Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Hifi dolgok sk (saját kezűleg)
-
Vendég
..... akkor is érdemes aranyoztatni, mert különben a vörösréz felülete erősen oxidálódik.
Azon gondolkodtam, hogy érdemes e tömör vörösrézből esztergáltatni aljzatot és ezt pl nikkeleztetni.
-
Vendég
Az lenne az igazi, ha meg lehetne oldani, hogy a vörösrezet közvetlen aranyozni..
Valaki árult itt Bals dugókhoz aranyozott vörösréz csatlakozókat, ő biztosan meg tudná oldani.
.
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Éppen hangfalépítésben vagyok.
Nem tudom milyen banánaljzatot használjak, ami jó ár/érték arányú.
A legtöbb aranyozott banánaljzat hiába aranyozott, sárgarézből van.
Azon gondolkodtam, hogy érdemes e tömör vörösrézből esztergáltatni aljzatot és ezt pl nikkeleztetni.
Vélemények?
Tulajdon képpen mi a gond a sárgarézzel? A vezetőképessége? Az ötvöző anyagok?
Ha már vörösréz, akkor már nagytisztaságú... De ilyen Magyarországon nincs. Külföldről lehet csak beszerezni.(Svédország vagy Kína)
Ha mégis a magyar kereskedelemben kapható vörösrézből esztergáltatnád, akkor is érdemes aranyoztatni, mert különben a vörösréz felülete erősen oxidálódik.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Vélemények?
A sárga sem olyan rossz ám, de ha ragaszkodsz is a vöröshöz, tudok segíteni.
-
Vendég
A nikkeleztetés, krómoztatás pont az az eset, amikor "többet vesztünk a révén, mint amennyit nyerünk a vámon". Azaz, amennyit nyer azzal, hogy sárgaréz helyett vörösrézből csináltatja a csatlakozókat, legalább annyit, vagy többet veszít azzal, hogy nikkelezteti.
.
Az lenne az igazi, ha meg lehetne oldani, hogy a vörösrezet közvetlen aranyozni..
-
Vendég
Vélemények?
A nikkeleztetés, krómoztatás pont az az eset, amikor "többet vesztünk a révén, mint amennyit nyerünk a vámon". Azaz, amennyit nyer azzal, hogy sárgaréz helyett vörösrézből csináltatja a csatlakozókat, legalább annyit, vagy többet veszít azzal, hogy nikkelezteti.
.
-
Vendég
Vélemények?
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 154
... ráadásul nem vagyok sorozatgyártásra berendezkedve, ...
Pedig lehet hogy érdemes lenne...
Ezzel láthatóan volt ám munka! Hol, és mennyiért árulod?
Igen, az volt... Egyelőre egy barátom jelezte rá vételi szándékát, így nem árulom nyilvános fórumon. Anyagárban nagyjából 18000 Ft-ba került nekem, a ráfordított 2 hónap munkát meg sajnos senki nem fogja megfizetni... Azért szeretnék még legalább egy jelképes 15-20 órányi munkadíjat megkapni érte (mondanom sem kell, ennek a többszöröse van benne, ráadásul nem vagyok sorozatgyártásra berendezkedve, csak alapvető szerszámaim vannak itthon, ez méginkább növelte az elkészítéssel járó bonyodalmakat)
Sziasztok!
A nyáron építettem egy erősítődobozt, A-osztályú végfokot terveztem tenni bele, de igazság szerint elment tőle a kedvem, más irányba haladok tovább, így ez a projekt már befejezetlen marad...
Gondoltam azért még megosztok pár képet a dobozról, mielőtt eladom, hiszen a mostani "félkész" állapot eléréséhez is kellett éppen dolgoznom...
További képek: https://picasaweb.google.com/1025368267 ... 596/AClass#
Ezzel láthatóan volt ám munka! Hol, és mennyiért árulod?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Sziasztok!
A nyáron építettem egy erősítődobozt, A-osztályú végfokot terveztem tenni bele, de igazság szerint elment tőle a kedvem, más irányba haladok tovább, így ez a projekt már befejezetlen marad...
Gondoltam azért még megosztok pár képet a dobozról, mielőtt eladom, hiszen a mostani "félkész" állapot eléréséhez is kellett éppen dolgoznom...
További képek: https://picasaweb.google.com/1025368267 ... 596/AClass#
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Üdv!
