.Sajnos ez elég ritkán jön létre,de van hogy összejön. ...
a fentiek kapcsan: szerintem többen, en biztosan igy vagyok vele: az "erzelemközvetites merteke" (en megfogalmazasomban az elmeny) ugyanazon rendszer ugyanazon zene eseten is mas es mas.
Es nem a Hold allasat es egyeb misztikus / misztikusnak tünö magyarazatokat erzek erre realisnak, hanem a belsö allapotot.
Azaz a psziches reszet, ha valami a zenetöl független dolog zavar/idegesit vagy erösen foglalkoztat, figyelmet elvon, figyelmet igenyel stb. ezer mas ok, akkor maskepp dolgozzuk fel ugyanazt a hatast (itt: zenet a berendezesböl), es ezert maskepp "közvetiti az erzelmet".
Eppen ezert szerintem nem korrekt nem back to back teszt alapjan velemenyezni illetve különbözö idötavu hallasemlekezetre alapozni (mert az szerintem kevesbe a hallasemlekezetek összevetese, mint inkabb a hallottak ÉS az akkori psziches allapotunk összesegenek összevetese).
Én szívesen megszervezem, amúgy is szoktak ilyen összejövetelek lenni nálam, de bevallom, nem sok értelmét látom. A szkeptikus, aki azt állítja, nincs különbség két eltérő szerkezetű és anyaghasználatú kábel produkciója között, azt én hiába ültetem le, hogy na, ezt hallgasd meg! Ha nem akarja, nem fog különbséget hallani, én meg nem tudom bebizonyítani, hogy hall-e.
attol függ, mekkora ertelmet keressük, mi lehet a cel ? ha Nobel dij, akkor tenyleg nem sok ertelme lenne.
ha tapasztalatszerzes, velemenycsere (nem avval a szandekkal, hogy maset eltapossuk, maset gunyoljuk, pellengerezzük; hanem inkabb gazdagodjunk, szinesedjen a vilagkepünk altala) a cel, akkor szerintem - nekem biztosan - lenne ertelme.
pl. egyik veglet: ABX-ben sok emberböl keves szinte biztosan megkülönbözteti A drotot a B-töl, masok nem, akkor ugye tenyleg van golden ears, van drotkülönbseg, a badogfül (nekem ez sem pejorativ, az elet rendkivül sokoldalu, egyik teren egyik ember badogabb, masik teren a masik, harmadik teren a harmadik ember golden-ebb, stb.) pedig belathatja: tenyleg van ilyen, csak neki nem jatszik szerepet.
termeszetesen lehet valaki, aki nem akarja hallani, es neki nem is bizonyitunk semmit. Ha tudataban van vele, hogy ö nem akarta es azert nem hall különbseget, akkor ugye mar megvan, hogy hopp, ö is rajött.
Nyilvan nyitott emberek eseten erdekes inkabb az eredmeny.
magamat ezen a teren ide sorolom: nyitott, szkeptikus. Szkeptikus, mert probaltam "audio lanc" elemeket (kabel, erösitö, CDjatszo), es avval a szandekkal, hogy talaljak - nekem - jobban szolot** es jonehanyszor nagyon akartam jobbat talalni, de nem sikerült (es nem azert, mert a meglevök csucs-szuper-elismert cuccok, hanem mert nem voltam biztos benne, hogy egyaltalan hallok különbseget, tudatos-racionalis emberkent biztosan tudom, hogy ABX-ben nem tudtam volna szignifikansan megkülönböztetni sem az összevetett elemeket).
