Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

3 utas álló hangsugárzó Accuton driverekből

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: Marci bácsi »

Ez a patyomkin szó lehet, hogy nem a legszerencsésebb választás volt, de valójában azt akartam mondani, (és csak a felét írtam le a korábbi posztomban), hogy mindent belerakok, ami a dizájnt illeti, de semmit, ami a hangi tervezés mögött áll: tapasztalatot, kisérleteket stb. Merthogy ezen utóbbiakra nincs lehetőségem, mivel ezek előteremtésével már kilógnék a büdzséből. Tehát szerintem tényleg egy bátor (kalandor) vállalkozás, de ahogy már korábban írtam, nekem így is megéri. Nem csak a hifiből eredeztethetőek a mozgató rugók.

Tudom, hogy mire gondoltál, hiszen elég jól ismerjük egymást..

Ennek ellenére fenntartom az állításomat: hang szempontjából sincs ok az aggodalomra. Főleg a hangminőég/ár viszonylatában. És azt se felejtsd el, hogy a "nagy" gyártók többsége is kb. úgy építi a hangfalait, mint Te. Pontosabban úgy se, mert kétszer is meggondolják, hogy egy költséges eljárást (alkatrész, anyag, kivitelezés stb.) beépítsenek-e. Te ebben nem kötöttél kompromisszumot.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

Ez a patyomkin szó lehet, hogy nem a legszerencsésebb választás volt, de valójában azt akartam mondani, (és csak a felét írtam le a korábbi posztomban), hogy mindent belerakok, ami a dizájnt illeti, de semmit, ami a hangi tervezés mögött áll: tapasztalatot, kisérleteket stb. Merthogy ezen utóbbiakra nincs lehetőségem, mivel ezek előteremtésével már kilógnék a büdzséből. Tehát szerintem tényleg egy bátor (kalandor) vállalkozás, de ahogy már korábban írtam, nekem így is megéri. Nem csak a hifiből eredeztethetőek a mozgató rugók.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7612

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Nem értek Veled egyet. Ez pont nem Patyomkin hangfal lesz! Ugyanis minden ami látszik, az valódi. Ami meg nem látszik, az első osztályú alkatrészek és kidolgozás. Éppen hogy a Hig-End termékek többsége Patyomkin, melyekbe jobb nem belenézni néha...

Pontosan!
Én is ezért fordultam a DIY felé...
No meg persze az ár/teljesítmény mutató így is nekünk kedvez,bármennyire drágák is a jó minőségű alkatrészek!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Kösz a jókívánságokat.
Ez apropót ad arra, hogy újfent okoskodjak egy kicsit. Arról, miért éri meg nekem ez a buli.
Azért ez a projekt még így csináld magad módon sem egy olcsó menet, már csak azért sem, mert igényes asztalosmunkát igényel, amit nyilván nem én csinálok. Ehhez profi mester kell, mert semmiképpen nem lehet amatőr színvonalú. Ugyanis ez egy sznob hangfal valójában. (Azaz én vagyok sznob.) Merthogy a driverei és a kivitele alapján úgy kell kinéznie, mint egy számomra megfizethetetlen kerámia hangszórós gyári csodának. Vagyis nem a remélt hangi tulajdonságai a mozgatója a tervezésnek. Ezt legfeljebb remélhetem, hogy megüt egy számomra elfogadható szintet. Hanem a kinézete. Többnek kell látszania, mint a meglévő Egglestonworks hangfalamnak. Ha nem így lenne, nem éri meg az egész. Ennyi pénzért már egy nagyon jó neves hangfalat tudnék venni, pláne használtan. Például egy Egglestonworksot. De azt meg minek, ha már van.
Szóval ez egy patyomkin hangfal. Minden benne van (kinézetre!!!), ami a soktízezer dolláros csodákban, de számomra még éppen megfizethető töredék áron.
Ez az igazság, ezen nincs mit tagadni. Hogy ez hangban mire elég, még nem tudom. De ez a legizgalmasabb az egészben, és ahogy ahogy fentebb írtam, reménykedem.
Ami fontos, az viszont összejön, mert egy komoly tervező és ipari háttér van mögötte, ami történetesen rendelkezésre áll, és ami nélkül nyilván bele sem tudtam volna vágni egy ilyen kaliberű vállalkozásba.

Nem értek Veled egyet. Ez pont nem Patyomkin hangfal lesz! Ugyanis minden ami látszik, az valódi. Ami meg nem látszik, az első osztályú alkatrészek és kidolgozás. Éppen hogy a High-End termékek többsége Patyomkin, melyekbe jobb nem belenézni néha...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most kivételesen egyetértek Vikibácsival...

Tehát én sem a készülő doboz hangminősége miatt aggódnék elsődlegesen,hanem,hogy rendszerszinten milyen komponensek képesek vele tartani a lépést.

Dettó!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Sajnos ez a projekt csak akkor fog célba érni, ha minden egyes komponens ugyanazt a minőséget fogja képviselni, azaz ha ez a hangfal elkészül és tényleg a paramétereiben nagyon jóra sikeredik, ettől még nem fog jól szólni, ha előtte lévő cuccok gyengébb szintet képviselnek. Szerintem már most el kell gondolkozni hifis-nek mi lesz a következő fejlesztés amivel ezt a szép hangfalat kitudja majd hozni a maximumot. Sok sikert!