A legújabb project egy mérőerősítő hangfalas mérésekhez szolgáltatásokkal.
A kapcsolás a Texas Instruments LME49830 meghajtójára épül.
teljesítmény 2*220W/8R; 2*400W/4R
Nagyon alacsony torzítása alkalmassá teszi mérések elvégzésére, de egyébként nincs rossz hangja annak ellenére hogy ez nem hangra lett kihegyezve.
Szolgáltatások:
-kapcsolóval választható 2*2 rca bemenetet
-hangerőszabályzás
-erősítés beállító kapcsoló, választható bemeneti érzékenység 1V, 0,5V. 100mV
-hangszóróvédelem
-precíziós hőfokfüggő ventilátoros kényszerhűtés, visszajelzéssel
-klippelés jelző mindkét csatornához
-lágyindítás
-némító kapcsoló
-tápfeszültség kimenet előfokhoz vagy egyéb áramkörnek
Fiókból kukáztam össze gyakorlatilag, kivéve a hangfalcsatit mert azt vennem kellett hozzá.
Számítógép mellé lesz rendszeresítve mérésekhez, de alacsonyabb igényű zenehallgatáshoz, játékhoz stb. is fogom használni. A lemezmunka saját, túlzottan magas minőségi és esztétikai elvárásaim nem voltak . Még lesz oldala és alja, teteje is idővel ha leesik egy kis lemez a gyárban.
Resize of P3250004.JPG
Resize of P3250005.JPG
Ezek milyen hangfal csatik?
-
Vendég
Üdv!
A legújabb project egy mérőerősítő hangfalas mérésekhez szolgáltatásokkal.
A kapcsolás a Texas Instruments LME49830 meghajtójára épül.
teljesítmény 2*220W/8R; 2*400W/4R
Nagyon alacsony torzítása alkalmassá teszi mérések elvégzésére, de egyébként nincs rossz hangja annak ellenére hogy ez nem hangra lett kihegyezve.
Szolgáltatások:
-kapcsolóval választható 2*2 rca bemenetet
-hangerőszabályzás
-erősítés beállító kapcsoló, választható bemeneti érzékenység 1V, 0,5V. 100mV
-hangszóróvédelem
-precíziós hőfokfüggő ventilátoros kényszerhűtés, visszajelzéssel
-klippelés jelző mindkét csatornához
-lágyindítás
-némító kapcsoló
-tápfeszültség kimenet előfokhoz vagy egyéb áramkörnek
Fiókból kukáztam össze gyakorlatilag, kivéve a hangfalcsatit mert azt vennem kellett hozzá.
Számítógép mellé lesz rendszeresítve mérésekhez, de alacsonyabb igényű zenehallgatáshoz, játékhoz stb. is fogom használni. A lemezmunka saját, túlzottan magas minőségi és esztétikai elvárásaim nem voltak . Még lesz oldala és alja, teteje is idővel ha leesik egy kis lemez a gyárban.
Kinek ismerősek a gombok???
Szép lett!
A gombok egy Videoton RA6363S-ről vannak
Szép lett!
A gombok egy Videoton RA6363S-ről vannak
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Első próbálkozásom egy lejátszó készítésében.
Csak azért, hogy másnak ne legyen ilyen
A belseje egy Samsung dvd-hd945, mert ezt találtam olcsó SACD-R alapnak.
Jópofa lett, már csak lábak kellenének.
Ügyes.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Ez nagyon szep lett
- Pedo
- Törzsvendég

- Értékelés: 127
Kedves forúmtársak: Valaki felismeri ezt a panelt?
-
Vendég
Uhh, na ez az erőmű "lehet", hogy elég lesz hozzá
Nem semmi vas, valószínű, hogy nem fog elcsuklani nagyobb igénybevétel esetén sem, brutális darab
Közel 500W impulzus teljesítmény 8R-ra csövesből, úgy tűnik több mint elegendő hozzá
JBL 4412 studio monitor
Uhh, na ez az erőmű "lehet", hogy elég lesz hozzá
Nem semmi vas, valószínű, hogy nem fog elcsuklani nagyobb igénybevétel esetén sem, brutális darab
-
Vendég
MI van a végére akasztva?
JBL 4412 studio monitor
Így néz ki bekapcsolva
Így néz ki bekapcsolva
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Aztaleborultmindenit