**jobban szolo: ez alatt is el tudom kepzelni, hogy mast-mast ertünk. Erzelemközvetites, elmenyszerzes nalam az elejen szerepel, de a figyelemfelkeltes-fenntartas-erdekesseg vs. megnyugtatas, nyugodt hangzas dimenzioban el tudom kepzelni, hogy mast-mast keresünk (en inkabb az elöbbit, nem altatot keresek, ...igaz, kesö esti fülessel hallgataskor nem okoz gondot belealudni, pedig nem altatonak minösitett fülesekkel :-)
szoval tovabbra is nyitottan es örömmel vennek reszt egy lehetöseg szerint minel korrektebb ABX (kabel)teszten.
ez is erdekes: http://matrixhifi.com/ENG_contenedor_ppec.htm
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
Kábel készités házilag
Szerintem meg lehet,de nincs evvel gond mert a hifi rendszerek tesztelését hosszú évek alatt lehet megtanulni és a gyorsított tanulás nem működik.
Azaz az éveket nem lehet átugrani.
A jó rendszer lényeges tulajdonsága,hogy elhiteti veled,hogy nem egy gépből szól a zene.Sajnos ez elég ritkán jön létre,de van hogy összejön.
Sajnos az évek sem garantálnak semmit a lehetőségen kívül.
A második állítással teljes mértékben egyetértek, ezért küzdünk sokan, mint disznó a jégen, néhányunknak időnként sikerül, másoknak még ritkábban, és van, akinek soha, de ez nem baj, így kerek az élet, én sem vezettem még igazán nagyon jó autót (na jó egyszer megvolt egy EVO), pedig már van 1millió km a talpamban.
És hogy ne legyek annyira off: a kábelek is hozzátartoznak a minőségi illúzió kellékeihez. ha nagyon jó a cucc, akkor egy kábel lehet gyenge, attól még élvezetes maradhat az előadás, de ha az összes kábelt (hálózatikat, dc táp kábeleket, interkonnekteket, hangszórókábeleket, belső kábeleket sokkal rosszabbra cseréljük, elillan az illúzió, és egy hifinek csúfolt zenefolt fog rikácsolni/dünnyögni a lakótérben...
Persze azonnal jön a kérdés, mennyire kell elrontani, hogy jól érzékelhető legyen? A válasz sem késlekedik: amennyi kaki szükséges egy fazék pörkölt elrontásához
A zeneélvezet hiszterézise címmel hosszú oldalakat lehetne teleirkálni, mi mettől meddig és miért. De ehhez most elég késő van
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 793
Kábel készités házilag
A rendszer mennyire közvetíti az érzelmeket? Ez megint egy megfoghatatlan dolog ami mindenkinek mást jelent. Az érzelmek benned, az emberben születnek, nem a rendszeren jönnek át a hanghordozóról. Ha a kedvenc zeném egy sokol rádión szólal meg akkor is feláll a szőr a hátamon, ha viszont egy számomra ellenszenves zene szólal meg egy komoly hifi rendszeren akkor közömbös maradok, esetleg izgatottabb, idegesebb leszek. Van akiben az indít el komoly érzelmeket ha meglát egy óriási méretű elektroncsöves erősítőt. Van akiben a zene maga, van akiben a zenehallgatás környezete, van akiben egy zenei emlék, van akiben a hifi eszközök váltanak ki erősebb érzelmeket. Szerintem ez alapján nem lehet, nem is szabad hifi eszközöket, rendszereket értékelni.
Szerintem meg lehet,de nincs evvel gond mert a hifi rendszerek tesztelését hosszú évek alatt lehet megtanulni és a gyorsított tanulás nem működik.
Azaz az éveket nem lehet átugrani.
A jó rendszer lényeges tulajdonsága,hogy elhiteti veled,hogy nem egy gépből szól a zene.Sajnos ez elég ritkán jön létre,de van hogy összejön.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábel készités házilag
Kicsit OFF leszek, elnézést.
A magas,közép és mélyhangok a kötelezőek,de leginkább arra kéne figyelni,hogy a hangszerhangok mennyire valósak és a rendszer amit hallgatsz mennyire közvetíti az érzelmeket.Komoly zenére lehet tesztelni, mert az elektronikus zenén lényegesen nehezebb különbségeket felfedezni.A két általad említett dolgot szerintem nem szabadna a hifihez kötni. Miért?