Most kivételesen egyetértek Vikibácsival...

Az Accuton kerámia,gyémánt bázisú hangszórók valóban olyan technikai és hangminőséget képviselnek,amelyekhez kizárólag a legjobb felbontású partnerkomponensek elég jók!

Kábel szinten is szereti,ha alá van pakolva a megvehető legjobb...
(Az Accutont megelőző középsugárzóim nem voltak ilyen válogatósak kábel téren!Persze lehet a kisebb felbontás miatt az apró részletek nem kaptak ennyire nagy hangsúlyt...)

Tehát én sem a készülő doboz hangminősége miatt aggódnék elsődlegesen,hanem,hogy rendszerszinten milyen komponensek képesek vele tartani a lépést.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Sajnos ez a projekt csak akkor fog célba érni, ha minden egyes komponens ugyanazt a minőséget fogja képviselni, azaz ha ez a hangfal elkészül és tényleg a paramétereiben nagyon jóra sikeredik, ettől még nem fog jól szólni, ha előtte lévő cuccok gyengébb szintet képviselnek. Szerintem már most el kell gondolkozni hifis-nek mi lesz a következő fejlesztés amivel ezt a szép hangfalat kitudja majd hozni a maximumot. Sok sikert!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

és kívánom legyen vele sikerélményed.
Kösz a jókívánságokat.
Ez apropót ad arra, hogy újfent okoskodjak egy kicsit. Arról, miért éri meg nekem ez a buli.
Azért ez a projekt még így csináld magad módon sem egy olcsó menet, már csak azért sem, mert igényes asztalosmunkát igényel, amit nyilván nem én csinálok. Ehhez profi mester kell, mert semmiképpen nem lehet amatőr színvonalú. Ugyanis ez egy sznob hangfal valójában. (Azaz én vagyok sznob.) Merthogy a driverei és a kivitele alapján úgy kell kinéznie, mint egy számomra megfizethetetlen kerámia hangszórós gyári csodának. Vagyis nem a remélt hangi tulajdonságai a mozgatója a tervezésnek. Ezt legfeljebb remélhetem, hogy megüt egy számomra elfogadható szintet. Hanem a kinézete. Többnek kell látszania, mint a meglévő Egglestonworks hangfalamnak. Ha nem így lenne, nem éri meg az egész. Ennyi pénzért már egy nagyon jó neves hangfalat tudnék venni, pláne használtan. Például egy Egglestonworksot. De azt meg minek, ha már van.
Szóval ez egy patyomkin hangfal. Minden benne van (kinézetre!!!), ami a soktízezer dolláros csodákban, de számomra még éppen megfizethető töredék áron.
Ez az igazság, ezen nincs mit tagadni. Hogy ez hangban mire elég, még nem tudom. De ez a legizgalmasabb az egészben, és ahogy ahogy fentebb írtam, reménykedem.
Ami fontos, az viszont összejön, mert egy komoly tervező és ipari háttér van mögötte, ami történetesen rendelkezésre áll, és ami nélkül nyilván bele sem tudtam volna vágni egy ilyen kaliberű vállalkozásba.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Már egy ideje figyelem a fórumodat és a lépéseket.Jó látni,hogy vannak akik nagyon komolyan és magas színten,színvonalon próbálják megvalósítani terveiket,álmaikat.Aki ezt még nem próbálta,annak fogalma sincs mekkora örömet tud okozni,és milyen szinten tud az ember ragaszkodni a munkályához(persze ha az jól sikerült).A diy-nek ez az igazi előnye,hogy az ember a lelkét belerakja a műbe.És ettől lesz igazán jó.
Remélem minden a tervek alapján fog menni,és kívánom legyen vele sikerélményed.Gratulálok az elszántságodhoz.

Továbbra is figyelek
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Azért ennyi tán elég lesz.
Egyébként párba vannak válogatva. (Az összetartözó darabok dobozai celluxszal egymáshoz voltak ragasztva.)
Ezért feliratoztam ezeket.

Finom darabok, akkor indulhatnak a famegmunkáló gépek!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

nem lesz kevés ez a hangsugárzókészlet a nappalidhoz???

Azért ennyi tán elég lesz.
Egyébként párba vannak válogatva. (Az összetartözó darabok dobozai celluxszal egymáshoz voltak ragasztva.)
Ezért feliratoztam ezeket.

Vendég

nem lesz kevés ez a hangsugárzókészlet a nappalidhoz???

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Szerencsére nincs szükség nyüzsögni a szállítást illetően, mert megjöttek a hangszórók. Így most egyenesbe kerül a gyártás, mert véglegesíteni lehet a terveket.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerencsére nincs szükség nyüzsögni a szállítást illetően, mert megjöttek a hangszórók. Így most egyenesbe kerül a gyártás, mert véglegesíteni lehet a terveket.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Jó hogy írtad, látom naív dolog bedőlni ilyen dumának. De hát egy újszülöttnek minden vicc új...
Így viszont a szállítást illetően át kéne térni a cseszegetésre, ha ez egyáltalán lehetséges.