1. Azt kellene figyelni, hogy a hangszerhangok mennyire valósak? Hmmm... Egy élő koncerten ugyanazt a hegedűt másnak hallottam az első sorból mint a 15. sorból. Tudom, mert kipróbáltam. Akkor egy felvételről honnan tudnám megállapítani, hogy mennyire valós egy hangszerhang? Ha nem voltam ott a felvételen, nem tudom milyen hangszeren játszanak a művészek, nem tudom milyen utómunkálatokon esett át a felvétel akkor honnan tudhatnám mennyire valósak a hangszerhangok? Óriási különbségek vannak felvételek között. Ugyanazon rendszeren hallgatva egyik felvételen élesen, nyikorogva szól a hegedű, másikon tompán, kevés magassal, harmadik, negyedik felvételen megint máshogy szólalnak meg a hegedűk. Melyik a valósághűbb hangszerhang? Jah, és az elektronikus hangszerekről még nem is beszéltünk.
2. A rendszer mennyire közvetíti az érzelmeket? Ez megint egy megfoghatatlan dolog ami mindenkinek mást jelent. Az érzelmek benned, az emberben születnek, nem a rendszeren jönnek át a hanghordozóról. Ha a kedvenc zeném egy sokol rádión szólal meg akkor is feláll a szőr a hátamon, ha viszont egy számomra ellenszenves zene szólal meg egy komoly hifi rendszeren akkor közömbös maradok, esetleg izgatottabb, idegesebb leszek. Van akiben az indít el komoly érzelmeket ha meglát egy óriási méretű elektroncsöves erősítőt. Van akiben a zene maga, van akiben a zenehallgatás környezete, van akiben egy zenei emlék, van akiben a hifi eszközök váltanak ki erősebb érzelmeket. Szerintem ez alapján nem lehet, nem is szabad hifi eszközöket, rendszereket értékelni.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
-
Vendég
Kábel készités házilag
Sajnálom, hogy valószínűleg nem lehetek ott, de biztosan beszámoltok az eredményekről. Ki-ki mit tart annak. Nem biztos, hogy kognitív vagy evolúciós pszichológiai fejtegetésekbe kellene bocsátkozni majd, vagy az anyag fizikájáról értekezést írni, mint lelkes önjelölt guruink egyike a minap. Én beérem azzal is, ha leírjátok, mit hallottatok. Kezdetnek, kiindulási alapnak nem lenne rossz. Aztán majd később elemezgetnénk.
Kábel készités házilag
tenyleg nagyon jo lenne egy kabel - lehetöleg vak - teszt. ha valaki szervez ilyet, kerem ertesitsen, köszönöm.Én rajta leszek a dolgon, de nem ígérhetek semmit. Fapacival majd felveszem a kapcsolatot és remélem, hogy együtt többre jutunk ha benne lesz abban amit tervezek.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- akusztikai mérések
Kábel készités házilag
Ez csak szerinted van így! Teljesen más a nők és a férfiak agya. Másképpen érzékelünk és másképpen dolgozzuk fel az érzeteket!
Remélem a tőlem beidézett mondatnál tovább is olvastad a hozzászólásom. Nor nevű fórumtársunk is nagyon jól megfogalmazta a különbséget, szóval nem ragozom ezt tovább.
- akusztikai mérések
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 793
Kábel készités házilag
Mire kellene figyelni? 1 hét egyik dróttal, majd csere, vagy váltakozva hallgatni?
(Őszintén kérdezem, nem kötekszem.)
A magas,közép és mélyhangok a kötelezőek,de leginkább arra kéne figyelni,hogy a hangszerhangok mennyire valósak és a rendszer amit hallgatsz mennyire közvetíti az érzelmeket.Komoly zenére lehet tesztelni, mert az elektronikus zenén lényegesen nehezebb különbségeket felfedezni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Kábel készités házilag
Én egy korrekt, tapasztalás útján meggyőzhető szkeptikus vagyok! Szólj, ha úgy alakul.