Szerintem nem érnél el semmit a "csesztetéssel",esetleg tényleg módosítanak valamit,ha felbosszantod őket.
A Harcosok Klubja,éttermi jelenete jut eszembe hirtelen.:
"Marla: Kérek egy ráklevest, egy sültcsirkét krumplival, egy salátával és egy csokis krémest.
Narrátor:Tisztán, legyen szíves.
Pincér:Akkor nem ajánlanám, hogy a hölgy ráklevest rendeljen."

Gyanítom,előbb a nagy volumenű(pénzes) rendeléseket teljesítik,utána meg az 1-2pár kerül teljesítésre.
Nem ritka,hogy 2-3 hónapot vártam rendeléstől számítva.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Lehet egyszer írtak egy ilyen levelet és azt küldik el mindenkinek.
Jó hogy írtad, látom naív dolog bedőlni ilyen dumának. De hát egy újszülöttnek minden vicc új...
Így viszont a szállítást illetően át kéne térni a cseszegetésre, ha ez egyáltalán lehetséges.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csak hogy ebben a topikban is történjen valami, egy rövid hír:
Azért késik az Accutontól a hangszórók szállítása, mert valamit módosítottak (javítottak?) a szendvics mélyhangszórón, és én, ha igaz, már ebből a sorozatból kapok.

Én kb. 7x rendeltem tőlük.
Ebből 4 alkalommal kaptam olyan levelet,hogy javítanak a hangszórón és én már a módosítottból kapok,legyek türelemmel.
Lehet egyszer írtak egy ilyen levelet és azt küldik el mindenkinek.

Szerintem inkább arról lehet szó,hogy nincsen elég gyártási kapacitás.
Mert ennyi módosítást már én sem hiszek el...

Talán pont ezt a folyamatos késést elégelte meg a Kharma és ezért váltott saját hangszórókra.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Csak hogy ebben a topikban is történjen valami, egy rövid hír:
Azért késik az Accutontól a hangszórók szállítása, mert valamit módosítottak (javítottak?) a szendvics mélyhangszórón, és én, ha igaz, már ebből a sorozatból kapok.
Persze érdekességképpen jó lenne tudni, mit takar ez a módosítás.
A továbblépéshez, vagyis a gyártásindításhoz viszont kellenek a kézbe vehető hangszórók, hogy a méretek tuti biztosak legyenek.

BruceWayne
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: BruceWayne »

Igen, sejtettem. De nem baj, kíváncsiságom folyamatos.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha lehetőség lesz rá, szeretnék kérni minél több fotót a topicba a különböző készültségi fokokról, ha elindult a kivitelzés.

Nyilván adok hírt, amiről lehet, de a dinamikusabb tervezés után a beszerzés, gyártás már nem egy villám akció, úgyhogy most várhatóan hosszabb szünetek lesznek. (Legalábbis részemről.) A végén fognak felgyorsulni az események, de ez valamikor nyáron lesz.

BruceWayne
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: BruceWayne »

...én már rohadtul várom, mi lesz ebből a hangfalból. A tervek nagyon pozitív előjeleket vetítenek a kész termék elé! :-) Ha lehetőség lesz rá, szeretnék kérni minél több fotót a topicba a különböző készültségi fokokról, ha elindult a kivitelzés. És:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

A korábban "véglegesnek" szánt terven azért kicsit módosítottam, mert nem tűnt igazán eltaláltnak a hangfal felső része az egyenes háztető formával. Sokáig szuggeráltam, mi a kiút ebből, amíg leesett a tantusz, hogy már az első rajzon meglévő ívek és gömbölyítések teszik helyre a formát. Lehet, hogy másnak ez nem nagy különbség, szerintem viszont lényegi és nagyon sokat számít. A korábbin (baloldali rajz) mindig zavar valami, ha ránézek, a módosítotton minden helyrerázódik. Kivitelezni persze biztos nehezebb, tehát a végső szót az asztalos mondja meg. De most már tényleg jöhet az újabb egyeztetés és a gyártásii dokumentáció elkészítése.

Nagyon szép!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Azért ezek a nagyobb rádiuszok szerkezetileg is bonyolítják némileg a konstrukciót, mert ehhez anyag kell úgy, hogy ne az oldalfalat vékonyítsuk. Erre azt a megoldást találtam, hogy a felső rész tagolásával egyezően az alsó részen is annyi 30-as vastagságú szelvényt kell rakni alulra - felülre pluszban, , amennyit a lekerekítések igényelnek.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem inkább legyen olyan,mint amit Viki berakott.Annak a legszebb a formája.

Nekem is az tetszik, tehát olyan lesz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez egy felvállalható koppintás. Főleg, ha hangban is sikerül lekoppintani.
Ez a minta, amihez igazodik a hangfalam. De azért nem ugyanaz.

Szerintem inkább legyen olyan,mint amit Viki berakott.Annak a legszebb a formája.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”