Győzködés biztosan nem lesz, nem is volt soha nálam ilyesmi, pedig volt már jó néhány összejövetel. Viták kialakulnak néha, de kínosan ügyelek rá, hogy mindenki megtarthassa a saját véleményét.
Rendben! Készen állok!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábel készités házilag
Én egy korrekt, tapasztalás útján meggyőzhető szkeptikus vagyok! Szólj, ha úgy alakul.
Győzködés biztosan nem lesz, nem is volt soha nálam ilyesmi, pedig volt már jó néhány összejövetel. Viták kialakulnak néha, de kínosan ügyelek rá, hogy mindenki megtarthassa a saját véleményét.
Kábel készités házilag
Ja és nem a cintányérra kellene figyelni;)
Mire kellene figyelni?
(...) nem lehet általános receptet adni. Jobb hifivel, több gyakorlattal nyilván gyorsabban kiismerhető a "drótok" hangkaraktere - csakhát a hifi még alapfokon sem kizárólag a "hardveren" múlik.
Igen, a rendszeres zenehallgatás elengedhetetlen! Ebből jól állok, szerencsére.
-
Vendég
Kábel készités házilag
1 hét egyik dróttal, majd csere.. ?
Például. Az emberek hallásemlékezete különböző, úgyhogy nem lehet általános receptet adni. Jobb hifivel, több gyakorlattal nyilván gyorsabban kiismerhető a "drótok" hangkaraktere - csakhát a hifi még alapfokon sem kizárólag a "hardveren" múlik.
Kábel készités házilag
Én szívesen megszervezem, amúgy is szoktak ilyen összejövetelek lenni nálam...Ez érdekes lenne! Alkalom adtán, lehet hogy csatlakoznék.
Kábel készités házilag
NAD5120/Ortofon FF15E/Unitra WS311D/VT DC2050E
a lenti lánc, talán kicsit jobb hangszedővel, de mindenképpen jobb hangdobozzal. Valahol ott kezdődik. Ja és nem a cintányérra kellene figyelni;)
Mire kellene figyelni? 1 hét egyik dróttal, majd csere, vagy váltakozva hallgatni?
(Őszintén kérdezem, nem kötekszem.)
-
Vendég
Kábel készités házilag
Pont ez a kérdés: mi számít tisztességes hifinek?
Például a lenti lánc, talán kicsit jobb hangszedővel, de mindenképpen jobb hangdobozzal. Valahol ott kezdődik. Ja és nem a cintányérra kellene figyelni;) Nem kereskedőnél, és nem máshol kellene tesztelni, hanem otthon. A "pszichológia" kizárását magadnak kell megoldanod. Nem könnyű. Még nehezebb megszabadulni az előítéletektől és az önámítástól. A hifis fórumok sajnos ezek melegágyai...
Kábel készités házilag
Akkor rajta, tapasztalj. Nem kell ahhoz semmi más, csak tisztességes hifi. A "közönség segítségére" főleg nincs szükség.
Jav: megelőztél.
(Pont ez a kérdés: mi számít tisztességes hifinek? Például te mit ajánlanál?)
Azért nem vagyok teljesen fogalomtalan, a "rajta, tapasztalj" útnak nem az elején járok, de természetesen azt sem gondolom, hogy már nincs mivel megismerkedni. Majdnem az összes szóba jöhető kereskedőnél jártam, hallottam néhány guru házi rendszerét, és vannak elég jó szóló cuccal bíró barátaim. Igaz, egyiküknél sem teszteltünk drótokat.
-
Vendég
Kábel készités házilag
És itt tenném fel kérdést: ki-ki milyen összetételű láncról tartja azt, hogy azzal már biztosan meg lehet hallani két drót között a különbséget?
NAD5120/Ortofon FF15E/Unitra WS311D/VT DC2050E. A lemezjátszó (nem röhögni, 1988-at írunk! ) régivágású hokedlin, a hangdoboz sufniban készült vasállványon. A közönséges sodrott és egyeres drót, mint hangszórókábel merőben eltérő karektere nálam már itt is szépen kijött.